NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36176 Re: NBA - National Basketball Association
Wall nije mogao Gortata, Howarda tek neće moći.
- n;hill
#36177 Re: NBA - National Basketball Association
smanjuje itekako, jer manji tax , manje plaćaju ligi zbog prekoračenja, najbolja opcija bi bila da ga trejduju, tad ne bi bilo nikakvog troška, ako mu mahnu odmah imaju jak udar ove godine ali znatno manje plaćanja taxa, čini mi se sa 300 bi pali na 185, ali to je opet dosta preko limita, a postoji i opcija da taj financijski udar rasporede na nekoliko godina, tako npr Detroit još plaća Josh Smitha 10 miliona iako već dvi godine ne igraRaigor Stonehoof wrote:nista im to ne smanjuje troskove, osim ako on ne pristane da uzme manje para nego sto mu stoji u ugovoru. a nece, sto bi.
- Raigor Stonehoof
#36178 Re: NBA - National Basketball Association
99% sam siguran da kad otpustis igraca sto se tice finansija nista se ne mijenja. znam sigurno da na cap ne utice, a provjericu i na poreze.
- Raigor Stonehoof
#36179 Re: NBA - National Basketball Association
Following the signing of Rondo, the Lakers still had cap space and were linked to Cousins. However, president of basketball operations Magic Johnson and general manager Rob Pelinka were not interested in Cousins
Rondo umjesto Randlea
McGee umjesto Cousinsa
Jebo vas LeBrick, ko da ste alaha potpisali pa vam niko vise ne treba
UPRAVA NAPOLJE
Rondo umjesto Randlea
McGee umjesto Cousinsa
UPRAVA NAPOLJE
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#36180 Re: NBA - National Basketball Association
ma dobro, svakako ne bi igrao do januara, a i malo je udaren u glavu 
- n;hill
#36181 Re: NBA - National Basketball Association
streching Carmelos 27,9M and replacing withmin would save thunder -90Mil in 2018-19 a 9,3 M cap charge for 3 yrs, ...kad Bullsi htijeli lako ga mogu uklopiti u svoj payroll...ali bi vjerovatno tražili draft pickova za zasladitiRaigor Stonehoof wrote:99% sam siguran da kad otpustis igraca sto se tice finansija nista se ne mijenja. znam sigurno da na cap ne utice, a provjericu i na poreze.
-
Itsoktobealone
#36182 Re: NBA - National Basketball Association
Sta ti je druzeRaigor Stonehoof wrote:Following the signing of Rondo, the Lakers still had cap space and were linked to Cousins. However, president of basketball operations Magic Johnson and general manager Rob Pelinka were not interested in Cousins
Rondo umjesto Randlea
McGee umjesto Cousinsa
UPRAVA NAPOLJE
- Raigor Stonehoof
#36183 Re: NBA - National Basketball Association
Nije mi nista, sta je glupom i glupljem na kormilu lakersa?
Uci ce u PO kao 5-6 tim, ispast u prvoj rundi. Fol ne daju Ingrama za Kawhija. Fol ne treba im Cousins al treba McGee. Fol nece platit Randlea, al hoce istu lovu dat Rondu.
Pogubili se kako im LeBrick rece da.
Uci ce u PO kao 5-6 tim, ispast u prvoj rundi. Fol ne daju Ingrama za Kawhija. Fol ne treba im Cousins al treba McGee. Fol nece platit Randlea, al hoce istu lovu dat Rondu.
Pogubili se kako im LeBrick rece da.
-
Itsoktobealone
#36184 Re: NBA - National Basketball Association
Druze pobrko si malo lončiće...sve to bolje izgleda nego što jeste. I sve te igrače sto si naveo, baš tako...Lakersi ih uopšte ne trebaju OVE GODINE.
Sjedi, opusti se i uživaj. Bit će ovo dobra sezona
Sjedi, opusti se i uživaj. Bit će ovo dobra sezona
- Raigor Stonehoof
#36185 Re: NBA - National Basketball Association
Ma bit ce kita. Mogli su uz ovog panja iz Clevelanda imati Randlea, Cousinsa i Kawhija, a slabiji za Ingrama, Rondoa i McGeea
Uz to da bi GSW bili slabiji za Cousinsa, bila bi to ekipa koja bi realno imala sanse za titulu.
