Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
aldinjo

#3626 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

ema_ wrote:A vidim onaj gore piše kako se u Egiptu priprema 'tlo za dugotrajni rat' , mislim ono, rat u kući bio svakome željnog nasilja, krvoprolića i fesada bilo koje vrste.

Egipat ide u još bolje dane aBd! :thumbup:
Da ide u bolje dane samo kada bi zločin sa preko hiljadu ubijenih mogao proći nekažnjeno. :roll:
aldinjo

#3627 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

I ne mislim da treba biti nasilan u fizickom smislu. Naprotiv, uvijek sam protiv upotrebe fizicke sile. To je posljednja metoda koju treba iskoristiti. Ja sam za to da Egipat pohapsi ekstremiste i vjerske fanatike koji prijete sigurnosti drzave.[/quote]
Taj tvoj "jedini normalan lider u Arapa" je naslijepo pohapsio i na smrt osudio stotine gradjana Egipta iskljucivo zbog njihove politicke afilijacije, ni zbog kakvog zlocina. Ne bih mu bio u kozi kad vjetar jednom promijeni smijer.[/quote]
Ubjedljivo najgluplji postovi od ovog simpatizera ubice muslimana i munafika na ovom forumu. :roll:[/quote]
Gdje ti vidis da ja simpatiziram ubice muslimana? :shock:[/quote]
Živ bio ovo se ne odnosi na tebe nego na onog iznad tebe.
aldinjo

#3628 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

limeni wrote:
ema_ wrote:@aldinjo

Ne znam ko ti je rekao da si ovdje ovlašten da govoriš jel ko piše nebuloze i gluposti.

Moja lokacija jasno piše. Sad je pitanje ko priča napamet samo.
momak ti si ovdje izgleda zalutao.
.
aldinjo

#3629 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Ne znam ko ti je rekao da si ovdje ovlašten da govoriš jel ko piše nebuloze i gluposti.

Moja lokacija jasno piše. Sad je pitanje ko priča napamet samo.
A ko kaže da sam ovlašten?A nebuloze su u svakom slučaju.
ema_

#3630 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by ema_ »

Mubarak i kompanija not guilty. Cirkus :D :lol: .
sarajevoxxxx

#3631 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Mubarek oslobodjen svih optuzbi :-)

Ja mislim da na Sinaju sada slave, pa i sire.Definitivno velika pobjeda IS-a i slicnih organizacija.
aldinjo

#3632 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Još da ga vrate na mjesto predsjednika i haos može da počne. :shock:
Captain Ahab

#3633 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Captain Ahab »

U Kairu protesti povodom povlacenja optuzne protiv Mubaraka. Navodno jedna osoba poginula.

Co0l

#3634 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Egipatsko pravosudje nastavlja da uveseljava ljubitelje crnog humora.
bossanac

#3635 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by bossanac »

Tamo gdje ti nisi ni primirisao, al zato glumiš upućenog. Kad budeš živio u Egiptu koju godinu javi se.
Žalosno je vidjeti našeg 'civilizovanog' čovjeka/ženu koji valjda usljed prilagođavanja sredini nije u stanju ostati pribranog i šireg razmišljanja netipičnog za trenutno egipatsko javno mijenje. Egipatski mediji čine čuda.
ema_

#3636 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by ema_ »

O čemu ti? :-)
jastuk1

#3637 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:Aman Ema, to je seljačka zloba. Zloba koja je urođena primitivcu koji se ne raduje svom uspjehu nego tuđem neuspjehu. Crkava se od zlobe što i u Egiptu nije pakao kao u Libiji, Siriji ili Iraku.

Seljačka posla.
Joj Čeli kakve budaleštine valjaš.... Kakva crna zloba što u Egiptu nema šireg krvoprolića... Niko ovdje to nije ni pisao i proželjkivao, već je pisano od strane Sisofila kao što je Kiki da je MB ostao na vlasti da bi bilo krvoproliće.

Ja Egiptu kao i svakoj državi želim sve najbolje. Al onog momenta kad zločinac protiv čovječnosti - Sisonjetina više iz ko zna kog razloga ne bude "miljenik" Saudije i kad pare stanu, (NEĆE VALJDA SAUDIJA STALNO SLAT MILIJARDE - ILI MOŽDA HOĆE, A?) a ovi koji vuku konce odluče da naprave novu igranku, ide nova revolucija... To je valjda svakom jasno.
Challenger__

#3638 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Nisam mislio na tebe, već na nekog drugog. Ti si sanjar, kao i ja.

