Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#36151 Re: Zeničani
Glavni administrator nam na godišnjem u Tučepima
-
clio_dci120
#36152 Re: Zeničani
Evo Smart se očito slaze sa mojim promoviranjem it sektora, pa je grad pogurao ZeForfe akademiju.
Svaka čast na tom potezu, evo pohvalim dobre Fudine poteze. To je za pohvalu.
Svaka čast na tom potezu, evo pohvalim dobre Fudine poteze. To je za pohvalu.
- Casual's
#36153 Re: Zeničani
To je Amrin potez. Fuad se razumije u IT isto koliko i Ramo u šiše.
Mogao bi to biti jedan od ljepših prostora u Ze.
Mogao bi to biti jedan od ljepših prostora u Ze.
- notsure
#36154 Re: Zeničani
https://www.zenicablog.com/vrace-rudare ... ifikaciju/smartXL wrote:Pa i vi iz čaršije ste se usutili, šta je reći? Zašto sutite o rudniku?
Ne gotivim nešto Vrača, ali ovo mu nije blentavo.
Svakako su se sve građevinske firme razbacale, traže radnike po čitavoj be i ha jer su im svi majstori utekli u njemačku. Koridor WC i tuneli sporo idu jer nema ko da radi.
Jedino što bi građevinsku mafiju trebalo natjerati kolektivnim ugovorom da im povećaju plate, a to ne ide baš lako.
-
smartXL
#36155 Re: Zeničani
Ma nisu u građevinskom sektoru plaće male, nk radnik zaradi 750-850 (3,5-4 KM/h), majstori oko 1200-1300 (6-6,5 KM/h) To su najniže satnice.
- Freamon Lester
#36156 Re: Zeničani
Pita se gdje su sredstva.notsure wrote:https://www.zenicablog.com/vrace-rudare ... ifikaciju/smartXL wrote:Pa i vi iz čaršije ste se usutili, šta je reći? Zašto sutite o rudniku?
Ne gotivim nešto Vrača, ali ovo mu nije blentavo.
Svakako su se sve građevinske firme razbacale, traže radnike po čitavoj be i ha jer su im svi majstori utekli u njemačku. Koridor WC i tuneli sporo idu jer nema ko da radi.
Jedino što bi građevinsku mafiju trebalo natjerati kolektivnim ugovorom da im povećaju plate, a to ne ide baš lako.
Pa dok Elektroprivreda namiri post izborne talove SDA kao sto je i on slucaj tesko da ce ostati za nekoga nesto vise.
Opet ponavljam. Zna se kako se tamo zaposljavalo, zna se ko je zaposljavao. Zna se ko upravlja rudnicima prethodni period. Dakle neka se obrate u centralu stranke i neka njima mozak siluju...
-
belfy
#36157 Re: Zeničani
nisam siguran da li sam prije rekao, ali - druze clio ti si ljigav. dabogda ti nama zavrsio u politici i dobio ovjerenje.
imas sve predispozicije: nemas obraza, nemas empatije, vec pricas ono cime mozes zasluziti mjesto (u narodu poznato kao rektalni alpinizam)... samo nebo ti je granica, ako i to. ti barem ne trebas preko trnja do zvijezda, nego jezikom do gnjezda... ako se kandidujes glasam za tebe (bez zahebancije).
imas sve predispozicije: nemas obraza, nemas empatije, vec pricas ono cime mozes zasluziti mjesto (u narodu poznato kao rektalni alpinizam)... samo nebo ti je granica, ako i to. ti barem ne trebas preko trnja do zvijezda, nego jezikom do gnjezda... ako se kandidujes glasam za tebe (bez zahebancije).
- Freamon Lester
#36158 Re: Zeničani
Nop. Zato i imate blokirane racune jer ne placate.Kralj Tvrtko I. wrote:Hvala svima na podršci![]()
Zamolio bi svalako da pojedinci ne lupaju bezveze ako ne znaju materiju.
Smajo kojeg pominjete je predstavnik sindikata pogona Stranjani.
Pare koje smo "izganjali" mi vratimo ugljem EP.
Tako da se ne sikirate da rudari troše budžet. A i da trošimo, neka trošimo, i mi kao fizička lica plačamo poreze o namete države.
I Clio...jebo te Almy a ti njega...
