Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

notsure

#36126 Re: Zeničani

Post by notsure »

kamen spoticanja

#36127 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Throttle

#36128 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Zbagerom :lol:
clio_dci120

#36129 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Casual's wrote:
clio_dci120 wrote:
Pa dragi moj Casuals, naravno da jesu političke igre i nista vise ni manje...
Pa makar ti dobro znaš ko je iz hotela Balkan pred izbore uposljavao rudare, ciji je kadar direktor rudnika i iz koje stranke (ona u hotelu Balkan) radi najviše ljudi u upravi.
Tenderi, stranaka zaposljavanja i sve ostale netransparentnosti jesu političke igre i nista drugo...Na stranu Smlato, krivci su sami rudari koji su krali i političko rukovodjenje rudnikom od strane EsDeHa.
Hoces reci da rudari namjerno sebi ne isplacuju topli obrok i platu? Stranacki se igraju?
A ko ih sisa, rudnik posluje u gubitku i oni bi topli obrok, regres u fazone. Ako im se ne svidja, neka se okrenu privatluku.
I da, ne isplaćuje se topli obrok jer je rudnike sjedala SDA. I 90 posto ih je platilo posao, pa im sad zao para koje su dali.
Ne zalim ih sekunde.
Casual's

#36130 Re: Zeničani

Post by Casual's »

clio_dci120 wrote: A ko ih sisa, rudnik posluje u gubitku i oni bi topli obrok, regres u fazone. Ako im se ne svidja, neka se okrenu privatluku.
I da, ne isplaćuje se topli obrok jer je rudnike sjedala SDA. I 90 posto ih je platilo posao, pa im sad zao para koje su dali.
Ne zalim ih sekunde.
Ljudima se godinama od plate odbija ono sto nije uplacivano. Naravno da bi topli, regres i te fazone. Ako iko zaradi taj novac zarade oni dok ti kod privatnika drkas po forumu.
clio_dci120

#36131 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa ako vam je stalo do rudara, sto ste uništili rudnike?

Sto se tiče drk*nja po forumu, pa svako na poslu moze koristiti internet po nekoliko minuta. To ne znaci da si neradnik.
Mozes pisati po forumu, ali ne notes krasti gorivo iz kamiona sto rade ovi vozsci, stimati tendere i raditi slične malverzacije ...
Casual's

#36132 Re: Zeničani

Post by Casual's »

clio_dci120 wrote:Pa ako vam je stalo do rudara, sto ste uništili rudnike?

Sto se tiče drk*nja po forumu, pa svako na poslu moze koristiti internet po nekoliko minuta. To ne znaci da si neradnik.
Mozes pisati po forumu, ali ne notes krasti gorivo iz kamiona sto rade ovi vozsci, stimati tendere i raditi slične malverzacije ...
Mene je rudnik odhranio pa mi je stalo do njega.
Rudari ne mogu ni mobitel koristiti, ni cigaru zapaliti. Ne može svako, pa bi zbog toga trebao imati neki respect prema tim ljudima ma kako god oni postali zaposlenici rudnika.

To o gorivu i ostalim sranjima je postalo toliko jadno da je strašno.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#36133 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Kako naš narod jedva dočeka da se popiša po sirotinji, danas su na redu rudari, sutra željezničari pa prekosutra vozači autobusa. Svi sami sebi krivi i svi valjda pokrali firmu pa napravili višemilionske dugove. Fakat što @Casuals kaže to je tolikl jadno da je strašno. Fuj.
clio_dci120

#36134 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Tebi rudari sirotinja, dragi moj Jimi.... :-)
clio_dci120

#36135 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Casual's wrote:

Rudari ne mogu ni mobitel koristiti, ni cigaru zapaliti. Ne može svako, pa bi zbog toga trebao imati neki respect prema tim ljudima ma kako god oni postali zaposlenici rudnika.

Ako im je teško u rudniku, neka idu na Almi. Tu mogu pusiti koliko zele.
A davno ih je spusila tvoja SDA, ne skreci sa teme. Jedini krivci su tvoja stranka i sam njihov lopovluk.
Na kraju, koliko god brutalno bilo, nema razloga niko da ih zali, sto bi to bili povlasteni? Svi trebaju imati isti tretman. Niko nikoga ne tjera da radi neki posao. Dosta je vise te neke osjetljivosti na rudare, evo vise im ne pali ta spika, hvala Bogu.
Casual's

#36136 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Brate, ti si lud. Nataknem i tebe i moju stranku
channel10

#36137 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:
Casual's wrote:

