Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sve na kvadrat

#3626 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by sve na kvadrat »

djes_ba wrote:hajmo mala pomoc
prodajem telefon koji sam koristio dva mjeseca
e sad javila mi se neka raja i zeli da joj saljem postom
kako to ide koliko cekam svoje pare
ima li sanse da cu da popusim foru ko neki ovdje ???
telefon je bez greske nesto mi se neisplati rizikovati
Ma ja dok ne vidim pare na računu ništa nikom ne šalje,ili pouzećem platiš kad uzmeš paket.
Skeptic604

#3627 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

Pouzecem placa kupac,a ne prodavac,prodavac dobija novce pouzecem nakon sto uplati pocetnu postarinu,opet je rizik da kupac ne podigne paket,te prodavac ostaje bez novca koji je platio kao postarinu..
sve na kvadrat

#3628 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by sve na kvadrat »

Skeptic604 wrote:Pouzecem placa kupac,a ne prodavac,prodavac dobija novce pouzecem nakon sto uplati pocetnu postarinu,opet je rizik da kupac ne podigne paket,te prodavac ostaje bez novca koji je platio kao postarinu..
Tako sam i mislio..:)
djes_ba

#3629 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by djes_ba »

znaci nista od slanja :D :D
hvala neka stoji telefon sigurnije je
hvala na odgovorima :thumbup: :thumbup:
seoBIH

#3630 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Ma ja dok ne vidim pare na računu ništa nikom ne šalje,ili pouzećem platiš kad uzmeš paket.
Ne znam sta je problem poslati postom? Kazes ok, ne saljem postom, ali cu ti poslati na nacin da ces upaltiti novce postarine, i to postarnie do tebe, te eventualnog povrata paketa ukoliko ne prihvatis. Paket cu poslati brzom postom, kod tebe za 24h, mozes otvorit i pogledat da je u pitanju ono sto smo se dogovorili, a platit ces iznos umanjen za ono sto si mi vec uplatio na racun.

Nakon toga, za 2-3 radna dana, tebi kurir donosi novac.

Sta je problem u ovom nacinu trgovine?

Samo jedna stvar, ako ti odbijas poslati na ovakav nacin sumnjivo je, a ako kupac ne zeli uplatiti novac opet je sumnjivo i nije toliko zagrijan za artikal.

Po meni najbolji nacin dogovora kupovine je opisan gore :)
Mehemed
Vozim: automobil

#3631 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Pa kakvih ima sve brezobraznika na PIK-u...
Nudi mi artikal od 50KM za moj od 10KM i kaže da još doplatim 40KM.
Pa ovo nigdje više nema nego u nas...
Nigdje, nigdje, nigdje, nigdje ko u Bosni ( i na PIK-u)
motorna_pila

#3632 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by motorna_pila »

Mehemed wrote:Pa kakvih ima sve brezobraznika na PIK-u...
Nije ti za to Bosna a ni Pik kriv.

Ne mos ti nikome zabraniti da postavi ponudu ili upit za tvoj artikal.

Meni su za moj laptop od 600 KM nudili mjesalicu za beton i 4 metra bukovih drva, pa nisam frku dizao radi toga.

Kulturno odbijes i to je to.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Optimist

#3633 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Optimist »

Da se i ja ukljucim i dam neki doprinos ovoj temi. Pretrazujuci neka auta, naletim na jedno te isto auto koje je postavljeno na tri razlicita pik profila.
Malo detaljnijom analizom se moze vidjeti da ta tri profila uglavnom imaju identicne artikle, sa nekim minimalnim navedenim razlikama, da ne bi bilo suvise upadljivo. Uzet cu primjer Clia III, koji je postavljen na sva tri profila. Isto auto, slike napravljene na tri razlicite lokacije. Na jednom profilu su tablice zamaskirane, a na druga dva se vide, i to se vidi da se radi o istom automobilu.
Opis artikla kao i broj telefona na svakom profilu se razlikuju, sto mozda ukazuje da tu ima vise ljudi koji se bave prodajom, pa duplanjem oglasa zele sebi da povecaju sansu da ih potencijalni kupac pronadje.
Identicna stvar se ponavlja i sa Meganom, koji je postavljen na tri profila, sa minimalnim razlikama.
Pored toga, vrijeme u kojem su korisnici online se uglavnom poklapa (sa minimalnim razlikama).
Takodje, vidljivo je medjusobno razmjenjivanje dojmova. Ima jos par sumnjivih nickova, sto vjerujem da ce eliminator puno bolje analizirati.

