Dešavanja u Srbiji

General War

#36101 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

agim. wrote:
...A sa makedoncima ste u bratskom miru? :mastakazes:
Da bi bili 30% Srba u Makedoniji , dalibi se uopce danas zvala Makedonija ?
Ja licno sumnjam .. Velika je razlika medju drugim narodima u prostoru bivse YUG-a i vama .
Sorry , ali to je realnost .Ucinilste takve zlocine nad drugima sta se ne pamte takve prljave ratove ni po zemljama Afrike . I do danas , svi mislite isto ,umjesto da trazite izvinjenje kao sto cine drugi .
...Ok, ali zasto ste napali makedonce? Pomjesali ih sa srbima? :D
kiligonzales

#36102 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

detroit-mercy wrote:
kiligonzales wrote:
detroit-mercy wrote: A da mozda postavimo onaj video sa polaganja kamena temeljca za Ferhadiju da vidimo koji je bolji :mrgreen:
Ne postavi ovo ja nego ti, vidim da si osjetljiv kad neko dira srpske svetinje, a neosjetljiv kad neko dira tudje, pa radi toga.

Eto vidis, jel to likujes nad tim sto se desilo u Banja Luci tada?
Je'l to meni repliciras, i imas li problem da razumijes o cemu pricam :mrgreen:
Pa ne kontam sto na ovaj nadoveza ono pred Ferhadijom?
kiligonzales

#36103 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

ettakoto wrote:
horkesh wrote: Uvijek ostanem zaprepašten kad naiđem na ovakvo poricanje. OK, umanjivanje zločina, pravdanje tuđim zločinima, na to jesam navikao.

Tebi na obraz. Samo da znaš, to što vaša propaganda vama ispira mozak je samo vaš problem, čitav svijet osim Srbije zna istinu o Kosovu.
Koji čitav svijet? Oni što su priznali nezavisnost samoproglašenog Kosova?
Bogme to je fina cifra zemalja i to kakvih koje su priznale Kosovo. Koga boli neka stvar jeli ga priznao tamo neki Makau ili Lesoto?
agim.

#36104 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agim. »

General War wrote:
agim. wrote:
...A sa makedoncima ste u bratskom miru? :mastakazes:
Da bi bili 30% Srba u Makedoniji , dalibi se uopce danas zvala Makedonija ?
Ja licno sumnjam .. Velika je razlika medju drugim narodima u prostoru bivse YUG-a i vama .
Sorry , ali to je realnost .Ucinilste takve zlocine nad drugima sta se ne pamte takve prljave ratove ni po zemljama Afrike . I do danas , svi mislite isto ,umjesto da trazite izvinjenje kao sto cine drugi .
...Ok, ali zasto ste napali makedonce? Pomjesali ih sa srbima? :D
Imao si pravo kao Srbin otvarati/uciti univerzitete na tvoj jezik , Albanci nisu imali to pravo u MK u to vrijeme .. Da ne nabrajam redom , mislim da je dovoljan razlog za pubunu Albanaca u 2001 godine .
General War

#36105 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

agim. wrote: Imao si pravo kao Srbin otvarati/uciti univerzitete na tvoj jezik , Albanci nisu imali to pravo u MK u to vrijeme .. Da ne nabrajam redom , mislim da je dovoljan razlog za pubunu Albanaca u 2001 godine .
A imaju li srbi pravo na nastavu na svom jeziku u pristini?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36106 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

Kejn wrote:
Ne znam zašto se praviš Englez fino sam ti podcrto zašto su Albanci "uspješni" i pogotovo zašto su uspješniji od nas.
opet lažeš.
Kejn wrote:Albanci su jedan to rijetkih primjera gdje domorodci prežive pa čak i i odjebu uljeze

Mogu samo dati naklon do poda toj naciji.

