Irak

Post Reply
DaysleepeR

#3626 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by DaysleepeR »

samo 50 ovakvih malamuta bi na blic akciju moglo zauzeti sve policijske stanice u Sarajevu i počiniti masakr za sat vremena u kojem bi poginulo stotine ljudi i dok bi se OSA, OSBiH, FMUP, SIPA i ostale službe usaglasile, kasno bi bilo...

opasnost je velika i jako realna
Kikibombona

#3627 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Priznaj Mujice da ti je neki 'brat' pokupio koku pa si zato ogorcen. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3628 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

jašta :D uzo mladu na bradu
insomnia78

#3629 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

JoseMujica wrote:jašta :D uzo mladu na bradu
:D
Kikibombona

#3630 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Sta ja znam, bio je ovdje brat koji je tvrdio da se zapadnjacke reporterke loze na krsne Cecene sa dugim bradama. Kaze, macho im, dozlogrdili metro muskarci. :D
JoseMujica

#3631 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

Kikibombona wrote:
Sta ja znam, bio je ovdje brat koji je tvrdio da se zapadnjacke reporterke loze na krsne Cecene sa dugim bradama. Kaze, macho im, dozlogrdili metro muskarci. :D
dobra taslačina mora imati šta animalnog...jesil možda ikad čuo za sexy uzdah kod dama: Ohhh ti depilirana muškarčino! :D
dječak sa šibicama

#3632 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

DaysleepeR wrote:samo 50 ovakvih malamuta bi na blic akciju moglo zauzeti sve policijske stanice u Sarajevu i počiniti masakr za sat vremena u kojem bi poginulo stotine ljudi i dok bi se OSA, OSBiH, FMUP, SIPA i ostale službe usaglasile, kasno bi bilo...

Pa eto, lik kojeg je nase vrlo sudstvo oslobodilo odgovornosti u slucaju Mevlid Jasarevic, dakle Emrah Fojnica, neki dan se raznio u Iraku opasan dinamitom.

Koliko Emraha hoda ulicama BiH? sigurno ne malo.
dječak sa šibicama

#3633 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

na ranu ga priviti... .
Cybernetic

#3634 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 01:56, edited 1 time in total.
Drinski

#3635 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Drinski »

JoseMujica wrote: dobra taslačina mora imati šta animalnog...jesil možda ikad čuo za sexy uzdah kod dama: Ohhh ti depilirana muškarčino! :D
Čujem priču, ne znam koliko je tacna, helem za vrijeme rata, u aerodromskoj zgradi, se dohvatili naši "lokalci", pa će mala u ljubavnom zanosu reći momčini: "ah, govori mi ruzne riječi!", na sto je dobila odgovor: "naserem ti se u usta!"
JoseMujica

#3636 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Idemedosumom

#3637 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Idemedosumom »

pratim.....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3638 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chmoljo »

DaysleepeR wrote:samo 50 ovakvih malamuta bi na blic akciju moglo zauzeti sve policijske stanice u Sarajevu i počiniti masakr za sat vremena u kojem bi poginulo stotine ljudi i dok bi se OSA, OSBiH, FMUP, SIPA i ostale službe usaglasile, kasno bi bilo...

zbog čega bi to uradili?

ludi jesu, blesavi, i spremni na štošta. ali nisu glupi.

ubijanje stotina ljudi bi značilo brisanje tih zajednica sa ovih prostora. nema više Maoče, nema više dugih brada. jer to nije više individualni akt, tipa Bugojna, tipa Mevlida. to je organizovana akcija, koja bi stvorila klimu za obračun sa takvim likovima. a uza svo hinjsko podjebavanje iz Banja Luke i Lištice, takvi likovi nisu omiljeni ovdje. samo bi dali izgovor većini da ih se otarasi.

ovi pučevi se dešavaju u sredinama u kojima mogu koliko-toliko opstati. a može, osto koliko i u Beču.

