Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#36101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

SSemir wrote:
putokaz1 wrote: Ipak Koksara bi trebalo da je Državni interes ali mi nemamo državu
Drzavni interes bi trebalo da budu njeni gradjani i njihovo zdravlje na prvom mjestu.

Kakav je bolestan sistem sda stvorila da je postalo normalno da se interes jedne firme stavlja ispred covjeka
Od te firmi živi preko 4000 Lukavčana direktno a 20000 indirektno,plate su preko 1000,više u Lukavcu kupuju i troše pare Koksaraši nego ''Nijemci'',da nema Koksare nebi bilo ni Lukavca bilo bi selo,selundra
Da nema Koksare,Sode ,Cementare Lukavac bi bio selo u Općini Tuzla ili Puračić
Naš interes su radna mjesta nismo mi još EU nećemo tamo ni za 1000 godina,sa Bakirom u EU,ma hajte molim vas...
Ja sam za Ostanak Lukavaca,Ostanak radnih mjesta
Izgleda da su neki na vlasti za odlazak prema Minhenu,Mariboru ....
ljevoruki

#36102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ljevoruki »

Ne znam da li vec neko prokomentirao vijest da NS planira da predlozi Fincija za gradonacelnika Sarajeva.
Po mom skromnom misljenju to je velika uvreda gradjanima Sarajeva i BiH.
Svi mi koji smo bili u ratu smo svjedoci kako je Jevrejska zajednica, kao "nezaracena strana", izvodila "jevreje" iz Sarajeva putem svojih konvoja. Mogli su izaci samo Srbi i Hrvati, sa navodno jevrejskim korijenima, hiljade ljudi je tako izaslo dok je bilo apsolutno nemoguce izaci sa muslimanskim imenom. Nismo ni znali koliko je bilo jevreja u Sarajevu dok nije poceo rat.
Ovo sve pisem iz razloga sto se jevrejska zajednica, kojoj je Finci bio na celu, sramno ponijela prema muslimanskom zivlju i na najgori moguci nacin "zahvalila" na spasavanju jevreja u okupiranom Sarajevu tokom 2. Svjetskog rata.
Jakob Finci ne smije postati gradonaclnik Sarajeva, on ovaj grad nije ni sa cim zaduzio, cak naprotiv.
SSemir

#36103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

[..
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:27, edited 1 time in total.
putokaz1

#36104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Je li koksara humanitarna ustanova ili firma koja posluje radi profita vlasnicima?[/quote]
Firma koja sprječava egzodus,koja održava grad u životu
Ako se zakon mora poštovat uhapsi Bakira,Dragana,Mileta....
Zakon nas tjera vani
Ako koksara stane a SDP je zatvori,SDP gubi najjače kadrove na općini,gubi potparola Memića i Ibrakića jedinog predsjednika MZ kojeg imaju
Kakav će stav imat nova vlada TK i nova vlada FBIH ako se formiraju nezna se
STAV NS je neobičan :Vi koji radite 30 Zakonski ostajete bez penzije a vi mladi VOZ na Kurs i u EU dok još možete
Naša stranka se ponaša kao da smo mi pravna država i da Zakoni postoji i da se primjenjuju.....
Kod nema Zakona,Koksara je radila bez dozvole duugo i odjednom se neko sjetio da ucjenjuje traži dozvole
KHK(Državna firma) ima udjela u vlasništvu ''GIKILA'' samo je pitanje koliko,ali to je izgleda tajna,ili su ''ustupili vlasništvo'' Ganguliju za Pare,jer je vlada TK odustala od Spora u Beču
Socijalnoj stranci lijevoj,treba da budu na prvom mjestu radnici
Naravno sve je Zakuhala SDA(i SBIH) ali i Opozicija SDP NS DF ...(SBB ..) se u vođenju države ne snalaze ŠALJU NAS VANI
thekupus

#36105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by thekupus »