Svaka im čast. Zaista jedan od uspješnijih naroda na Svijetu.
ovo si rekao. nikakve Bošnjake spominjao nisi. ništa podcrtavo nisi. toga si se naknadno sjetio kada je zafalio bilo kakav argument, jer ti je blam priznati da si izvalio glupost. još mi podmećeš da je albance smatram građanima drugog reda, jer sam, jel, ljevičar. što je još jedna izvaljena glupost.

klasično Fatmirovski - neinteligentno, nemušto, bezobrazno i lažno.
a ovo :
Osim toga, Bosnjace, da nije bilo Srebrenice, Tomasice, opsade Sarajeva i 100.000 mrtvih dobili bi kurcinu, a ne drzavu na kosovu
je degutantno. Tvrditi ovakvo nešto je stvarno degutantno.
kako nisi u stanju shvatiti dvije prostoproširene rečenice, nemam namjeru gubiti vrijeme i tebi objašnjavati šta ovo znači. moguće je i da znaš, samo pokušavaš podmetanjem sakriti svoju nebulozu koju si izvalio.

iskreno se nadam da si još mlad, u pubertetu. jer ako nisi, ako si zreo čovjek... :lol:
Point.

#36107 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

Cuj Albanci medju najuspješnijim narodima u svijetu? :lol:
Pa dovoljno je vidjeti da nisu u stanju razviti turizam a imaju onakvu obalu, i skontaš njihov kapacitet.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#36108 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

bh.tornjak wrote:ovo vojska...????
jbt....ovi jos gori od nasih djuturuma.... :D

ću umrem... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Image

Image
Nemojte me zajebavati da su ovo aktivni pripadnici vojske lidera regiona!? :? :lol: :lol: :lol:

Ja mislio da sam već u nekim godinama gdje mi ne bi bilo baš lako ponovo ratovati,nije mi 20-tak kao prošli puta,ali za ove sam
maloljetnik. :lol: :lol: :lol:
agim.

#36109 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agim. »

General War wrote:
agim. wrote: Imao si pravo kao Srbin otvarati/uciti univerzitete na tvoj jezik , Albanci nisu imali to pravo u MK u to vrijeme .. Da ne nabrajam redom , mislim da je dovoljan razlog za pubunu Albanaca u 2001 godine .
Imaju !
I ne samo sto imaju , vec imaju veca prava nego u samoj Srbiji .. Ako mi ne vjerujes , idi pa ubjedise sam .
General War

#36110 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

agim. wrote:
General War wrote:
Imaju !
I ne samo sto imaju , vec imaju veca prava nego u samoj Srbiji .. Ako mi ne vjerujes , idi pa ubjedise sam .
:lol:
Otidji ti jos jednom pa provjeri, ili otidji po prvi put i ne lupaj,pitam samo da te provjerim oklen si. posto ne znas ni sto su albanci napali makedonce ;-)
agim.

#36111 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agim. »

General War wrote:
Otidji ti jos jednom pa provjeri, ili otidji po prvi put i ne lupaj,pitam samo da te provjerim oklen si. posto ne znas ni sto su albanci napali makedonce ;-)
http://www.slobodnosrpski.com/index.php ... 20&eid=102

Ja znam kako pita jedan srbin , bez brige .. Inace , ne ocekuj bombone od nas Albanaca nakon sve ono sto ste ucinili kroz vase historije prema nama .
kiligonzales