:wink:
Challenger__

#3639 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Eki "Sisonjetina".

Buahahahahahah...
jastuk1

#3640 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:Nisam mislio na tebe, već na nekog drugog. Ti si sanjar, kao i ja.

:wink:
A znam da nisi mislio na mene -- ja sam bio sanjar i još sam malo, jedno 2% sanjar. I još malo i skroz ću se probuditi. Možda...

Nego, teško da će Saudija moć nastavit ovo manijakalno financiranje Egipta sa naftom na vako niskom nivou... Pih...
Challenger__

#3641 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Zanimljivo je to sa padom cijene nafte, vrlo zanimljivo... Iako je pad cijene uslovljen kombinacijom dva faktra, tržišnim i političkim, inicijalni politički motiv je bio nanešenje ekonomske štetu Iranu, RF i Venecueli. Sada se dolazi u fazu kada niska cijena može ugroziti ekonomsku isplativost eksploatacije škriljaca u SAD a do izvjesne mjere i KSA koja ima preskupe socijalne programe. Očekivali su nervoznu reakciju a dobili su asimetričan odgovor: ruski ministar energetike kaže da je "sve iznad 4 USD po barelu isplativo za RF", zemlju koja ima najnižu proizvodnu cijenu nafte.

Hoću reći da pad cijene dugoročno može pogoditi ne one koji su ciljani, već one koji su inicirali ovu operaciju, SAD i KSA.

*(Saudijski ministar otišao u Kinu i ponudio cijenu za 60 USD po barelu. Kina obavijestila RF i Iran, a ovi nisu bili ni malo iznenađeni tim potezom; očigledno su ga pravovremeno anticipirali).
aldinjo

#3642 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Stručnjak za "bacanje" ubleha.
Avetinho

#3643 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Stvarno nevjerovatno kakve gluposti lik pise.
Co0l

#3644 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

:-D
aldinjo

#3645 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Osuđeno 188 osoba na smrt. Još samo da i Mursija osude na smrtnu kaznu. :-)Pitanje je dokle će narod šutjeti? :roll:
Last edited by aldinjo on 03/12/2014 03:31, edited 1 time in total.
m_l

#3646 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by m_l »

...sutjet ce, vidis da im je dobro, jer kazu "Egipat ide u još bolje dane aBd!". Sta je 188 ihvanija, uz one sa Raba trga - sitnica?! :-)

I mi u BiH ima da sutimo, mi pojma nemamo!
Kikibombona

#3647 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

m_l wrote:...sutjet ce, vidis da im je dobro, jer kazu "Egipat ide u još bolje dane aBd!". Sta je 188 ihvanija, uz one sa Raba trga - sitnica?! :-)

Naravno da je dobro. Uporedis sa Sirijom, Libijom i Irakom i odmah skontas da je dobro kako je moglo biti. Zasluge idu na racun narodne vojske koja je odigrala jako mudro.

S druge strane, nadam se i vjerujem da do pogubljenja nece doci. To bi bilo pretjerano i vrijedno osude. Nema sumnje da medju osudjenim ima veliki broj ljudi koji su pokusali izazvati gradjanski rat, koji su ubijali egipatsku vojsku i policiju na 'mirnim demonstracijama'........

Ostro sam protiv smrtne kazne i ne zelim da se pogubi nijedan covjek. Visegodisnje robije, to su svakako zasluzili.
aldinjo

#3648 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

m_l wrote:...sutjet ce, vidis da im je dobro, jer kazu "Egipat ide u još bolje dane aBd!". Sta je 188 ihvanija, uz one sa Raba trga - sitnica?! :-)

Baš sitnica. :roll: Da se primjetiti koliko je taj narod zagrizao u džehl. :(
bossanac

#3649 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by bossanac »

ema_ wrote:O čemu ti? :-)
Šta o čemu ja?
Pa gdje ti, bona, živiš?
Pratiš li ti egipatske medije ako znaš arapski? Ako živiš tu gdje tvrdiš, stvarno ne znam kako vjeruješ u nebuloze o CC-u kao izbavitelju, odnosno, 'Musau našeg vremena', prekvalifikovanju iz pukovnika u maršala bez ratnog uspjeha, brzominutnom suđenju na smrt i more svakojakih nebuloza kojim eg. mediji siluju zdrav mozak.
aldinjo

#3650 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Džaba ti to objašnjavaš.Nema koristi.
Post Reply