Firma koja sprječava egzodus,koja održava grad u životu
Ako se zakon mora poštovat uhapsi Bakira,Dragana,Mileta....
Zakon nas tjera vani
Ako koksara stane a SDP je zatvori,SDP gubi najjače kadrove na općini,gubi potparola Memića i Ibrakića jedinog predsjednika MZ kojeg imaju
Kakav će stav imat nova vlada TK i nova vlada FBIH ako se formiraju nezna se
STAV NS je neobičan :Vi koji radite 30 Zakonski ostajete bez penzije a vi mladi VOZ na Kurs i u EU dok još možete
Naša stranka se ponaša kao da smo mi pravna država i da Zakoni postoji i da se primjenjuju.....
Kod nema Zakona,Koksara je radila bez dozvole duugo i odjednom se neko sjetio da ucjenjuje traži dozvole

KHK(Državna firma) ima udjela u vlasništvu ''GIKILA'' samo je pitanje koliko,ali to je izgleda tajna,ili su ''ustupili vlasništvo'' Ganguliju za Pare,jer je vlada TK odustala od Spora u Beču
Socijalnoj stranci lijevoj,treba da budu na prvom mjestu radnici
Naravno sve je Zakuhala SDA(i SBIH) ali i Opozicija SDP NS DF ...(SBB ..) se u vođenju države ne snalaze ŠALJU NAS VANI
[/quote]
:-) :-) :-) :-)

Kratko i jasno- poslujte po zakonu, i nema problema!
Čuj smeta mu što sada neko hoće da se zakon poštuje. A nisi se žalio godinama dok je vlast bolila neka stvar za poštovanje zakona?
VladaFBiH

#36106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VladaFBiH »

ljevoruki wrote:Ne znam da li vec neko prokomentirao vijest da NS planira da predlozi Fincija za gradonacelnika Sarajeva.
Svi mi koji smo bili u ratu smo svjedoci kako je Jevrejska zajednica, kao "nezaracena strana", izvodila "jevreje" iz Sarajeva putem svojih konvoja. Mogli su izaci samo Srbi i Hrvati, sa navodno jevrejskim korijenima, hiljade ljudi je tako izaslo dok je bilo apsolutno nemoguce izaci sa muslimanskim imenom. Nismo ni znali koliko je bilo jevreja u Sarajevu dok nije poceo rat.
Ovo sve pisem iz razloga sto se jevrejska zajednica, kojoj je Finci bio na celu, sramno ponijela prema muslimanskom zivlju i na najgori moguci nacin "zahvalila" na spasavanju jevreja u okupiranom Sarajevu tokom 2. Svjetskog rata.
Jakob Finci ne smije postati gradonaclnik Sarajeva, on ovaj grad nije ni sa cim zaduzio, cak naprotiv.
hmmm ja sam bio ubijeđen da vlast (čitaj SDA sa zna se s kim na čelu) nije dala da izađeš kroz tunel osim ako nisi bio zaslužni građanin sa partijskom knjižicom tipa "česko" pa da malo zaradiš na muci sarajlija...
putokaz1

#36107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Kratko i jasno- poslujte po zakonu, i nema problema!
Čuj smeta mu što sada neko hoće da se zakon poštuje. A nisi se žalio godinama dok je vlast bolila neka stvar za poštovanje zakona?[/quote]
A kad je zakon FAŠISTIČKI jel i tad posluj po Zakonu
SSemir

#36108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

pprocitati...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:26, edited 1 time in total.
drug_profi

#36109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa nije bas ignorisati 1000 zaposlenih koji generiraju potrosnju od koje zive jos hiljade ljudi u opstini.
NAravno nije ignorirati ni zastitu njihovog zdravlja.

Mislim da je ovaj slucaj mnogo komplikovaniji od tog crno-bijelo fazona.

Ako je drzava vlasnik pola preduzeca lako je to rijesiti u sustini. Ponuditi suvlasniku zajednicko ulaganje, ponuditi mu da on ulozi sve u zamjenu za uvecanje procenta vlasnistva, ili mu zaprijetiti da ce u slucaju da odbije, drzava kao dionicar uloziti u ekologiju i za toliko uvecati svoj procenat vlasnistva. Valjda kanton ili federacija mogu prodati koji trezorski zapis da prikupe kapital, a i krediti su sad jeftini. banek bi bile sretne da daju novac za 1% kamate.
Radna mjesta su bitna, nemojte se zajebavati. Zdravlje je bitno također. Ali jebo jedno bez drugog.

