Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- seln
#36151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Indijci zastitu okolisa ne jebu ni dva posto ni u onom smetlijstu od njihove drzave... bas ce razbijati glavu zastitom okoline u Bosni.
Greska je bila prodati im, jos veca greska je taj dubiozni ugovor.
- kmirsad
#36152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A jož gore, pokloniti im.Iako Mitalove fabrike u uređenim državama izgledaju kao parkovi prirode. Mislim da ima jedna željezara kraj Beča... više se puši cigara u pepeljari... znaju oni za ekologiju ... kad moraju.seln wrote:Indijci zastitu okolisa ne jebu ni dva posto ni u onom smetlijstu od njihove drzave... bas ce razbijati glavu zastitom okoline u Bosni.
- kmirsad
#36153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako bi čovjek nazavao društveni sistem Švedske. Strogi libelarni kapitalizam, a socijalna davanja za veča od plata...
-
putokaz1
#36154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zakon o radu je loš ali primjenjivanje je još gore
U Gračanici ,Lukavcu radi se za 200 KM,politički se ucjenjuje,radi se na crno,na određeno....
Takve firme nikom ne smetaju
Firma koja ne radi po Zakonu,ucjenjuje stranački,ne uplaćuje porez,ne prijavi radnike,gle čuda NE SMETA NIKOME,za nju ne vrijedi
''Radi po Zakonu''
Firme koje imaju visoke plate,plaćaju poreze,doprinose,takse,prijave radnike,izvoze...smetaju SVIMA što li
Od Naše stranke se očekuje da spasi sve propale firme koje je SDA(SDP SBB SBIH) uništila,da radnike ostavi u BH,da fabrikama obezbjedi Filtere,Da se ''Puši Dimnjak i da se zeleni'',Da inspektori ,koji 30 godina ne rade,počnu radit,da se istraži kriminal,procusuiraju krivci,oduzme im ukradena imovina,povećaju plate,socijalna davanja,Stvori pravna sigurnost,popravi obrazovanje,vrati volja za ostanak....
Sve nabrojano je nemoguće
Moraju se popraviti Zakoni o:Radu,Stečaju,Otvaranju firmi,Zatvaranju firmi,Državnim službenicima,Krivični zakon...
Mora se napraviti sistem,a ne može se praviti sa Službenicima koje je postavila SDA(SDP SBB SBIH DF...) KOJI SU KUPILI DIPLOMU U TRAVNIKU,RADE NAOPAKO GODINAMA..
Nema nam spasa osim ko MOŽE a svi mladi MORAJU ići vani
U Gračanici ,Lukavcu radi se za 200 KM,politički se ucjenjuje,radi se na crno,na određeno....
Takve firme nikom ne smetaju
Firma koja ne radi po Zakonu,ucjenjuje stranački,ne uplaćuje porez,ne prijavi radnike,gle čuda NE SMETA NIKOME,za nju ne vrijedi
''Radi po Zakonu''
Firme koje imaju visoke plate,plaćaju poreze,doprinose,takse,prijave radnike,izvoze...smetaju SVIMA što li
Od Naše stranke se očekuje da spasi sve propale firme koje je SDA(SDP SBB SBIH) uništila,da radnike ostavi u BH,da fabrikama obezbjedi Filtere,Da se ''Puši Dimnjak i da se zeleni'',Da inspektori ,koji 30 godina ne rade,počnu radit,da se istraži kriminal,procusuiraju krivci,oduzme im ukradena imovina,povećaju plate,socijalna davanja,Stvori pravna sigurnost,popravi obrazovanje,vrati volja za ostanak....
Sve nabrojano je nemoguće
Moraju se popraviti Zakoni o:Radu,Stečaju,Otvaranju firmi,Zatvaranju firmi,Državnim službenicima,Krivični zakon...
Mora se napraviti sistem,a ne može se praviti sa Službenicima koje je postavila SDA(SDP SBB SBIH DF...) KOJI SU KUPILI DIPLOMU U TRAVNIKU,RADE NAOPAKO GODINAMA..
