Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
tvojkomsija

#36126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tvojkomsija »

Nije problem i da neko drugi bude premijer, ali neka slusa Dini :-D
jefff

#36127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Slazem se u potpunosti bio bi to mudar potez ja sam isto glasac NS od pocetka ali se nadam da nece nekog umjetnickog tipa predloziti jer kod nas.ne.prolazi kultura I bonton, vec neko ko "dobro harlauce" I zna "politiku svrsenog cina" ...djaba to je nasa realnost. Ono tipa svi se kao grozimo Cevljanovica :)
Politika svrsenog cina - dobar termin.
Jesil ikada razmislio zasto je izlasnost bila 53% ? Zasto se i tih 53. Procenta rasporedilo tako da svi mogu reci da su pobjednici a ujedno niko nije pobijedio?
Narod je doveo politicare pred svrsen cin. Niko od njih nema plebistarnu podrsku naroda. A oni se mogu praviti vazni kolko hoce. Problem sa dinom je sto se previse pravi vazan a cak i u toj nekoj koaliciji nema neki znacaj. Zelje svih njih nece biti moguce ispuniti. Dapace.
Helem, odosmo od teme.
Kikibombona

#36128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Reisova wrote:Slazem se u potpunosti bio bi to mudar potez ja sam isto glasac NS od pocetka ali se nadam da nece nekog umjetnickog tipa predloziti jer kod nas.ne.prolazi kultura I bonton, vec neko ko "dobro harlauce" I zna "politiku svrsenog cina" ...djaba to je nasa realnost. Ono tipa svi se kao grozimo Cevljanovica :)
Tu realnost treba mijenjati...

Da su Francuzi i drugi narodi razmisljali u stilu 'to je nasa realnost', danas bi imali despotskog kralja i spaljivali ljude na lomaci.

Nama treba veliki zaokret i nova politika. Moramo zapoceti proces emancipacije drustva. Pocetak je uvijek tezak, ali se mora nekad otpoceti radi buducih generacija.

Moramo razmisljati dugorocno. Ja sam za to da Forto bude premijer.
zippoo87

#36130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

NS treba barem u kantonima gdje bude u vecini poslati inspekcije svima koji ne postuju zakon i tjeraju radnike da rade i za praznike
evo centar gdje i ja radim,danas radni dan,sutra radni dan...dakle ni P od praznika
Da se ja pitam,najvece moguce kazne bi bile za rad na praznik

ovo sada je sramotno,bas se izivljava nad radnicima
starisalko

#36131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

drug_profi wrote:Ima logike. Dino bez lijevog bloka ne moze. Lijevi blok bez Dine ne moze. A ovako bi se ucvrstila veza dva bloka.
Pored toga sto sad trebamo razbojnika revolverasa da se obracuna sa bandom.
Kad razbojnik-revolveras rastjera bandu koga onda da trazimo da otjera razbojnika
drug_profi

#36132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

starisalko wrote:
drug_profi wrote:Ima logike. Dino bez lijevog bloka ne moze. Lijevi blok bez Dine ne moze. A ovako bi se ucvrstila veza dva bloka.
Kad razbojnik-revolveras rastjera bandu koga onda da trazimo da otjera razbojnika
Pa ocigledno da si propustio primjetiti da je on prilicno ovisan od podrske ostalih, tako da... ja se ne bih bojao toga.
starisalko

#36133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

drug_profi wrote:
starisalko wrote:
Pa ocigledno da si propustio primjetiti da je on prilicno ovisan od podrske ostalih, tako da... ja se ne bih bojao toga.
I Dodik je nekad bio ovisan
kmirsad

#36134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
:lol: :lol: :lol:
kmirsad

#36135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
:lol: :lol: :lol:Revolveraša...
seln

#36136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

starisalko wrote:
Image
kmirsad

#36137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:
starisalko wrote:
Image
MaksprotivMarksa

