LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post Reply
Skijaš

#3626 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

draganbl wrote:Ja ne podržavam kršenje odluka, ali je stvar u tome da nama trebaju sporazumi
Pravo da se petljaju u naše pravosuđe dajemo onima koji negiraju genocid. I to je tebi OK ?
draganbl

#3627 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by draganbl »

Skijaš wrote:
draganbl wrote:Ja ne podržavam kršenje odluka, ali je stvar u tome da nama trebaju sporazumi
Pravo da se petljaju u naše pravosuđe dajemo onima koji negiraju genocid. I to je tebi OK ?
Da ponovim šta sam napisao u svom prvom postu na ovu temu, pošto nisam siguran da si pročitao:
Bilo bi dobro kada bi sve državne, pa i entitetske institucije pravile što više sporazuma o saradnji sa Srbijom i Hrvatskom, jer od toga najviše Bosna može profitirati.
Bez sporazuma i dogovora, Bosna je ostavljena na milost i nemilost pravilima visoke politike i tržišne ekonomije, gdje su i Srbija i Hrvatska u ogromnoj prednosti.

Sa Srbijom se mora sarađivati. Pitanja za koja ne postoji zajednički stav i istovjetno mišljenje treba ostaviti privremeno sa strane, rješavati ono što se može: pitanje prebjega kriminalaca, pitanje isporučivanja optuženika, pored posjednovanja duplog državljanstva (npr. Glavaš), pitanje privrednog kriminala itd.
A to je samo područje tužilaštva. A gdje je saradnja u energetici, obrazovanju, zdravstvu, nauci, tehnološkom razvoju, trgovini, turizmu, zajedničkom nastupu na trećim tržištima, bukvalno u svakom segmentu društva i privrede.

Zato ja pozdravljam svaki bi(tri)lateralni sporazum, jer je to put koji Bosni, od sve tri ove zemlje, najviše odgovara.
El_Magnifico

#3628 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by El_Magnifico »

Lagumdzija je čudo neviđeno. On svojom politikom vodi odličnu kampanju u korist SDA, koja je briljirala na lokalnim izborima, a na općim izborima, sudeći po tome koliko se Zlato samouništava, će odnijet apsolutnu pobjedu.
Last edited by El_Magnifico on 24/11/2012 23:00, edited 1 time in total.
Nacionalniid_BOSANCI

#3629 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

draganbl wrote:
Skijaš wrote:
Da ponovim šta sam napisao u svom prvom postu na ovu temu, pošto nisam siguran da si pročitao:
Bilo bi dobro kada bi sve državne, pa i entitetske institucije pravile što više sporazuma o saradnji sa Srbijom i Hrvatskom, jer od toga najviše Bosna može profitirati.

Bez sporazuma i dogovora, Bosna je ostavljena na milost i nemilost pravilima visoke politike i tržišne ekonomije, gdje su i Srbija i Hrvatska u ogromnoj prednosti.

Sa Srbijom se mora sarađivati. Pitanja za koja ne postoji zajednički stav i istovjetno mišljenje treba ostaviti privremeno sa strane, rješavati ono što se može: pitanje prebjega kriminalaca, pitanje isporučivanja optuženika, pored posjednovanja duplog državljanstva (npr. Glavaš), pitanje privrednog kriminala itd.
A to je samo područje tužilaštva. A gdje je saradnja u energetici, obrazovanju, zdravstvu, nauci, tehnološkom razvoju, trgovini, turizmu, zajedničkom nastupu na trećim tržištima, bukvalno u svakom segmentu društva i privrede.

Zato ja pozdravljam svaki bi(tri)lateralni sporazum, jer je to put koji Bosni, od sve tri ove zemlje, najviše odgovara.
"draganbl" ti ili nisi dobro shvatio ili se pravis da nisi dobro shvatio o cemu @ Skijas prica.
Jedno je praviti nezavisne i korektne medjudrzavne sporazume ni na ciju stetu nego za obostranu korist. U ovom i u nizu drugih slucajeva jedan dio Bosnjackih politicara i stranki a u ovom slucaju Lagumdzija i kompanija neprave nikakve sporazume sa Srbijom i Hrvatskom na ravnopravnim i nezavisnim osnovama nego Federaciju BiH kao i njeno stanovnistvo najvise Bosnjake, kao i jedan dio Hrvata i Ostalih stavlja kao Koloniju Srbiji koja se preko takvih sporazuma, dogovora i ugovora umjesala u kompletnu BH politiku (kroz teritorijalnu podjelu itd), sudstvo, privredu, prirodne i ekonomske resurse, unistavanje i pljacka firmi, raznih drugih resursa, hapsenje branitelja BiH, negiranje genocida, izjednacavanje strana u ratu, ponizavanje zrtava, i jos stotinu drugih zivotno bitnih stvari.
hapsigovnaizsda

#3630 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by hapsigovnaizsda »

Samo da sda ne bude, ludila medju ljudima,
velike nude zablude, plaše nas raznim čudima
i svakoj bajci naude - da sda ne bude!