Nema nam spasa osim ko MOŽE a svi mladi MORAJU ići vani
- cyprus
#36155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odustajanje od jasne ideološke podjele je prvenstveno rezultat činjenice da očito i jedna i druga ideološka koncepcija imaju svojih prednosti... I zašto onda ne pokušati iskombinovati, ili bar modificirati iste, sve u cilju opšteg društvenog napretka... Uopšte to ne mora imati veze sa konformizmom...Hakiz wrote:Nisam ja ni rekao da je to njihova izmišljotina.cyprus wrote:Jebiga, ako postoji konzervativni liberalizam, zašto onda ne bi postojao i socijalni?![]()
Btw, nije socijalni liberalizam izmišljotina Naše stranke... Postoji to odavno:
https://en.wikipedia.org/wiki/Social_liberalism
Odustajanje od jasne podjele ideologija je odavno prisutno jer je nemoguće držati se pravih ideoloških principa i imati veliku podršku. Građani jesu za to da imaju pravo da sa svojom firmom i privatnom imovinom rade šta hoće, da im se država ne petlja, ali su i za to da kada im je frka da ih država štiti od ekonomskih i drugih predatora.
Konformizam, to ti je. Kako pesnik reče, za ideale ginu budale.
-
Hakiz
#36156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne može ti sve drugi rješavati.
Pristati da radiš za 200 KM kod robovlasnika jer moraš, a onda se nadati se da će ti neko drugi popraviti situaciju je samozavaravanje.
Neko ti može pomoći da se boriš za sebe, ali najveći teret borbe moraš sam podnijeti i iznijeti.
Znači od nepristajanja da radiš za takvog poslodavca, koliko god izgledalo uzaludno angažovanje inspekcija, utuživanje poslodavaca, pa sve do alternativnih načina borbe je ono šta radnik mora sam za sebe uraditi. Pa ako neko pomogne, hvala mu.
Pristati da radiš za 200 KM kod robovlasnika jer moraš, a onda se nadati se da će ti neko drugi popraviti situaciju je samozavaravanje.
Neko ti može pomoći da se boriš za sebe, ali najveći teret borbe moraš sam podnijeti i iznijeti.
Znači od nepristajanja da radiš za takvog poslodavca, koliko god izgledalo uzaludno angažovanje inspekcija, utuživanje poslodavaca, pa sve do alternativnih načina borbe je ono šta radnik mora sam za sebe uraditi. Pa ako neko pomogne, hvala mu.
Last edited by Hakiz on 26/11/2018 18:16, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#36157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako si sve, onda si, u stvari, ništa.cyprus wrote:Odustajanje od jasne ideološke podjele je prvenstveno rezultat činjenice da očito i jedna i druga ideološka koncepcija imaju svojih prednosti... I zašto onda ne pokušati iskombinovati, ili bar modificirati iste, sve u cilju opšteg društvenog napretka... Uopšte to ne mora imati veze sa konformizmom...Hakiz wrote:Nisam ja ni rekao da je to njihova izmišljotina.cyprus wrote:Jebiga, ako postoji konzervativni liberalizam, zašto onda ne bi postojao i socijalni?![]()
Btw, nije socijalni liberalizam izmišljotina Naše stranke... Postoji to odavno:
https://en.wikipedia.org/wiki/Social_liberalism
Odustajanje od jasne podjele ideologija je odavno prisutno jer je nemoguće držati se pravih ideoloških principa i imati veliku podršku. Građani jesu za to da imaju pravo da sa svojom firmom i privatnom imovinom rade šta hoće, da im se država ne petlja, ali su i za to da kada im je frka da ih država štiti od ekonomskih i drugih predatora.
