Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rilkoni
#36126 Re: Premijer liga BiH
Covjek koji je krao hljeb iz radnicke kantine, koji se sa Mostarskog prebacio na Zenicki univerzitet i odmah se upisao na treci umjesto na prvi semestar postdiplomskog studija sa samo jednim polozenim ispitom, covjek koji ne zna sta je cesija, da ne pisem o otvorenim istragama koje jos traju itd.. Takav covjek je gradonacelnik Zenice i on ce spasiti Celik

- leškarenje
#36127 Re: Premijer liga BiH
i ti to sve znas
-
SemaSemir
#36128 Re: Premijer liga BiH
Nema smisla da ova liga ima 12 klubova. Treba smanjiti na 6, prva tri mjesta u evropu a 5. i 6. u nizi rang.DonieBrasco wrote:Celik svejedno ide u nizi rang gdje ce se ugasiti ako se nesto ne poduzme.
Zrinjski, Siroki, 2 kluba iz RS, jedan zajednicki sarajevski klub i sloboda.
- jeza u ledja
#36129 Re: Premijer liga BiH
Visca, Bajic, Sehic, evo ovaj sad mladi Karacic redovno na golu, 18 godina. Mali Hadziahmetovic ja mislim isto igra redovno.Muhamed Đakmić wrote: Ma dobro, slažem se da je mentalitet neuporediv, ali nekako ne znam za šta Mladost može pripremiti potencijalnog igrača Galatasaraya. Turska liga je jaka i većina igrača koji tamo odu iz Premijer lige BiH se ne snađe dobro. A odu praktično kao premijerligaške zvijezde.
Od ovih koji nisu bas uspjeli padaju mi na pamet Sesar i Kvesic. To ovako zadnjih 5-6 godina. Nekad je najbolji strijelac lige odlazio u drugu tursku ligu, i tamo se morao dokazivati bez da ikad izadje iz nje.
Mislim da je to dosta dobar rekord nasih igraca u Turskoj.
- Muhamed Đakmić
#36130 Re: Premijer liga BiH
Ma to svakako, ali bilo je i kamaru fula tipa Ibričića.
Više sam mislio u stilu da Mladost ne može stvoriti nivo Višće, Šehića, Bajića ili Karačića. Bar ne ovakva Mladost.
I miša mu, Karačiću je 20 jarane, nije 18
Više sam mislio u stilu da Mladost ne može stvoriti nivo Višće, Šehića, Bajića ili Karačića. Bar ne ovakva Mladost.
I miša mu, Karačiću je 20 jarane, nije 18
- jeza u ledja
#36131 Re: Premijer liga BiH
Ma dobro 15, 18, 25, sve je to isto.
Svi su oni jos uvijek talenti.
A Ibricic mescini nikad nije igrao u BHPL.
A Ibricic mescini nikad nije igrao u BHPL.
Last edited by jeza u ledja on 01/11/2016 21:57, edited 1 time in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#36133 Re: Premijer liga BiH
36.000 KMleškarenje wrote:Koliko je love u pitanju pa ne mogu da plate.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- leškarenje
#36135 Re: Premijer liga BiH
Jbt koja mizerijaCharuga wrote:36.000 KMleškarenje wrote:Koliko je love u pitanju pa ne mogu da plate.
- Charuga
- Globalni moderator
#36136 Re: Premijer liga BiH
Kad nemaš za kifle nije mizerija, ali opet nije da se ne može naći neko ko bi pogurao taj iznos.
-
DonieBrasco
#36137 Re: Premijer liga BiH
Kojem klubu u BiH je 36.000 KM mizerija ?
Daj Boze da dostignemo taj nivo da nam to bude mizerija.
Daj Boze da dostignemo taj nivo da nam to bude mizerija.
- Muhamed Đakmić
#36138 Re: Premijer liga BiH
Ma mizerija je Sarajevu i Želji sigurno, vjerovatno je mizerija i još za barem 2-3 kluba.
Svakako nisu pare koje se ne mogu nabaviti, ali šta dalje? Ako jedan dug isplate, krenut će da niču kao gljive, a hvala Bogu ostali su savjesnim poslovanjem dužni kome su stigli.
Ja ne vjerujem da će se ugasiti, nijedan se naš fudbalski klub nije ugasio, tako neće i oni. Barem ne sad. Ali da nemaju apsolutno nikakvu perspektivu, nemaju. Mogu ovako tavoriti i narednih 50 godina i kuckati dodatnih par stotina hiljada maraka duga godišnje, privatizovati ih neće niko ni kad se zakon usvoji jer niko ne želi u takvom klubu raditi.
Da imaju mozga da se spuste par rangova dole i lagano počnu da se bave amaterskim fudbalom dok iznalaze način da barem dvije-tri godine završe sa pozitivnim poslovanjem, dalo bi se restrukturirati i dugove. Ali jok, bolje na silu okupiti ekipu kao prošle i ove sezone, opstati u ligi (prošle sezone) i nabiti dodatnih dugovanja, pustiti sve igrače da odu jer im nisi ionako platio haman ništa, formirati novu ekipu (ove sezone) i njoj ostati dužan, a usput ispasti.
Svaki vizionar ovih klubova koji su se borili za opstanak iako nisu u suštini imali nikakve potrebe za tim (Sloboda, Borac, Velež, Čelik) je debil. Njima je za pravilan restart obaveza minimalno ispadanje u Prvu ligu, možda i u drugu.
Svakako nisu pare koje se ne mogu nabaviti, ali šta dalje? Ako jedan dug isplate, krenut će da niču kao gljive, a hvala Bogu ostali su savjesnim poslovanjem dužni kome su stigli.
