nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MAN-lion's coach

#3626 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MAN-lion's coach »

Veceras , raskrsnica kod Malezijskog mosta.
Cekam semafor da se otvori da skrenem lijevo ( kao prema OŠ Osman Nakaš ) iza mene nekoliko automobila , odjednom izbija Citroen C3 bijeli i kroz debelo crveno u suprotnom smjeru ulijece takodjer lijevo i ode.

Danas vracajuci se iz Gorazda , klasika kao i uvijek , ludilo na cesti od strane vozaca automobila sa registarskim oznakama SJ,NP i ostalo.
Gdje god su pune linije , krivine to se vozi preko 100 km/h ubacuje histericno.
Onda tako naleti na par kamiona koji cvrljaju jedva i onda opet ludacki pokusaji preticanja i sl....
Naravno obavezno gepek je legao do poda radi tone stvari i barem troje ljudi na zadnjem sjedistu.
tempuser

#3627 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ako su nakrcani stvarima i sa po 5 putnika vjerovatno su divljak taksisti sto na parkingu kod zeljeznicke bacaju ture za Sanzdak, uglavnom passati karavani, delfini, B5, B5+
MAN-lion's coach

#3628 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Eh to ne bi znala , ali bilo je par dzipova i Audi karavana... prozujao je jedan ultra mega giga bijesni mercedes BG tablica i nestao u roku milisekunde.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3629 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Maloprije od Otoke pa prema Ilidzi poganjaše se neka mečka i bmw 5ica ja mislim, kad kod Grasa, na stanici trkač iz bmwa zaglavio sa policijom :-)

Edit : Večeras pun grad policije kolko sam uspio vidjet, na svakoj drugoj autobuskoj stanici od Bascarsije do Ilidze po auto zaustavljeno.
Arslan_11

#3630 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Arslan_11 »

Tomahawk11 wrote:Vezano za povecani broj kruznih tokova u Sa.....pa ubrzo mozemo ocekivati masovne nesrece, kakvi bolidi sve ulijecu to nije normalno!
Konkretno, na Otoci kad dolaze od Buca Potoka, to se zaleti i punom brzinom prolijece prema Merkuru :shock:
Na Stupu juce se neki papak sa zatamnjenim Pasatom ukljucuje u kruzni i kad se hocu iskljuciti prema autoputu, lola po gasu i jos legao na sirenu :-)

Niti to zna pravila u kruznom toku, niti zeli da zna, onda se vozi po svom nekom zakonu brzeg, jaceg, jebo prvenstvo i saobracajna pravila....
Svako jutro tu prolazim i svako jutro po 1 takav proleti. Ne kontam sta je u glavama tih ljudi.sad ima, nema auta ja stanem prije nego se ukljucim.
Nabucco

#3631 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Svaku noc u Sarajevu vidim najmanje 5 patrola od Nedžarića do Bentbaše :thumbup: :bih:

Al da vi vidite scena navecer... Idem ja za jednim Pežoom neku noć, 1 sat iza ponoci, vozimo 80ak glavnom... I sad mi smo kod opštine Novo Sarajevo, a policija pod rotacijom od željinog stadiona se ukljucuje na glavnu... Kad je ovaj sa pežoom poceo kociit... Stjera lik na 40 nasat... Al nije jedini, komplet kolna je sa 80 stjerala na 40-50... Jedva se provuko :D

Jel moguće da imaju baš toliki strah od policije ili fakat ljudi voze "na crno"....
Nabucco

#3632 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Evo sa prođoh sudar na otoci.. Stoji 4ka na sred raskrsnice, drugog auta nema... Nije puno udarena, mislim da je ovaj drugi pobjego, mada postoji mogucnost i da je sletio u Miljacku jer su stajali drotovi na biciklistickoj stazi..Mada bi prije reko da je pobjego...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3633 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

i ja sad prosao,samo siva cetvorka i staklo po cesti...
drug_profi

#3634 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

U Miljacki izgleda, kako mi rekose...
Tomahawk11
Globalni moderator

#3635 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Pa ovaj sto je zavrsio u Miljacki dosao od Buca Potoka....ponijela ga inercija od kruznog toka :D
Ned071

#3636 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Ned071 »

MAN-lion's coach wrote:Veceras , raskrsnica kod Malezijskog mosta.
Cekam semafor da se otvori da skrenem lijevo ( kao prema OŠ Osman Nakaš ) iza mene nekoliko automobila , odjednom izbija Citroen C3 bijeli i kroz debelo crveno u suprotnom smjeru ulijece takodjer lijevo i ode.