-
zippoo87
#36158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kako povecati cijenu rada u BiH i poceti izvoziti pamet i patente a ne radnu snagu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/inovato ... ook+status
neka NS u kantonima gdje budu u vlasti,(a i gdje ne budu,mogu predlagati zakone),insistira da se inovatorima omoguci komercijalizacija patenata,drzava neka preuzme rizik a za zzvrat neka dobije procenat vlasnistva nad patentom i ako patent zazivi,svima dobro
nasi inovatori bukvalno na svakom takmicenju pokupe medalje i nagrade a ne znam da je ista od patenata komercijalizovano...jer ljudi sami od sebe nemaju novac da ulaze u tu pricu a niko ih ne gura
pa zamislite samo neke patente,da svjetski giganti pocnu to koristiti,koje su to pare,i drzavi i inovatorima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/inovato ... ook+status
neka NS u kantonima gdje budu u vlasti,(a i gdje ne budu,mogu predlagati zakone),insistira da se inovatorima omoguci komercijalizacija patenata,drzava neka preuzme rizik a za zzvrat neka dobije procenat vlasnistva nad patentom i ako patent zazivi,svima dobro
nasi inovatori bukvalno na svakom takmicenju pokupe medalje i nagrade a ne znam da je ista od patenata komercijalizovano...jer ljudi sami od sebe nemaju novac da ulaze u tu pricu a niko ih ne gura
pa zamislite samo neke patente,da svjetski giganti pocnu to koristiti,koje su to pare,i drzavi i inovatorima
- insomnia78
-
mahalik
#36160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
e sada nastaje cirkus. Kako objasniti koaliciju sa PDA što će biti bomba i za SDP
Blok političkog centra, koji čine Nezavisni blok, Narod i pravda, A-SDA i PDA, glasati za izbor čelnika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na način kako to bude predloženo iz drugog bloka stranaka okupljenih oko ljevice (SDP, DF, Naša stranka) podržanih SBB-om.
- madner
#36161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vidim, prihvatili su moju sugestiju brandinga
NS je olako prepustio gradjansko centralnu poziciju.
NS je olako prepustio gradjansko centralnu poziciju.
- drug_profi
#36162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da je barem dobro to sto se ukrupnila politicka scena.
Ali fascinirajuca je toliko cvrsta opredjeljenost kontra SDA.
Meni je iznenadjujuce jer se nisam nadao toj cvrstini.
Da sam na mjestu SDA, malo bih se osvrnuo i zapitao. Ne moze biti da nije do mene.
Ali fascinirajuca je toliko cvrsta opredjeljenost kontra SDA.
Meni je iznenadjujuce jer se nisam nadao toj cvrstini.
Da sam na mjestu SDA, malo bih se osvrnuo i zapitao. Ne moze biti da nije do mene.
- madner
#36163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je posljedica kradje glasova, ako nece otici ni kada izgube, onda nema smisla imati izbore.
- drug_profi
#36164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zato je sjajna ona vijest od petka da ce lijevi blok traziti elektronsko glasanje i da je uslov od kojeg ne odustaju.madner wrote:To je posljedica kradje glasova, ako nece otici ni kada izgube, onda nema smisla imati izbore.
U slucaju da se to ispuni, i da ova vlast pokaze da je drugacija, mozda i odziv na izborima bude bolji. U tom slucaju SDA sa svojim uhljebima ne bi mogla preko 15-tak %.
Kako god, SDA kao konzervativna desnica treba da postoji, ali treba da se reformise. To radi dugotrajni status opozicije.
Problem toj stranci je sto nema licnost koja bi je reformisala jer je komplet sva zadrigla u kriminal i bezakonje.
