Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dr. Kuca
#36101 Re: Premijer liga BiH
Samo ako ih politika ne sjebe. Lijepa prica, isto ko i sloboda ali dole ih politika sjeba.
- Logovan
#36102 Re: Premijer liga BiH
Ima li negdje da se pogleda emisija sa Hayata? 
- leškarenje
#36103 Re: Premijer liga BiH
Ma na kraju su o tome progovorili, inače je bila priča o lokalnoj zajednici, bla,bla...Logovan wrote:Ima li negdje da se pogleda emisija sa Hayata?
- Muhamed Đakmić
#36104 Re: Premijer liga BiH
Ma dobro, slažem se da je mentalitet neuporediv, ali nekako ne znam za šta Mladost može pripremiti potencijalnog igrača Galatasaraya. Turska liga je jaka i većina igrača koji tamo odu iz Premijer lige BiH se ne snađe dobro. A odu praktično kao premijerligaške zvijezde.supercali wrote:Prije ce dobiti jer su blizi nego cardiffMuhamed Đakmić wrote:Dobit će igrače kao i mi iz Cardiffa![]()
To je nivo fudbalera koji se na naš fudbal nikad neće spustiti.
Mentalitet je blizi nego da ti englez dolazi ovdje
Kvalitet lige je manji nego premijer liga pa je i tu lakse
Eto ti razloga zasto je moguce da oni dobiju nekog iz omladinskog tima za razliku od sarajeva
Eh sad, druga je stvar ako će Mladost stvarno postići neki nivo, napraviti evropske rezultate i igrati barem 2-3 jače utakmice od premijerligaških godišnje.
Opet, prije će neki Semih doći da igra ovdje nego Jack iz Cardiffa, to si u pravu
- supercali
#36105 Re: Premijer liga BiH
Pa nece slati igraca koji je konkurencija van der vartu snajderu ili koji vec igra tamo nego ce poslati nekog turcina koji je dobar za kojekakve sporove i sl da mu daju iskustvo u utakmicama za eventualnu prodaju a ako se pokaze mozda i ostane u galatiMuhamed Đakmić wrote:Ma dobro, slažem se da je mentalitet neuporediv, ali nekako ne znam za šta Mladost može pripremiti potencijalnog igrača Galatasaraya. Turska liga je jaka i većina igrača koji tamo odu iz Premijer lige BiH se ne snađe dobro. A odu praktično kao premijerligaške zvijezde.supercali wrote:Prije ce dobiti jer su blizi nego cardiffMuhamed Đakmić wrote:Dobit će igrače kao i mi iz Cardiffa![]()
To je nivo fudbalera koji se na naš fudbal nikad neće spustiti.
Mentalitet je blizi nego da ti englez dolazi ovdje
Kvalitet lige je manji nego premijer liga pa je i tu lakse
Eto ti razloga zasto je moguce da oni dobiju nekog iz omladinskog tima za razliku od sarajeva
Eh sad, druga je stvar ako će Mladost stvarno postići neki nivo, napraviti evropske rezultate i igrati barem 2-3 jače utakmice od premijerligaških godišnje.
Opet, prije će neki Semih doći da igra ovdje nego Jack iz Cardiffa, to si u pravu
E sada tu je i prije svega skauting
Ako im i pomognu bar preko obrazovanja trenera i sl nije daleko a ni tesko da mladost i uspije pa izadje u europu a to je vec onda drugi nivo
Uostalom nek dodje jedan da igra odmah ce ilidza poceti navijati za njih
- BHF_Manijak
#36106 Re: Premijer liga BiH
Istog sam misljenja. Oni ako ce posudjivati igraca, posudit ce ga vec u Tursku ili neku jacu ligu, jer nisam bas siguran sa su spremni nekog potencijala poslati na kaljenje na ove nase kaljuze i krompiralista, da strahuju hoce li se vratit citavih ili sjebanih clanaka, koljena itd... Mislim OK je ovo sve, fin potez itd.., ali mislim nista vise od toga.
Galata ima takvu reputaciju da ne mora strahovati gdje ce posudit igraca i da li je to jak klub/liga.
Galata ima takvu reputaciju da ne mora strahovati gdje ce posudit igraca i da li je to jak klub/liga.
