Demokratska fronta Željko Komšić

drug_profi

#36101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

bunk wrote:Meni licno ce sve biti puno jasnije kad se objelodani pravi razlog taktike" necemo sa nacionalnim strankama koje se zovu sda" a koju gura sdp.
Ja mislim da je svakom pametnom jasno da se sistem ne moze mjenjati sa onim ko je stvorio ovakav sistem. HDZ, SDA, SNSD su stvorili sistem idealan za njih i oni ne zele nista vise mijenjati. Oni ne zele cak ni EU (mada nesto ko fol insistiraju na tome) jer ih ulazak pravne drzave obara ko kruske.
Oni samo zele kontrolu tokova novca dok plebs radi za njih, pod njihovim uslovima i placa poreze koji one odrede koliki trebaju biti.
U tu svrhu konstantno jedni drugima namjestaju zicere da se odrze na vlasti.
Jel ti sad malo jasnije?

Drugo, nacionalna stranka sama po sebi nije zlo, ako nije šovinistička i kleptomanska. A ove tri gore su i jedno i drugo.
U situaciji kada imas ogromnog protivnika u vidu onog gore trolista koji upravlja nasim sudbinama bez ikakve griznje savjesti, potrebno je udruziti snage svih koji zele promjene i pri tom u drugi plan staviti razlike politickog spektra. Sad nam prvi cilj mora biti ubijanje troglave azdaje.
Glavu po glavu.
A ti ako i dalje mislis da SDA, HDZ, SNSD zele neke reforme, promjene, euro integracije i sl. ti si bogami dobro naivan ili se pravis .

Ili ti je dobro u ovom sistemu pa ne bi nista mijenjao, sto je moguce ako si pripadnik halke. Postujem.
kmirsad

#36102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Nazvati ih nacionalnim... uvreda je za tu naciju...
palermo

#36103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

kmirsad wrote:to ti je moj Mostarac ona igrica... kako se pojebat , a ostati nevin... bila kod nas u mahali jedna takva... :lol:
a moj kmisro, pa ne trebaju ti za to igrice, zna se vrlo dobro kako to možeš postići......mislim, jebat se a ostati nevin
bunk

#36104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

..cekaj da analizira to drug kmirso :lol:
A druze profil,ja bih se danas potpisao za gradjansku Drzavu,jedan covjek jedan glas na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.Nazalost to je nemoguca misija sa ovakvim politickim subjektima(koji usput imaju 90% i vecu podrsku u narodu koji glasa za njih i daje im za pravo da se srze svojih politika).
A okretanje glave od te cinjenice i pricanje nebuloza onako kako to u udobnosti kantona Sarajevo rade ns ili sdp nije rjesenje.Oni su ti koji pokusavaju prodati maglu.
Mogu me demantovati jedino da osvoje mandate sirom Bosne i Hercegovine i naravno niko nije lood znam da nikad nce imati sami nadpolovicnu vecinu ali barem neka ozive svoje ideje u Banja Luci,Bijeljini,jugu federacije ili u Trebinju.
A prosipati multikulti ondje gdje su Bosnjaci vecina mozemo i ja ti ,sutra da osnujemoo stranku ..
Last edited by bunk on 27/03/2019 14:58, edited 1 time in total.
kmirsad

#36105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

bunk wrote:..cekaj da analizira to drug kmirso :lol:
Drug kmirso što je analiziro, analiziro... umro Tvrtko ... Kotromanić... ne napada više ni frontalno, ni s leđa... tj nema ni zadnje ni orednje namjere... :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#36106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote:to ti je moj Mostarac ona igrica... kako se pojebat , a ostati nevin... bila kod nas u mahali jedna takva... :lol:
a moj kmisro, pa ne trebaju ti za to igrice, zna se vrlo dobro kako to možeš postići......mislim, jebat se a ostati nevin
:lol: :lol: :lol: :lol:
bunk

#36107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

:lol: :lol:
drug_profi

#36108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

bunk wrote: A druze profil,ja bih se danas potpisao za gradjansku Drzavu,jedan covjek jedan glas na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.Nazalost to je nemoguca misija sa ovakvim politickim subjektima(koji usput imaju 90% i vecu podrsku u narodu koji glasa za njih i daje im za pravo da se srze svojih politika).
A okretanje glave od te cinjenice i pricanje nebuloza onako kako to u udobnosti kantona Sarajevo rade ns ili sdp nije rjesenje.Oni su ti koji pokusavaju prodati maglu.
Mogu me demantovati jedino da osvoje mandate sirom Bosne i Hercegovine i naravno niko nije lood znam da nikad nce imati sami nadpolovicnu vecinu ali barem neka ozive svoje ideje u Banja Luci,Bijeljini,jugu federacije ili u Trebinju.
A prosipati multikulti ondje gdje su Bosnjaci vecina mozemo i ja ti ,sutra da osnujemoo stranku ..
Vjerujem da bi ti rado građansku, narocito jer su Bosnjaci većina.
A kad bi tako rado građansku, što onda ne glasaš za SDP, NS...? Počni od sebe pa traži da i Trebinje i Bijeljina, Grude i Livno isto rade. Jer podrška im nije kkao ti kažeš 90% već je jedva 50%, ali ljudi nemaju alternativu i ne vjeruju strankama koje dolaze iz bošnjačkog dijela zato što svako malo te iste stranke lete u zagrljaj SDA.
SDP je izbacio HDZ iz vlasti a uzeo SDA 2010. Uz majorizranje preko Komšićevog izbora samo je time učinio da HDZ postane gigant i da usiše sve hrvatske alternative.
Danas vidimo da je to bio plan.
bunk