-
smartXL
#36159 Re: Zeničani
Mislio je na to da on kao građanin za svaku uslugu regularno plati porez, isto kao i svi ostali (naglasio je fizička lica a ne pravna).
-
clio_dci120
#36160 Re: Zeničani
Koliko to on poreza plati kao fizički gradjanin?
Sto tako drzava ne pomogne nekog malog obrtnika ili privatnika?
Ma treba to niz vodu pustiti, već sam rekao ima Almy i Arel, tamo treba radnika i oni bi tamo super dosli.
Bolje mu krampati na cesti kod Almya za 750-800 Stoja,nego za iste pare u jamu.
Ali očito ima neka kvaka pa neće. Znaju svi zasto. I zato ih ne treba ni zaliti.
Treba zaliti nas koji ćemo plaćati njihova dugovanja.
Ma treba to niz vodu pustiti, već sam rekao ima Almy i Arel, tamo treba radnika i oni bi tamo super dosli.
Ali očito ima neka kvaka pa neće. Znaju svi zasto. I zato ih ne treba ni zaliti.
-
Kralj Tvrtko I.
#36161 Re: Zeničani
Upravo to. Hvala smart.smartXL wrote:Mislio je na to da on kao građanin za svaku uslugu regularno plati porez, isto kao i svi ostali (naglasio je fizička lica a ne pravna).
Al što ima bahila...na ovom forumu...to je strašno...
-
Kralj Tvrtko I.
#36162 Re: Zeničani
Nabijem te na neku stvar, dosta te je...*ebo te Ramo i njegov ministar...a svi zajednon oglabajte Vračetu...clio_dci120 wrote:Koliko to on poreza plati kao fizički gradjanin?
Onda kolektivno idite, zajedno sa Begićem lizat šupak u centralu hotela balkan. Fuj...mislio sam da si normalan al fakat si ljiga kao i svi ovi nevedeni u mom postu...
-
clio_dci120
#36163 Re: Zeničani
Plaćamo mi svi porez moj Tvrtko, ali nam država ne dotira...
Zaradimo sebi placu, a ako nismo zadovoljni uslovima trazimo bolji posao.
No hard feelings.
Zaradimo sebi placu, a ako nismo zadovoljni uslovima trazimo bolji posao.
No hard feelings.
-
Kralj Tvrtko I.
#36164 Re: Zeničani
Nisi razumio šta sam htio reći...to sa porezom.
Možda jesi uhljeb neki, možeš biti i expert u ITu. Ali ne moraš baš sve razumjeti što pročitaš..
Moj prvi posao je baš u IT sektoru bio...
Pa sam radio i u consulting kompaniji poslije toga...
A između ta dva posla sam zarađivao i u tom građevinskom sektoru...
Znaći nisu svi rudari vezani samo za jamu...znamo i mi biti "gospoda" u fotelji i klikat s posla po klixu...
Al te ovi uhljebi i ljigavci natjeraju da ideš trbuhom ga kruhom jer nisi njihov i nisi podoban...nema veze sto si sposoban.
Možda jesi uhljeb neki, možeš biti i expert u ITu. Ali ne moraš baš sve razumjeti što pročitaš..
Moj prvi posao je baš u IT sektoru bio...
Pa sam radio i u consulting kompaniji poslije toga...
A između ta dva posla sam zarađivao i u tom građevinskom sektoru...
Znaći nisu svi rudari vezani samo za jamu...znamo i mi biti "gospoda" u fotelji i klikat s posla po klixu...
Al te ovi uhljebi i ljigavci natjeraju da ideš trbuhom ga kruhom jer nisi njihov i nisi podoban...nema veze sto si sposoban.
Last edited by Kralj Tvrtko I. on 12/09/2019 10:15, edited 1 time in total.
- notsure
#36165 Re: Zeničani
Bosanski kontrasti: pola kuća nema fasadu, druga polovica ili ispucala od klizišta ili struhla od vlage, metar i po širina ceste između kuća, asfalt k'o krokodilska koža, a preko rijeke vila i bazen?!?
-
Throttle
#36166 Re: Zeničani
Cuj autoput stize u Ponirak? U Ponirak stize buka samo a petlja za ukljucenje dabogda
-
Nivelacija
#36167 Re: Zeničani
Ni blizu zapadnom kontrastu, na Menhetnu stan 5 miliona dolara a 50 metara ispod prozora beskućnici sa 2 deke i kartonom. Zamisli da imaju kucu bez fasade 
-
Kralj Tvrtko I.