#36138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MaksprotivMarksa »

zippoo87 wrote:NS treba barem u kantonima gdje bude u vecini poslati inspekcije svima koji ne postuju zakon i tjeraju radnike da rade i za praznike
evo centar gdje i ja radim,danas radni dan,sutra radni dan...dakle ni P od praznika

Boli NS ona stvar za radnike, to su potvrdili i glasom za zakon o radu, oni su stranka centra koja zagovara liberalni kapitalizam koji je blizi neoliberalizmj nego li klasicnom liberalizmu. Kada shvatite sta su prave lijeve ideje kojih u BiH nema, mozda cete i imati nekoga ko ce se boriti za vasa prava, do tada ces da rndacis i da se cudis sto ti "ljevicari" ne pomazu, a ljevivari su jer imaju nesto deugaciji muzicki ukus. Pozdrav
MMM1977

#36139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MMM1977 »

Challenger_ wrote:
Reisova wrote:Mrsko mi citat ali koga u NS predlazu za premijera ? Nadam se da ne Marijanovica, jer je on naucnik, "sazvakat" će ga, a potreban nam je da ove sulude stvari u obrazovanju ispravi I uspostavi novi sistem koji ima smisla.
Ako NS želi dobro sebi, gradu, Kantonu i zemlji, trebaju gurnuti stranačke ambicije u stranu i za poziciju premijera podržati Dinu Konakovića. Ovo kažem kao neko ko je na lokalu i sada dao glas NS-u. Politički momenat determiniše njegov izbor kao daleko najracionalniji, da ne kažem jedini dobar.

Toliko.
:thumbup:
putokaz1

#36140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Nabijem na kurac večinu koja bira da ti ubije tvoje jedino dijete.
Ti ako hočeš, pusti ih.
Ja biram da stanem u odbranu života tvog jedinog dijeteta. Isto kao i svog.
Ti ne moraš, dok je mene živog.[/quote]
-Izvinjavam se
Život djeteta je najvažniji!!!
VAŽNO JE I ZAPOSLANJE,POLITIKA NAŠE DRŽAVE(NAZOVI DRŽAVE) JE:NAŠA DJECA MORAJU IĆI VANI I RADITI
Fabrike u Lukavcu,Tuzli..zagađuju ali zagađuju i individualna ložišta još više,nekonktrolisano...
Fabrike u Lukavcu,Tuzli zagađuju ali ne isključivo greškom vlasnika već i države(NAZOVI DRŽAVE)
Lukavac prije 1893 je bio selo tj dva sela i to Lukavac Srpski kod Smoluće nema ga više i Lukavac Turski i danas postoji to naselje s jednom ZGRADOM,Nastankom Koksare,Cementare nastaje i moderan današnji Lukavac Grad
Znači bez fabrika ne bi bilo ni Lukavca
Naša stranka tek ima vrijeme da se pokaže,mnogo je ograničena:Koalicija s SBB SBIH DF SDP(sve biseri..heheh),Zakoni su puni rupa,Pravilnici su pravljeni po nečijoj mjeri,Veliki odlazak mladih,pravna nesigurnost,Zaposlenici u državnoj službi su u službi stranke koja izgleda ide u opoziciju,mnogo propalih firmi,nezadovoljni radnici,protesti boraca ,loš obrazovni sistem,puni biroi...Sve su faktori koji ubijaju svaku nadu
Još jednom se izvinjavam!!! Žao mi je
zippoo87

#36141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

MaksprotivMarksa wrote:
zippoo87 wrote:NS treba barem u kantonima gdje bude u vecini poslati inspekcije svima koji ne postuju zakon i tjeraju radnike da rade i za praznike