na kraju krajeva, organizacijom ovakvih stvari ne rukovode Mevlidi...
JoseMujica

#3639 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

ovaj čopor juriša samo tamo đe more a do tad se prodaju ko veliki dušebrižnici
Kikibombona

#3640 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Chmoljo wrote:

zbog čega bi to uradili?

ubijanje stotina ljudi bi značilo brisanje tih zajednica sa ovih prostora. nema više Maoče, nema više dugih brada. jer to nije više individualni akt, tipa Bugojna, tipa Mevlida. to je organizovana akcija, koja bi stvorila klimu za obračun sa takvim likovima. a uza svo hinjsko podjebavanje iz Banja Luke i Lištice, takvi likovi nisu omiljeni ovdje. samo bi dali izgovor većini da ih se otarasi.

ovi pučevi se dešavaju u sredinama u kojima mogu koliko-toliko opstati. a može, osto koliko i u Beču.

Ma jasno ko dan. Nisu oni tolike budale kao sto izgleda. Vidimo da i na BI udaraju na mekano, nece da izvrse harakiri na Izrael, Tursku ili Iran.

Ovdje mozemo ocekivati incidente tipa Mevlid, Oks, Topalovic itd. Akcije sa vise ljudi sigurno nece biti.
DaysleepeR

#3641 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by DaysleepeR »

Chmoljo wrote:
zbog čega bi to uradili?

pa ako mogu lika iz BiH ubjediti da se raznese u Iraku, nagovoriće i 50 likova da se žrtvuju u sred Bosne. Na kraju krajeva takve akcije ne da im štete, nego masovno regrutuju nove. Plus i na dan samog Mevlidovog čina, na ovom ovdje forumu je ocjena takvog čina bila 50 - 50 u odnosu pozitivno - negativno...
Kikibombona

#3642 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

DaysleepeR wrote:pa ako mogu lika iz BiH ubjediti da se raznese u Iraku, nagovoriće i 50 likova da se žrtvuju u sred Bosne. Na kraju krajeva takve akcije ne da im štete, nego masovno regrutuju nove. Plus i na dan samog Mevlidovog čina, na ovom ovdje forumu je ocjena takvog čina bila 50 - 50 u odnosu pozitivno - negativno...
Pretjerujes haveru. Sjecam se da si pisao da si se jedno vrijeme kretao u njihovim krugovima, da si skoro postao jedan od njih i td. Vjerovatno bolje poznajes selefijsku ideologiju.

Al ipak, pretjerujes. Velika, apsolutna vecina osudjuje Mevlida i njemu slicne. Evo i ovdje vecina osudjuje ISIL, mada se slazem da pogibijom jednog regrutuju makar 10 novih. To je lose, omladina se fura na 'zajebane' likove. Jos kada te indoktrinira vjerom, opasnost bude veca. Na to treba obratiti paznju.

U Bosni ce selefije i njihove pristalice uvijek biti totalna manjina, ali to ne znaci da ne mogu napraviti sranje. Naprotiv, pravili su vec.
JoseMujica

#3643 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

manjine uvijek vladaju

zapamti da nikad ne vlada većina nego homogena manjina koja ima snagu (ekonomsku, vojnu, političku) da svoju ideologiju nametne heterogenoj većini

JBTito kad je objavio rat Hitleru KPJ je imala tek par hiljada članova, a četri godine kasnije iz rata izlazi s armijom od milion vojnika
Nomo

#3644 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Nomo »

DaysleepeR wrote:
Chmoljo wrote:
zbog čega bi to uradili?

pa ako mogu lika iz BiH ubjediti da se raznese u Iraku, nagovoriće i 50 likova da se žrtvuju u sred Bosne. Na kraju krajeva takve akcije ne da im štete, nego masovno regrutuju nove. Plus i na dan samog Mevlidovog čina, na ovom ovdje forumu je ocjena takvog čina bila
50 - 50 u odnosu pozitivno - negativno
...
to je notorna laz . bosancima se ove bradate spodobe gade . 99 posto bih muslimana osudjuje nasilje i extremizam . vjerski fanatizam i bilo koji oblik nasilja protiv civila je poptpuno stran bosanskom bicu . kukavicka i hinjska borba nije imanentna bosanskom covjeku . Mi smo hrabar i ponosan narod koji je puskom isao na cetnicki tenk .
insomnia78