O kojem iznosu se tu uopste radi?
kmirsad

#36110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Da pojednodstavimo...
nuditi se
da ti jedino dijete dobije karcinom i umre
Da tih hiljadu ljudi nastavi da zarađuje 1000 k m mjesečno i stimuliše potrošnju i povečanje prihoda od PDV
Biraj.
drug_profi

#36111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kmirsad wrote:Da pojednodstavimo...
nuditi se
Da tih hiljadu ljudi nastavi da zarađuje 1000 k m mjesečno i stimuliše potrošnju i povečanje prihoda od PDV
Biraj.
Pa mislim Mirso, ne otavarmo mi sad fabriku koja nije postojala.
Dakle steta je vec golema pocinjena okolisu. Ako postoji nacin da se u razumnom roku stavi pod ekoloski prihvatljive uslove sve sto se emituje iz GIKILa, onda daj da se to uradi. Daj da pokusamo dobiti i zdravije okruzenje i sacuvati radna mjesta.

Ako to nije moguce, onda jebiga. Gasi, motaj kablove.
putokaz1

#36112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

nuditi se
Biraj.
Naravno da vecina bira fabrike od njih zivi citav lukavac,bez fabrika lukavac je selundra,pustoš
Pozivati se na FAŠISTIČKI zakon je apsurd,zatvarat fabrike u miru i poslat vani 2000 ljudi je oblik FAŠIZMA
Zatvorit fabriku i ostavit lljude na ulici,mlade bez nade ...bez i kakvog plana i razmišljanja šta i kako dalje
Ja ne kritikujem samo NS već sve:SDA SDP SBB SBIH .....
Svi su zabrljali,NS najmanje ali NS ne nudi nikakvo rješenje
kmirsad

#36113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
nuditi se
Biraj.
Naravno da vecina bira fabrike od njih zivi citav lukavac,bez fabrika lukavac je selundra,pustoš
Pozivati se na FAŠISTIČKI zakon je apsurd,zatvarat fabrike u miru i poslat vani 2000 ljudi je oblik FAŠIZMA
Zatvorit fabriku i ostavit lljude na ulici,mlade bez nade ...bez i kakvog plana i razmišljanja šta i kako dalje
Ja ne kritikujem samo NS već sve:SDA SDP SBB SBIH .....
Svi su zabrljali,NS najmanje ali NS ne nudi nikakvo rješenje
Nabijem na kurac večinu koja bira da ti ubije tvoje jedino dijete.
Ti ako hočeš, pusti ih.
Ja biram da stanem u odbranu života tvog jedinog dijeteta. Isto kao i svog.
Ti ne moraš, dok je mene živog.
Last edited by kmirsad on 25/11/2018 08:48, edited 1 time in total.
kmirsad

#36114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:
nuditi se
Biraj.
Pa mislim Mirso, ne otavarmo mi sad fabriku koja nije postojala.
Dakle steta je vec golema pocinjena okolisu. Ako postoji nacin da se u razumnom roku stavi pod ekoloski prihvatljive uslove sve sto se emituje iz GIKILa, onda daj da se to uradi. Daj da pokusamo dobiti i zdravije okruzenje i sacuvati radna mjesta.

Ako to nije moguce, onda jebiga. Gasi, motaj kablove.
Imaš li profilu i jedan jedini razlog da vjeruješ da će vlasnici GIKILa... država i Indijac... išta uraditi da ti spasu dijete od karcinoma... dokle god im milioni maraka... od "danka u krvi"... liježu na račune...
Ja sem zatvaranja, ne vidim ni jedan način da ih se prisili.
Nemam ništa protiv, da kad završe i ugrade potrebnu opremu, počnu raditi ponovo... ako to stignu uraditi za deset dana, bujrum... neka ponovo razmotaju kablove i upale mješalicu...
Reisova

