Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
olimp84

#36226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

Reisova wrote:
olimp84 wrote:Kifla je bio narocito popularan premijer kod sarajlija uprkos neradu i steti koju je napravio. Tome svjedoci i dobar rezultat na izborima.

Da dino nije visok, lijep i sirok najvjerovatnije ne bi ni blizu bio popularan ko sto jest. Bitno je napomenut da dino vazi, ne samo za frajera, vec i za gradskog mangupa(bar u ocima prosjecnog sarajlije). A upravo ta kombinacija kiflu i odrzava, a ako nije to ne znam sta jest.

Edine, ako ces vec biti premijer bar izimitiraj te stvari zbog kojih je i kifla popularan. Ako raja vec pada na stvari poput imidza, zasto to ne iskoristiti za svoje ciljeve. U imidz svakako spadaju i govornicke sposobnosti, drzanje itd. Clanarine teretana su ti vjerovatno pristupacne, a knjiga na svakom koraku, youtube je isto korisna stvar

Eto da ti ne solim pamet vise, sa srecom ti bilo
Ma daj nece valjda biti Kiflin klon ?! Forto je drugi tip, tesko ce mu biti, hrabra odlika ne I.mudra samljet ce ga.
nisam mislio da se fura na dinu, forto moze biti totalno drugaciji tip od kifle, a da ga ljudi vole zbog slicnih osobina(i njihovih kombinacija). samo ta neka kombinacija sminke, koju forto ima, i tvrdoce(citaj:maskuliniteta, odlucnosti, te arhetipske osobine sto narod voli) koju forto nema.

indikativno mnogo ljudi govori da je forto anemican, mlitav, mekan. ja mislim da ne treba potcjenjivat koliki znacaj ljudi daju fizickom izgledu i pojavi. hajmo rec da je dino 'covjek koji zna lupit sakom od sto', ali uz to se dobro prodaje ko frajer i pametan. eto to, samo da se bolje prodaje. naravno, mozda forto sve to kompenzira drugim osobinama, ali otom potom

ma 3 mjeseca dobrog treninga, pokoji savjetnik iz te branse sto neko rece, to bi bilo to. :D

sretno
Nero Histrion

#36227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

Reisova wrote:Iskreno se nadam da ce Marjanovic preuzeti obrazovanje stvarno tu imam velika.ocekivanja od njega....
Nista od toga, ide obrazovanje Konakovicu.

Nadao sam se da neko iz NS preuzme kulturu, ostao je Kuric, mada moram prizanti da je Kuric bio daleko bolji od onog Sarica, a i onog glumca prije Sarica, ali eto nadao sam se nekom novom, svjezem licu, Trebalo je s ministrima drugacije, ici s novim ljudima koji do sad nisu bili na ovakvim pozicijama, ali su kvalitetan kadar.
Drago mi je za Fortu, sretno, imat ce puno posla i strasnu opstrukciju od pobjednicke-opozicije.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

olimp84 wrote:[nisam mislio da se fura na dinu, forto moze biti totalno drugaciji tip od kifle,...
Naravno.

Kad je Kifla prije dvije godine u Skupštini Kantona Sarajevo javno u direktnom televizijskom prenosu kao istinski i pravi lider SDA KS "pakovao" da su Fortini amandmani zapravo protiv boraca i boračke populacije (odnosno protiv porodica šehida) , Forto je ćutao kao zaliven....

Ljigavci-ljigavi obojica.
JThomas

#36229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

vidjećemo kako će sa borcima i "borcima"...
drug_profi

#36230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Kaplan: "Pa naravno, imam ja informacija, imam ja informacija koliko hoćete ali neću da ih kažem..."

putokaz1

#36231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

NAravno da ih treba kazniti i zatvoriti.

Ali ti moraš svog poslodavca prijaviti, rizikovati da ti zbog te prijavve da otkaz ili čak i da te fiyički napadne da bi na osnovu te prijave neka inspekcija ili sud kaznili ili zatvorili tog poslodavca.

Razumijem ja šta hoćeš reći, i ja sam postavio pitanje NS-u da li će "po službenoj dužnosti" ići sami otkrivati ko krši te zakone pa ih kažnjavati.

Odgovor je uvijen u šareni papir bio da neće.