- supercali
#36107 Re: Premijer liga BiH
Pa ni ja ne mislim da ce nekog talenta koji konkurise za prvi tim poslati ovdje al kao sto rekoh nek posalju nekog zlj igraca i jednima i drugima dobro na neki nacin
To kvalitetnija liga i to ne znaci automatski da ce vise napredovati
Ja smatram da i ove divlje lige kao sto je nasa daju igracima iskustvo koje nikad nece dobiti u tim kvalitetnijim a pomogne im u karijeri
Evo uzmimo primjer modrica
On je u zrinjskom se nagledao svega od terena kao oranice od namjestaljki do ne znam ni ja cega sve ne
To ce mu i to mu je ako ne prakticno bar mentalno pomoglo 7 nekoj mjeri da uspije i da bude ono sto je sad
Znaci iz dinama od toliko igraca koji su prodati mislim na milionske iznose on je najuspjesniji a jedini je koliko znam igrao u pl itd itd
To kvalitetnija liga i to ne znaci automatski da ce vise napredovati
Ja smatram da i ove divlje lige kao sto je nasa daju igracima iskustvo koje nikad nece dobiti u tim kvalitetnijim a pomogne im u karijeri
Evo uzmimo primjer modrica
On je u zrinjskom se nagledao svega od terena kao oranice od namjestaljki do ne znam ni ja cega sve ne
To ce mu i to mu je ako ne prakticno bar mentalno pomoglo 7 nekoj mjeri da uspije i da bude ono sto je sad
Znaci iz dinama od toliko igraca koji su prodati mislim na milionske iznose on je najuspjesniji a jedini je koliko znam igrao u pl itd itd
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36108 Re: Premijer liga BiH
Gdje spomenuste Van der Varta....lik dogurao do Midtjyllanda 
- supercali
#36109 Re: Premijer liga BiH
Tu je doguro zbog zene koja igra rukomet za neki danski klubTomahawk11 wrote:Gdje spomenuste Van der Varta....lik dogurao do Midtjyllanda
- omega369
#36110 Re: Premijer liga BiH
da nece kantardzic u kakanjSemaSemir wrote:Znaci nista od preuzimanje Sarajevaagnostic_front wrote:Mladost dogovorila saradnju s Galatasarayjem
http://sport1.ba/premijer-liga-bih/mlad ... yjem/70422
- agnostic_front
#36111 Re: Premijer liga BiH
Pa ta posudba Galatinih igrača je možda i najnebitnija. Idu omladinske selekcije tamo i treneri idu na obučavanje. Mislim, ako gledaju dugoročno, ovo im je mnogo bitnije.
Zamisli sa 15 godina ideš u Galatin kamp da treniraš. Velik je to klub ipak.
Zamisli sa 15 godina ideš u Galatin kamp da treniraš. Velik je to klub ipak.
- Logovan
-
DonieBrasco
#36113 Re: Premijer liga BiH
Celik svejedno ide u nizi rang gdje ce se ugasiti ako se nesto ne poduzme.
- avetinja
#36114 Re: Premijer liga BiH
Ne mogu reći da se veselim tuđoj nesreći, ali mi je drago što su u ovakvoj situaciji.
- Cossack
#36115 Re: RE: Re: Premijer liga BiH
Samo im je jos ovo falilo
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
DonieBrasco
#36116 Re: Premijer liga BiH
Sutra neka Tan digne ruke od Sarajeva donji su ko ce ih finasirati, ko ce im zavrsiti akademiju ? trenutna uprava Zelje da ode doci ce nova zaduzit ce se kod banke nece klub nkad pare vratiti, da ove kladionice i mafia iz hercegovine dignu ruke od Zrinskog i Srikog svi bi dozivili istu sudbinu,avetinja wrote:Ne mogu reći da se veselim tuđoj nesreći, ali mi je drago što su u ovakvoj situaciji.
Eto onaj lik otisao iz Slobode vec imaju problema, ...
- avetinja
#36117 Re: Premijer liga BiH
Željo i Sarajevo su malo drugačija priča. Vjerujem da bi teže propali nego ijedan drugi klub u državi. Ipak su to dva najveća kluba.DonieBrasco wrote:Sutra neka Tan digne ruke od Sarajeva donji su ko ce ih finasirati, ko ce im zavrsiti akademiju ? trenutna uprava Zelje da ode doci ce nova zaduzit ce se kod banke nece klub nkad pare vratiti, da ove kladionice i mafia iz hercegovine dignu ruke od Zrinskog i Srikog svi bi dozivili istu sudbinu,avetinja wrote:Ne mogu reći da se veselim tuđoj nesreći, ali mi je drago što su u ovakvoj situaciji.
Eto onaj lik otisao iz Slobode vec imaju problema, ...
- leškarenje
#36118 Re: Premijer liga BiH
Mi se gasimo i sa Tanom, a ne bez njega 
- Charuga
- Globalni moderator
#36119 Re: Premijer liga BiH
Koja je cifra u pitanju, ne piše u tekstu?
-
tcz
#36120 Re: Premijer liga BiH
kako je Pavic radio ako nije imao radnu dozvolu?
- Charuga
- Globalni moderator
#36121 Re: Premijer liga BiH
Vjerovatno je potpisao ugovor, ali nije mogao na klupu jer nije imao dozvolu. Ko zna kako su se dogovorili.Podsjetimo, Pavić je prošle sezone vodio NK Čelik "s tribina", jer nije imao radnu dozvolu.
- Maharadza
#36122 Re: Premijer liga BiH
Jok ba, kad' je to u Turskoj bilo talova?Dr. Kuca wrote:Nije nama niko kriv sto nasi ne znaju, a i da znaju tu nema talova
- leškarenje
#36123 Re: Premijer liga BiH
Koliko je love u pitanju pa ne mogu da plate
platice to Kasumovic,jedne prilike sam ga slusao kad je rekao kako ga je stid sta su uradili Celiku.
-
LSD
#36124 Re: Premijer liga BiH
Ionako su zenicani na dnu tabele, teška borba za opstanak, sad moraju placati neka ranija potraživanja, prijete im novčanim kaznama i izbacivanjem iz lige (kao da im trenutna agonija nije dovoljna sama po sebi)....kakva je tek tamo banda vladala godinama, dok su Čelik razyebali 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#36125 Re: Premijer liga BiH
Toliko ga je stid da je bio član SDA donedavno.leškarenje wrote:Koliko je love u pitanju pa ne mogu da plateplatice to Kasumovic,jedne prilike sam ga slusao kad je rekao kako ga je stid sta su uradili Celiku.
#supeviljuškom #tugy #plaky