NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#36226 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Melo u Raketama.
kakavdanakneiskustvu

#36227 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:Melo u Raketama.

ozbiljno?
Tomahawk11
Globalni moderator

#36228 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:Melo u Raketama.

ozbiljno?
Kaže ovaj jedan jutros, evo i ja tražim oficijelno.
kakavdanakneiskustvu

#36229 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

evo i ja odmah pogledao,nema nigdje nista o tome
Tomahawk11
Globalni moderator

#36230 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Pol ubedio Karmela da dođe u Hjuston

http://sportklub.rs/Kosarka/NBA/a245360 ... uston.html
klosar pravi

#36231 Re: NBA - National Basketball Association

Post by klosar pravi »

OKC mu pokazali vrata nema šanse da ce mu dati 100m tako da
spree

#36232 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

izjavio je da hoce u lakerse, tj da bi volio igrati sa lebronom. misim da je to realnija opcija. druga stvar sto nije bas nesto s dantonijem i sto ne bi mogao igrati onako brzo. on je ball stoper.
klosar pravi

#36233 Re: NBA - National Basketball Association

Post by klosar pravi »

spree wrote:izjavio je da hoce u lakerse, tj da bi volio igrati sa lebronom. misim da je to realnija opcija. druga stvar sto nije bas nesto s dantonijem i sto ne bi mogao igrati onako brzo. on je ball stoper.

Da, da to sam zaboravio totalno, al' nemoj zaboraviti da je vec trebao biti u Houstonu prošle godine i mali detalji su ga odvojili od toga..
Mada godina dana mijenja mnogo toga i ja bi ga volio vidjeti s Lebronom.
Concord

#36235 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

spree wrote:Nakon 20 godina krize koza je predebela. Ne dotiče me vise nista :| . Btw bice dobar hezonja :skoljka: . I ovaj pick druge runde kazu da je steal. A Knox ce valjda biti dobar. Ako nista dobice minute. Jbg da su u knicksima imali situaciju kao sto su to imali Lakersi pred ovaj free agency i njima bi se smijao na glupostima.
Mislim da se ne bi smijao. Kako znas i sam, Knicksi su ove godine promjenili citav Front Office, od generalnog menadzera i glavnog trenera pa do pomocnih. Cudno zvuci ali promjenili su kulturu i okrenuli se razvoju mladih igraca i smislenom rebuildanju tima, za razliku od promasaja koji su se redali od pocetka ovog milenijuma. Nema vise davanja trocifrenih ugovora istrosenim zvijezdama, nema bacanja pickova zarad brzog uspjeha, nema tradeanja pola tima da se dovede jedan igrac. Do sada svaki potez nove postave je korak u dobrom pravcu: trade Mela, otkaz Hornaceku, ugovor Fizdaleu, dobri pickovi. Knox ima All Star potencijal, ali Robinson, ukoliko bi se razvijao kako treba, bio bi monstrum. Ne znam koliko pratis Summer ligu i treninge, covjek rutinski dvokorakom kuca sa linije za trojku, sa kontra trojke mu treba jedno spustanje lopte.
Sve ugovore koje su potpisali ovo ljeto su pametni jednogodisnji ugovori jer znaju da su i sljedece sezone lottery pick ekipa, Porzingis se oporavlja tako da im eksperimenti poput Hezonje i dobro dodju, a i salary cap se cuva za sljedecu godinu, postoje neke spekulacije ali ne bi navodio da ne bi ismijavali strucnjaci sa foruma.
Sve u svemu, vec sada imaju ultra mlado jezgro sa ogromnim potencijalom (Porzingis/Ntilikina/Knox/Hardaway), imaju sve buduce pickove, imaju salary cap. Naravno jos uvijek tu treba hrpa posla/truda/vremena, mrlje iz proslosti su jos uvijek tu (Noin ugovor), ali Knicksi se mjenjaju na bolje, nesto sto nisi mogao reci zadnjih 18 godina.
Da su Knicksi oni stari sad bi Cousins bio u New Yorku, sign&trade ugovor od 120 miliona na 4 godine, a u Pelicansima Porzingis i sljedeca dva picka prve runde.
spree

