Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Rilkoni

#36126 Re: Premijer liga BiH

Post by Rilkoni »

Covjek koji je krao hljeb iz radnicke kantine, koji se sa Mostarskog prebacio na Zenicki univerzitet i odmah se upisao na treci umjesto na prvi semestar postdiplomskog studija sa samo jednim polozenim ispitom, covjek koji ne zna sta je cesija, da ne pisem o otvorenim istragama koje jos traju itd.. Takav covjek je gradonacelnik Zenice i on ce spasiti Celik :roll: :lol:
leškarenje

#36127 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

:lol:
i ti to sve znas :zzzz: bjezi ba rilkoni,baci koju o Misketu i ne zamajavaj posten svijet :-)
SemaSemir

#36128 Re: Premijer liga BiH

Post by SemaSemir »

DonieBrasco wrote:Celik svejedno ide u nizi rang gdje ce se ugasiti ako se nesto ne poduzme.
Nema smisla da ova liga ima 12 klubova. Treba smanjiti na 6, prva tri mjesta u evropu a 5. i 6. u nizi rang.

Zrinjski, Siroki, 2 kluba iz RS, jedan zajednicki sarajevski klub i sloboda.
jeza u ledja

#36129 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Muhamed Đakmić wrote: Ma dobro, slažem se da je mentalitet neuporediv, ali nekako ne znam za šta Mladost može pripremiti potencijalnog igrača Galatasaraya. Turska liga je jaka i većina igrača koji tamo odu iz Premijer lige BiH se ne snađe dobro. A odu praktično kao premijerligaške zvijezde.
Visca, Bajic, Sehic, evo ovaj sad mladi Karacic redovno na golu, 18 godina. Mali Hadziahmetovic ja mislim isto igra redovno.

Od ovih koji nisu bas uspjeli padaju mi na pamet Sesar i Kvesic. To ovako zadnjih 5-6 godina. Nekad je najbolji strijelac lige odlazio u drugu tursku ligu, i tamo se morao dokazivati bez da ikad izadje iz nje.

Mislim da je to dosta dobar rekord nasih igraca u Turskoj.
Muhamed Đakmić

#36130 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ma to svakako, ali bilo je i kamaru fula tipa Ibričića.

Više sam mislio u stilu da Mladost ne može stvoriti nivo Višće, Šehića, Bajića ili Karačića. Bar ne ovakva Mladost.

I miša mu, Karačiću je 20 jarane, nije 18 :skoljka:
jeza u ledja

#36131 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Ma dobro 15, 18, 25, sve je to isto. :D Svi su oni jos uvijek talenti. :lol:

A Ibricic mescini nikad nije igrao u BHPL.
Last edited by jeza u ledja on 01/11/2016 21:57, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#36132 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

edit
Charuga
Globalni moderator

#36133 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

leškarenje wrote:Koliko je love u pitanju pa ne mogu da plate :roll: .
36.000 KM
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#36134 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

leškarenje

#36135 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Charuga wrote:
leškarenje wrote:Koliko je love u pitanju pa ne mogu da plate :roll: .
36.000 KM
Jbt koja mizerija :sad:
Charuga
Globalni moderator

#36136 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Kad nemaš za kifle nije mizerija, ali opet nije da se ne može naći neko ko bi pogurao taj iznos.
DonieBrasco

#36137 Re: Premijer liga BiH

Post by DonieBrasco »

Kojem klubu u BiH je 36.000 KM mizerija ?

Daj Boze da dostignemo taj nivo da nam to bude mizerija.
Muhamed Đakmić

#36138 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ma mizerija je Sarajevu i Želji sigurno, vjerovatno je mizerija i još za barem 2-3 kluba.

Svakako nisu pare koje se ne mogu nabaviti, ali šta dalje? Ako jedan dug isplate, krenut će da niču kao gljive, a hvala Bogu ostali su savjesnim poslovanjem dužni kome su stigli.

Ja ne vjerujem da će se ugasiti, nijedan se naš fudbalski klub nije ugasio, tako neće i oni. Barem ne sad. Ali da nemaju apsolutno nikakvu perspektivu, nemaju. Mogu ovako tavoriti i narednih 50 godina i kuckati dodatnih par stotina hiljada maraka duga godišnje, privatizovati ih neće niko ni kad se zakon usvoji jer niko ne želi u takvom klubu raditi.

Da imaju mozga da se spuste par rangova dole i lagano počnu da se bave amaterskim fudbalom dok iznalaze način da barem dvije-tri godine završe sa pozitivnim poslovanjem, dalo bi se restrukturirati i dugove. Ali jok, bolje na silu okupiti ekipu kao prošle i ove sezone, opstati u ligi (prošle sezone) i nabiti dodatnih dugovanja, pustiti sve igrače da odu jer im nisi ionako platio haman ništa, formirati novu ekipu (ove sezone) i njoj ostati dužan, a usput ispasti.