- cyprus
#36165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tvoja rigidnost po ovom pitanju je prilično besmislena... Očito je da potpun odgovor na današnje društvene, pa ni strogo radničke probleme ne može dati ni izvorni liberalizam, a niti Marksova ljevica... Uviđanje te istine nije konformizam...Hakiz wrote:Ako si sve, onda si, u stvari, ništa.cyprus wrote:Odustajanje od jasne ideološke podjele je prvenstveno rezultat činjenice da očito i jedna i druga ideološka koncepcija imaju svojih prednosti... I zašto onda ne pokušati iskombinovati, ili bar modificirati iste, sve u cilju opšteg društvenog napretka... Uopšte to ne mora imati veze sa konformizmom...Hakiz wrote:Nisam ja ni rekao da je to njihova izmišljotina.
-
putokaz1
#36166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-Ali takve poslodavce treba kaznit,zatvorit,zabranit i sl....to je poznato decenija uz političko uslovljavanje,to je rad na crno siva ekonomijaHakiz wrote:Ne može ti sve drugi rješavati.
SDA SDP SBIH SBB DF su to podržavali ili bar znali a ili šute ili kazne radnika što radi na crno
Takve firme NE RADE PO ZAKONU ali nesmetaju nijednoj stranci
Dok Fabrike koje rade po zakonu,prijave radnike,imaju velike plate,zadržavaju mlade ovdje -NEKOME SMETAJU
Ako mi trebamo biti liberalna ekonomija,onda ćemo svi odseliti
Mora se država malo uključiti bar kazniti one koji krše Zakon a ne kao dosad NAGRAĐIVATI(Slučaj Holc politički ucjenjuje radnike i kandidat za premijera SDA-SBIH ...)
Od NS se najviše očekuje-ČAROBI ŠTAPIĆ koji NS nema i čini mi se ponekad i neželi da ima
- Capsicum
#36167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel istina da je u BPK zastupnik NS, Ibrahim Delić "proklizao" ka SDA? Odnosno da ucjenjuje ljevicu da NS da svog čovjeka u dom naroda, inače idu sa SDA? Nije da me nešto posebno čudi, obzirom na ovo lizanje sa njihovim ex kadrovima, ali eto nek neko upućeniji potvrdi.
- Kikibombona
#36168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja
Kada je formirana, govorilo se da razjedinjuje ljevicu, da fragmentira politicku scenu, da je glas za NS bacen. Sada se vidi da donose jednu potpuno drugu pricu i jednu novu energiju. Nasa stranka moze pomoci drugima da ozdrave i pocnu razmisljati drugacije - rekao bih, evropski, zapadnjacki.
Isto ocekujem od Platforme za progres.
Pedja na kraju kaze da su zatrpani pozivima iz RS i Hercegovine, te da krece u formiranje odbora u tim dijelovima drzave. Ovo je mac sa dvije ostrice. Nece biti lako izabrati i provjeriti ljude. Pogani sovinisti ce jedva docekati prvi eksces da Nasu stranku ponovo oznace kao cetnicku ili ustasku. Oni sada pitaju: gdje je NS u RS i Hercegovini? Kada napravi odbore, onda ce pljuvati jos jece. To su pokvareni i bolesni ljudi iz kojih govori mrznja. Njima Nasa stranka radi svog multietnickog karaktera ne moze nikad valjati. Sta god da urade, nece valjati.
Sjetite se pionirskog saveza sa Zdravkom Krsmanovicem. Sjetite se fasistickih napada na Bojana Bajica.
Primjecujem da je N1 postao oficijelna televizija Nase stranke.

Kada je formirana, govorilo se da razjedinjuje ljevicu, da fragmentira politicku scenu, da je glas za NS bacen. Sada se vidi da donose jednu potpuno drugu pricu i jednu novu energiju. Nasa stranka moze pomoci drugima da ozdrave i pocnu razmisljati drugacije - rekao bih, evropski, zapadnjacki.
Pedja na kraju kaze da su zatrpani pozivima iz RS i Hercegovine, te da krece u formiranje odbora u tim dijelovima drzave. Ovo je mac sa dvije ostrice. Nece biti lako izabrati i provjeriti ljude. Pogani sovinisti ce jedva docekati prvi eksces da Nasu stranku ponovo oznace kao cetnicku ili ustasku. Oni sada pitaju: gdje je NS u RS i Hercegovini? Kada napravi odbore, onda ce pljuvati jos jece. To su pokvareni i bolesni ljudi iz kojih govori mrznja. Njima Nasa stranka radi svog multietnickog karaktera ne moze nikad valjati. Sta god da urade, nece valjati.