Samo da sda ne bude, ludila medju ljudima,
velike nude zablude, plaše nas raznim čudima
i svakoj bajci naude - da sda ne bude!

TATA HAPSI OVA GOVNA TATA!!
draganbl

#3631 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by draganbl »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:
draganbl wrote: Bez sporazuma i dogovora, Bosna je ostavljena na milost i nemilost pravilima visoke politike i tržišne ekonomije, gdje su i Srbija i Hrvatska u ogromnoj prednosti.

"draganbl" ti ili nisi dobro shvatio ili se pravis da nisi dobro shvatio o cemu @ Skijas prica.
Jedno je praviti nezavisne i korektne medjudrzavne sporazume ni na ciju stetu nego za obostranu korist. U ovom i u nizu drugih slucajeva jedan dio Bosnjackih politicara i stranki a u ovom slucaju Lagumdzija i kompanija neprave nikakve sporazume sa Srbijom i Hrvatskom na ravnopravnim i nezavisnim osnovama nego Federaciju BiH kao i njeno stanovnistvo najvise Bosnjake, kao i jedan dio Hrvata i Ostalih stavlja kao Koloniju Srbiji koja se preko takvih sporazuma, dogovora i ugovora umjesala u kompletnu BH politiku (kroz teritorijalnu podjelu itd), sudstvo, privredu, prirodne i ekonomske resurse, unistavanje i pljacka firmi, raznih drugih resursa, hapsenje branitelja BiH, negiranje genocida, izjednacavanje strana u ratu, ponizavanje zrtava, i jos stotinu drugih zivotno bitnih stvari.
Pa hajde da pravimo sporazume na obostranu korist. Ne moze se stalno polaziti od toga da je svaki sporazum los, nepovoljan po nas, da nas time neko kolonizuje itd.
Pa Bosna je uglavnom kroz svoju istoriju i bila ili pod okupacijom ili kolonija (ili i jedno i drugo) i uvijek se moralo banalsirati izmedju onoga sto nam treba i onoga sto mozemo da dobijemo.
Evo da ne budem pristrasan, neka Bosna potpisuje samo ugovore sa Hrvatskom, Austrijom, Slovenijom, Njemackom, Kinom, sa Srbijom ne mora nijedan. Samo neka se radi na saradnji.
Nasuprot tome, Bosna se ponasa kao uvrijedjeno deriste koje svoje jadne i pokvarene igracke ne da drugoj djeci, a htjela bi da se igra sa tudjim lego kockicama.
Lagudzija je u ovom slucaju postupio dobro.
Banksy

#3632 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Banksy »

draganbl wrote:
Ne moze se stalno polaziti od toga da je svaki sporazum los, nepovoljan po nas ...
Da, ovaj je loš i trebalo ih je nabiti nogom onako kako je uradila Hrvatska.

Istaknula je da je suradnja sa Srbijom na procesuiranju ratnih zločina moguća samo na ravnopravnoj osnovi, a ne na temelju sporazuma koji će se odmah kršiti, kako je to slučaj s ugovorom o pravnoj pomoći u kaznenim stvarima potpisanim 2009. godine.

Upravo takvo ponašanje Srbije, ocijenila je Kreso, dovelo je do odluke Hrvatskog sabora da donese zakon o ništetnosti optužnica za ratne zločine koje podiže srbijanska strana.
edit: Pitam se, kad je ulazio u kolo srpsko-ruske mafije, znao je da su dobici veliki, zato je i ušao, ali je li zaista znao da će BiH morati prodavati svakodnevno, na dnevnoj bazi ...
Banksy

#3633 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Banksy »

Restart wrote:
A sta ima lose u tome sto su isli zajedno?
Nisu išli zajedno, o tome se i radi.
Dodik je poveo svog novog druga svojim starim ruskim drugovima. Ali nije zaboravio da tamo predstavlja jedino i isključivo svoju Republiku Srpsku.

