Je li ovo pravo lice istaknutih članova SDA i profesora sa Univerziteta u Tuzli?!
22/11/2018
Tokom kampanje, a i nakon nje, pa i samih evo izbora, svjedoci smo političkih previranja, pa samim time i komentara na sva dnevno politička dešavanja po društvenim mrežama. Jedno od takvih koje je preraslo sav kulturni dijalog su i komentari profesora Abdela Đozića na portalu Tuzlanski.ba, gdje se osvrnuo na izrugivanje javnih ličnosti koje dolaze ispred Stranke demokratske akcije.
Trebamo li napomenuti profesora Đozića, da je on kao i ljudi koji su u politici, javnim ustanovama, javne ličnosti, te da su njihovi životi pod lupom, da narod u našem demokratskom društvu misli da ima pravo da piše šta god želi.
Na stranu ekspertiza profesora Đozića iz oblasti ekologije, čije mišljenje itekako cijenimo, rječnik koji na društvenim mrežama koristi upravo baca ljagu na zvanje doktora tehničkih nauka, te uposlenika Univerziteta u Tuzli.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#36051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://regional.ba/je-li-ovo-pravo-lic ... eAQwNWp1bQ
- drug_profi
#36052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim, ovo je grozno. Ja sam krmojed. Nagrađivani i pohvaljivani borac Armije RBiH. Moj drug Rade i moj drug Zoka su poginuli borci Armije RBiH.
Izgleda da su poginuli zalud...
Al hajd, oni to i ne znaju jadni. Ali znaju im jos zivi roditelji.
A ja imam djecu koja su isto krmojedi. I oni dijele prostor sa ovakvim .... kako se ova bica zovu uopste?
Ali hajd sto dijele prostor, nego sto i ja i oni ne znamo da nismo isti i jednaki, nego smo nekakvi krmojedi.
I mislimo da su imena nevazna i kad se na ispitu padne 13 puta. Uvijek mislimo da nismo dobro spremili....
A ja imam djecu koja su isto krmojedi. I oni dijele prostor sa ovakvim .... kako se ova bica zovu uopste?
Ali hajd sto dijele prostor, nego sto i ja i oni ne znamo da nismo isti i jednaki, nego smo nekakvi krmojedi.
I mislimo da su imena nevazna i kad se na ispitu padne 13 puta. Uvijek mislimo da nismo dobro spremili....
-
Hakiz
#36053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Rekao bih ti pusti budalu, ali sa druge strane, puštanje budalama nas i dovede dovde.
- kmirsad
#36054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ta budala je univerzitetski profesor... pustiti ga ?... Evo ide ta koalicija na TK... prof Đozić bi, poslije ovih riječi, ako se ne radi o lažnoj vijesti ili lažnom fb profilu, trebao biti jedan od od prvih poslova nove koalicije... al je da Bog da, da to ikoga interesuje...
Inaće, RGF u sastavu Univerziteta u Tuzli... je leglo prelivoda i preletaća koji bi guzicu dali za poziciju, moč, projekte i pare...
" Sada moje riječi, traže moju glavu... " B. M.
Inaće, RGF u sastavu Univerziteta u Tuzli... je leglo prelivoda i preletaća koji bi guzicu dali za poziciju, moč, projekte i pare...
" Sada moje riječi, traže moju glavu... " B. M.
Last edited by kmirsad on 23/11/2018 07:44, edited 1 time in total.
- kmirsad
#36055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Profilu... znam da te povrijedio ovaj citat... Nisi đaba pohvaljivan i nagrađivan, nisu ti drugovi poginuli zalud...Znao sam da će te povrijediti i prije nego što sam ga postavio.drug_profi wrote:Mislim, ovo je grozno. Ja sam krmojed. Nagrađivani i pohvaljivani borac Armije RBiH. Moj drug Rade i moj drug Zoka su poginuli borci Armije RBiH.