Sjetite se pionirskog saveza sa Zdravkom Krsmanovicem. Sjetite se fasistickih napada na Bojana Bajica.
Primjecujem da je N1 postao oficijelna televizija Nase stranke.
- kmirsad
#36169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kikibombona wrote:Pedja![]()
![]()
Sjetite se pionirskog saveza sa Zdravkom Krsmanovicem. Sjetite se fasistickih napada na Bojana Bajica.![]()
Primjecujem da je N1 postao oficijelna televizija Nase stranke.![]()
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#36170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kifla umočena u pelinkovac. Da žuč bolje radiBanksy wrote:Da, to.Challenger_ wrote:Ako NS želi dobro sebi, gradu, Kantonu i zemlji, trebaju gurnuti stranačke ambicije u stranu i za poziciju premijera podržati Dinu Konakovića. Ovo kažem kao neko ko je na lokalu i sada dao glas NS-u. Politički momenat determiniše njegov izbor kao daleko najracionalniji, da ne kažem jedini dobar.Reisova wrote:Mrsko mi citat ali koga u NS predlazu za premijera ? Nadam se da ne Marijanovica, jer je on naucnik, "sazvakat" će ga, a potreban nam je da ove sulude stvari u obrazovanju ispravi I uspostavi novi sistem koji ima smisla.
Toliko.
- Banksy
#36171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, da.dr.gog wrote:Kifla umočena u pelinkovac. Da žuč bolje radiBanksy wrote:Da, to.Challenger_ wrote:
Ako NS želi dobro sebi, gradu, Kantonu i zemlji, trebaju gurnuti stranačke ambicije u stranu i za poziciju premijera podržati Dinu Konakovića. Ovo kažem kao neko ko je na lokalu i sada dao glas NS-u. Politički momenat determiniše njegov izbor kao daleko najracionalniji, da ne kažem jedini dobar.
Toliko.
O Kifli mislim sve najgore, pisala sam ranije 100X, ali ako je cilj razbiti tridesetogodišnju matricu, pa bar pokazati da se ona može razbiti, da je moguće ponašanje i život po demokratskim načelima i pravilima, mislim da, u ovom trenutku, od Kifle nema boljeg. U suprotnom, izaberu li nekog drugog, SDA je na vratima do ljeta, to je sigurno.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#36172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Treba usvojiti i implementirati zakone, uvesti red u Kantonu, staviti u funkciji sistem pa da onda i najpristojnija osoba bez fakinskih, jalijaških manira može voditi Kanton.
Bojim se da bi sada, svako drugi osim Elmedina, bio pometen serijom opstrukcija i petardi.
Bojim se da bi sada, svako drugi osim Elmedina, bio pometen serijom opstrukcija i petardi.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#36173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nadam se da griješim, ali mislim da ne griješim.
- Banksy
#36174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Krsmanović i Bajić, oba pritajeni velikosrpski igrači, su bili pogreška, to je danas jasno. I koštali su ih puno, u onoj prvoj fazi.Kikibombona wrote:
Sjetite se pionirskog saveza sa Zdravkom Krsmanovicem. Sjetite se fasistickih napada na Bojana Bajica.![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:
Da, da.![]()
O Kifli mislim sve najgore, pisala sam ranije 100X, ali ako je cilj razbiti tridesetogodišnju matricu, pa bar pokazati da se ona može razbiti, da je moguće ponašanje i život po demokratskim načelima i pravilima, mislim da, u ovom trenutku, od Kifle nema boljeg. U suprotnom, izaberu li nekog drugog, SDA je na vratima do ljeta, to je sigurno.