Ja ne vjerujem da će se ugasiti, nijedan se naš fudbalski klub nije ugasio, tako neće i oni. Barem ne sad. Ali da nemaju apsolutno nikakvu perspektivu, nemaju. Mogu ovako tavoriti i narednih 50 godina i kuckati dodatnih par stotina hiljada maraka duga godišnje, privatizovati ih neće niko ni kad se zakon usvoji jer niko ne želi u takvom klubu raditi.
Da imaju mozga da se spuste par rangova dole i lagano počnu da se bave amaterskim fudbalom dok iznalaze način da barem dvije-tri godine završe sa pozitivnim poslovanjem, dalo bi se restrukturirati i dugove. Ali jok, bolje na silu okupiti ekipu kao prošle i ove sezone, opstati u ligi (prošle sezone) i nabiti dodatnih dugovanja, pustiti sve igrače da odu jer im nisi ionako platio haman ništa, formirati novu ekipu (ove sezone) i njoj ostati dužan, a usput ispasti.
Svaki vizionar ovih klubova koji su se borili za opstanak iako nisu u suštini imali nikakve potrebe za tim (Sloboda, Borac, Velež, Čelik) je debil. Njima je za pravilan restart obaveza minimalno ispadanje u Prvu ligu, možda i u drugu.
- hrasno38
-
Bambino Blu
#36140 Re: Premijer liga BiH
hrasno38 wrote:http://scsport.ba/vijesti/ajnadzic-baye ... evo/120507
Ovo je realno ko i kod nas sto je trebala biti mercede benz arena hahahaha
-
north
#36141 Re: Premijer liga BiH
Nevjerovatno kakve budalaštine...Bayern ni sam sebi nije pravio stadion isključivo iz svog budžeta, nego su tu mnogi igrači zapeli dok se nije realizovao projekat, a da nama dolazi da gradi.
..Meni se čini da Nećko ne zna ni šta priča
..da kaže da neki xy investitor iz Njemačke ima interesovanja za gradnju i rekonstrukciju, pa hajde inekako, ali da gigantski klub iz giganstske lige i gigantske države želi da pravi stadion u zemlji koja ima smiješnu ligu to prvi put čujem
....
- ultima_palabra
#36142 Re: Premijer liga BiH
Ima nešto u tom imenu Nedžad 
- hrasno38
#36143 Re: Premijer liga BiH
Bambino Blu wrote:Ovo je realno ko i kod nas sto je trebala biti mercede benz arena hahahahahrasno38 wrote:http://scsport.ba/vijesti/ajnadzic-baye ... evo/120507
-
north
#36144 Re: Premijer liga BiH
ultima_palabra wrote:Ima nešto u tom imenu Nedžad
- ultima_palabra
#36145 Re: Premijer liga BiH
Ma i on, ali mislio sam više na Džo Kola i njegove laži oko stadionanorth wrote:ultima_palabra wrote:Ima nešto u tom imenu NedžadBranković, nastavi niz
.... Isto ime, ista stranka...drugim riječima, narod zna
....
- hrasno38
#36146 Re: Premijer liga BiH
ima i svijetlih primjera....Ibrisimovic!!!north wrote:ultima_palabra wrote:Ima nešto u tom imenu NedžadBranković, nastavi niz
.... Isto ime, ista stranka...drugim riječima, narod zna
....
-
north
#36147 Re: Premijer liga BiH
Ma znam..možda sam se nespretno nakačio, ali mislio sam nakon njih dvojice da ima još tih čarobnih imena u politici
...
- Logovan
#36148 Re: Premijer liga BiH
Nisu htjeli da troše zato što su čuvali pare za nas sve ove godine, kako nisi shvatio.north wrote:Nevjerovatno kakve budalaštine...Bayern ni sam sebi nije pravio stadion isključivo iz svog budžeta, nego su tu mnogi igrači zapeli dok se nije realizovao projekat, a da nama dolazi da gradi...Meni se čini da Nećko ne zna ni šta priča
..da kaže da neki xy investitor iz Njemačke ima interesovanja za gradnju i rekonstrukciju, pa hajde inekako, ali da gigantski klub iz giganstske lige i gigantske države želi da pravi stadion u zemlji koja ima smiješnu ligu to prvi put čujem
....
Ako želite da vam dijete bude vrhunski lopov iz SDA stranke, samo mu dajte ime Nedžad.
- vicious
#36149 Re: Premijer liga BiH
Fakat nevjerovatno kakve besmislice priča. Pa da je rekao predstavnici onog olimpijskog kompleksa u Minhenu, Olympiapark ili kako se već zove - pa hajd i nekako, pomislio bi čovjek šta znaš, možda je i moguće nešto tako (mada ni oni ne znaju kako ono čudo učiniti finansijski održivim), ali predstavnici Bayerna...Logovan wrote:Nisu htjeli da troše zato što su čuvali pare za nas sve ove godine, kako nisi shvatio.north wrote:Nevjerovatno kakve budalaštine...Bayern ni sam sebi nije pravio stadion isključivo iz svog budžeta, nego su tu mnogi igrači zapeli dok se nije realizovao projekat, a da nama dolazi da gradi...Meni se čini da Nećko ne zna ni šta priča
....
![]()
Ako želite da vam dijete bude vrhunski lopov iz SDA stranke, samo mu dajte ime Nedžad.
-
DonieBrasco
#36150 Re: Premijer liga BiH
Sve i da dođe Bayern sa namjerom da investira i to bi SDA pokrala.
Sta Koldzo radi Zelji jos nisu dobili dozvole za tribinu, a onim levatima iz sportskog drustva sve moguce dali da grade hotelcic pored stadiona.
Sta Koldzo radi Zelji jos nisu dobili dozvole za tribinu, a onim levatima iz sportskog drustva sve moguce dali da grade hotelcic pored stadiona.