Postavio sam ga da nas sve malo ohrabrabrim...nas na forumu, i NJIH U TOJ KOALICIJI i pozovem bar stare ratnike, da ponovo u sebi nađu snage i odlučnosti da i konačno i definitivno se obračunaju s ovim zlom. Da se ne igraju igrica. Ovo je odsudan momenat. Nema više povlačenja, Ubacili su nam se iza leđa i minirali rezervne položaje. Nemamo se gdje vratiti. Ima put samo naprijed...U proboj... pa kom opanci, kom obojci...
Mislim da nam je ovo posljednja prilika. Inače ostadoše ovi i ovakvi profesori da nam se seru i pišaju po spomenicima, pohvalama, plaketama, ordenju, grobovima i mezarima...
Koalicija treba hitno da zaboravi matematiku, pozicije, kurvarenje, lične interese... da se JUČE dogovore, i konačno da krenu da zbrišu s lica zemlje ovo i ovakvo zlo.
- drug_profi
#36056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma džaba ti Mirso. Patriotizma u meni više nema. Za koga? Svakome koga volim savjetujem da se noge fata. Ovdje treba asteroid da opali, da makar cestiti i vrijedni mađari dobiju more.
-
MK81
#36057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo su kreteni , na žalost kojih je većina. To sve proizilazi iz stavova i prisvajanja borbe za BiH kao isključive borbe jednog naroda što nije tačno. Zato uvijek kažem javno dok god postoje a postoje i postojaće ljudi kao što si ti treba se suprostaviti nacizmu pojedinih primitivaca iz SDA stranka. Oni ne razumiju ili neće da razumiju da je veliki broj ljudi koji nisu islamske vjeroispovjesti branili i gunuli za ovu zemlju. Zato im je svaka druga da su kao samo oni branili i da su kao samo oni patriote a to je bumerang. Neće da shvate da je ta retorika i promišljanje destruktivnija od priče nekakvog Dodika. Mene je ovo uvrijedilo više nego tebe jer dolazi od strane naroda kome i ja pripadama (na papiru) ... ovo je primjer jednog zatucanog, primitivnog razmišljanja kojim ova SDA većino truje ovu državu a puna su im usta bosanstva. Ti si u mojim očima heroj i svako ko se borio za ovu zemlju, i neka je laka zemlja tvojim drugovima. Vaša borba nije uzaludna i na kraju ćemo pobijediti ove ideje i ove neljude. Pozzzdrug_profi wrote:Mislim, ovo je grozno. Ja sam krmojed. Nagrađivani i pohvaljivani borac Armije RBiH. Moj drug Rade i moj drug Zoka su poginuli borci Armije RBiH.
-
MK81
#36058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad na temu, malo insajderski:
Izgleda da će Edin ministar privrede biti, dok će kifla biti predsjedavajući skupštine vjerovatno. Traži se rješenje za premijera postoje drugačiji pogledi.
Izgleda da će Edin ministar privrede biti, dok će kifla biti predsjedavajući skupštine vjerovatno. Traži se rješenje za premijera postoje drugačiji pogledi.
-
Heller
#36059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Abdel ide stopama prezimenjaka Adiba
jebem im rod i porod.
- kmirsad
#36060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Heller wrote:Abdel ide stopama prezimenjaka Adibajebem im rod i porod.
-
Heller
#36061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Davno nekad dok su studenti tehničkih fakulteta imali sociologiju, Đoza uhvati mog jarana na zub, a ovaj prgaviji i teži od njega, još košarkaš, ustane unese mu se u facu i kaže ja ti nisam seljak i samnom tako nećeš pričat i izađe. Kasnije nikad ne ode na sociologiju i dobije 8.kmirsad wrote:Heller wrote:Abdel ide stopama prezimenjaka Adibajebem im rod i porod.
![]()
![]()
A Đoza isti Zmaj od Šipova
-
Novak20
#36062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je li ovaj Mustafa Drnišlić u stvari Nerzuk Ćurak ?