Lagumdžija pozvao rusku Sberbanku da ulaže u privredu BiH

http://www.profitiraj.ba/201211228058/s ... du-bih.php
VjecitiStudent

#3634 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by VjecitiStudent »

Restart wrote:
Banksy wrote:
Bosnolog wrote:Crveni Nadvojvoda i njegovi ahbabi,..... http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -sberbanke
U kojem svojstvu Lagumdžija, ako je tamo bio i Dodik?
Na panel diskusiji pod temom: "New economy in Europe: Between a Rock and a Hard Place“ osim Lagumdžije učestovali su i bivši njemački kancelar Gerhard Schröder, predsjednik Češke Republike Vaclav Klaus, mađarski premijer Viktor Orbán, predsjednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić te predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Valjda ta obećana I. i Z. Njemačka ...
A sta ima lose u tome sto su isli zajedno?
Zar to nije smisao i najbolji put za BiH. Da jedni druge guramo i tako privucemo i istok i zapad. Imamo unikatnu zemlju i mogucnost da budemo u prijateljskim vezama sa cijelim svijetom. I Dodik ako bude pametan ce ici sa Lagumdzijom u Tursku i Kuvajt. Ako ne bude htio on ici ce neki buduci Predsjednik RS jer nema alternative.
Pare, samo pare.
Lose, itekako je lose sto nije bilo Bevande, premijera drzavne vlade, vec su samo isle "dvije Njemacke", i to partijske, inace bi sa federalne strane bio neko od federalnih predsjednika.
udrch

#3635 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by udrch »

CIK prekinuo sjednicu jer se ne zna ko su članovi

Centralna izborna komisija BiH počela je danas svoju sjednicu i ubrzo je prekinula. Razlog je što se u ovom trenutku ne zna ko su članovi CIK-a.

Iako još nije okončan izborni proces nakon oktobarskih lokalnih izbora, Predstavnički dom PSBiH sinoć je imenovao tri člana CIK-a zbog isteka mandata trojici dosadašnjih članova.

Za hrvatskog člana ponovno je izabran Stjepan Mikić, a iz bošnjačkog naroda Ahmet Šantić, umjesto Vedrana Hadžovića. Za srpskog člana imenovan je Novak Božičković, umjesto Tihomira Vujičića.

Zbog toga je odgođena današnja sjednica CIK-a, jer su bili iznenađeni novim imenovanjima, a u isto vrijeme ne znaju koji sastav CIK-a može donositi zakonite odluke, pa je sjednica prekinuta.
ova odluka znači da rezultati izbora u Srebrenici neće biti potvrđeni bar sljedećih šest mjeseci..jer sad će se čekati odluke nekih sudova, komisija, pa onda idu tužbe smjenjenih ili postavljenih..

i šta reći: ma jok Lagumdžija nije prodao ništa..ma kakvi..pizda mu materina..
brzica

#3636 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by brzica »

Nisam pobornik kvalifikacija poput
"izdaja" i sl. Ali, ovo oko Srebrenice mi
nije jasno. Kao da defeinitivno želi da
izazove reakciju Bošnjaka. Mislim da
bi za njega bila fatalna.
ultima_palabra

#3637 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by ultima_palabra »

Restart wrote:
VjecitiStudent wrote:Lose, itekako je lose sto nije bilo Bevande, premijera drzavne vlade, vec su samo isle "dvije Njemacke", i to partijske, inace bi sa federalne strane bio neko od federalnih predsjednika.
Sta ce Bevanda raditi tamo kad ne moze nista dogovorti bez saglasnosti Dodika i Lagumdzije odnosno celnika najjacih stranaka u BiH. BiH nema Vladu i Bevanda nije Premijer, nema ovlasti da samostalno radi i dogovara vec je bitna vecina u Vijecu ministara. Zar 17 godina nije dovoljno da se nauci Ustav BiH i onda iz neznanja se izvlace kritike koje ne stoje.
Koji kurac onda prima platu i on i ministri i zamjenici i poslanici? Neka Mile i Zlaja preuzmu sve te funkcije, njihov stajling to može podnijeti...
veljaca

#3638 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by veljaca »

Restart wrote:
Pa da izvrsavaju ono sto se dogovori izmedju lidera najjacih stranka odnosno stranaka kojima je narod na izborima dao vlast. Vijece ministara je izvrsna vlast. Izvrsavaju ono sto im se kaze.
Na ZADNJIM izborima im nije narod dao vlast .....
FOČANSKI PROPISI

#3639 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by FOČANSKI PROPISI »

Izdaja,šupak,mafija...i kako sve ne pišete o ministru inostranih poslova.
Šta on može sam?'Ništa?
Dajte da vidimo ko treba dići ruku da ovjekovječi ono što s nekim dogovara.Valjda je to suština.
ultima_palabra

#3640 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by ultima_palabra »

