Dešavanja u Srbiji

Young Erotica

#36126 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Svaki gol kad je dao ogrnuo se albanskom zastavom,ma idi bre sta pise ovaj kiligonzales :lol:

Inace evo malo razonode od nas grobara :lol:

Image
kiligonzales

#36127 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Chmoljo wrote:
kiligonzales wrote:Chmoljo druze, nije bitno ko je uspjesniji i jedan i drugi narod ima mnostvo uspjesnih licnosti kojima su usadili gene. U Jugoslaviji jeste postojao stereotip prema Albancima, upravo radi Srba i te jezicne barijere izmedju ostalih i Albanaca.

Glupo je referencirati stvari sa wikipedie, ali dosta od pomenutih osoba ovdje zaista su Albanci ili su porijeklom Albanci, ali realno koga boli neka stvar danas ko je Beđet Pacoli i sta je recimo njegovo zivotno dostignuce i dokle seze uticaj njegove Mabetex Grupe i njega samoga, cime se moze pohvaliti ili ko je Ferid Murad, ali ce kao Albanci od uspijeha prije prepoznati Majku Terezu, Sacirija, Igli Tarea, Mustafija, Rita Oru, Dua Lipu, Bebe Rexhu i neku drugu osobu. Lijepo je i na tim poljima imati osobe koje su prepoznate po necemu.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Albanians
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... _Americans
fulaš poentu.
Objasni sta smatras tom poentom, na sta tacno aludiras?
bh.tornjak

#36128 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

William George Gregory
Astronaut
kiligonzales

#36129 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Young Erotica wrote:Svaki gol kad je dao ogrnuo se albanskom zastavom,ma idi bre sta pise ovaj kiligonzales :lol:

Image
haha

Ma Kili ti je porijeklom Albanac, pa malo gen povuce, a opet rodjenjem pripadam ovom BH prostoru, u kuci do rata imao malu Jugoslaviju, nakon rata rasulo, prebila se familija po svijetu, na koju stranu god familije udaris dotacices neki narod Juge, ali eto srasto nekako sa svojim gradom i drzavom, raja mi neda reci da sam Albanac, a rodbina da sam Bosnjak ili Bosanac. haha

Joj zutila , tabloid na kvadrat haha
Young Erotica

#36130 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

25 dinara,bolje konzumirati heroin nego ove novine.
Maharadza

#36131 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maharadza »

LBVIEW wrote:
Da se prisetimo jos jedne pobede, ovaj put na domacem terenu. :D
Image

+

Image

Tuljumbe trpaju ne vade! :izet:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#36132 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by japin_mutapi »

General War wrote:
japin_mutapi wrote:cekaju povoljnu geopoliticku situaciju da se vrate na slavno kosovo polje, na krilima pobjednicke vojske jer drugacije ne ide
...znaci kao i do sada, u zadnjih deset vijekova uvjek se svi sljepamo uz nekoga :D
to je tacno, uostalom, kao i svi mali i nebitni

samo sto se jedni sljepamo da ostanemo zivi a drugi da sprovedu svoje ciljeve - zna se koji ciljevi i kojim metodama
cyprus

#36133 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by cyprus »

rocco_siffredi wrote:
Point. wrote:Cuj Albanci medju najuspješnijim narodima u svijetu? :lol:
Pa dovoljno je vidjeti da nisu u stanju razviti turizam a imaju onakvu obalu, i skontaš njihov kapacitet.
Zavisi iz kojeg ugla gledas.
Npr navedi jos jedan narod koji ima dvije drzave. :D
Koreanci imaju dvije države... Kinezi... Rumuni... Grci... Kongoanci... Arapi ih imaju 20-tak, pa šta :D Kakvo je to mjerilo uspješnosti? :D
radostan dan

#36134 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Young Erotica wrote:Svaki gol kad je dao ogrnuo se albanskom zastavom,ma idi bre sta pise ovaj kiligonzales :lol:

Image
to znamo 70 godina...daj nešto novo.
radostan dan

#36135 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

i izvinjavam se agimu...nije jedan spomenik kao što sam naveo, nego čitava dva.
Last edited by radostan dan on 30/03/2018 08:35, edited 1 time in total.
SmokingMan

#36136 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

U svakome od nas čuči mali Hitler.