#36112 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

dr socrates wrote:O odnosu Albanaca i Srba bi se moglo dugo govoriti i pisati ali ono što je posebno upečatljivo sa gledišta nekoga iz BiH je opsesija Bošnjaka da eto Albanci znaju kako treba izaći na kraj sa Srbima a oni ne, te da se na njih treba ugledati.
Naravno da se radi o jeftinoj zabludi koju je vrlo lako opovrgnuti.
Kažu da Albanci imaju dvije nacionalne države a oni nijednu,ne navodeći da su te dvije države zajedno manje od BiH.Ako Bošnjaci žele da budu uspješni kao Kosovari mogu to uraditi vrlo lako,recimo odreći se nekih 60% teritorije FBIH(ne BiH) i imaće svoju nacionalnu državu za početak.
Kada je u pitanju paralela Albanci i Srbi teba najprije reći da se radi o dva naroda podjednake veličine iako su Albanci prije 200 godina bili brojniji od Srba i živjeli na većoj teritoriji.
Šta su u protekla dva vijeka uradili Srbi a šta Albanci?
Srbi su stvorili sami svoju nacionalnu državu što je jedino pošlo za rukom još Crnogorcima.Bugari,Grci i Albanci su formirali svoje države tek nakon međunarodne intervencije.
Zatim su južne dijelove Srbije potpuno očistili od albanskog stanovništva tokom 19 vijeka(pravac Niš-Kuršumlija sve do Vranja).Veliki broj albanskog stanovništva na Kosovu su potomci izbjeglica sa tog prostora i to je razlog zašto Kosovo spada među najgušće naseljena područja u Evropi.
Poslije toga su najurili Turke ne samo sa Kosova već i iz Albanije i Makedonije,što Albanci nikada nisu bili sposobni da urade iako su pokušavali.
Poslije završetka dva balkanska rata Srbi su dvostruko povećali teritoriju koju kontrolisu,a nakon Prvog svjetskog rata formirali Jugoslaviju čija je teritorija bila devet puta veća od albanske nacionalne države!
Ponovo napominjem da se radi o dva naroda podjednake veličine.
Dok su glupi Srbi napravili srpskim i teritorije koje im nikad nisu pripadale i na kojima nisu bili većina(recimo Vojvodina),dotle su pametnim Albancima susjedni narodi oteli dvije trećine teritorije na kojima su tokom devetnaestog vijeka bili najbrojnije stanovništvo.
Ovo što oni danas imaju to su samo ostaci.
Međunarodna zajednica je devedesetih godina samo odlučila da prizna realnost na Kosovu,realnost koju su evropske kolonijalne sile uglavnom uvidjele nakon završetka Drugog svjetskog rata.
Tu se naprosto radi o jednostavnoj činjenici da se ne može jedan narod držati obespravljenim i da mu se mora omogućiti sloboda ako to zaista želi.a Albanci su zaista željeli da se oslobode srpske vlasti.
Tu padaju u vodu sve priče o lobijima,narko vezama koje je poturao zvanični Beograd a na koje mnogi nasjedaju.Nisu Albanci dobili svoju državu na Kosovu zbog svoje mudrosti već zbog proste činjenice da je to teritorija na kojoj čine ogromnu većinu i koja im realno i pripada.

Britanci su to shvatili u Irskoj prije skoro 100 godina,Francuzi prije 50 u Alžiru,a siguran sam da će i Srbi jednog dana prihvatiti takav način razmišljanja.
Srbi,Albanci, Crnogorci su prvi narodi koji se ticu ex. Yu a koji su svoje nacionalne države dobili i koji su prepoznali važnost buđenja vlastitog identiteta. Po tome su oni bolji od Bošnjaka koji su lutali, a čije je nacionalno buđenje pokošeno i elita desetkovana nakom Omera paše Latasa.

Da se razumijemo savremena Srbija je nastala na uticaju Rusije i Austrije na prilike u Osmanskom carstvu, a Albanija Austrije i Italije. Čitava plejada zvaničnika Srbije koja je izborila autonomiju Osmanskom carstvu, pa potom obnovljene srpske države, svoje znanje je sticalo po Austriji i Rusiji, rijetki po nekim drugim zemljama Evrope.

Pošto je BiH aneksijom pripala Austriji, a Srbija se hranila kao i neke druge zemlje za Balkanske ratove kasnije cekajuci dobar momenat da se rasire na racun zlih Turaka, znalo se koji ce narod biti prvi na udaru. Interesantno je da su Albanci na Kosovu neposredno pred Balkanski rat prepoznali taj slabi momenat Osmanlija i sami digli revoluciju protiv istih predvodjeni prizrenskom ligom i Isom Boletinijem, koji ce poslje postati poznat po albanskom otporu prema Srbima i Crnogorcima. Nakon toga je dosao prvi Balkanski rat. U kome su Albanci isparcani i 40posto njih je ostalo van svoje drzave, koju su cuvali i sacuvali uz pomoc Austrije, pa potom Italije i u takvoj Albaniji Srbija je uspijela uspostaviti marionetsku drzavicu Esada Paše njihovog saveznika iz albanskih redova još više komplikujuci prilike medju pomenutim narodom.

