Skide masku prerano,jos malo pa ce seselj za njega biti liberal
Dešavanja u Srbiji
-
zavrzlama
#36201 Re: Dešavanja u Srbiji
Vucic je podbacio pravo....
- LBVIEW
#36202 Re: Dešavanja u Srbiji
Jebi ga, Srbi, osim mita, nista s Kosovom nisu imali od 1389-e.General War wrote:kako?Grean wrote: Pa eto nista, istorijska nepravda iz 1912 je ispravljena.
500 godina kasnije "oslobadaju" zemlju koju vecinski naseljavaju neki drugi.
Samo, to je "kolevka" te je zbog tog srpska, Vojvodina inace to nije, al' je srpska zbog srpske vecine.
- General War
#36203 Re: Dešavanja u Srbiji
horkesh wrote:Htio sam reći da nisu izmijenjena imena gradova i da nije izbačen taj mrski prefiks "bosanski"General War wrote: pa snimi ti lokaciju valjda, ako se javljas odandeBrod i Novi jesu.
..htio sam reci, bombarduj srbiju-opusti zivce (ne ti)...poucna interaktivna igrica
- Grean
#36204 Re: Dešavanja u Srbiji
Evo objasnio ti je @LBVIEW,LBVIEW wrote:Jebi ga, Srbi, osim mita, nista s Kosovom nisu imali od 1389-e.General War wrote:kako?Grean wrote: Pa eto nista, istorijska nepravda iz 1912 je ispravljena.
Samo, to je "kolevka" te je zbog tog srpska, Vojvodina inace to nije, al' je srpska zbog srpske vecine.
Nakon 500 godina Srbija dolazi na Kosovo kao okupatorska snaga medju vecinski albansko stanovnistvo.
Kosovo je 1912 bilo srpsko koliko je Vojvodina danas madjarska.
- agim.
#36205 Re: Dešavanja u Srbiji
Grean wrote:
Je li neko rekao da nisu?Albanci su za razliku od Slavena domicilni narod na Balkanu.
...i indijanci su, pa sta.
Pa eto nista, istorijska nepravda iz 1912 je ispravljena.
U 1912 Godini , 120.000 ubijenih Albanaca od strane Srba !
To je zvanicni broj ubijenih Albanaca :
"International War Crimes Report " :
Balkan Wars
During the occupation of Albania in 1912 and 1913, the Serbian and Montenegrin army committed numerous crimes against the Albanian civilian population:
Houses and whole villages were reduced to ashes, unarmed and innocent populations massacred en masse, incredible acts of violence, pillage and brutality of every kind were committed by the Serbo-Montenegrin soldiery, with a view to the ethnic cleansing of Albanians from the area.
The number of total casualties during the occupation in all the Albanian areas under Serbian control has been estimated to be about 120,000 Albanians of both sexes and all ages.
https://internationalwarcrimesreport.wo ... 04/serbia/
Last edited by agim. on 30/03/2018 18:22, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#36206 Re: Dešavanja u Srbiji
Inace, dok Srbiju ne svedu teritorijalno na razumnu mjeru - Beogradski pasaluk
, na Balkanu nece biti mira.
- General War
#36207 Re: Dešavanja u Srbiji
taj saban mi je na ignore listi, ne vidim sta pise niti me interesuje.Grean wrote:
Nakon 500 godina Srbija dolazi na Kosovo kao okupatorska snaga medju vecinski albansko stanovnistvo.
Kosovo je 1912 bilo srpsko koliko je Vojvodina danas madjarska.
Okupacija se ne pika, jer ako se pika...sami sebi onda skacete u stomak
- Toffee karamela
#36208 Re: Dešavanja u Srbiji
Ali stvarno je nevjerovatno koliko je krvi, propagandnog znoja, šuplje priče, guslarskih hitova, strasti, mržnje i svega ostalog prosuto iz Srbije svih ovih vijekova nad teritorijem koji je (slovom i brojem) bio u posjedu njihove samostalne srednjovjekovne države oko 100 godina!!!!LBVIEW wrote:Jebi ga, Srbi, osim mita, nista s Kosovom nisu imali od 1389-e.General War wrote:kako?Grean wrote: Pa eto nista, istorijska nepravda iz 1912 je ispravljena.
U 13. je vijeku prvi put ušlo u Dušanovo carstvo, već 1389 pada Raška i dijelovi Kosova doduše ostaju u feudalnom posjedu Vuka Brankovića ali ne znam da li se to uopšte može još brojiti kao da je u sastavu države jer se paralelno stvara na drugom dijelu Kosova kneževina Dukađin, dakle kud koji mili moji. I tek 1912. ulazi srpska vojska tamo (zapravo zalaufali su se bili na cijelu Albaniju ali su vraćeni) i na taj način su SFRJ narodi bili usrećeni aneksijom te problematične pokrajine.