Svaki vizionar ovih klubova koji su se borili za opstanak iako nisu u suštini imali nikakve potrebe za tim (Sloboda, Borac, Velež, Čelik) je debil. Njima je za pravilan restart obaveza minimalno ispadanje u Prvu ligu, možda i u drugu.
hrasno38

#36139 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Bambino Blu

#36140 Re: Premijer liga BiH

Post by Bambino Blu »

Ovo je realno ko i kod nas sto je trebala biti mercede benz arena hahahaha
north

#36141 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Nevjerovatno kakve budalaštine...Bayern ni sam sebi nije pravio stadion isključivo iz svog budžeta, nego su tu mnogi igrači zapeli dok se nije realizovao projekat, a da nama dolazi da gradi. :roll: ..Meni se čini da Nećko ne zna ni šta priča :D ..da kaže da neki xy investitor iz Njemačke ima interesovanja za gradnju i rekonstrukciju, pa hajde inekako, ali da gigantski klub iz giganstske lige i gigantske države želi da pravi stadion u zemlji koja ima smiješnu ligu to prvi put čujem :D....
ultima_palabra

#36142 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Ima nešto u tom imenu Nedžad :oops:
hrasno38

#36143 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Bambino Blu wrote:
Ovo je realno ko i kod nas sto je trebala biti mercede benz arena hahahaha
:lol: :lol: :lol: :lol:
north

#36144 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

ultima_palabra wrote:Ima nešto u tom imenu Nedžad :oops:
:D Branković, nastavi niz :D .... Isto ime, ista stranka...drugim riječima, narod zna :D ....
ultima_palabra

#36145 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

north wrote:
:D Branković, nastavi niz :D .... Isto ime, ista stranka...drugim riječima, narod zna :D ....
Ma i on, ali mislio sam više na Džo Kola i njegove laži oko stadiona :D
hrasno38

#36146 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

north wrote:
ima i svijetlih primjera....Ibrisimovic!!!
north

#36147 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Ma znam..možda sam se nespretno nakačio, ali mislio sam nakon njih dvojice da ima još tih čarobnih imena u politici :oops: ...
Logovan

#36148 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

north wrote:Nevjerovatno kakve budalaštine...Bayern ni sam sebi nije pravio stadion isključivo iz svog budžeta, nego su tu mnogi igrači zapeli dok se nije realizovao projekat, a da nama dolazi da gradi. :roll: ..Meni se čini da Nećko ne zna ni šta priča :D ..da kaže da neki xy investitor iz Njemačke ima interesovanja za gradnju i rekonstrukciju, pa hajde inekako, ali da gigantski klub iz giganstske lige i gigantske države želi da pravi stadion u zemlji koja ima smiješnu ligu to prvi put čujem :D....
Nisu htjeli da troše zato što su čuvali pare za nas sve ove godine, kako nisi shvatio. :D

Ako želite da vam dijete bude vrhunski lopov iz SDA stranke, samo mu dajte ime Nedžad. :oops:
vicious

#36149 Re: Premijer liga BiH

Post by vicious »

Logovan wrote:
north wrote:Nevjerovatno kakve budalaštine...Bayern ni sam sebi nije pravio stadion isključivo iz svog budžeta, nego su tu mnogi igrači zapeli dok se nije realizovao projekat, a da nama dolazi da gradi. :roll: ..Meni se čini da Nećko ne zna ni šta priča :D ..da kaže da neki xy investitor iz Njemačke ima interesovanja za gradnju i rekonstrukciju, pa hajde inekako, ali da gigantski klub iz giganstske lige i gigantske države želi da pravi stadion u zemlji koja ima smiješnu ligu to prvi put čujem :D....
Nisu htjeli da troše zato što su čuvali pare za nas sve ove godine, kako nisi shvatio. :D

Ako želite da vam dijete bude vrhunski lopov iz SDA stranke, samo mu dajte ime Nedžad. :oops:
Fakat nevjerovatno kakve besmislice priča. Pa da je rekao predstavnici onog olimpijskog kompleksa u Minhenu, Olympiapark ili kako se već zove - pa hajd i nekako, pomislio bi čovjek šta znaš, možda je i moguće nešto tako (mada ni oni ne znaju kako ono čudo učiniti finansijski održivim), ali predstavnici Bayerna... :run:
DonieBrasco

#36150 Re: Premijer liga BiH

Post by DonieBrasco »

Sve i da dođe Bayern sa namjerom da investira i to bi SDA pokrala.

Sta Koldzo radi Zelji jos nisu dobili dozvole za tribinu, a onim levatima iz sportskog drustva sve moguce dali da grade hotelcic pored stadiona.
Locked