#3645 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Nomo wrote:
DaysleepeR wrote:
Chmoljo wrote:
zbog čega bi to uradili?

pa ako mogu lika iz BiH ubjediti da se raznese u Iraku, nagovoriće i 50 likova da se žrtvuju u sred Bosne. Na kraju krajeva takve akcije ne da im štete, nego masovno regrutuju nove. Plus i na dan samog Mevlidovog čina, na ovom ovdje forumu je ocjena takvog čina bila
50 - 50 u odnosu pozitivno - negativno
...
to je notorna laz . bosancima se ove bradate spodobe gade . 99 posto bih muslimana osudjuje nasilje i extremizam . vjerski fanatizam i bilo koji oblik nasilja protiv civila je poptpuno stran bosanskom bicu . kukavicka i hinjska borba nije imanentna bosanskom covjeku . Mi smo hrabar i ponosan narod koji je puskom isao na cetnicki tenk .
A kojem narodu pripada ovaj Emrah?
Koliko Bosnjaka je vec poginulo u Siriji?
Nomo

#3646 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Nomo »

pa ako mogu lika iz BiH ubjediti da se raznese u Iraku, nagovoriće i 50 likova da se žrtvuju u sred Bosne. Na kraju krajeva takve akcije ne da im štete, nego masovno regrutuju nove. Plus i na dan samog Mevlidovog čina,
na ovom ovdje forumu
je ocjena takvog čina bila 50 - 50 u odnosu pozitivno - negativno...

forum nije nikakvo mjerilo . evo ti sada u ovom trenutku imas na svakom forumu masu cetnicka i ustasa koji se lazno predstavljaju i pisu kojesta .
Nomo

#3647 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Nomo »

A kojem narodu pripada ovaj Emrah?
Koliko Bosnjaka je vec poginulo u Siriji?
ja pripadam bosanskom narodu . moja familija i moji prijatelji i svi bosanci koje znam su daleko od bilo kakvog extremizma .
Ja ne znam koliko je bosnjaka poginulo ali sigurno manje nego Rusa koji su bili ovdje sa cetnicima .
procenat tih ljudi je jednostavno zanemariv . Vise u siriji ima njemaca konvertita na islam nego li bosnjaka .
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3648 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chmoljo »

DaysleepeR wrote:
pa ako mogu lika iz BiH ubjediti da se raznese u Iraku, nagovoriće i 50 likova da se žrtvuju u sred Bosne. Na kraju krajeva takve akcije ne da im štete, nego masovno regrutuju nove. Plus i na dan samog Mevlidovog čina, na ovom ovdje forumu je ocjena takvog čina bila 50 - 50 u odnosu pozitivno - negativno...
nije bilo tako.

to prvo.

drugo, uvriježeno mišljenje o SAD kao svom zlu svijeta je za neke bio razlog kojim se pravdao Mevlid. koliki je bio omjer kada je raznesena PS u Bugojnu?

ko će ih nagovoriti? što? 'nako? jer su ekstremisti? kažem, opasnost nije ništa veća nego u bilo kojoj evropskoj državi, u kojima je bilo i brutalnijih "izvedbi"...
insomnia78

#3649 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Al su opasnost
Posebno kad uzmes u obzir organizovanost nase drzave
Nomo

#3650 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Nomo »

mozda sam ja slabo upucen , mozda tih ludjaka ima vise i mozda ja grijesim . u svakom slucaju drzava to treba kontrolisati i procesuirati tamo gdje ima povrede zakona . ja licno bi sve i ijednog obrijao okupao i zabranio bi zakonom te njihove sekte udruzenja picke materine . stoka je to .
Post Reply