#36109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Ma ja ne vjerujem u to da nase stranke imaju kapacitet za tako dugorocno planiranje ..ovdje se svi vrtimo u nekom krugu dok stranci s vremena na vrijeme ne pokrenu stvar ,kao sad sa MAP ili NATO-om te malo prije onim EU ustupcima.
A ko glasa za koga ovdje na forumu ja barem necu pitati i isto tako necu nikome polagati racun.
relativno84

#36110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

drug_profi wrote:
A kad bi tako rado građansku, što onda ne glasaš za SDP, NS...? Počni od sebe pa traži da i Trebinje i Bijeljina, Grude i Livno isto rade. Jer podrška im nije kkao ti kažeš 90% već je jedva 50%, ali ljudi nemaju alternativu i ne vjeruju strankama koje dolaze iz bošnjačkog dijela zato što svako malo te iste stranke lete u zagrljaj SDA.
SDP je izbacio HDZ iz vlasti a uzeo SDA 2010. Uz majorizranje preko Komšićevog izbora samo je time učinio da HDZ postane gigant i da usiše sve hrvatske alternative.
I tako dodjemo na to da su ipak Bosnjaci problem ove drzave, a ne oni koji njeguju tradiciju UZP-a i genocida. Red bi bio da Bosnjaci svoje pozicije prepuste ostalima, cisto onako da pokazu dobru volju. Nada umire zadnja.
drug_profi

#36111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

relativno84 wrote:
drug_profi wrote:
I tako dodjemo na to da su ipak Bosnjaci problem ove drzave, a ne oni koji njeguju tradiciju UZP-a i genocida. Red bi bio da Bosnjaci svoje pozicije prepuste ostalima, cisto onako da pokazu dobru volju. Nada umire zadnja.
Vidim da si ti to tako shvatio. Ne bih te razuvjeravao jer tebi logika bas i ne ide, pa da se ne zamaram.
drug_profi

#36112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

bunk wrote:Ma ja ne vjerujem u to da nase stranke imaju kapacitet za tako dugorocno planiranje ..ovdje se svi vrtimo u nekom krugu dok stranci s vremena na vrijeme ne pokrenu stvar ,kao sad sa MAP ili NATO-om te malo prije onim EU ustupcima.
A ko glasa za koga ovdje na forumu ja barem necu pitati i isto tako necu nikome polagati racun.
Ma hajd pusti to. Kako bogati ti misliš da nekog prisiliš na NATO?
I drugo: nemade ti komentar na moj post gdje te pitam jel stvarno misliš da SDA, HDZ, SNSD žele neke reforme, integracije i sl.
Izmigolji se ti lagano i ode na građansku državu, jedan čovjek-jedan glas i sl.
bunk

#36113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

drug_profi wrote:
bunk wrote:Ma ja ne vjerujem u to da nase stranke imaju kapacitet za tako dugorocno planiranje ..ovdje se svi vrtimo u nekom krugu dok stranci s vremena na vrijeme ne pokrenu stvar ,kao sad sa MAP ili NATO-om te malo prije onim EU ustupcima.
Ma hajd pusti to. Kako bogati ti misliš da nekog prisiliš na NATO?
I drugo: nemade ti komentar na moj post gdje te pitam jel stvarno misliš da SDA, HDZ, SNSD žele neke reforme, integracije i sl.
Izmigolji se ti lagano i ode na građansku državu, jedan čovjek-jedan glas i sl.
Sda sigurno zeli da Drzava udje u NATO i Eu ,tu nema ni najmanje dileme.
A za hdz i snsd ti nemam sta reci ,oni su tu,realnost a kojom se mora raditi.Mi u BiH necemo nikoga prisiliti ni na sto,za to je zaduzen Uncle Sam :mrgreen:
drug_profi

#36114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

bunk wrote: Sda sigurno zeli da Drzava udje u NATO i Eu ,tu nema ni najmanje dileme.
Vidim da vjerujes u to.