Da nisu panjevi, petorka bi bila Ball - Kawhi - James - Randle - Cousins
A ovako je Ball - Stephenson - James - Kuzma - McGee
Da nisu panjevi, petorka bi bila Ball - Kawhi - James - Randle - Cousins
-
Frenk_1
#36186 Re: NBA - National Basketball Association
Dejvis je krilo-centar.RasAlGhul wrote:Dejvis je kriloFrenk_1 wrote:Ove godine je zapad stvarno jak...
Golden State je doveo Cousinsa, koji je, uz Dejvisa, najbolji centar lige, ali on je polomljen, i sad je pitanje da li ce se vratiti kao prije.
Problem je isto što je malo na svoju ruku, košarkaški Ibrahimovic, posvadjao se s upravom Sakramenta, a nije s dobrim odnosima u Pelikansima. Ali nisu oni bas tolika govna. Ljudi su napravili 3 all stara i doveli dvojicu. Kari koji je najbolji tricas lige, imaju Tompsona koji sve radi, kao i Grina, te Duranta koji je u odbrani sila.
Hjuston ima solidnu ekipu, ali moraju se jos pojačati, imaju strašnog Hardena, Capelu, Gordona i Paula.
Oklahoma uz dva dobra igrača bi odlična bila, nekog beka da dovedu.
Za Lejkerse ne znam šta da kažem. Umjesto da Dzejmsu okupe ekipu, oni dovode cirkuzante kao Stephenson i Rondo. Doveli su dobrog centra McGee-a, imaju Ingrama i Kuzmu kao krilo i beka, te Calldwell Popea, ali ni blizu GSW.
Na istoku, Boston uz Irvinga i Tatuma, i Phila uz Simonsa i Embida se mogu boriti za istok. To je neko moje misljenje.
- Sidius
#36187 Re: NBA - National Basketball Association
a bilo im zao para kada su trebali zadrzati Hardena....Raigor Stonehoof wrote:Felton signing pushes Thunder past $300M in salary and tax.
-
kakavdanakneiskustvu
- JThomas
#36189 Re: NBA - National Basketball Association
vrlo je lako moguće da cousins ove godine ne odigra ništa, ili ništa značajno. a sljedeće će svakako tražiti dalje zbog para.
-
klosar pravi
#36190 Re: NBA - National Basketball Association
Cousins ce biti sigurno spreman na polovini sezone u najgorem slucaju za play off.
- insaneinthebrain
#36191 Re: NBA - National Basketball Association
pitanje je hoce li gsw izboriti play off ove sezoneklosar pravi wrote:Cousins ce biti sigurno spreman na polovini sezone u najgorem slucaju za play off.
-
klosar pravi
#36192 Re: NBA - National Basketball Association
Kakvo ce ovo tek šetanje da bude Lebron bi mogao na zadnje mjesto koje vodi u PO i da ga u prvom ceka GSW.. 
- Raigor Stonehoof
#36193 Re: NBA - National Basketball Association
Sources close to Anthony Davis have confirmed to me that he was neither aware nor consulted on the progress or deteriation of contract talks between the Pelicans and Rajon Rondo and that he wasn’t pleased.
evo ti Magic prilike da se iskupis
-
Itsoktobealone
#36194 Re: NBA - National Basketball Association
Ja ne znam jesi ti stvarno lud ili jednostavno ne pratis dovoljno detaljno kako su stvari tekle, al' evo pokušat cu ti objasniti pa mi reci imal' ti logike:Raigor Stonehoof wrote:Ma bit ce kita. Mogli su uz ovog panja iz Clevelanda imati Randlea, Cousinsa i Kawhija, a slabiji za Ingrama, Rondoa i McGeeaUz to da bi GSW bili slabiji za Cousinsa, bila bi to ekipa koja bi realno imala sanse za titulu.
Da nisu panjevi, petorka bi bila Ball - Kawhi - James - Randle - Cousins![]()
- Za Kawhia Pop tražio sljedeće: Ingrama, Kuzmu, Harta, 2 picka prve runde i 2 swap picka prve runde. Za lika koji je potpuno uništio odnose sa SAS i već dva puta rekao da želi igrati za Lakerse. Znači po tebi je uredu prodati čitavu farmu za igrača koji ima još godinu dana ugovora i koji će vrlo vjerovatno može doći džaba sljedeće sezone da bi napravio sastav Ball, Kawhi, LeBron i ko još? 6 G-League igrača? Jer to bi nam otprilike ostalo. Idemo dalje..