Restart wrote:Pa da izvrsavaju ono sto se dogovori izmedju lidera najjacih stranka odnosno stranaka kojima je narod na izborima dao vlast. Vijece ministara je izvrsna vlast. Izvrsavaju ono sto im se kaze.
:lol: :lol: :lol: Nasmijao si me prvi put danas... ali izgleda da si ozbiljan :cry:
Skijaš

#3641 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

brzica wrote:Nisam pobornik kvalifikacija poput
Nikom nije jasno ovo šta Lagumdžija radi i jedino logično objašnjenje jeste to da je probuđeni spavač velikosrpske opcije.
veljaca

#3642 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by veljaca »

Restart wrote:
veljaca wrote:
Restart wrote:
Pa da izvrsavaju ono sto se dogovori izmedju lidera najjacih stranka odnosno stranaka kojima je narod na izborima dao vlast. Vijece ministara je izvrsna vlast. Izvrsavaju ono sto im se kaze.
Lokalni i opsti izbori nisu isto.
Na zadnjim opstim izborima im je dao vlast a to traje 4 godine.
Eto to ces mi reci da nisu isto ..... Kao ja to ne znam ..... :D
Ja govorim o zadnjim izborima 2012. godine - a to su ZADNJI odrzani izbori u Drzavi Bosni i Hercegovini .... Tu se vidi raspolozenje biraca o nekim stvarima ... htio ti to priznati ili ne .... :D
ultima_palabra

#3643 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by ultima_palabra »

Restart wrote:
ultima_palabra wrote:
Restart wrote:Pa da izvrsavaju ono sto se dogovori izmedju lidera najjacih stranka odnosno stranaka kojima je narod na izborima dao vlast. Vijece ministara je izvrsna vlast. Izvrsavaju ono sto im se kaze.
:lol: :lol: :lol: Nasmijao si me prvi put danas... ali izgleda da si ozbiljan :cry:
Pa dobro malo sam karikirao al tako ti dodje na kraju. :D
Dođe, ali nemoj me sad ubjeđivati da je to ispravno.
FOČANSKI PROPISI

#3644 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

veljaca wrote: Eto to ces mi reci da nisu isto ..... Kao ja to ne znam ..... :D
Ja govorim o zadnjim izborima 2012. godine - a to su ZADNJI odrzani izbori u Drzavi Bosni i Hercegovini .... Tu se vidi raspolozenje biraca o nekim stvarima ... htio ti to priznati ili ne .... :D
Tek sad se ne vidi ništa.
Narod je sluđen čim daje povjerenje SDA i SDS-u.
Shahab

#3645 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Shahab »

Skijaš wrote:
Nikom nije jasno ovo šta Lagumdžija radi i jedino logično objašnjenje jeste to da je probuđeni spavač velikosrpske opcije.
Koji su simptomi poremećaja ličnosti Narcissistic?

– reagiraju na kritiku osjećajem bijesa, srama ili ponižavanja

– iskorištavaju druge da postignu svoje ciljeve

– imaju veličanstveni osjećaj samovažnosti

– drži ih uvjerenje da je njegov / njezin problem jedinstven

– imati zaokupljenost fantazije neograničenog uspjeha, moći, ljepote, inteligencije, ili ideala ljubavi

– zahtijevaju stalnu pažnju i divljenje

– biti preokupiran s osjećajima zavisti
veljaca

#3646 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by veljaca »

FOČANSKI PROPISI wrote:
veljaca wrote: Eto to ces mi reci da nisu isto ..... Kao ja to ne znam ..... :D
Tek sad se ne vidi ništa.
Narod je sluđen čim daje povjerenje SDA i SDS-u.
Hoces reci da je SNSD bolji od SDS ? :-)
FOČANSKI PROPISI

#3647 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Shahab wrote:
Skijaš wrote:

– imati zaokupljenost fantazije neograničenog uspjeha, moći, ljepote, inteligencije, ili ideala ljubavi

Znaš li način kako ga se riješiti?
Dali bi Reuf bio bolji i koliko dugo?
Banksy

#3648 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Banksy »

Restart wrote:
veljaca wrote:
Restart wrote:
Lokalni i opsti izbori nisu isto.
Na zadnjim opstim izborima im je dao vlast a to traje 4 godine.
Nemaj brige, za dvije godine tih tvojih neće više biti na mapi.
Problem je samo kako opstati netaknut, u jednom komadu, dok im ne istekne mandat ...
Shahab

#3649 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Shahab »

FOČANSKI PROPISI wrote:

Znaš li način kako ga se riješiti?
Dali bi Reuf bio bolji i koliko dugo?[/quote]

Dat će Allah neki izlaz...
Nacionalniid_BOSANCI

#3650 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Skijaš wrote:
Najvjerovatnije da je to to ili je ucjenjen sa necim velikim 8-)
Post Reply