Linkovi profila:

http://www.pik.ba/profil/elmedinnn/
http://www.pik.ba/profil/trus/
http://www.pik.ba/profil/miksona/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3634 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

motorna_pila wrote:
Mehemed wrote:Pa kakvih ima sve brezobraznika na PIK-u...
Nije ti za to Bosna a ni Pik kriv.

Meni su za moj laptop od 600 KM nudili mjesalicu za beton i 4 metra bukovih drva, pa nisam frku dizao radi toga.

ne možeš to dvoje usporediti
tebi nisu tražili pare :D nego pošteno roba za robu :lol:
Mehemed
Vozim: automobil

#3635 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Black swan wrote:
motorna_pila wrote: Nije ti za to Bosna a ni Pik kriv.

ne možeš to dvoje usporediti
tebi nisu tražili pare :D nego pošteno roba za robu :lol:
Ja mu odgovorim da može i blokiram ga, skontat će da to znači "NE"
Nuditi nešto skuplje za nešto jeftinije i da ti još prodavač doplati je bezveze ponuda. Drugo je nuditi robu za robu ili jeftiniju robu za robu + doplata prodavcu
Sanda88

#3636 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanda88 »

nisam htjela otvarati novu temu, pa da dodam na ovu..
da li je neko narucivao torbe sa FB stranice zvana Bumbar?
znam da torbe nisu autenticne, ali mi se ova toliko svidja, pa me interesuje kvaliteta ako je neko kupovao..???

Image
propalismo

#3637 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

@Sanda88 Budite jako oprezni sa kupovinom preko FB-a.Moja je supruga narucila neki prsluk koji je na slici lijep a uzivo sasvim druga prica.Raznorazni online trgovci koriste taktiku da stave lijepu sliku da bi upecali musteriju a sta ces dobiti to je sasvim druga prica.Obicno kvalitet bude jako nizak...

Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
Sanda88

#3638 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanda88 »

propalismo wrote:@Sanda88 Budite jako oprezni sa kupovinom preko FB-a.Moja je supruga narucila neki prsluk koji je na slici lijep a uzivo sasvim druga prica.Raznorazni online trgovci koriste taktiku da stave lijepu sliku da bi upecali musteriju a sta ces dobiti to je sasvim druga prica.Obicno kvalitet bude jako nizak...

prodavac mi je dopustio da platim postaru, ali ako mi postar ne dopusti da otvorim paket i pogledam torbu, ne prihvatam!
holowey

#3639 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by holowey »

Sanda88 wrote:
propalismo wrote:@Sanda88 Budite jako oprezni sa kupovinom preko FB-a.Moja je supruga narucila neki prsluk koji je na slici lijep a uzivo sasvim druga prica.Raznorazni online trgovci koriste taktiku da stave lijepu sliku da bi upecali musteriju a sta ces dobiti to je sasvim druga prica.Obicno kvalitet bude jako nizak...

prodavac mi je dopustio da platim postaru, ali ako mi postar ne dopusti da otvorim paket i pogledam torbu, ne prihvatam!
tesko da ce ti postar dopustiti da otvoris posiljku jer ako je ne prihvatis, i posiljka se vrati posiljaocu pa posiljalac pocne da pravi probleme (to nije sadrzina moje posiljke, to je nesto drugo, bla bla bla), kako postar moze dokazati da si bas ti otvarao posiljku a ne postar ili neko drugi iz postanskog sistema?
Sanda88

