Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Reglan

#3626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Image

jel' vama ovako podesen quick setup?
BaDa

#3627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

arshavin wrote:Image

mozes ostaviti tako a mozes staviti i static ip jer kod telemacha i jest tatic ip :D al ako stavis static ip onda moras ti ukucavati.
doff

#3628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

BaDa wrote:
arshavin wrote:Image

mozes ostaviti tako a mozes staviti i static ip jer kod telemacha i jest tatic ip :D al ako stavis static ip onda moras ti ukucavati.
Ne static nego dynamic!
Reglan

#3629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Stavio sam dynamic.Hvala vam na pomoci. :thumbup:
Maharadza

#3630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

zemomak wrote:
motorola01 wrote:Izgleda da cu i ja ponovo resetovati modem jer mi je skroz slab signal u drugim sobama. Cim izadjem iz sobe gdje je router, slabo sta otvara.
ja sam preksinoc resetovo i opet isti signal, tj slab u drugim sobama...ima li kakve veze sa tim problemom sto sam stavio na auto chanell?! a u zadnje vrijeme sve vise novih wifi mreza u mom komsiluku

tt via iPad
Isti problem imao, sve pokušavao, ništa nije pomoglo! Srećom sam ja davnih dana uzeo wifi ruter, također tp-link, ali ovaj je malo kvalitetniji (čitaj: skuplji) pa tako imam signal i u drugim sobama bez većeg pada brzine! A ovi što ih oni nude su stvarno odron, mes'cini ne koštaju ni 30-ak KM po radnjama!?
fortaleza

#3631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

BaDa wrote:jel bolji ovaj telemachov router TL-WR740N od ovog sto sad koristim TL-WR340G ili je isto sranje samo drugo pakovanje? :-D
Ma isto sranje, jedina razlika u brzini prijenosa podataka u vlastitoj mreži, al to je nebitno (150 Mbps - 54 Mbps). Za jačinu signala je najbitnija antena koja je kod većine routera 5 dB.
Maharadza wrote:Isti problem imao, sve pokušavao, ništa nije pomoglo! Srećom sam ja davnih dana uzeo wifi ruter, također tp-link, ali ovaj je malo kvalitetniji (čitaj: skuplji) pa tako imam signal i u drugim sobama bez većeg pada brzine! A ovi što ih oni nude su stvarno odron, mes'cini ne koštaju ni 30-ak KM po radnjama!?
Ma nisu odron, dobri su, da sad kupiš taj router TL-WR740N u radnji (koji Telemach nudi) za 40 KM došlo bi ti vjerojatno na isto kao i taj što imaš, pokrio bi cijeli stan-kuću bez problema. Problem je u software-u koji Telemach koristi i routeri ne rade u punom kapacitetu.

Kod mene router TL-WR340G od 40 KM pokriva dvije kuće. :D
ElRe

#3632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

42 KM, a da su djubre jesu, inace ne bi bili besplatni. Nego kome treba bolje taj ce sebi kupiti a ne cekati da mu se pokloni
esadklacar

#3633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

Fino instalirate http://www.dd-wrt.com/site/index i smece od rutera postaje extra ruter. Dokazano signal se poboljsa, konekcija ne puca itd! Moja preporuka već 5 mjeseci ovo koristim i ruter je vise nego odličan sa ovim softwareom

INSTALIRATE NA SVOJU ODGOVORNOST :D
samo_ti

#3634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

ElRe wrote:42 KM, a da su djubre jesu, inace ne bi bili besplatni. Nego kome treba bolje taj ce sebi kupiti a ne cekati da mu se pokloni
Nista buraz nije besplatno, sve smo/cemo mi to platiti ;-)
Maharadza

#3635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

fortaleza wrote:
BaDa wrote:jel bolji ovaj telemachov router TL-WR740N od ovog sto sad koristim TL-WR340G ili je isto sranje samo drugo pakovanje? :-D
Ma isto sranje, jedina razlika u brzini prijenosa podataka u vlastitoj mreži, al to je nebitno (150 Mbps - 54 Mbps). Za jačinu signala je najbitnija antena koja je kod većine routera 5 dB.
Maharadza wrote:Isti problem imao, sve pokušavao, ništa nije pomoglo! Srećom sam ja davnih dana uzeo wifi ruter, također tp-link, ali ovaj je malo kvalitetniji (čitaj: skuplji) pa tako imam signal i u drugim sobama bez većeg pada brzine! A ovi što ih oni nude su stvarno odron, mes'cini ne koštaju ni 30-ak KM po radnjama!?
Ma nisu odron, dobri su, da sad kupiš taj router TL-WR740N u radnji (koji Telemach nudi) za 40 KM došlo bi ti vjerojatno na isto kao i taj što imaš, pokrio bi cijeli stan-kuću bez problema. Problem je u software-u koji Telemach koristi i routeri ne rade u punom kapacitetu.