A davno ih je spusila tvoja SDA, ne skreci sa teme. Jedini krivci su tvoja stranka i sam njihov lopovluk.
Na kraju, koliko god brutalno bilo, nema razloga niko da ih zali, sto bi to bili povlasteni? Svi trebaju imati isti tretman. Niko nikoga ne tjera da radi neki posao. Dosta je vise te neke osjetljivosti na rudare, evo vise im ne pali ta spika, hvala Bogu.
Kako ne pali kad je proslo sto su trazili. EPBIH isplatila 7,5 miliona Rudniku Zenica i 6,5 miliona Brezi................. :run:
clio_dci120

#36138 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma jaro, naravno da ce tvoj rudnik i tvoji rudari nataketi sve nas forumase, pa i mene. I to povećanim racunom za elektricnu energiju.
E pa, vidjet ces, nataket ce te i cijelu EP kada napravite od rudnika novi Aluminij.
clio_dci120

#36139 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

[

Mozes pisati po forumu, ali ne notes krasti gorivo iz kamiona sto rade ovi vozsci, stimati tendere i raditi slične malverzacije ...[/quote]

To o gorivu i ostalim sranjima je postalo toliko jadno da je strašno.[/quote]

Na kraju, koliko god brutalno bilo, nema razloga niko da ih zali, sto bi to bili povlasteni? Svi trebaju imati isti tretman. Niko nikoga ne tjera da radi neki posao. Dosta je vise te neke osjetljivosti na rudare, evo vise im ne pali ta spika, hvala Bogu.[/quote]
Kako ne pali kad je proslo sto su trazili. EPBIH isplatila 7,5 miliona Rudniku Zenica i 6,5 miliona Brezi................. :run:[/quote]

Evo sad citamm, nisam to procitao dok sam post pisao. Na terenu, pa ne pratim vijesti cijeli dan.

Bem ti takvu politiku...
channel10

#36140 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Kupuju glasove. Problem je sto niko ne odgovara za ovakva poslovanja preduzeca. Ovdje su najmanji problem rudari ko rudari. Uprave Rudnika i EPBIH rade ove spletke i svima nama podmecu. Za pola godine, godinu ce podici cijenu kilovata pa cemo svi mi platiti neproduktivnost rudara i lopovluk ovih sto su u upravama ove dvije firme. A njih boli taki :izet:
clio_dci120

#36141 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Upravo...
Na kraju ce uništiti i samu EP.
A do tada ćemo upravo mi pokrivati gubitke.
channel10

#36142 Re: Zeničani

Post by channel10 »

EP polako ide u da tako kazem rastakanje i krece se prema privatizaciji odredjenih dijelova.
Throttle

#36143 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Što si editovo za plej stejšn :mrgreen:
Kralj Tvrtko I.

#36144 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Hvala svima na podršci :)

Zamolio bi svalako da pojedinci ne lupaju bezveze ako ne znaju materiju.

Smajo kojeg pominjete je predstavnik sindikata pogona Stranjani.

Pare koje smo "izganjali" mi vratimo ugljem EP.
Tako da se ne sikirate da rudari troše budžet. A i da trošimo, neka trošimo, i mi kao fizička lica plačamo poreze o namete države.

I Clio...jebo te Almy a ti njega...
channel10

#36145 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Rudari "trose" EPBIH i ne vracaju nista jer da zarade sebi za plate, ne bi bilo ovih dugova i ne bi se EPBIH zalila na produktivnost.

Da su zaradili, ne bi sad EPBIH morala reagovati.
Kralj Tvrtko I.

#36146 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ma ja...
clio_dci120

#36147 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Throttle wrote:

Što si editovo za plej stejšn :mrgreen:
Sto bi dezurni sveznadari ismijali, a i neki bi skontali koja je firma. Već me jedan kolega forumaš skontao ko sam, cak sad pijem kafu sa njim. Još samo da ga kod Rame uclanim.
clio_dci120

#36148 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Kralj Tvrtko I. wrote:Hvala svima na podršci :)

Zamolio bi svalako da pojedinci ne lupaju bezveze ako ne znaju materiju.

Smajo kojeg pominjete je predstavnik sindikata pogona Stranjani.

Pare koje smo "izganjali" mi vratimo ugljem EP.
Tako da se ne sikirate da rudari troše budžet. A i da trošimo, neka trošimo, i mi kao fizička lica plačamo poreze o namete države.

I Clio...jebo te Almy a ti njega...
Ne psuj Almy, hamam da vas čeka rad kod njega. Kazu da imaju dobru kantinu...
Casual's

#36149 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Što se Fudo iskljucio prethodnih 10ak dana? Slabo iskace
smartXL

#36150 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Pa i vi iz čaršije ste se usutili, šta je reći? Zašto sutite o rudniku?
Post Reply