Ni Srbi nisu stvorili sami svoju drzavu, ni Albanci, dobar su oni imali vjetar u ledja da takvo sto naprave. Na kraju prvog svijetskog rata svijet je uoblicio prostor Balkana, a Srbi su nagradjeni djelovima Jugoslavije za koje se nisu sami izborili, iako su Austriji nanjeli par poraza, oni su nagradjeni Jugoslavijom kao prva saveznicka vojska koja je bila porazena. Mada je bilo pokusaja da se taj vojnicki poraz okarakterise uspjehom ovdje, ali jbg ne brani se Srbija iz Soluna. :D
Blek Stena

#36113 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Blek Stena »

agim. wrote:
General War wrote:
http://www.slobodnosrpski.com/index.php ... 20&eid=102

Ja znam kako pita jedan srbin , bez brige .. Inace , ne ocekuj bombone od nas Albanaca nakon sve ono sto ste ucinili kroz vase historije prema nama .
Promako ti je prvi red ovog teksta sto si postavio. Pazi malo :lol:
dobojlija81

#36114 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dobojlija81 »

Image

Image
ja mislio ovo Rodni i ekipa iz ragine glave na prvoj slici :lol: :lol:
agim.

#36115 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agim. »

Evo kako im je bilo albanskim studentima kada su bili Srbi na Kosovo za razliku od danas srbima sa albancima :
agim.

#36116 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agim. »

Nastavak od gornjeg posta :

https://www.youtube.com/watch?v=-PZ0NUibkoI&t=16s

@Blak
Hvala .:)
Last edited by agim. on 30/03/2018 01:01, edited 2 times in total.
bh.tornjak

#36117 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

prljavi Hare wrote:

Image

Image
Nemojte me zajebavati da su ovo aktivni pripadnici vojske lidera regiona!? :? :lol: :lol: :lol:

Ja mislio da sam već u nekim godinama gdje mi ne bi bilo baš lako ponovo ratovati,nije mi 20-tak kao prošli puta,ali za ove sam
maloljetnik. :lol: :lol: :lol:
Na prvoj slici su "beli orlovi"....a na drugoj su....isto orlovi....al nisu jos identificirani....

Jedno je sigurno.....nekoj peradi pripadaju garant...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#36118 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

Ovi stormtruperi dragog Ace izgledaju tačno ko' jedan drot koji je neko vrijeme dužio kućicu ispred UNITIC-a(Momo i Uzeir).U njemu 120 kg,nizak,
nekakav žut i blijed,rukama guzicu nosi dok hoda.Najjači dio su cvike dioptrije...,ma ono,ko dno od pepeljara. :mrgreen:
kiligonzales

#36119 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Point. wrote:Cuj Albanci medju najuspješnijim narodima u svijetu? :lol:
Pa dovoljno je vidjeti da nisu u stanju razviti turizam a imaju onakvu obalu, i skontaš njihov kapacitet.
To je klasicni nasljedjeni stereotip o Albancima, gdje se od jedne nerazvijenije drzave od Jugoslavije , ocekuje preko noci da postane boljom od nje i njenih nasljednica, a od Albanaca prave divljaci.

Zivis u eri interneta, pa mozes pronaci osobe od znacaja medju Albancima, iznenadio bi se ko sve ima albanske korijene.
agim.

#36120 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agim. »

kiligonzales wrote:
To je klasicni nasljedjeni stereotip o Albancima, gdje se od jedne nerazvijenije drzave od Jugoslavije , ocekuje preko noci da postane boljom od nje i njenih nasljednica, a od Albanaca prave divljaci.

Zivis u eri interneta, pa mozes pronaci osobe od znacaja medju Albancima, iznenadio bi se ko sve ima albanske korijene.
Kad vidis , i dosta su prosperirali Albanci sa Kosova za kratko vrijeme ..
Kad su Srbi bili na KS prosjecna plata bila 20 DM mjesecno , dok danas prosjecna plata je 453 Eura ! Znaci stigli Srbiju :)
http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/6 ... u-453-eura
I to bez duga , ili najmanje je duzna KS u regionu .
kiligonzales

#36121 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kiligonzales »

Chmoljo wrote:
Kejn wrote:
Ne znam zašto se praviš Englez fino sam ti podcrto zašto su Albanci "uspješni" i pogotovo zašto su uspješniji od nas.
opet lažeš.
Kejn wrote:Albanci su jedan to rijetkih primjera gdje domorodci prežive pa čak i i odjebu uljeze

Mogu samo dati naklon do poda toj naciji.