Kod mene router TL-WR340G od 40 KM pokriva dvije kuće. :D
Ma kakvom' crnom software-u, fabrički mu firmware, oni samo nabacili password, NIŠTA DRUGO! A i ovaj moj što ga koristim samo za 10-15KM skuplji (WR741N) od toga njihovog (WR740N), znači samo jedan broj razlike u modelu ali zato razlika OGROMNA! Signal dopire do svakog čoška stana, dok ono sranje jedva sobu jednu pokriva!
ExNihilo

#3636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

Kod mene router savršeno funkcionira. U svakom dijelu stana puni signal.
Kralj Tvrtko I.

#3637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ellinor wrote:Kod mene router savršeno funkcionira. U svakom dijelu stana puni signal.
a stan ti jednosoban? :D 8-)
ExNihilo

#3638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

Kralj Tvrtko I. wrote:
Ellinor wrote:Kod mene router savršeno funkcionira. U svakom dijelu stana puni signal.
a stan ti jednosoban? :D 8-)
100 m^2, na dva sprata. Na drugom spratu hvata bez ikakvih problema. Puni signal, kao što rekoh. Nisam vršio nikakve modifikacije.
fortaleza

#3639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Maharadza wrote:Ma kakvom' crnom software-u, fabrički mu firmware, oni samo nabacili password, NIŠTA DRUGO! A i ovaj moj što ga koristim samo za 10-15KM skuplji (WR741N) od toga njihovog (WR740N), znači samo jedan broj razlike u modelu ali zato razlika OGROMNA! Signal dopire do svakog čoška stana, dok ono sranje jedva sobu jednu pokriva!
Kao što je @esad naveo, Telemach brlja s routerima. :D

Sam router dobro pokriva u što sam se i uvjerio.
esadklacar

#3640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

Ko ima dva rutera a nece da mjenja software na njima da bi im dodao par novih fukncionalnosti i slično nek napravi jednostavno Wireless repeater sa ta dva rutera i tim ce zasigurno pokriti dobar dio kuce/stana wirelessom.
esadklacar

#3641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

Savjet za @Telemach, zaposlite tu stručnu ekipu nek instalira dd-wrt na svaki ruter i nek ga podese kao sto i sad podesavaju ove osnovne stvari DHCP, WIFI SSID i PASSWORD i imat ce više zadovoljnih korisnika 100% :D
Almich

#3642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Almich »

zadnjih 5 dana skoro nikako nemam net,jedino mi dodje navecer poslije 12 sati,dok preko dana nemam nikako,svjetle 2-3-4 lampice,doalzili iz telemacha pojacali signal ali nista i dalje po danu mi ne radi ,do cega moze biti ?
Qurajber

#3643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qurajber »

I ja sam imao takvih problema dok nisam kupio ruter od osam banki...
Telemach

#3644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Almich wrote:zadnjih 5 dana skoro nikako nemam net,jedino mi dodje navecer poslije 12 sati,dok preko dana nemam nikako,svjetle 2-3-4 lampice,doalzili iz telemacha pojacali signal ali nista i dalje po danu mi ne radi ,do cega moze biti ?
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke u inbox.
Almich

#3645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Almich »

Qurajber wrote:I ja sam imao takvih problema dok nisam kupio ruter od osam banki...
ali na modemu mi pokazuje 2,3,4 lampice dok mi wifi ruter rade normalno lampice,cak sam direktno spajao kabal modema sa PC opet nista,promjenjena je sifra za wirelless mozda se neko nakacio,evo danas normalno radi :-)
Last edited by Almich on 08/02/2013 11:33, edited 2 times in total.
Mustang1

#3646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

esadklacar wrote:Fino instalirate http://www.dd-wrt.com/site/index i smece od rutera postaje extra ruter. Dokazano signal se poboljsa, konekcija ne puca itd! Moja preporuka već 5 mjeseci ovo koristim i ruter je vise nego odličan sa ovim softwareom

Ovo je ono sto se nedavno masovno instaliralo na forumu pa su svi sjebali router ? :D
and

#3647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

hajde pomozite.dobio sam konfigurisan ruter od telemaha.želim ga bežično spojiti sa svojim ruterom i koristiti portove u drugoj sobi da taj ruter prima signal bežično s mog rutera i da ga daje na portove za tv i media player.
Uđeš u admin panel wireless-> wireless settings
čekiraš enable wds onda ideš survey odabereš mrežu koju hoš i
uneseš password save ištekaš ethernet internet ako je uštekan
i restartuješ router i to je to
ovako sam uradio ali ne dobijem internet na izlazu.u čemu je problem?
esadklacar

#3648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

Bubalo1 wrote:
esadklacar wrote:Fino instalirate http://www.dd-wrt.com/site/index i smece od rutera postaje extra ruter. Dokazano signal se poboljsa, konekcija ne puca itd! Moja preporuka već 5 mjeseci ovo koristim i ruter je vise nego odličan sa ovim softwareom

Ovo je ono sto se nedavno masovno instaliralo na forumu pa su svi sjebali router ? :D
ko je znao nije sjebao :D
Mustang1

#3649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

U prijevodu niko nije znao, svi su sjebali ? :D :lol:
IcedFlame

#3650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by IcedFlame »

U prevodu: imas ljudi koji bi i givikt pokvarili.
Locked