Ali sta je sa reformama? Jel zele reforme?
palermo

#36115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Pa mislim, ta dilema građansko ili nacionalno je lažna dilema. Svi su u Bosni i Hercegovini za građanski koncept, samo je pitanje teritorije na kojoj se taj koncept sprovodi.
ultima_palabra

#36116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:Kod balkanskih naroda je uvijek neko postrojavanje i prestrojavanje pred naredne bitke, koje "još nisu oružane, mada i takve nisu isključene". Ne treba ni Vučiću Dačić, pa ga drži cijelo vrijeme uz sebe. A u stvari se uvijek radi o usisavanju i eutanaziji opozicije. Kako ćeš najlakše uštrojiti nekoga, postavi ga u vlast da drži dva ministarstva i glumi fikus.
Ma u principu se slažem, samo što ne vidim kakva im to opasnost prijeti od DF-a da bi ga kao morali ustrojavati
DF je bio samo mamac za SDP, sam po sebi nije bitan. Ne bi me cudilo da ih ne i prime na kraju, ako HDZ bude tvrd u tome.

Druga stvar zasto bi Bakir volio siroku koaliciju je KS, kao i TK gdje jos uvijek svi vagaju.
Roccohljup

#36117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:
Roccohljup wrote:
Banksy wrote:Previše šuplje ni oko čega,
Bakirova Gnjidica izašla iz ormara, odlično,
pozdravimo to i okrenimo se zdravim snagama koje dolaze i polako preuzimaju igru :thumbup:
Ako pod zdravim snagama podrazumjevaš NS i Hadžikadića ok, al NiP, NB i ostali derivati su sve sem toga. :D
Hadžikadić je novi SDA Komšić, tako da je on sve osim zdrave snage.
Bogati po cemu to zakljucujes?
kmirsad

#36118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

https://www.inportal.ba/genetska-mapa-k ... S8HK_gLlCc

Propast za nacionalne stranke.
Nema nacija, svi smo brača.
Rat je bio bratoubilački.
Samo s Albancima nije. Oni jedini na Balkanu autohtoni.
DrugaGimnazija

#36119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DrugaGimnazija »

daddy-kool wrote:Šta će biti vidjećemo, ali mislim da je DF malo dosadilo prenemaganje u BH bloku i da je ovim htio da preuzme inicijativu na građansko-lijevoj strani glasačkog tijela. E sad ako pristanu da budu "bošnjačka građanska stranka" u raspodjeli vlasti, tj ako ne otkinu HDZ nijedno ministarsko mjesto, onda je u pitanju suštinska pogreška.
To je vec rijeseno, vec su ga prihvatili:

Lideri stranaka HNS-a: Komšić prihvatljiv kao bošnjački partner i uz izmjene Izbornog zakona

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lideri- ... /190327052
kmirsad

#36120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:https://www.inportal.ba/genetska-mapa-k ... S8HK_gLlCc

Propast za nacionalne stranke.
Nema nacija, svi smo brača.
Rat je bio bratoubilački.
Samo s Albancima nije. Oni jedini na Balkanu autohtoni.
... Srbi su bošnjaci i hrvati, bošnjaci su srbi i hrvati, hrvati su su srbi i bošnjaci. Samo su albanci, albanci.NAUČNO DOKAZANO.SDA, HDZ, i SNSD su građanske stranke...
bunk

#36121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

drug_profi wrote:
bunk wrote: Sda sigurno zeli da Drzava udje u NATO i Eu ,tu nema ni najmanje dileme.
Vidim da vjerujes u to.

Ali sta je sa reformama? Jel zele reforme?
Htjeli ili ne ispunjavanje uslova koje EU postavlja povlaci reforme i to one dubinske.Tako da ko god ucestvuje u EU putu on je za reforme.
Naravno ovo pisem kao laik ,koji politiku pratim pokusavajuci shvatiti sta i kako,bez direktnog mijesanja u nju osim na dan izbora.
kmirsad

#36122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

http://ba.n1info.com/Vijesti/a324455/Ko ... oY9H_ooTrU

Komšić imenovao Čedomira Jovanovića za savjetnika

Image
Imao je Liberala i BiH. Mora da nisu pametni kao ovi iz susjednih država.
bunk

#36123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Ovaj lik sto ispred ns gostuje na n1 mi djeluje kao neko kome je placeno da lobira,prica nebuloze i smisljeno udara na df.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lideri- ... /190327052

upravo ono sto sam vec rekao. svadjat ce se, jedni gurati izborni zakon, drugi im kao nece dati, a sve iz pozicije vlasti.
ultima_palabra

#36125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

bunk wrote:Ovaj lik sto ispred ns gostuje na n1 mi djeluje kao neko kome je placeno da lobira,prica nebuloze i smisljeno udara na df.
Proturaju price i vredjaju ljude... sifra hotel Tuzla :mrgreen:
Post Reply