Danas vracajuci se iz Gorazda , klasika kao i uvijek , ludilo na cesti od strane vozaca automobila sa registarskim oznakama SJ,NP i ostalo.
Gdje god su pune linije , krivine to se vozi preko 100 km/h ubacuje histericno.
Onda tako naleti na par kamiona koji cvrljaju jedva i onda opet ludacki pokusaji preticanja i sl....
Naravno obavezno gepek je legao do poda radi tone stvari i barem troje ljudi na zadnjem sjedistu.
Ta bijeli c3 nece jos dugo. Divlja lik vec neko vrijeme u tom sepetu...
Nabucco

#3637 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Samo me zanima koliko brzo moraš ici da od kontakta sa golfom, koji se desio u traci koja ide prema Ilidži, zavrsis gotovo na drugoj obali miljacke :-)

Vidio sam i ja sinoc nekog C3 bijelog, Hoce frajer da se ganja sa A3com od 140 ili 170KS..... I jos se toj a3ci iz trece trake uvali u prvu da on bude prvi na semaforu.... Elegantno ga ta A3ca ostavi cim je ovaj sa citroenom napravio dovoljno prostora da se audi može provuci između njega i ovog u srednjoj traci... Fakat ne znam sta taj covjek ima u glavi i sta on misli da se moze sa nekim trkati za svojih 70ak konja vjerovatno, jer najjaci motori u c3 su o 110KS, ali te mozes na prste prebrojati kod nas, i mislim da su dolazili samo u FL verziji, a ovaj sto sam ga ja vidio nije FL verzija... Izgleda da se frajer tješi kad se ispali prvi sa semafora i ostavi sve ostale iza sebe jer ljudi nece da jebu lamelu startom sa 3k obrtaja....
Pirija

#3638 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Pirija »

sto je najtuznije znam lika koji vozi c3 al crni i tvrdi da ima nabrzi start sa semafora, al uvijek :D
IcedFlame

#3639 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by IcedFlame »

Nerviraju me oni koji jos uvijek nisu skontali (vidjeli znak) da se na raskrsnici na Otoci, iz pravca Buca Potoka, moze i iz srednje trake skrenuti desno!
Skrecu iz desne u srednju, pravo na mene. Da mi nije zao auta, ne bi nikad zakocio :-x
mayab

#3640 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mayab »

Autor knjige pod nazivom " Kako je Boljitak uništio moje Lijanoviće", Stipe Ivanković Lijanović, kažnjen je sa 10.000 kuna i oduzimanjem vozačke dozvole na šest mjeseci jer je u Predavcu kod Bjelovara skupocjenim Mercedesom jurio kroz naselje. Unuk starog "Lijana" vozio je u svojem Mercedesu S klase 149 kilometara na sat, premda je ograničenje na tom mjestu 70 kilometara. Žalio se Lijanović Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu, ali presuda mu je ovaj tjedan samo potvrđena.

‘Neka sude strikanu Jerku koji je zbog politike upropastio Lijanoviće, ali tata Slavo i dida Lijan nisu baš ništa krivi’

Direktor zagrebačke mesne tvrtke Lijanovići i novi gazda istoimene hercegovačke kompanije koja je upala u probleme zbog ozbiljnih sukoba sa zakonom pravdao se pred prekršajnim sucem kako je svemu, zapravo, kriv njegov moćni automobil.

- Istina je da sam se vozio nešto brže od dopuštenog na tom dijelu prometnice, ali morate znati da upravljam vozilom koje ima 500 konjskih snaga i čija je brzina elektronski limitirana na 260 kilometara na sat. Takvim vozilom, znate, ne može se voziti po prometnim znakovima.

Osim toga, nikad nisam prekršajno kažnjavan u prometu jer sam prekršajnom sudu svaki put predočio prometnu dozvolu u kojoj pišu karakteristike mojeg Mercedesa i sud bi svaki put prihvatio takvu moju obranu - tumačio je Lijanović policajcima koji su ga presretačem jedva sustigli i zaustavili na cesti.

Ponovio je to kasnije i pred bjelovarskim prekršajnim sucem te se požalio kako mu vozačka treba jer godišnje automobilom prevali čak 150.000 kilometara na relaciji Češka - Hrvatska - BiH - Srbija. Sudac Darko Laklija nije imao previše milosti prema njegovim jadikovkama i tumačenjima snage motora ispod haube.

- Otegotna okolnost svakako je značajno prekoračenje dopuštene brzine unutar naseljenog mjesta, čak dvostruko više. Prekršaj je vozač počinio s umišljajem jer je svjestan da je upravljao brzinom većom od dopuštene, opravdavajući to činjenicom da je riječ o vrlo snažnom vozilu. Riječ je o direktoru ogranka mesne industrije čija je vrijednost izražena u stotinama milijuna eura, a upravljao je vozilom vrijednosti znatno iznad milijun kuna pa je kazna od 10.000 kuna primjerena tim činjenicama - tumačio je presudu sudac Darko Laklija.

Sudac nije uzeo u obzir Lijanovićev iskaz u kojem je naveo kako mu je mjesečna plaća tek 3800 kuna.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zrakomlat

#3641 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zrakomlat »

Čuj ti pajde, krvi ti iz kolina
holowey

#3642 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

mayab wrote:

- Otegotna okolnost svakako je značajno prekoračenje dopuštene brzine unutar naseljenog mjesta, čak dvostruko više. Prekršaj je vozač počinio s umišljajem jer je svjestan da je upravljao brzinom većom od dopuštene, opravdavajući to činjenicom da je riječ o vrlo snažnom vozilu. Riječ je o direktoru ogranka mesne industrije čija je vrijednost izražena u stotinama milijuna eura, a upravljao je vozilom vrijednosti znatno iznad milijun kuna pa je kazna od 10.000 kuna primjerena tim činjenicama - tumačio je presudu sudac Darko Laklija.