Boli NS ona stvar za radnike, to su potvrdili i glasom za zakon o radu, oni su stranka centra koja zagovara liberalni kapitalizam koji je blizi neoliberalizmj nego li klasicnom liberalizmu. Kada shvatite sta su prave lijeve ideje kojih u BiH nema, mozda cete i imati nekoga ko ce se boriti za vasa prava, do tada ces da rndacis i da se cudis sto ti "ljevicari" ne pomazu, a ljevivari su jer imaju nesto deugaciji muzicki ukus. Pozdrav
ono sto sam ja napisao je da se insistira na postivanju zakona...zakone vec imamo,problem je sto se ne postuju
dakle...NS ne mora "da se brine o radnicima",ali mora insistirati na provodjenju zakona

btw. ovo sto si ti napisao je obicni spin,cim si pomenuo zakon o radu,pao si ,citaj,izdao se
vozdra
putokaz1

#36142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ja bi ispravio Pogrešni Zakoni(Pravilnici) se MORAJU MIJENJATi a ne poštovati
Ovo je prvi slučaj da će NS biti dio vlasti sa SBB SBIH ASDA NIP ....
Kako će se pokazati vidjet ćemo
Prvo moramo izabrati predsjednika skupštine TK,podpredsjednike,Premijera vladu ministre i onda vidjeti
Da li će se odlazak još ubrziti ili će se nešto desiti
drug_profi

#36143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Strahovita greska bi bila ugasiti 1000 radnih mjesta. To direktno pogađa bar 20.000 ljudi.

Nije to trovanje od juce. Ne mora sutra prestati po cijenu 1000 otkaza.
Jebo politiku koja ce ovakve stvari rjesavati sjekirom. To moze svaka budala.

Nadjite nacin da ostane 1000 poslova i da se zakoni ispostuju. Evo ja sma predlozio neka kanton ulozi ako nece vlasnik, i nek se na kanton uknjizi uvecani kapital drustva. Nek onda kanton postavi svoju upravu i istjera indijca. I nek onda nadje svabu da mu proda vecinski paket.
Capsicum

#36144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Ma najbolje bi bilo da Peđa i Dino jaranski ujedine stranke, da članstvo ne mora ovako polujavno da svršava na ex prvu uzdanicu SDA Sarajeva.
kmirsad

#36145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Strahovita greska bi bila ugasiti 1000 radnih mjesta. To direktno pogađa bar 20.000 ljudi.

Nije to trovanje od juce. Ne mora sutra prestati po cijenu 1000 otkaza.
Jebo politiku koja ce ovakve stvari rjesavati sjekirom. To moze svaka budala.

Nadjite nacin da ostane 1000 poslova i da se zakoni ispostuju. Evo ja sma predlozio neka kanton ulozi ako nece vlasnik, i nek se na kanton uknjizi uvecani kapital drustva. Nek onda kanton postavi svoju upravu i istjera indijca. I nek onda nadje svabu da mu proda vecinski paket.
Nikada nisam rekao da se treba fabrika ugasiti i ukinuti 1000 radnih mjesta. Nisam primjetio ni da je neko drugi to rekao. Nije to ako ćemo iskreno, rekla ni ministrica Edita Đapo.
Ne pada mi na pamet da je branim,
Snosi njeno ministarstvo, federalani inspektorat za okoliš, istražni organi i tužilaštvo, Vlada TK prije svega ona iz vremena poklanjanja GIKIL-a kao i sve kasnije, PIF-ovi, DUF.ovi, KVP, tajkuni,... pored Indijca. Sindikata i uposlenika... ogromnu i presudnu odgovornost za situaciju u kojoj se GIKIL nalazi.Taj Ugovor sa Indijcem još nikada niko nije vidio, niti će ga iko vidjeti, Kao ni Anese. Krije se kao guja noge
Naprotiv...Njih, naše vlasti, naše državljanje, smatram največim krivcima za ovu situaciju.Nije za očekivati da za uho dovedeni Indijac štiti interese BiH
Smiješno je od državljanina druge države, Indije, očekivati da bude BiH patriota i vodi računa o BiH, Mi smo za njega topovsko meso. Samo prisila i primjena zakona ga može natjerati da izvadi koju paru iz šlajbuka i uloži u ekologiju. Nije tu što voli BiH, nego radi profita.

