jel' vama ovako podesen quick setup?
Moderator: Benq

mozes ostaviti tako a mozes staviti i static ip jer kod telemacha i jest tatic iparshavin wrote:
jel' vama ovako podesen quick setup?
Ne static nego dynamic!BaDa wrote:mozes ostaviti tako a mozes staviti i static ip jer kod telemacha i jest tatic iparshavin wrote:
jel' vama ovako podesen quick setup?al ako stavis static ip onda moras ti ukucavati.
Isti problem imao, sve pokušavao, ništa nije pomoglo! Srećom sam ja davnih dana uzeo wifi ruter, također tp-link, ali ovaj je malo kvalitetniji (čitaj: skuplji) pa tako imam signal i u drugim sobama bez većeg pada brzine! A ovi što ih oni nude su stvarno odron, mes'cini ne koštaju ni 30-ak KM po radnjama!?zemomak wrote:ja sam preksinoc resetovo i opet isti signal, tj slab u drugim sobama...ima li kakve veze sa tim problemom sto sam stavio na auto chanell?! a u zadnje vrijeme sve vise novih wifi mreza u mom komsilukumotorola01 wrote:Izgleda da cu i ja ponovo resetovati modem jer mi je skroz slab signal u drugim sobama. Cim izadjem iz sobe gdje je router, slabo sta otvara.
tt via iPad
Ma isto sranje, jedina razlika u brzini prijenosa podataka u vlastitoj mreži, al to je nebitno (150 Mbps - 54 Mbps). Za jačinu signala je najbitnija antena koja je kod većine routera 5 dB.BaDa wrote:jel bolji ovaj telemachov router TL-WR740N od ovog sto sad koristim TL-WR340G ili je isto sranje samo drugo pakovanje?
Ma nisu odron, dobri su, da sad kupiš taj router TL-WR740N u radnji (koji Telemach nudi) za 40 KM došlo bi ti vjerojatno na isto kao i taj što imaš, pokrio bi cijeli stan-kuću bez problema. Problem je u software-u koji Telemach koristi i routeri ne rade u punom kapacitetu.Maharadza wrote:Isti problem imao, sve pokušavao, ništa nije pomoglo! Srećom sam ja davnih dana uzeo wifi ruter, također tp-link, ali ovaj je malo kvalitetniji (čitaj: skuplji) pa tako imam signal i u drugim sobama bez većeg pada brzine! A ovi što ih oni nude su stvarno odron, mes'cini ne koštaju ni 30-ak KM po radnjama!?
Nista buraz nije besplatno, sve smo/cemo mi to platitiElRe wrote:42 KM, a da su djubre jesu, inace ne bi bili besplatni. Nego kome treba bolje taj ce sebi kupiti a ne cekati da mu se pokloni
Ma kakvom' crnom software-u, fabrički mu firmware, oni samo nabacili password, NIŠTA DRUGO! A i ovaj moj što ga koristim samo za 10-15KM skuplji (WR741N) od toga njihovog (WR740N), znači samo jedan broj razlike u modelu ali zato razlika OGROMNA! Signal dopire do svakog čoška stana, dok ono sranje jedva sobu jednu pokriva!fortaleza wrote:Ma isto sranje, jedina razlika u brzini prijenosa podataka u vlastitoj mreži, al to je nebitno (150 Mbps - 54 Mbps). Za jačinu signala je najbitnija antena koja je kod većine routera 5 dB.BaDa wrote:jel bolji ovaj telemachov router TL-WR740N od ovog sto sad koristim TL-WR340G ili je isto sranje samo drugo pakovanje?
Ma nisu odron, dobri su, da sad kupiš taj router TL-WR740N u radnji (koji Telemach nudi) za 40 KM došlo bi ti vjerojatno na isto kao i taj što imaš, pokrio bi cijeli stan-kuću bez problema. Problem je u software-u koji Telemach koristi i routeri ne rade u punom kapacitetu.Maharadza wrote:Isti problem imao, sve pokušavao, ništa nije pomoglo! Srećom sam ja davnih dana uzeo wifi ruter, također tp-link, ali ovaj je malo kvalitetniji (čitaj: skuplji) pa tako imam signal i u drugim sobama bez većeg pada brzine! A ovi što ih oni nude su stvarno odron, mes'cini ne koštaju ni 30-ak KM po radnjama!?
Kod mene router TL-WR340G od 40 KM pokriva dvije kuće.
a stan ti jednosoban?Ellinor wrote:Kod mene router savršeno funkcionira. U svakom dijelu stana puni signal.
100 m^2, na dva sprata. Na drugom spratu hvata bez ikakvih problema. Puni signal, kao što rekoh. Nisam vršio nikakve modifikacije.Kralj Tvrtko I. wrote:a stan ti jednosoban?Ellinor wrote:Kod mene router savršeno funkcionira. U svakom dijelu stana puni signal.![]()
Kao što je @esad naveo, Telemach brlja s routerima.Maharadza wrote:Ma kakvom' crnom software-u, fabrički mu firmware, oni samo nabacili password, NIŠTA DRUGO! A i ovaj moj što ga koristim samo za 10-15KM skuplji (WR741N) od toga njihovog (WR740N), znači samo jedan broj razlike u modelu ali zato razlika OGROMNA! Signal dopire do svakog čoška stana, dok ono sranje jedva sobu jednu pokriva!
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke u inbox.Almich wrote:zadnjih 5 dana skoro nikako nemam net,jedino mi dodje navecer poslije 12 sati,dok preko dana nemam nikako,svjetle 2-3-4 lampice,doalzili iz telemacha pojacali signal ali nista i dalje po danu mi ne radi ,do cega moze biti ?
ali na modemu mi pokazuje 2,3,4 lampice dok mi wifi ruter rade normalno lampice,cak sam direktno spajao kabal modema sa PC opet nista,promjenjena je sifra za wirelless mozda se neko nakacio,evo danas normalno radiQurajber wrote:I ja sam imao takvih problema dok nisam kupio ruter od osam banki...
Ovo je ono sto se nedavno masovno instaliralo na forumu pa su svi sjebali router ?esadklacar wrote:Fino instalirate http://www.dd-wrt.com/site/index i smece od rutera postaje extra ruter. Dokazano signal se poboljsa, konekcija ne puca itd! Moja preporuka već 5 mjeseci ovo koristim i ruter je vise nego odličan sa ovim softwareom
INSTALIRATE NA SVOJU ODGOVORNOST![]()
ovako sam uradio ali ne dobijem internet na izlazu.u čemu je problem?Uđeš u admin panel wireless-> wireless settings
čekiraš enable wds onda ideš survey odabereš mrežu koju hoš i
uneseš password save ištekaš ethernet internet ako je uštekan
i restartuješ router i to je to
ko je znao nije sjebaoBubalo1 wrote:Ovo je ono sto se nedavno masovno instaliralo na forumu pa su svi sjebali router ?esadklacar wrote:Fino instalirate http://www.dd-wrt.com/site/index i smece od rutera postaje extra ruter. Dokazano signal se poboljsa, konekcija ne puca itd! Moja preporuka već 5 mjeseci ovo koristim i ruter je vise nego odličan sa ovim softwareom
INSTALIRATE NA SVOJU ODGOVORNOST![]()