Sudac nije uzeo u obzir Lijanovićev iskaz u kojem je naveo kako mu je mjesečna plaća tek 3800 kuna.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kada ce kod nas ovako?
mayab

#3643 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mayab »

Nikad!
tempuser

#3644 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Koliko god da izgleda nevezano, od danas sa predajom aplikacije za Eu ce nam intenzivno nametati uvodjenje i primjenu EU zakona, bice tu svega, od rigorozne kontrole vozila na TP, atestiranja svih dijelova koji nisu tvornicki ili predvidjeni za taj auto (bye-bye ogromne felge na G2, home made spojleri i ostalo smece bez tipskih atesta i homologacije), kaznene politike itd...
Meni da je neko prije 10 god rekao da kod nas neces moci registrovati auto ako ne platis sve kazne (naravno uvijke ima nelegalnih izuzetaka) ja bih mu rekao da je lud, jedno jutro se probudis i sve moze!
zdruzdjo

#3645 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Koliko god da izgleda nevezano, od danas sa predajom aplikacije za Eu ce nam intenzivno nametati uvodjenje i primjenu EU zakona, bice tu svega, od rigorozne kontrole vozila na TP, atestiranja svih dijelova koji nisu tvornicki ili predvidjeni za taj auto (bye-bye ogromne felge na G2, home made spojleri i ostalo smece bez tipskih atesta i homologacije), kaznene politike itd...
Meni da je neko prije 10 god rekao da kod nas neces moci registrovati auto ako ne platis sve kazne (naravno uvijke ima nelegalnih izuzetaka) ja bih mu rekao da je lud, jedno jutro se probudis i sve moze!
Bravo. Ljudi svi "traze" jao kad cemo u eu, bla bla....ali nisu svjesni koliko ce to obicnog covjeka na svakodnevnom nivou kostati. Najbanalnija stvar za par godina moze se zabraniti klanje kurbana u svom dvoristu sto na ovim prostorima je nesto sto se uzima zdravo za gotovo.
A stvari oko auta, ihhhhh za glavu ce se ljudi hvatati.
Nevezano za cunerske dodatke, felge, farove.....
amar1994

#3646 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

ih jos kad nasi lideri to okrenu u svoju korist, ma hajde :-) , ljepota 8-) :-) :lol:
tempuser

#3647 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:Koliko god da izgleda nevezano, od danas sa predajom aplikacije za Eu ce nam intenzivno nametati uvodjenje i primjenu EU zakona, bice tu svega, od rigorozne kontrole vozila na TP, atestiranja svih dijelova koji nisu tvornicki ili predvidjeni za taj auto (bye-bye ogromne felge na G2, home made spojleri i ostalo smece bez tipskih atesta i homologacije), kaznene politike itd...
Bravo. Ljudi svi "traze" jao kad cemo u eu, bla bla....ali nisu svjesni koliko ce to obicnog covjeka na svakodnevnom nivou kostati. Najbanalnija stvar za par godina moze se zabraniti klanje kurbana u svom dvoristu sto na ovim prostorima je nesto sto se uzima zdravo za gotovo.
A stvari oko auta, ihhhhh za glavu ce se ljudi hvatati.
Nevezano za cunerske dodatke, felge, farove.....
Ja onako pasivno pratim oldtimer scenu u regionu, a najvise u HR i tamo su nova EU pravila napravila haos. Ljudi su godinama obnavljali i davali silne pare za bolje dijelove koje godistu pasu autu koji imaju, felge, karburatore, maglenke, spojlere itd itd i to cesto od proizvodjaca koji vise ne postoje. Kad je dosla idrektivan na snagu bilo je 1. potvrdu o tipskom atestu od proizvodjaca - cesto nemoguce, 2. ako imas potrvrdu mora zadovoljiti uslove homologacije na TP-u, 3. ako ne uspinis pod 1 i 2 skidaj to sa auta. Za normalne aute se svaka preinaka koja uspjesno prodje atest upisuje, a nece svaka proci atest, sirine felgi, pogonsko gorivo, dimenzije guma itd... Svako pojacavanje motora nosi pojacavanje kocnica, na TP-u nema sanase da guma viri van auta ili da zapinje o blatobran prilikom prelaska preko nervanina ili skretanja.
530i

#3648 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Ako će samo otjerati ove leševe na otpad i u staro željezo - vrijedi.
MAN-lion's coach

#3649 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Dok se na ovakav nacin auto ne sredi , moooze samo na otpad:

Image

Image

Image

Image

Image
tempuser

#3650 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

530i wrote:Ako će samo otjerati ove leševe na otpad i u staro željezo - vrijedi.
To je takav sistem, sve demokratski i bez prisile, a na kraju ti se najvise ispalti da ga sam odvezes pod presu!
Post Reply