Demokratska fronta Željko Komšić

Leverage

#36201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

To je sad pitanje jer Bakir ima kapacitet da sa nekim drugim pravi vlast i tako, po običaju, ustupi Čoviću sve što želi.

O tome da li je DF isključivo bošnjačka stranka ili nije ne odlučuje DF nego SDA.
drug_profi

#36202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

malakh wrote:
drug_profi wrote: A Zeljko neka konacno odjebe od "ljevice" i opozicije. Trojanski konj i to lose kamufliran. Izofiran jos od vlastite kandidature.
nažalost moraš se pomoriti sa činjenicom da je njegovom kandidaturom spriječena velika šteta. ako ništa, makar ćemo imati dva člana predsjedništva koji će otvoreno zagovarati ulazak bih u nato.

i na tvoju žalost, morat ćeš se pomiriti sa činjenicom da je on tu naredne 4 godine, a najvjerojatnije i narednih 8 godina.
Pomijesao si me sa nekim. Ja sam sasvim siguran da narod ima vlast kakvu zasluzuje, tako da se ni sekunde ne jedem sto je Zeljko u predsjednistvu. Koliko dugo? Ni to me nije briga.
A ako ti tako srcano stojis iza beskorisnog parazita koji je uz to jos i trojanski konj nacionalistickih stranaka, onda mora da imas dobar razlog za to.
Budimo realni dok se Željko nije pojavio HDZ je imao i opoziciju unutar hrvatskog naroda, pa si mogao kalkulisati sa kim da praviš "autentičnu" vlast.
Draganče ima da zahvali Željku i Zlaji za sve što je postigao.
Mi smo naivni mislili evo ga građanska država, jedan čovjek-jedan glas... kako nas nasukaše....
Styling

#36203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Kolinda wrote:
Styling wrote:
Super. Ne dadnu li neke od hrvatskih i srpskih pozicija DF-u, nista od vlasti. Dzaba im Domovi naroda.
Ekstra, jebo vlast... Županije preuzmu nadležnosti države i federacije i čakamo bolje dane...
Nema potrebe. Imamo Vjece ministara u tehnickom mandatu. Moze do narednih izbora. Ipak se vrti.
Kolinda

#36204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Styling wrote:
Kolinda wrote:
Styling wrote:
Super. Ne dadnu li neke od hrvatskih i srpskih pozicija DF-u, nista od vlasti. Dzaba im Domovi naroda.
Ekstra, jebo vlast... Županije preuzmu nadležnosti države i federacije i čakamo bolje dane...
Nema potrebe. Imamo Vjece ministara u tehnickom mandatu. Moze do narednih izbora. Ipak se vrti.
Ma da naravno, evo Mile jedva čeka da sa svoja 4 čovjeka u DN PSBiH glasa za zakone koje donese SDS, SDA I HDZ :lol:
Styling

#36205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Kolinda wrote:
Styling wrote:
Kolinda wrote: Ekstra, jebo vlast... Županije preuzmu nadležnosti države i federacije i čakamo bolje dane...
Ma da naravno, evo Mile jedva čeka da sa svoja 4 čovjeka u DN PSBiH glasa za zakone koje donese SDS, SDA I HDZ :lol:
Njegov problem ;-)
Kolinda

#36206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Ma naravno da je njegov problem s tim da će vjerojatno ubrzo popizditi i sve blokirati jer sam ima entitetsku većinu a ako ne bude izbornog zakona po volji Hrvata onda postoji i prosta većina od 8 delegata. Znači komande su na suprotnoj strani od one koju vi priželjkujete.
Eto jedino da Valentina zabrinutog pozovete u pomoć pa da dekretom proglasi df-ns-gs-sdp kao jedine moguće nositelje vlasti u državi :-)
Maraschino

#36207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Pade BiH listom. :roll:
kmirsad