Okomio se na Peđu pravo.
http://stav.ba/pedja-kojovic-saptac-trojanskim-konjima/
Okomio se na Peđu pravo.
- shake69
#36063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko god da je, tu SDA dreku moze donekle umiriti samo izbor Kifle za premijera. I tacka.Novak20 wrote:Je li ovaj Mustafa Drnišlić u stvari Nerzuk Ćurak ?
Okomio se na Peđu pravo.
-
doktor78
#36064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poslije prve pročitane rečenice, apsolutno mi je bilo jasno da ovo nije Nerzuk Ćurak. "Bošnjački nacionalni otpadnici"- tu sintagmu nećete čuti iz usta uvaženog profesoraNovak20 wrote:Je li ovaj Mustafa Drnišlić u stvari Nerzuk Ćurak ?
Okomio se na Peđu pravo.
- sinuhe
#36065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U Bosni 2018. neko u glasilu vladajuce stranke objavljuje tekstove pod pseudonimom.

- JThomas
#36066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
možda je malo ostalo i obraza i sramote
teško, ali ko zna.
teško, ali ko zna.
-
Nero Histrion
#36067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stav - gori od Saff-adoktor78 wrote:Poslije prve pročitane rečenice, apsolutno mi je bilo jasno da ovo nije Nerzuk Ćurak. "Bošnjački nacionalni otpadnici"- tu sintagmu nećete čuti iz usta uvaženog profesoraNovak20 wrote:Je li ovaj Mustafa Drnišlić u stvari Nerzuk Ćurak ?
Okomio se na Peđu pravo.
Navodno se iza imena Drnislic krije neko od najuzeg redakcijskog kruga Stav-a, bljuvotina je to od skrabanja, sve skupa fuj.
-
criticos
#36068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vučić ima Informer, Bakir ima Stav. Vrlo sličan, pa skoro i i identičan stil pisanja o teorijama zavjere i napadima na identitet nacije. 
- bunk
- wewa
- lerdi
#36071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad će Banksy i kompanija da objasne kako je ovo samo ubacivanje SDA trojanskog konja (DF) u lijevi blok kako bi ga za sva vremena sahranili. 3,2,1 krećemo...
- drug_profi
#36072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
DF je i dalje vrlo sumnjiv. Sta god potpisivali i izjavljivali.lerdi wrote:Sad će Banksy i kompanija da objasne kako je ovo samo ubacivanje SDA trojanskog konja (DF) u lijevi blok kako bi ga za sva vremena sahranili. 3,2,1 krećemo...
-
zippoo87
#36073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
konacno da pokusaju napraviti nesto organizovano i zajednicki
nadati se da nece pokleknuti na kraju,prilikom raspodjele resora...SDP je tu gladan...sjetite se samo Lagumdzije
nadati se da nece pokleknuti na kraju,prilikom raspodjele resora...SDP je tu gladan...sjetite se samo Lagumdzije
- drug_profi
#36074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja se nadm početku ujedinjenja građanske opozicije. Također bih volio da se ex-sda +sbb stranke udruze u svoj blok.zippoo87 wrote:konacno da pokusaju napraviti nesto organizovano i zajednicki
Sa nadom da ce shvatiti da nije prosperitetno biti losa kopija SDA, vec alternativa.
- drug_profi
#36075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dvije jako važne stvari ovdje navedene.Dodao je da će ove tri stranke definitivno u budućnosti nastupati zajedno kao blok.
„Javnosti ćemo pokazati ozbiljnost. Međutim crvena linija preko koje je nećemo preći je odluka Centralne izborne komisije (CIK). Svaka priča oko toga hoćemo li mi biti dio vlasti mora početi od promjena Izbornog zakona BiH, uvođenja elektronskog glasanja i sankcioniranja CIK-a“, naglasio je Nikšić.
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović nakon sastanka kazao je da je činjenica da one stranke koje već pregovaraju na kantonalnom nivou mogu formirati i većinu u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.