#36236 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Concord wrote:
spree wrote:Nakon 20 godina krize koza je predebela. Ne dotiče me vise nista :| . Btw bice dobar hezonja :skoljka: . I ovaj pick druge runde kazu da je steal. A Knox ce valjda biti dobar. Ako nista dobice minute. Jbg da su u knicksima imali situaciju kao sto su to imali Lakersi pred ovaj free agency i njima bi se smijao na glupostima.
Mislim da se ne bi smijao. Kako znas i sam, Knicksi su ove godine promjenili citav Front Office, od generalnog menadzera i glavnog trenera pa do pomocnih. Cudno zvuci ali promjenili su kulturu i okrenuli se razvoju mladih igraca i smislenom rebuildanju tima, za razliku od promasaja koji su se redali od pocetka ovog milenijuma. Nema vise davanja trocifrenih ugovora istrosenim zvijezdama, nema bacanja pickova zarad brzog uspjeha, nema tradeanja pola tima da se dovede jedan igrac. Do sada svaki potez nove postave je korak u dobrom pravcu: trade Mela, otkaz Hornaceku, ugovor Fizdaleu, dobri pickovi. Knox ima All Star potencijal, ali Robinson, ukoliko bi se razvijao kako treba, bio bi monstrum. Ne znam koliko pratis Summer ligu i treninge, covjek rutinski dvokorakom kuca sa linije za trojku, sa kontra trojke mu treba jedno spustanje lopte.
Sve ugovore koje su potpisali ovo ljeto su pametni jednogodisnji ugovori jer znaju da su i sljedece sezone lottery pick ekipa, Porzingis se oporavlja tako da im eksperimenti poput Hezonje i dobro dodju, a i salary cap se cuva za sljedecu godinu, postoje neke spekulacije ali ne bi navodio da ne bi ismijavali strucnjaci sa foruma.
Sve u svemu, vec sada imaju ultra mlado jezgro sa ogromnim potencijalom (Porzingis/Ntilikina/Knox/Hardaway), imaju sve buduce pickove, imaju salary cap. Naravno jos uvijek tu treba hrpa posla/truda/vremena, mrlje iz proslosti su jos uvijek tu (Noin ugovor), ali Knicksi se mjenjaju na bolje, nesto sto nisi mogao reci zadnjih 18 godina.
Da su Knicksi oni stari sad bi Cousins bio u New Yorku, sign&trade ugovor od 120 miliona na 4 godine, a u Pelicansima Porzingis i sljedeca dva picka prve runde.
Dosta toga si u pravu i dosta toga je tacno, ali nakon svih ovih godina ja sam oprezan. Bilo je tonu takvih najava da se krece ispocetka, pa se onda dovedu isluzene rage. Dok je Dolana tesko da ce biti uspjeha. Mills mi je kritičan jer je podržavao gluposti Phila, a sad kao okrenuo plocu. Perry doveden od strane prethodne dvojice :( . Ovo za sad izgleda dobro. Knox i Robinson izgledaju bolje od ocekivaog. Valjda nastave sa razvojem mladih i cuvanjem pickova, ali dok je ovih u front officeu ja nista ne vjerujem :(
Concord