#36208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:Pade BiH listom. :roll:
Ne može to biti...vidiš da se svi bore za državu...evo jednoglasno prođe Blok 7... i u FP i DN...sve se može kad se šlabuci slože...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

drug_profi wrote:[

Pomijesao si me sa nekim. Ja sam sasvim siguran da narod ima vlast kakvu zasluzuje, tako da se ni sekunde ne jedem sto je Zeljko u predsjednistvu. Koliko dugo? Ni to me nije briga.
A ako ti tako srcano stojis iza beskorisnog parazita koji je uz to jos i trojanski konj nacionalistickih stranaka, onda mora da imas dobar razlog za to.
Budimo realni dok se Željko nije pojavio HDZ je imao i opoziciju unutar hrvatskog naroda, pa si mogao kalkulisati sa kim da praviš "autentičnu" vlast.
Draganče ima da zahvali Željku i Zlaji za sve što je postigao.
Mi smo naivni mislili evo ga građanska država, jedan čovjek-jedan glas... kako nas nasukaše....
nemam nikakav razlog, jer sam covjek u penziji, solidnoj penziji i zivo me zaboli za sve njih ponaosob. ali koristim svoje demokratsko pravo, izlazim na izbore i uvijek cu i izlaziti.

također imam um i razum i vrijeđa me politika tzv ugroženosti, uz maksimalnu kontrolu 33% vlasti na drzavnom i 50% vlasti na federalnom nivou. vrijeđa me bezobrazluk i licemjerje onih koji su se do prije par godina slikali sa zastavama bosne i hercegovine, majicama iste, isli u brazil da srcano bodre bosnu i hercegovinu, sve dok je komsic predsjednik, a onda najednom zastava tzv herceg bosne i hrvatske i ko zna kakva sranja, dok se predsjednikuje domovinom.

zato je komsic rak rana za takve. sta god da mu rade, on ih pobijedi. trenutacno im je oduzeo ambasadore, koji su bili najbolja poluga za blacenje domovine. sada on hoda po svijetu i prica pozitivne stvari o domovini.

sa druge strane, hdz bih nikada nije imao opoziciju kada je na vlasti u hrvatskoj bio hdz. opoziciju su dobili jacanjem sdpa i stranaka okupljenih oko njih i to je trajalo dok su spovci u hrvatskoj bili vodeci. ne treba puno pameti da se sve to provjeri.
Styling

#36210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Kolinda wrote:Ma naravno da je njegov problem s tim da će vjerojatno ubrzo popizditi i sve blokirati jer sam ima entitetsku većinu a ako ne bude izbornog zakona po volji Hrvata onda postoji i prosta većina od 8 delegata. Znači komande su na suprotnoj strani od one koju vi priželjkujete.
Eto jedino da Valentina zabrinutog pozovete u pomoć pa da dekretom proglasi df-ns-gs-sdp kao jedine moguće nositelje vlasti u državi :-)
Bogati o kakvim delegatima pricas. Ne moze se nista pokrenuti bez formiranja VM i Vlade FBiH. Ako Mile zeli udomiti svoje ministre u VM i ako covic konacno zeli da mu Tonka zasjedne na poziciju ministrice financija ond bi im bilo bolje da se malo pripitome, jer ako budu derali u silu, sve ce se blokirati i sve ucjene i arogancija im se mogu vratiti kao bumerang.
džakailibu

#36211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by džakailibu »

Kolinda wrote:Ma naravno da je njegov problem s tim da će vjerojatno ubrzo popizditi i sve blokirati jer sam ima entitetsku većinu a ako ne bude izbornog zakona po volji Hrvata onda postoji i prosta većina od 8 delegata. Znači komande su na suprotnoj strani od one koju vi priželjkujete.
nema u dom u naroda proste vecine! prosta vecina ide preko klubova naroda unutar doma naroda.
Kolinda

#36212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Styling wrote:
Bogati o kakvim delegatima pricas. Ne moze se nista pokrenuti bez formiranja VM i Vlade FBiH. Ako Mile zeli udomiti svoje ministre u VM i ako covic konacno zeli da mu Tonka zasjedne na poziciju ministrice financija ond bi im bilo bolje da se malo pripitome, jer ako budu derali u silu, sve ce se blokirati i sve ucjene i arogancija im se mogu vratiti kao bumerang.
Ucjene, čije ucjene??? SNSD hoće VM HDZ također a tko ucjenjuje SDA i sateliti. Kome će se obiti od glavu vrijeme će pokazati.
Kolinda