Image

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/po ... -da-uhapse
Point.

#36138 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

kiligonzales wrote:
Pa dovoljno je vidjeti da nisu u stanju razviti turizam a imaju onakvu obalu, i skontaš njihov kapacitet.
To je klasicni nasljedjeni stereotip o Albancima, gdje se od jedne nerazvijenije drzave od Jugoslavije , ocekuje preko noci da postane boljom od nje i njenih nasljednica, a od Albanaca prave divljaci.

Zivis u eri interneta, pa mozes pronaci osobe od znacaja medju Albancima, iznenadio bi se ko sve ima albanske korijene.
Imamo i mi, pa ne bih rekao da smo nesto uspijesna zemlja. Albanci dan danas imaju tu krvnu osvetu, plemena i slicno. Albanija je nerazvijena a nisu dana rata imali od 45-te. Komunizam je pao prije 28 godina a nisu u stanju malo turizma da razviju, a imaju mogucnosti. O tome govorim.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36139 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

kiligonzales wrote:
na to da je lik izvalio glupost i još je pokušava braniti naknadnom pameću.

na to da mi stalno postirate individue, kada je lik govorio o narodu kao kolektivu, a ja dao opasku da kao kolektiv nisu daleko odmakli.

također, argument individualne uspješnosti je isprazan ako govorimo o narodu odnosno društvu iz kojeg oni dolaze. ako ćemo pričati o uspješnosti naroda, onda treba gledati kakvo je stanje u njihovom društvu, a ne gdje su njihovi pojedinci.

a i bezveze mi vežeš to kada ja nisam potegao taj argument, nego neko drugi.

primjetim da ljudi pojednostavljuju svoje argumentiranje na forumu, u smislu da se u glavi napravi za i protiv tabor oko nekog pitanja, i onda se argumentira ili "argumentira" protiv svih iz onog suprotnog, uopšte ne ulazeći u to ko je šta napisao.

zato mi je nejasno, zašto mi spominješ individue, jer kao prvo, nisam potezao taj argument, kao drugo, rasistički je smatrati da neko kao individualac ne može biti uspješan u nekom, bilo kojem polju, jer je pripadnik određenog naroda.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36140 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

bondČelik na Haparatima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kiligonzales

#36141 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Point. wrote:
kiligonzales wrote:
To je klasicni nasljedjeni stereotip o Albancima, gdje se od jedne nerazvijenije drzave od Jugoslavije , ocekuje preko noci da postane boljom od nje i njenih nasljednica, a od Albanaca prave divljaci.

Zivis u eri interneta, pa mozes pronaci osobe od znacaja medju Albancima, iznenadio bi se ko sve ima albanske korijene.
Imamo i mi, pa ne bih rekao da smo nesto uspijesna zemlja. Albanci dan danas imaju tu krvnu osvetu, plemena i slicno. Albanija je nerazvijena a nisu dana rata imali od 45-te. Komunizam je pao prije 28 godina a nisu u stanju malo turizma da razviju, a imaju mogucnosti. O tome govorim.
Oni su imali gradjanski rat 97. Nije kod njih uvijek bilo stabilno ko danas. Promatrajuci drzave, a ne narode, da se zakljuciti da su ovdje drzave u sosu, a narodi ko narodi uvijek imaju uspjesne individue.

Krvnu osvetu imaju i drugi i to je dio njihovog obicajnog prava, doduse kod njih je to obicajno pravo maltane bilo kanonikom, skupom zakona koji su se kao narod vodili, definisao je mnoga pitanja albanskog naroda, drustva. Tako da je krvna osveta bila tek jednim dijelom kojeg se doticalo. Mislim da kanon Dukađinija možeš naći i na interneta, pa prelistati. Za vrijeme u kome su nastali ti zakoni, govori o svjesti Albanaca, koji nisu bili samo divljacka plemena bez vlastite hijerarhije i vlastiog pravnog sistema.

