Ja mislim da je svakom pametnom jasno da se sistem ne moze mjenjati sa onim ko je stvorio ovakav sistem. HDZ, SDA, SNSD su stvorili sistem idealan za njih i oni ne zele nista vise mijenjati. Oni ne zele cak ni EU (mada nesto ko fol insistiraju na tome) jer ih ulazak pravne drzave obara ko kruske.bunk wrote:Meni licno ce sve biti puno jasnije kad se objelodani pravi razlog taktike" necemo sa nacionalnim strankama koje se zovu sda" a koju gura sdp.
Oni samo zele kontrolu tokova novca dok plebs radi za njih, pod njihovim uslovima i placa poreze koji one odrede koliki trebaju biti.
U tu svrhu konstantno jedni drugima namjestaju zicere da se odrze na vlasti.
Jel ti sad malo jasnije?
Drugo, nacionalna stranka sama po sebi nije zlo, ako nije šovinistička i kleptomanska. A ove tri gore su i jedno i drugo.
U situaciji kada imas ogromnog protivnika u vidu onog gore trolista koji upravlja nasim sudbinama bez ikakve griznje savjesti, potrebno je udruziti snage svih koji zele promjene i pri tom u drugi plan staviti razlike politickog spektra. Sad nam prvi cilj mora biti ubijanje troglave azdaje.
Glavu po glavu.
A ti ako i dalje mislis da SDA, HDZ, SNSD zele neke reforme, promjene, euro integracije i sl. ti si bogami dobro naivan ili se pravis .
Ili ti je dobro u ovom sistemu pa ne bi nista mijenjao, sto je moguce ako si pripadnik halke. Postujem.