Možda zaista ovo insistiranje i jeste da se zatrpa i zataška, silni kriminal vezan za osobe iz naše vlasti koje su ga organizovale i sprovele.
Tadašnja i sve kasnije Vlade TK do danas.

I ne radi se samo o GIKIL-u, nego i o Sodi, Aidi,HAK-u I i II,Angrosirovini,Metalotehni, Renontmontaži, Resod Gumingu, Diti, TTU... da ne nabrajam dalje... ima tu kriminala za milion godina robije.
Rizikujem glavu i bezbjednost svoje porodice što uopšte pominjem ove tabu tme.
Več sam primjetio sumnjiva vozila,, pračenje i osmatranje, osobe koje se vrte oko mene več posljednjih mjesec dana i koje naglo odlaze kada krenem prema njima. Čekam ih da mi priđu.

Uglavnom, niko od njih ne traži gašenje fabrike, (iako im to možda i jeste cilj, sakriti i isječi leš, bez leša nema ubistva), nego ulaganje u ekologiju. Prijetnja gašenjem fabrike je vjerovatno jedan od načina da se Indijca natjera da to uradi.
I uposlenici GIKIL-a bi trebali svoj kapacitet usmjeriti prema njemu, ako žele sebi i fabrici dobro. On para ima da napravi novu fabriku. Ovu je dobio đaba i u nju nije ništa uložio, a mlatnuo je velike zarade. koks je na berzi strašno skočio. Data mu je zlatna koka, koju raubuje i danas... malo čimbura od zlatnih jaja dobili su i uposlenici da čute, pa je i s njima lako manipulisati. A njihov Sindikat, pa on je bio aktivni učesnik svih ujdurmi koje su se dole odigrale, ujdurmi, koje bez njih se ne bi mogle ni odigrati.
Nije to trovanje od juce.
A taj tvoj prijedlog sa promjenom vlasničke strukture i odnosa vlasničkog kapitala, uz investiranje u ekologiju, remont postrojenja i opreme,tukuće i investiciono održavanje...sam ovdje, ako si zaboravio, predložio milion puta. Možeš prelistati moje postove na tu temu. Riješenja, boljih od gašenja, ima još mnogo, ovi ih znaju sve. Jedno od njih je štrajk uposlenika, obustava rada do ispunjenja ekoloških zahtjeva je jedno od najefikasnih.
Ako ga izvedu na zakonit način, mora im dati i plate dok traje obustava. Ali nemaju čestit Sindikat da to organizuje. Lopine. Ne može indijac nači druge radnike, nema ih. Ni štrajk brehere neče nači.
U ovoj priči ne treba spominjati NS, ona nema nikakve veze s ovim, Ovo je diskusija na ovoj temi, offtopik.Ima veze sa POLITIKOM, ali nema sa Našom Strankom.
Banksy

#36146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Challenger_ wrote:
Reisova wrote:Mrsko mi citat ali koga u NS predlazu za premijera ? Nadam se da ne Marijanovica, jer je on naucnik, "sazvakat" će ga, a potreban nam je da ove sulude stvari u obrazovanju ispravi I uspostavi novi sistem koji ima smisla.
Ako NS želi dobro sebi, gradu, Kantonu i zemlji, trebaju gurnuti stranačke ambicije u stranu i za poziciju premijera podržati Dinu Konakovića. Ovo kažem kao neko ko je na lokalu i sada dao glas NS-u. Politički momenat determiniše njegov izbor kao daleko najracionalniji, da ne kažem jedini dobar.