Ovo me fakat podsjeti na onaj vic o mravu i slonici kada se vjenčaju i ona se odmah uguši kikirikijem a mrav joj onda čitav život kopa grob zbog jedne noći ljubavi. Zbog 100 godina unutar države i nekoliko patrijaršija i crkava navukli su si viševjekovne traume
- General War
#36209 Re: Dešavanja u Srbiji
Jako pojednostavljeno gledanje, i ne znam zasto tako...Problem Srba i Albanaca je mala maca, kad se uporedi problem srba i hrvata ili eto u proslom vijeku sa bosnjacima...da se tako gleda ne znam kako bi ti onda evropa samo izgledalaToffee karamela wrote: Ovo me fakat podsjeti na onaj vic o mravu i slonici kada se vjenčaju i ona se odmah uguši kikirikijem a mrav joj onda čitav život kopa grob zbog jedne noći ljubavi. Zbog 100 godina unutar države i nekoliko patrijaršija i crkava navukli su si viševjekovne traume
- Young Erotica
#36210 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakva Raška kakva 1389 godina sta pričaš,ja razumem da nas ne volite ali daj malo objektivnosti,na tom mestu imamo istorije koliko malo naroda ima za postojanja sta pričate vi.
I to je uostalom jedini razlog zasto nećemo priznati I da će konflikt trajati jos 300 godina ako treba.
I to je uostalom jedini razlog zasto nećemo priznati I da će konflikt trajati jos 300 godina ako treba.
Last edited by Young Erotica on 30/03/2018 18:46, edited 1 time in total.
- Toffee karamela
#36211 Re: Dešavanja u Srbiji
Vic nije pojednostavljivanje nego mi je tek onako pao na pamet. Glavno je ono iznad vica pa neka mi neko objasni to na iole racionalan način a da ne bude u duhu onog ljubav se ne može razumjeti, emocije su jače od svega itd.General War wrote:Jako pojednostavljeno gledanje, i ne znam zasto tako...Problem Srba i Albanaca je mala maca, kad se uporedi problem srba i hrvata ili eto u proslom vijeku sa bosnjacima...da se tako gleda ne znam kako bi ti onda evropa samo izgledalaToffee karamela wrote: Ovo me fakat podsjeti na onaj vic o mravu i slonici kada se vjenčaju i ona se odmah uguši kikirikijem a mrav joj onda čitav život kopa grob zbog jedne noći ljubavi. Zbog 100 godina unutar države i nekoliko patrijaršija i crkava navukli su si viševjekovne traume
Da, znam ja vrlo dobro na šta bi Evropa ličila da se Mađari sad otimaju za Erdelj (Transilvaniju) koji je postao dio Rumunije a bio je njihov par stotina godina i njihovih je sunarodnjaka ostalo tamo skoro milion. Ili ona crna karta ISIL-a iz 2016. gdje su pajde obojili crnom bojom svu Španiju osim Madrida
- bh.tornjak
#36212 Re: Dešavanja u Srbiji
"Samo neka se oni sile, mi ćemo da gledamo da čuvamo mir, štitimo stabilnost“, naglasio je Vucic.
Amen

Amen

- agim.
#36213 Re: Dešavanja u Srbiji
Nisi ni postojao tada kao nacija a da ne pricamo kao ono "imamo istorije" !!Young Erotica wrote:Kakva Raška kakva 1389 godina sta pričaš,ja razumem da nas ne volite ali daj malo objektivnosti,na tom mestu imamo istorije koliko malo naroda ima za postojanja sta pričate vi.
Car Dusan je feudalna figura , prestavljao vjeru i nikako "srpsku" naciju , kao sto nemozes argumentirati od njega ni jednu jedinu njegovu bitku , isto sto nemozes naci negdje da je napisao nekada za "Srbe" ili "srpstvo" .
Cijela vasa nacija se vrti oko vjere i ne u nacionalnu kulturu .
- Young Erotica
#36214 Re: Dešavanja u Srbiji
Momak pusti me molim te, nemam stvarno sta da pričam sa tobom.agim. wrote:Nisi ni postojao tada kao nacija a da ne pricamo kao ono "imamo istorije" !!Young Erotica wrote:Kakva Raška kakva 1389 godina sta pričaš,ja razumem da nas ne volite ali daj malo objektivnosti,na tom mestu imamo istorije koliko malo naroda ima za postojanja sta pričate vi.
Car Dusan je feudalna figura , prestavljao vjeru i nikako "srpsku" naciju , kao sto nemozes argumentirati od njega ni jednu jedinu njegovu bitku , isto sto nemozes naci negdje da je napisao nekada za "Srbe" ili "srpstvo" .
- agim.
#36215 Re: Dešavanja u Srbiji
NecuYoung Erotica wrote:Momak pusti me molim te, nemam stvarno sta da pričam sa tobom.agim. wrote:Nisi ni postojao tada kao nacija a da ne pricamo kao ono "imamo istorije" !!Young Erotica wrote:Kakva Raška kakva 1389 godina sta pričaš,ja razumem da nas ne volite ali daj malo objektivnosti,na tom mestu imamo istorije koliko malo naroda ima za postojanja sta pričate vi.
Moras nauciti , jer nakon 10 godina opet ces da trazis da ubijas moj narod .