- Znači ti bi doveo startnog centra za 15ak miliona (koliko je LA ima tada da popuni) samo da bi sjedio na klupi pola sezone? Cousinsa su preskočili jer frajer ima najgoru povredu u sportu i neće biti na terenu prije Februara (eventualno Januar). Kakve koristi od njega kad se do tada odigra skoro 50 utakmica u sezoni? FO je izjavio da od starta hoće da budu što kompetitivnije i frajer na klupi NE MOŽE TO DA PRUŽI. Uz to dodaj povredu koja za njegovog tipa igrača (težak, okretan) znači sigurno drugačija putanja u karijeri. To je Kobija uništilo (nikad više nije bio isto) a ne jebenog Cousinsa. Još na to sve dodaj ponašanje u svlačionici (bukvalno je frajer gdje god da je otišao ostavio loše dojmove. Jebote, Anthony Davis, lik koji je nosio njegov dres na all-star game-u je bio uredu sa tim da Cousins ode ove ljeto te je lično vrbovao Randle u NOP. Ne znam šta hoćeš više od ovoga...što nas dovodi do posljedne karike...
- Randle je tražio dugotrajni ugovor. To je odmah odbijenica jer pored rookieja i LeBrona očigledno je da ovaj FO želi što veću fleksibilnost i cap space za sljedeću godinu. Eh sada, čak ni ovo nije bio najveći problem nego pored ovoga imaju dvije bitnije stvari. 1) Agent Randlea je Aaron Mintz, isti agent koji zastupa Paul Georga. Taj isti agent nije dozvolio ni meeting PG sa Magicom ovo ljeto i generalno su odnosi bili loši između tog debila i Lakers FO. Loš odnos sa agentom = loše poslovanje sa igračem. I 2) još bitnije: Sam Randle je TRAŽIO od Lakersa da ga otpuste da bude UFA jer čovjek želi biti plaćen i želi da ima veću ulogu u timu. To dvoje se nije moglo ispuniti pa je otišao.
Neću ići dalje u igrače koji su potpisani jer koliko god ti ja iznio razloga zašto su svi dovedeni dobri potezi, ti ćeš i dalje misliti drugačije jer već imaš neko zacrtano mišljenje o njima. Ja samo mogu reći da je ekipa mnogo mnogo jača nego što se misli a i naredno sezona će pokazati to. I čisto da znaš, početnih 5 će biti: Ball, KCP, Ingram, James, McGee. Jok to tvoje.
- pirmin
#36195 Re: NBA - National Basketball Association
Sta je swap pick?
- Raigor Stonehoof
#36196 Re: NBA - National Basketball Association
Ball - Kawhi - James - Randle - Cousins
Ball, KCP, Ingram, James, McGee
UPRAVA NAPOLJE
EDIT
"Moja" petorka je bila ostvariva, da su odradili trade za Kawhija, Randlea za kojeg imaju Bird Rights produziti za koliko god, i Cousinsa (KOJI JE HTIO DA DODJE) potpisati za exception. Klupu smo mogli mi s foruma popunit, apsolutno nebitno.
Al jok, vaznije je Ronda dovest. MRŠ
Ball, KCP, Ingram, James, McGee
UPRAVA NAPOLJE
EDIT
"Moja" petorka je bila ostvariva, da su odradili trade za Kawhija, Randlea za kojeg imaju Bird Rights produziti za koliko god, i Cousinsa (KOJI JE HTIO DA DODJE) potpisati za exception. Klupu smo mogli mi s foruma popunit, apsolutno nebitno.
Al jok, vaznije je Ronda dovest. MRŠ
-
kakavdanakneiskustvu
-
Itsoktobealone
#36198 Re: NBA - National Basketball Association
Mogucnost da zamjenis pick sa timom sa kojim si trejdao ukoliko je taj pick bolji/gori od tvog. Recimo Lakersi i SAS trejdaju i Lakersi daju 2 swap picka 1 runde SA u 2020 i 2025 (samo primjer). Ukoliko se desi da je npr. Lakersi 1st round pick u 2020oj na 15oj poziciji a SA na 22oj, onda SA moze da iskoristi taj swap pick i zamjeni se sa Lakersima. Nije loša opcija.pirmin wrote:Sta je swap pick?
@Raigor joj, ja tek sad skontao da si ti ustvari troll a ja pokušao da ti logički objasnim kako i sta. Moja greška. Ideš na foe.
- spree
#36199 Re: NBA - National Basketball Association
Morel posebna tema za lakerse. Utušiše ođe.
- Raigor Stonehoof
#36200 Re: NBA - National Basketball Association
moj zivot vise nema smisla, stavio me na foe listu