Toliko.
Da, to.
MaksprotivMarksa

#36147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MaksprotivMarksa »

zippoo87 wrote:
MaksprotivMarksa wrote:

ono sto sam ja napisao je da se insistira na postivanju zakona...zakone vec imamo,problem je sto se ne postuju
dakle...NS ne mora "da se brine o radnicima",ali mora insistirati na provodjenju zakona

btw. ovo sto si ti napisao je obicni spin,cim si pomenuo zakon o radu,pao si ,citaj,izdao se
vozdra
Sta sam sad ? Vlah, komunjara, SDA, ustasa, jugobalija, cetnik ? Kada tvrdis da je nesto spin bilo bi lijepo da onda kazes u cemu je kvaka u tom spinu, tako popularnoj rijeci cije znacenje, siguran sam, ne poznajes. Meni je najvaznije da ti nisi doveo u pitanje moju tezu o NS i njihovom odnosu prema radnicima, kao i njihovoj poziciji na spektru politickih ideja.

Stranka ciji su zastupnici na jednom nivou glasali protiv zakona o radu, a na drugom znatni mertironijem za zakon o radu je smijurija, kao sto je i pozivanje upravo te stranke, stranke liberala bez svijesti o radnistvu, da po pitanju tog istog radnistva bilo sta ucini, cak iako je to u konkretnom slucaju borba za provedbu postojeceg zakona.

PS. SPIN kao takav ne mora biti utemeljen na neistini.

Sve najbolje zelim radnicima liberalima, zelim im da i dalje rade 14 sati kao u doba kada je Engels pisao o stanju radnicke klase u Engleskoj.
Hakiz

#36148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

MaksprotivMarksa ima u jednom dobar stav.

Neprirodno je povezivati liberalizam sa zaštitom radničkih prava. Zato je i socijal-liberalizam, ono šta NS za sebe tvrdi da jeste, nenormalna konstrukcija.

Liberalizam je što veća sloboda, dakle što manje institucionalnog regulisanja i uplitanja. Socijalizam i socijalna zaštita sa druge strane zahtijevaju visok stepen institucionalnog regulisanja i uplitanja.

Kao što ljubavi nije suprotnost mržnja nego ravnodušnost, tako socijalizmu nije toliko neprijatelj konzervativizam koliko liberalizam. Uostalom i religije su konzervativne, ali su imale jaku socijalnu komponentu.

Te dvije stvari, socijalna osjetljivost i liberalizam, su prirodni neprijatelji. Imati stranku koja za sebe tvrdi da je u isto vrijeme oboje je šizofreno.

To je, naprosto, marketinški trik da se svide što većem broju glasača.

Rekavši to, MaksprotivMarksa, Zakon o radu je čedo i SDP-a i SDA. Ne valja, ali da nije NS-a bio bi još gori. NS je mogao odlagati njegovo donošenje, ali ne bi ga na kraju sprečio. Bolje je imati Zakon o radu sa amandmanima NS-a, nego bez njih.

Ovog puta NS nije adresa za upućivanje kritike.
cyprus

#36149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Jebiga, ako postoji konzervativni liberalizam, zašto onda ne bi postojao i socijalni? :-D

Btw, nije socijalni liberalizam izmišljotina Naše stranke... Postoji to odavno:

https://en.wikipedia.org/wiki/Social_liberalism
Hakiz

#36150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

cyprus wrote:Jebiga, ako postoji konzervativni liberalizam, zašto onda ne bi postojao i socijalni? :-D

Btw, nije socijalni liberalizam izmišljotina Naše stranke... Postoji to odavno:

https://en.wikipedia.org/wiki/Social_liberalism
Nisam ja ni rekao da je to njihova izmišljotina.

Odustajanje od jasne podjele ideologija je odavno prisutno jer je nemoguće držati se pravih ideoloških principa i imati veliku podršku. Građani jesu za to da imaju pravo da sa svojom firmom i privatnom imovinom rade šta hoće, da im se država ne petlja, ali su i za to da kada im je frka da ih država štiti od ekonomskih i drugih predatora.

Konformizam, to ti je. Kako pesnik reče, za ideale ginu budale.
Locked