#36168 Re: Zeničani
Sad kad krenu kiše pa voda ponese ovaj materijal odozgo prema Bosni...
-
smartXL
#36169 Re: Zeničani
Kako ne pomaže, zar obrtnici nisu oslobođeni PDV-a ako je godišnji promet do....nezz tačno koliko. Svi oni štimaju taj promet da ne bi plaćali porez, zar ne?clio_dci120 wrote:
-
clio_dci120
#36170 Re: Zeničani
Ma to se oduvijek radilo, nema tu nista lose.
Nego, mislio sam na nesto drugo, kada zapadnu u probleme, kod naplate robe, sredstva za unapređenje poslovanja. Evo, pa i razne inspekcije koje traže dlaku u jajetu.
Daju neke poticaje koji su dovoljni samo da takse poplacas.
Evo u Zenici je prosječna cijena takse za istaknuti naziv firme oko 500-600 maraka... Previše brate, da ne spominjem sve druge namete, poput KGZ, vatrogasci, pa onda nemogućnost plaćanja pdv po naplati i slično...
Onda ti to sve placas i osjecas se kao kreten kojeg su natakeli na onu stvar sverceri koji prodaju pored pijace i isti inspektor uredno prohoda kraj njih i udje u tvoju radnju...Pisem sve iz iskustva staraca, mali privatnici su me odhranili i podigli, niko nam nikada marke nije dao za pomoć, niti pitao kako bi unaprijedili poslovanje, samo je država uzimala...I onda cujes kako neko isce i dobije 7,5 miliona pomoći. I onda sam ja ljiga i svakakve. Nigdje veze.
Nego, mislio sam na nesto drugo, kada zapadnu u probleme, kod naplate robe, sredstva za unapređenje poslovanja. Evo, pa i razne inspekcije koje traže dlaku u jajetu.
Daju neke poticaje koji su dovoljni samo da takse poplacas.
Evo u Zenici je prosječna cijena takse za istaknuti naziv firme oko 500-600 maraka... Previše brate, da ne spominjem sve druge namete, poput KGZ, vatrogasci, pa onda nemogućnost plaćanja pdv po naplati i slično...
Onda ti to sve placas i osjecas se kao kreten kojeg su natakeli na onu stvar sverceri koji prodaju pored pijace i isti inspektor uredno prohoda kraj njih i udje u tvoju radnju...Pisem sve iz iskustva staraca, mali privatnici su me odhranili i podigli, niko nam nikada marke nije dao za pomoć, niti pitao kako bi unaprijedili poslovanje, samo je država uzimala...I onda cujes kako neko isce i dobije 7,5 miliona pomoći. I onda sam ja ljiga i svakakve. Nigdje veze.
-
Nivelacija
#36171 Re: Zeničani
Znas li zbog čega Clio placas nerealno jeftinu struju?
Najnižu cijenu u Evropi?
......ali je i država omogućila na određeni način Elektroprivredi povoljnu cijenu uglja iz rudnika. EPBiH preko te povoljne cijene, može se kazati, nudi i neku povoljnu cijenu električne energije za domaćinstva. Ali, ako je cijena električne energije povoljna, to treba zahvaliti uposlenim u rudnicima. A Elektroprivreda zahvaljujući povoljnoj cijeni uglja može ostvariti i profit i na ino-tržištu...
Najnižu cijenu u Evropi?
......ali je i država omogućila na određeni način Elektroprivredi povoljnu cijenu uglja iz rudnika. EPBiH preko te povoljne cijene, može se kazati, nudi i neku povoljnu cijenu električne energije za domaćinstva. Ali, ako je cijena električne energije povoljna, to treba zahvaliti uposlenim u rudnicima. A Elektroprivreda zahvaljujući povoljnoj cijeni uglja može ostvariti i profit i na ino-tržištu...
-
clio_dci120
-
kakavdanakneiskustvu
-
clio_dci120
#36174 Re: Zeničani
Sada ce donjeti odluku kojom se rudari upucuju da topli obrok koriste za bonove u Starom satu. 
-
Throttle
#36175 Re: Zeničani
Zbog čega se ovo desilo sa neuropedijatrijom, ljekari baš i ne trče u Njemačku jer je većini bolje ovdje
Možda idu u privatne klinike