Albanci, pa bome i Crnogorci itekako imaju osjecaj za plemstva i bratstva i to je takodjer dio tradicije, jednostavno to je tako, koliko su interesantni bili kao narod, pojedini strani historicari su se bavili prirodom njihovih plemena.

Bio sam u Albaniji, a ocito i ti, ja prije dvije godine zadnji put, ne znam sta da ti kazem, mene je iznenadila, ipak posto sam od svojih roditelja, rodbine koja je zivjela i danas zivi na Kosovu i CG, a Albanci su slusao o bijedi Albanaca iz Albanije, prebjezima njihovim u CG i na Kosovo, ono sto sam vidio tamo je znak da se stvari mjenjaju, sporo ali se mjenjaju. Ako se igdje vidi tranzicija iz loseg u bolje to je tamo, ides brzom cestom, vidis vrhunski soping, u sto metara dalje stracara, potom dobar hotel, pa stracara, zgrada propala, a u njoj recimo vrhunski lokal, kuca nekog bogatasa pored kuce kojoj fasada visi i tako u nedogled prilika i razlika. Do Tirane stignes odlicnom brzom cestom, pa cak i do Draca, a onda skrenes u prvu ulicu u Tirani, tamo te doceka krater haha

Imaju svoje vrline i mane i kao zemlja i kao narod, ali samo ih jezik odvaja od drugih na Balkanu, a mentalitetom su u mnogo cemu slicni ostalima.
kiligonzales

#36142 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Chmoljo wrote:
kiligonzales wrote:
na to da je lik izvalio glupost i još je pokušava braniti naknadnom pameću.
Mozda je mislio na uspjeh naroda kroz pomenute pojedince.

Jbg, malo je glupo pricati o uspjehu nacija na Balkanu kad svi u sosu zivimo.
kiligonzales

#36143 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

pici wrote:Image

Ma nije valjda... :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36144 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

kiligonzales wrote:

nije tačno.

zaključivanje je bilo balkonska perspektiva: naguzili su Srbe, mi nismo, oni su najjači na svijetu.
muha_sa

#36145 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

ovo neko cita :?

pardon--tek sad vidjeh da su najprodavanije i najcitanije novine u Srbiji :lol: :lol: :lol:
kiligonzales

#36146 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Chmoljo wrote:
kiligonzales wrote:

nije tačno.

zaključivanje je bilo balkonska perspektiva: naguzili su Srbe, mi nismo, oni su najjači na svijetu.
gledaj na to kao dobru zajebanciju, jbg zna se zbog cega je nama malo godra radi toga sto su stvari ispale tako i sto je na onakve provokacije dosla onakva deportacija :D

ovdje nas godinama siluju provokacijama iz manjeg entiteta i mi njih pricama iz veceg, a sve se mora trpiti, dok to Kosovari malo smjelije odrade, doso si da provociras, slijedi deportacija i cao :D
muha_sa

#36147 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Slobina pudlica se malkice otrovaLA

http://avaz.ba/region/srbija/365466/ivi ... im-gulasom
SmokingMan

#36148 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

Srbija i Rusija 300 milijona.Daće Bog da braća izvojevaju pobedu i ovaj put.Bltzkrieg protiv šiptara,samo tako,dlan od dlan. :D
kiligonzales

#36149 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Samo se vi zajebavite pjevaljka nam se otrovala...

https://www.kurir.rs/vesti/politika/302 ... ef=fbkurir

Mene vise zanima jeli im pjevo na nekom od domacih jezika tamo :D
kiligonzales

#36150 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

muha_sa wrote:Slobina pudlica se malkice otrovaLA

http://avaz.ba/region/srbija/365466/ivi ... im-gulasom
jako je kozije meso kad je zdravo haha
Post Reply