- Young Erotica
#36216 Re: Dešavanja u Srbiji
Nemam ja ništa sa tvojim narodom,iamtumire.
-
Inok
#36217 Re: Dešavanja u Srbiji
pušći hagima vidiš da je homoseksualjno napetYoung Erotica wrote:Nemam ja ništa sa tvojim narodom,iamtumire.
- General War
#36218 Re: Dešavanja u Srbiji
Ok, samo Teritorija Srbije koja je priznata ukljucivala je kosovo, i dan dans u UN-u ti je takva karta svijeta, tako da bas poredjenja ti nisu na mjestu vecinom...ubleha je ne priznati stvarno stanje...a proce vode dok se ne odredi novo kod notara.Toffee karamela wrote:Vic nije pojednostavljivanje nego mi je tek onako pao na pamet. Glavno je ono iznad vica pa neka mi neko objasni to na iole racionalan način a da ne bude u duhu onog ljubav se ne može razumjeti, emocije su jače od svega itd.General War wrote:Jako pojednostavljeno gledanje, i ne znam zasto tako...Problem Srba i Albanaca je mala maca, kad se uporedi problem srba i hrvata ili eto u proslom vijeku sa bosnjacima...da se tako gleda ne znam kako bi ti onda evropa samo izgledalaToffee karamela wrote: Ovo me fakat podsjeti na onaj vic o mravu i slonici kada se vjenčaju i ona se odmah uguši kikirikijem a mrav joj onda čitav život kopa grob zbog jedne noći ljubavi. Zbog 100 godina unutar države i nekoliko patrijaršija i crkava navukli su si viševjekovne traume
Da, znam ja vrlo dobro na šta bi Evropa ličila da se Mađari sad otimaju za Erdelj (Transilvaniju) koji je postao dio Rumunije a bio je njihov par stotina godina i njihovih je sunarodnjaka ostalo tamo skoro milion. Ili ona crna karta ISIL-a iz 2016. gdje su pajde obojili crnom bojom svu Španiju osim Madrida...e upravo mi je to istinska paralela sa ovim srpskim ublehama oko Kosova...imali su Andaluziju u dubokom srednjem vijeku i još maštaju o njoj.
-
Inok
#36219 Re: Dešavanja u Srbiji
Građani BiH izuzetno podložni lažnim vijestima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjan ... /180330110
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjan ... /180330110
- General War
#36220 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa sad su se uloge promjenile...skonto fazon sta vole novinari cuti.bh.tornjak wrote:"Samo neka se oni sile, mi ćemo da gledamo da čuvamo mir, štitimo stabilnost“, naglasio je Vucic.
Amen
- Young Erotica
#36221 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa stanje jeste sada takvo da samo mozemo da ćutimo i pušimo,ne znam sta očekuje neko da napadnemo USA.

- Toffee karamela
#36222 Re: Dešavanja u Srbiji
ja u klin ti u ploču, ne pričam ja o stanju na UN karti svijeta, naravno kad ga je Srbija donijela u miraz Jugoslaviji tu je i ostalo, ja postavljam pitanje čemu takva ostrašćenost oko teritorija koji je bio samo 100 godina unutar sastava srpske države? pa ne bi se više pjenili ni da su vam Šumadiju otcijepiliGeneral War wrote: Ok, samo Teritorija Srbije koja je priznata ukljucivala je kosovo, i dan dans u UN-u ti je takva karta svijeta, tako da bas poredjenja ti nisu na mjestu vecinom...ubleha je ne priznati stvarno stanje...a proce vode dok se ne odredi novo kod notara.
- agim.
#36223 Re: Dešavanja u Srbiji
Sve sta ima od Cara Dusana u originalu je samo ovo !
Potpuno vjerska knjiga, napisano u jeziku OCS-a (Jezik Crkve), koje su napisali klerici koji su bili povezani s vladarima .
Knjiga očito nije ogledalo popularne kulture, vec vjerske kulture:
Potpuno vjerska knjiga, napisano u jeziku OCS-a (Jezik Crkve), koje su napisali klerici koji su bili povezani s vladarima .
Knjiga očito nije ogledalo popularne kulture, vec vjerske kulture:
The oldest manuscript book and a monument of Old-Serbian literacy is Miroslav's Gospel (Serbian: Мирославово јеванђеље / Miroslavovo jevandjelje), a 362-page liturgic book written between 1180 and 1191 in a transitional form between Old Church Slavonic and Slavoserbian. It was written by two monk pupils, Grigorije and probably Varsameleon, on a white parchment paper for Miroslav, the Duke of Zahumlje, brother of King Stefan Nemanja.
- Young Erotica
#36224 Re: Dešavanja u Srbiji
De administrato imperio.
- bh.tornjak
#36225 Re: Dešavanja u Srbiji
poenta je u tome sto je doso da obidje neko radiliste nekog autoputa...i onda oplete o necemu petnaestom....Young Erotica wrote:Pa stanje jeste sada takvo da samo mozemo da ćutimo i pušimo,ne znam sta očekuje neko da napadnemo USA.![]()
a kako izlevati nekog direktora za puteve Srbije....to je za Monty Paytona.....