#36213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

džakailibu wrote:
nema u dom u naroda proste vecine! prosta vecina ide preko klubova naroda unutar doma naroda.
4+4 je prosta većina i dovoljna za bilo što, ne znam bilo koji drugačiji izračun ali ako postoji rado ću prihvatiti objašnjenje.
džakailibu

#36214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by džakailibu »

Kolinda wrote:
džakailibu wrote:
4+4 je prosta većina i dovoljna za bilo što, ne znam bilo koji drugačiji izračun ali ako postoji rado ću prihvatiti objašnjenje.
koliko je meni poznato, nema proste vecine, dakle ako se neka odluka donese bez potvrde odredjenog kluba naroda, u ovom slucaju bosnjackom odluka se ne donosi ili ako se ipak donese ide na ustavni sud BiH. da da, institucija koju dodik i covic obozavaju
Styling

#36215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Kolinda wrote:
Styling wrote:
Ucjene, čije ucjene??? SNSD hoće VM HDZ također a tko ucjenjuje SDA i sateliti. Kome će se obiti od glavu vrijeme će pokazati.
Zivi bili pa vidjeli. Bojim se da je Covic zagrizao vise nego sto moze progutati sa izbornim zakonom i uslovljavanjem. Takvo ponasanje obicno ne zavrsi dobro. A i Mile j epod pritiskom onih kojim aje obecao pozicije u VM pa sad se i njemu zuri. Kod Bosnjaka je uvijek bilo sve po istillahu (prevod: polahko). Desice se sto treba da se desi i kada treba da se desi.
Maraschino

#36216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Kolinda wrote: 4+4 je prosta većina i dovoljna za bilo što, ne znam bilo koji drugačiji izračun ali ako postoji rado ću prihvatiti objašnjenje.
U cemu je sada problem, vama treci dodi samostalnost. :lol:
Kolinda

#36217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

džakailibu
Pa vidiš da postoji prosta većina, VNI je ok i dobro je da postoji. Ali ovdje postoji drugi par cipela, koja odluka po želji bošnjačke većine može proći DN PSBiH ako nije po volji S-H?
mO k3

#36218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mO k3 »

Šta je sa Komšićem ?
Maraschino

#36219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

mO k3 wrote:Šta je sa Komšićem ?
dobio proljev :D
kmirsad

#36220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:
mO k3 wrote:Šta je sa Komšićem ?
dobio proljev :D
:lol: :lol: :lol: :lol: Stavili mu u sendvić bobe iz čićka... :lol:
Maraschino

#36221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

kmirsad wrote:
Maraschino wrote: dobio proljev :D
i ne dobio sta sve rade. :D

njemu je najbolje da ponese tih boba sa sobom u bolnicu i ne izlazi dok se vlast ne formira a kako ''vidi hodza u potoku'' nece to skoro.
kmirsad

#36222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:
kmirsad wrote:
Maraschino wrote: dobio proljev :D
i ne dobio sta sve rade. :D

njemu je najbolje da ponese tih boba sa sobom u bolnicu i ne izlazi dok se vlast ne formira a kako ''vidi hodza u potoku'' nece to skoro.
:lol: :lol: :lol:
kluz franjo

#36223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Političko neslaganje je jedno, a bolest je drugo.
Sugrađaninu Komšiću iskreno želim brzo ozdravljenje.
mrgreen

#36224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mrgreen »

Ja zelim ovako brz i efikasan prijem za sve gradjane, a ne samo podobne.
Maraschino

#36225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

kluz franjo wrote:Političko neslaganje je jedno, a bolest je drugo.
Sugrađaninu Komšiću iskreno želim brzo ozdravljenje.
Neka je on nama ziv i zdrav a BiH ce biti u ovoj kaljuzi sa ili bez njega.
Post Reply