#3640 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanda88 »

holowey wrote:
tesko da ce ti postar dopustiti da otvoris posiljku jer ako je ne prihvatis, i posiljka se vrati posiljaocu pa posiljalac pocne da pravi probleme (to nije sadrzina moje posiljke, to je nesto drugo, bla bla bla), kako postar moze dokazati da si bas ti otvarao posiljku a ne postar ili neko drugi iz postanskog sistema?
pa da otvorim posiljku PRED postarom? a to kome ce postar dokazivati sta, nema veze samnom vec sa samim postanskim sistemom i povjerenjem u svoje radnike. najzad, ako ne dopusti - ne prihvatam posiljku :D
Ljakan

#3641 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

Kontam da je ok sigurno bi stavila ime i prezime na fb a ne bumbar,ozbiljnost 0 bodova....
ako je torba skupa ja nebih rizikovo.
CaneBos

#3642 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Sanda88 wrote:

To je ok jedino ako si vec rekla prodavcu da zelis pregledati torbu prije prijema i da ako nije sve kako ste dogovorili da neces primiti paket. Jer ako mu nisi rekla, a narucila si, pa kad otvoris paket i odlucis kako ti to bas nije ta ''nijansa'' boje ili si mislila da izgleda veca/manja nego na slici, onda si navukla prodavca da baci pare na postarinu samo sto nije fer ni prema njemu ukoliko je artikal bar 90% identican slikama, jer opce poznato je da slika ne moze nikada 100% biti vjerna originalu!
Sanda88

#3643 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanda88 »

bumbar je ime FB shopa, vidim to cesto ovdje u bosni.. ne vjerujem da je to problem.
sad je problem ako mi postar dopusti da pogledam posiljku :sad:
CaneBos

#3644 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

[quote="Sanda88"]bumbar je ime FB shopa, vidim to cesto ovdje u bosni.. ne vjerujem da je to problem.
sad je problem ako mi postar dopusti da pogledam posiljku :sad:[/quote

Postar ti nece dopustiti da otvaras. To mozes samo ako posiljka ide VIP24, Euroexpresom i slicno i naravno uz prethodan dogovor sa prodavcem.
Sanda88

#3645 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanda88 »

CaneBos wrote: To je ok jedino ako si vec rekla prodavcu da zelis pregledati torbu prije prijema i da ako nije sve kako ste dogovorili da neces primiti paket. Jer ako mu nisi rekla, a narucila si, pa kad otvoris paket i odlucis kako ti to bas nije ta ''nijansa'' boje ili si mislila da izgleda veca/manja nego na slici, onda si navukla prodavca da baci pare na postarinu samo sto nije fer ni prema njemu ukoliko je artikal bar 90% identican slikama, jer opce poznato je da slika ne moze nikada 100% biti vjerna originalu!
ne, nisam rekla jer sam mislila da je to za ocekivati.
najzad, uplaticu im 5KM za postarinu :roll:
seoBIH

#3646 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Sanda88 wrote:bumbar je ime FB shopa, vidim to cesto ovdje u bosni.. ne vjerujem da je to problem.
sad je problem ako mi postar dopusti da pogledam posiljku :sad:
Plati 10KM dostavu putem brze poste i moci ces pogledat torbu :)

Ne ocekuj da imas mogucnost pregleda sadrzaja posiljke preko drzavne poste!
Sanda88

#3647 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanda88 »

CaneBos wrote:
Sanda88 wrote:bumbar je ime FB shopa, vidim to cesto ovdje u bosni.. ne vjerujem da je to problem.
sad je problem ako mi postar dopusti da pogledam posiljku :sad:[/quote

Postar ti nece dopustiti da otvaras. To mozes samo ako posiljka ide VIP24, Euroexpresom i slicno i naravno uz prethodan dogovor sa prodavcem.

:sad:
Ljakan

#3648 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

jel skupa torba ako nije mozes je vazda prodat naletit ce neko...
ako rade odavno nebi se valjda brukali zbog jedne torbe,valja druge prodat.
Sanda88

#3649 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanda88 »

Ljakan wrote:jel skupa torba ako nije mozes je vazda prodat naletit ce neko...
ako rade odavno nebi se valjda brukali zbog jedne torbe,valja druge prodat.
70 km
Ljakan

#3650 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

pa i nije neka pljacka. :D
Post Reply