independer wrote:Ja se samo cudim vama da ne vidite da Main Stream bosnjacke politike ustvari radi ono sto Brisel zeli, a to je rastakanje bosnjackog politickog bica i onemogucavanje razvoja bosnjacke komponente u Bosni i Hercegovini. Trenutno se interesi Brisela, Beograda i Zagreba poklapaju i vidimo da Brisel ne reaguje ni na jednu provokaciju antibosanskih snaga a preko svoojih pijuna u vrhu bosnjackog MS otupljuje reakcije Bosnjaka na te provokacije. Hrvatsko pitanje je rijeseno Washingtonskim sporazumom i Hrvati mogu samo liti krokodilske suze, ali njihovi najekstremniji predstavnici su potpisali isti, a koliko znam to je i njihov tzv
sabor ratifikovao. Zato je izdaja da se to pitanje uopste nadje na dnvnom redu ikakvih razgovora. I naravno da su izdajnici i Zlaja, i Tihi i Fahro i Hare i svi oni koji dostignuti stepen suvereniteta BiH dovodi u pitanje.
Sto se tice onog konja Dodika, ja bih ga tukao njegovim oruzjem, on udari mene gdje mene boli, ja onda njega gdje njega boli. Ali ovi nasi gmazovi to ne rade i zato nam se Dodik moze pisati po nasim zrtvama. I niko ne smije nista da uradi.
Sent from my iPad using Tapatalk
Odlicna dijagnoza problema....
MEDJUTIM...probih strana na duge staze ne stoji uopste lose,jer politicko neiskustvo,drzavnicka neodgovornost bosnjackih politickih uhljupa je prolazne prirode,jednom ce se na poltickoj sceni BIH pojaviti bosnjacki Zeljko Komsic,dok na antibosanskoj strani nikad se nece pojavit politicar koji ce imati drugaciju politiku nego je ima dodik,a to je trajno inzistiranje na podjeli BIH..Brisel,Zagreb i Beograd imaju podrsku zapada protiv bosnjaka jer vjeruju istim u obecanjima da podrzaju cjelovitost BIH,a da njihovi sateliti u BIH su samo "Kontrolori Bosnjaka",ali ce se zapad uskoro uvjeriti s kim ima posla...taj isti zapad ce biti stavljen u polozaj da bira izmedju podjele BIH i stvaranja islamske drzave ili ukidanja dejtonskog ustava kojim se blokira BIH i antibosanskim snagama daje legalitet u rusenju/opstrukcijama iste....
USA je vec diglka ruke od ideje da rs bude "Kontrolor Bosnjaka"...sad je evropa na redu....