Svaka im čast. Zaista jedan od uspješnijih naroda na Svijetu.
ovo si rekao. nikakve Bošnjake spominjao nisi. ništa podcrtavo nisi. toga si se naknadno sjetio kada je zafalio bilo kakav argument, jer ti je blam priznati da si izvalio glupost. još mi podmećeš da je albance smatram građanima drugog reda, jer sam, jel, ljevičar. što je još jedna izvaljena glupost.

klasično Fatmirovski - neinteligentno, nemušto, bezobrazno i lažno.
a ovo :
Osim toga, Bosnjace, da nije bilo Srebrenice, Tomasice, opsade Sarajeva i 100.000 mrtvih dobili bi kurcinu, a ne drzavu na kosovu
je degutantno. Tvrditi ovakvo nešto je stvarno degutantno.
kako nisi u stanju shvatiti dvije prostoproširene rečenice, nemam namjeru gubiti vrijeme i tebi objašnjavati šta ovo znači. moguće je i da znaš, samo pokušavaš podmetanjem sakriti svoju nebulozu koju si izvalio.

iskreno se nadam da si još mlad, u pubertetu. jer ako nisi, ako si zreo čovjek... :lol:
Chmoljo druze, nije bitno ko je uspjesniji i jedan i drugi narod ima mnostvo uspjesnih licnosti kojima su usadili gene. U Jugoslaviji jeste postojao stereotip prema Albancima, upravo radi Srba i te jezicne barijere izmedju ostalih i Albanaca.

Glupo je referencirati stvari sa wikipedie, ali dosta od pomenutih osoba ovdje zaista su Albanci ili su porijeklom Albanci, ali realno koga boli neka stvar danas ko je Beđet Pacoli i sta je recimo njegovo zivotno dostignuce i dokle seze uticaj njegove Mabetex Grupe i njega samoga, cime se moze pohvaliti ili ko je Ferid Murad, ali ce kao Albanci od uspijeha prije prepoznati Majku Terezu, Sacirija, Igli Tarea, Mustafija, Rita Oru, Dua Lipu, Bebe Rexhu i neku drugu osobu. Lijepo je i na tim poljima imati osobe koje su prepoznate po necemu.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Albanians
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... _Americans
rocco_siffredi

#36122 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by rocco_siffredi »

Zavisi iz kojeg ugla gledas.
Npr navedi jos jedan narod koji ima dvije drzave. :D
jao_situacije

#36123 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jao_situacije »

rocco_siffredi wrote:
Zavisi iz kojeg ugla gledas.
Npr navedi jos jedan narod koji ima dvije drzave. :D
turci imaju pola kipra :mrgreen:
imaju i koreanci dvije države i kinezi
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36124 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

kiligonzales wrote:Chmoljo druze, nije bitno ko je uspjesniji i jedan i drugi narod ima mnostvo uspjesnih licnosti kojima su usadili gene. U Jugoslaviji jeste postojao stereotip prema Albancima, upravo radi Srba i te jezicne barijere izmedju ostalih i Albanaca.

Glupo je referencirati stvari sa wikipedie, ali dosta od pomenutih osoba ovdje zaista su Albanci ili su porijeklom Albanci, ali realno koga boli neka stvar danas ko je Beđet Pacoli i sta je recimo njegovo zivotno dostignuce i dokle seze uticaj njegove Mabetex Grupe i njega samoga, cime se moze pohvaliti ili ko je Ferid Murad, ali ce kao Albanci od uspijeha prije prepoznati Majku Terezu, Sacirija, Igli Tarea, Mustafija, Rita Oru, Dua Lipu, Bebe Rexhu i neku drugu osobu. Lijepo je i na tim poljima imati osobe koje su prepoznate po necemu.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Albanians
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... _Americans
fulaš poentu.
bh.tornjak

#36125 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

kiligonzales wrote:

Hakan Sükür....porijeklom
Post Reply