#36115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Reisova »

ljevoruki wrote:Ne znam da li vec neko prokomentirao vijest da NS planira da predlozi Fincija za gradonacelnika Sarajeva.
Meni licno ne smeta volim da.smo sto vise "šareni". Rat je svako sebi prvo pomaze mislim da je bilo puno "jacih" primjera sramnog ponasanja za vrijeme opsade prema, muslimanskom zivlju od istih.
Reisova

#36116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Reisova »

Nadam se da nije off topic ali danas je praznik, zar one radnice AMKA moraju bas cijeli dan raditi...
STOP IZRABLJIVANJU I PITAJU SE ZASTO NAROD ODLAZI!
kmirsad

#36117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Reisova wrote:
Meni licno ne smeta volim da.smo sto vise "šareni". Rat je svako sebi prvo pomaze mislim da je bilo puno "jacih" primjera sramnog ponasanja za vrijeme opsade prema, muslimanskom zivlju od istih.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Reisova

#36118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Reisova »

Mrsko mi citat ali koga u NS predlazu za premijera ? Nadam se da ne Marijanovica, jer je on naucnik, "sazvakat" će ga, a potreban nam je da ove sulude stvari u obrazovanju ispravi I uspostavi novi sistem koji ima smisla.
SSemir

#36119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

omogucava...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:26, edited 1 time in total.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#36120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

Reisova wrote:Mrsko mi citat ali koga u NS predlazu za premijera ? Nadam se da ne Marijanovica, jer je on naucnik, "sazvakat" će ga, a potreban nam je da ove sulude stvari u obrazovanju ispravi I uspostavi novi sistem koji ima smisla.
Ako NS želi dobro sebi, gradu, Kantonu i zemlji, trebaju gurnuti stranačke ambicije u stranu i za poziciju premijera podržati Dinu Konakovića. Ovo kažem kao neko ko je na lokalu i sada dao glas NS-u. Politički momenat determiniše njegov izbor kao daleko najracionalniji, da ne kažem jedini dobar.

Toliko.
jefff

#36121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Challenger_ wrote:
Reisova wrote:Mrsko mi citat ali koga u NS predlazu za premijera ? Nadam se da ne Marijanovica, jer je on naucnik, "sazvakat" će ga, a potreban nam je da ove sulude stvari u obrazovanju ispravi I uspostavi novi sistem koji ima smisla.
Ako NS želi dobro sebi, gradu, Kantonu i zemlji, trebaju gurnuti stranačke ambicije u stranu i za poziciju premijera podržati Dinu Konakovića. Ovo kažem kao neko ko je na lokalu i sada dao glas NS-u. Politički momenat determiniše njegov izbor kao daleko najracionalniji, da ne kažem jedini dobar.

Toliko.
:lol:
Reisova

#36122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Reisova »

jefff wrote:
Challenger_ wrote:

Toliko.
:lol:
Slazem se u potpunosti bio bi to mudar potez ja sam isto glasac NS od pocetka ali se nadam da nece nekog umjetnickog tipa predloziti jer kod nas.ne.prolazi kultura I bonton, vec neko ko "dobro harlauce" I zna "politiku svrsenog cina" ...djaba to je nasa realnost. Ono tipa svi se kao grozimo Cevljanovica :)
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#36123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

Samo Dino, ako Boga znaju.
kmirsad

#36124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Znaju i ljudi od bontona i kulture dobro udariti... pogotovo ako imaju crni pojas...
Forto recimo, izrazito kulturan, sve po bontonu... a fantastično je vodio NEXe grupu BiH... Ilija Jorga... doktor medicine... Vlado šantak, doktor ekonomije... fini kulturni, ophođenje na nivou... razbije deset mosničkih đilkoša ispred granapa u Mosniku kad prati curu kuči... jednom rukom...
drug_profi

#36125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ima logike. Dino bez lijevog bloka ne moze. Lijevi blok bez Dine ne moze. A ovako bi se ucvrstila veza dva bloka.
Pored toga sto sad trebamo razbojnika revolverasa da se obracuna sa bandom.
Locked