#36237 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

spree wrote: Dosta toga si u pravu i dosta toga je tacno, ali nakon svih ovih godina ja sam oprezan. Bilo je tonu takvih najava da se krece ispocetka, pa se onda dovedu isluzene rage. Dok je Dolana tesko da ce biti uspjeha. Mills mi je kritičan jer je podržavao gluposti Phila, a sad kao okrenuo plocu. Perry doveden od strane prethodne dvojice :( . Ovo za sad izgleda dobro. Knox i Robinson izgledaju bolje od ocekivaog. Valjda nastave sa razvojem mladih i cuvanjem pickova, ali dok je ovih u front officeu ja nista ne vjerujem :(
Kad je Phil trebao da dodje pamtim da je bio dogovor da se Dolan kao vlasnik povuce iz svih timskih odluka. Spominjao se opet tu i tamo kad je Philu trebalo dati otkaz i dovesti novog gm-a, ali poslije toga ga nema nigdje, tako da se nadam da je i ovima prepustio kormilo. Tip je stvarno kreten, nazalost njega ce samo smrt odvojiti Knicksa. Mills je mutan i meni ali eto uradio je par dobrih stvari prosle sezone, doveo je Perrya, za kojeg smatram da stojih iza svih ovih poteza u zadnje vrijeme, i da je upravo on okrenuo stvari na bolje.
Vidjecemo dalje kako ce ici, krenuli su dobro tako da ima razloga nadati se necemu, zivi bili pa vidjeli :thumbup:
House

#36238 Re: NBA - National Basketball Association

Post by House »

relativno84 wrote:Image
:izet: LEGOAT :izet:
Image
relativno84

#36239 Re: NBA - National Basketball Association

Post by relativno84 »

:lol:
MensurM

#36240 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

“Došao je kod mene u kancelariju da porazgovaramo o ekipi i njemu, raznim stvarima. Ali, ostao sam zatečen pošto sam uvidio da Lebron poznaje Lakerse bolje od mene!”, oduševljen je Magic.

“Doslovno mi je pred očima razmotirao cijelu situaciju u ekipi. Zna točno koji su nedostaci i prednosti svih naših igrača, ali i same momčadi. Tim razgovorom smo uspostavili kontakt kako smo samo poželjeti mogli. Bio je to samo opušteni razgovor dva košarkaša i uživao sam!”
Tuzla111

#36241 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Dobre ugovore imaju Nuggetsi u Harrisu i Jokicu, defitivno 2 top igraca u narednih mozda i 10 godina, al ce ih zeznuti Millsap. Mogli su naci nekog mnogo jeftinijih da igra sa Jokicem i da se bolje uklapa a potrositi pare na nekog solidnog guarda.
insaneinthebrain

#36242 Re: NBA - National Basketball Association

Post by insaneinthebrain »

jabari parker u bulsima za 40 milki
klosar pravi

#36243 Re: NBA - National Basketball Association

Post by klosar pravi »

insaneinthebrain wrote:jabari parker u bulsima za 40 milki

Vjerovatno najnebitnija informacija na ovoj temi :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#36244 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

Bullsi vole ove s pokidanim ligamentima, ne'a šta :D
JThomas

#36245 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

https://collegebasketball.nbcsports.com ... ap-record/

zion williamson na testiranju odraza. prije 10-15 godina bio bi bez nba pozicije. ali danas...

oni na zvaničnoj stranici kažu da ima oko 130 kg :mrgreen: i da lažu za 10 - nevjerovatno da je da tolika masa ima takav odraz.
pirmin

#36246 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Oo ebo sebe, nece valjda u Kanadu. :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#36247 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

Hoće. Kawhi u Torontu, DeRozan u Spursima :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#36248 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

znaci spursi sebe ukopase naredne 3 godine samo da ga ne bi slali u lakerse :lol:

This would be a great move for Toronto if there aren't any other major pieces going out. They shoot their shot with LeBron leaving the East & get a year to sell Kawhi on a city with a great reputation. Worst case scenario, they're out of the DeRozan contract & can rebuild sooner.
Tony Soprano

#36249 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tony Soprano »

Zvanicno :

Toronto:
Leonard
Green

San Antonio:
DeRozan
Poeltl
Zasticeni pick prve runde iduceg drafta od Raptorsa
Rob_Atl

#36250 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Nakaradnog trejda, De Rozanu se ne igra u San A, Lenardu u Torontu. Mozda je Toronto bolje prosao jer su se rijesili ugovora od de rozana. Ne vidim ni jednog ni drugog slijedece godine u ovim timovima.
Post Reply