Dakle, na tebi je da prijaviš svog poslodavca, trpiš sve posljedice tog čina i nadaš se da ćeš dobiti priželjkivani rezultat.[/quote]
-E to je poenta neko ko nema izbora mora raditi na crno za 200 KM,i nemože prijaviti sam sebe da ostane bez hljeba...
Zatvoriti Odgovornu osobu ili Firmu?
-Sjećate li se inspektora iz Sarajeva u seriji Nedaj se Nina,ili inspektora iz LZN '' Ima još stranaka'', ili Viza za Budućnost ''Mi iz Međunarodne zajendice i slobodan si''...
Kako natjerati Inspektore,da rade svoj posao
Lako se može uvest odredba ''nadležni organ mora po službenoj dužnosti ..itd''
Ponašanjem Po Zakonu(Branković kupio stan) Naša stranka može samo izgubiti 2020
Jednostavno Zakone pravilnike uredne...mora se mijenjati...moaraju se ubrazati procesi,smanjiti takse,olakšati ostvarivanje prava,kompjuterizirati...
Ostaviti neke od današnjih zakona je političko samoubivstvo
Kako smijeniti Službenika tj ''službenika'' kojeg je postavila SDA koji radi za SDA ili za pare,jer bilo kakav otkaz da dobije tužit će Sudu i što je apsurd dobit će na Sudu
Mehanizni pravne države u BH su zakržljali
Ponekad odgovori Naše stranke su gori od SDA
Vidjet ćemo NAŠA STRANKA je dobila MOGUĆNOST da se dokaže za 2 godine a da li će.................................................
Nero Histrion

#36232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

sabina1 wrote:
olimp84 wrote:[nisam mislio da se fura na dinu, forto moze biti totalno drugaciji tip od kifle,...
Naravno.

Kad je Kifla prije dvije godine u Skupštini Kantona Sarajevo javno u direktnom televizijskom prenosu kao istinski i pravi lider SDA KS "pakovao" da su Fortini amandmani zapravo protiv boraca i boračke populacije (odnosno protiv porodica šehida) , Forto je ćutao kao zaliven....

Ljigavci-ljigavi obojica.
Koga bi ti umjesto Forte?
vivaldi

#36233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

Nero Histrion wrote:Koga bi ti umjesto Forte?
samo je kifla dostojan izazivac ili bar utemeljitelj, ali sumnjam da je zainteresovan :D
AmiĐa_Idriz

#36234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma Kifla bi to sveo na prepucavanja između sebe i SDA, bolje ovako.
vivaldi

#36235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

kifla ima daleko jaci imunitet od bilo koga iz nase stranke samim tim mislim da ima bar mrvu vece sanse od bilo koga iz ns
MaksprotivMarksa

#36236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MaksprotivMarksa »

Gospodo iz NS, sada imate sansu, "centar", a zapravo desnica, vi ste centar, vam je uvalila vruc krompir, resore koji su najizlozeniji kritikama i premijersko mjesto koje nosi najvecu tezinu, nadam se da necete na vlast vratiti dipsijevce na period od 20 godina, ne postojite radi vlasti, to mi je jedina svijetla tacka u vasem djelovanju, pro prvim opstrukcijama vlasti i onemogucenksti provodjenja strategija za koje tvrdite da ih imate, istupite iz vlasti i oznacite krivce za takav scenarij.

Gospodinu Forti zelim mnogo srece i pameti, a dovoljno politicke drskosti, trebat ce mu, vjerujem da od Kifle gori nece biti, a i to je nesto za pocetak, savjete o kopiji Kiflinog imidza zanemarite, zanemarite duh palanke i bavite se konkretnim problemima, sretno !
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Edin Forto, član Naše stranke, bit će novi premijer Kantona Sarajevo, dok će predsjedavajući Skupštine biti Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, još je nezvanični rezultat dogovora predstavnika šest stranaka koji žele formirati vlast u Kantonu Sarajevo.

Predstavnici šest stranaka (SDP, DF, Naša stranka, SBB, Narod i pravda, NBL) uspostavili su načelni dogovor o raspodjeli resora. Lijevom bloku stranaka pripast će šest ministarstava i premijer, a strankama političkog centra šest ministarstava i mjesto predsjedavajućeg Skupštine KS-a.
mislim da ste trebali obrnuto... u kavez s vukovima ne mozes ubaciti zlatnog retrivera vec pit bulla al hajde de
AmiĐa_Idriz

#36238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AmiĐa_Idriz »

Držaće ih Kifla na skupštinama ko kerove uz nogu :mrgreen:

Vidio si ga već

Džaba pričate niko vas ne čuje, isključen vam je mikrofon. :pisnuo:
kmirsad

#36239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

AmiĐa_Idriz wrote:Držaće ih Kifla na skupštinama ko kerove uz nogu :mrgreen:

Vidio si ga već

Džaba pričate niko vas ne čuje, isključen vam je mikrofon. :pisnuo:
:lol: :lol: :lol:
madner

#36240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Autenticnost je bitna, ne moze se furati na nekoga. Uglavnom, ko slusa DF i treba nauciti lekciju.
Strateski su raspodjelili resore, hadzija uzeo obrazovanje. :D
Alfons Kauders

#36241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Nisu ni svjesni kako ce ih zeleni i Kifla izjebat naredne cetiri godine. Nekako mi ih zao, a ujedno su simpaticno naivni.
muha_sa

#36242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by muha_sa »

imal išta ljepše neg prestat pratit politiku u ovoj našoj politickoj vukojebini :D

hanuma prešalta na dnevnik ja bjež u kuhinju :lol:
krene pricat šta je bilo na dnevniku ja pustim pjesmu bjelog dugmeta--odvrnem do daCke :D
The BEN10

#36243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

muha_sa wrote:imal išta ljepše neg prestat pratit politiku u ovoj našoj politickoj vukojebini :D

krene pricat šta je bilo na dnevniku ja pustim pjesmu bjelog dugmeta--odvrnem do daCke :D
Dobro, sa toliko bračnog staža ti to i smiješ uraditi. A mi koje smo zeleniji? :evil:
Alfons Kauders

#36244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:imal išta ljepše neg prestat pratit politiku u ovoj našoj politickoj vukojebini :D

Tako i jeste najbolje. Ni mene vise ne zanimaju, polozili su za sva vremena, samo mi dodje kao povremeni cirkus.

A u principu me zivo zaboli ko ce biti na vlasti jer su se svi vec izredali i dokazali da su podjednako nesposobni. Sad samo kokice i smijat se budalama.
high_volume

#36245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Alfons Kauders wrote:

Tako i jeste najbolje. Ni mene vise ne zanimaju, polozili su za sva vremena, samo mi dodje kao povremeni cirkus.

A u principu me zivo zaboli ko ce biti na vlasti jer su se svi vec izredali i dokazali da su podjednako nesposobni. Sad samo kokice i smijat se budalama.
Ne može se glava stavljati u pijesak, i puštati život drugima da ga vode, naročito kada vlast ne zna ili ne rade u korist društva
Alfons Kauders

#36246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

high_volume wrote:
Alfons Kauders wrote: Tako i jeste najbolje. Ni mene vise ne zanimaju, polozili su za sva vremena, samo mi dodje kao povremeni cirkus.

Ne može se glava stavljati u pijesak, i puštati život drugima da ga vode, naročito kada vlast ne zna ili ne rade u korist društva
Naravno da moze. Kad je svejedno ljudima koji imaju porodice, djecu, a ujedno i 3-4 puta manja primanja od mene, zasto onda da se ja sikiram?

Narodu je taman onako kako zasluzuje i kako je odabrao. Mene zivo zaboli sto ce bit gladni i sto ce im djeca brisat guzice po Njemackoj... :)
muha_sa

#36247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by muha_sa »

The BEN10 wrote:

Dobro, sa toliko bračnog staža ti to i smiješ uraditi. A mi koje smo zeleniji? :evil:
šuti i trpi :( ko svaki pravi muškarac :lol:

bježim dok me kmirso nije naCero :run:
kmirsad

#36248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:

Tačno je da smo 25 g bili objekt redaljke neiživljenih psihopata, krkana... toliko , da se nekima izgleda omililo...
Meni još uvijek smeta da me guze bez mog pristanka...
kmirsad

#36249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

muha_sa wrote:
The BEN10 wrote:

šuti i trpi :( ko svaki pravi muškarac :lol:

bježim dok me kmirso nije naCero :run:
Ne pametuj, zeko...Jebi... i prolazi... reće za drvo vezani medo. :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#36250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:
high_volume wrote:
Alfons Kauders wrote: Tako i jeste najbolje. Ni mene vise ne zanimaju, polozili su za sva vremena, samo mi dodje kao povremeni cirkus.

Naravno da moze. Kad je svejedno ljudima koji imaju porodice, djecu, a ujedno i 3-4 puta manja primanja od mene, zasto onda da se ja sikiram?

Narodu je taman onako kako zasluzuje i kako je odabrao. Mene zivo zaboli sto ce bit gladni i sto ce im djeca brisat guzice po Njemackoj... :)
Znači... ako čete mi dobro platit, slobodno me silujte...
Samo što to onda više nije silovanje, nego kurvanje...
Locked