Dešavanja u Srbiji

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36051 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Sarajmen wrote:Fakat, navratim tu i tamo na temu da pročitam nešto autentično iz Srbije, a u zadnjih nekoliko dana je toga vrlo malo. Mislim, imam ja i godina i razumijevanje za duhovne veze ljudi iz Srbije sa susjednom državom Kosovo, al' ljudi dragi živite realnost ma kakva ona da je. A vala bi i hejteri izvan Srbije mogli ako ne i morali imati neku mjeru.

ja samo podrazaJem akciju auspuH kosovarskijeH specijalaca :mrgreen:
General War

#36052 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

costacurta wrote:
General War wrote:
detroit-mercy wrote: Ja ti stavljam sta su Srbi radili jer ti ovdje postavljas videa tipa "Dragi Nedime sta nam ovo rade" :mrgreen: i onda se svi odreda ko biva ibretite albanskom divljastvu, zlocinima, metodama ili ko sto drug Erotica rece albanskom expanzionizmu. Na sve iste pa cak i gore radnje se samo osmijehnete ili dobacite obrati se ovom ili onom. Eto obrati se ti komandi NATOa ili Trump-u, koji kurac se onda ibretis nesto.
Posvadjamo se, Ja kad tebi zapalim kucu, i ti meni zapalis kucu, pobijemo jedni drugima sto uhvatimo...jesmo li mi isti, ili?
Ibretim se lafini, eto koji kurac se ibretim...svakim danom sve veca preslika poricanja.
Mi se nismo posvadjali, ti si bio moj gost a ja sam te gledao ko brata, čak sam i djetetu ime nadio kako si mi ti sugerisao da se ti ne bi osjećao neprijatno, da ti pokažem koliko mi je stalo do tebe. Onda si mi zabio nož u ledja, ušao u moju kuću, pokrao sve što vrijedi, doveo si drugove iz Srbije, iz Niša da ti pomognu, da te naoružaju. Zapalio si mi kuću, u kojoj su bile komšije i rodbina moja, potrpao ko stoku u kamione sve one koji se ne zovu i prezivaju SRPSKI i potjerao ih na put za nigdje, bez igdje ičega u ranu zoru, u proljeće. Ja ti opet nisam rekao ništa niti sam išao u Niš i Valjevo niti Beograd da osvajam, da palim ili se svetim a imamo 100 000 RAZLOGA DA VAS MRZIMO.

Ta relativizacija vam je samo olakšanje savjesti i bijeg od stvarnosti. A razlog zbog kojeg skidam Albancima kapu je što su jedini koji imaju muda da vam daju po pichci što i zaslužujete, sve dok se kao narod, kolektivno kao Nijemci ne pokajete i izvinete za svo zlo koje ste prouzročili na ovim prostorima. To što kenjate o Kazanima i protjerivanju Srba iz Sarajeva je psihojebatrija u koju ča ni ti nevjeruješ ali eto moraš da palamudiš jer tako je kod vas moderno i IN.
:-) :roll:

Ako je tako, ocjepi se ko te jebe, ili podji za Nis, Beograd...glup si ionako da bi shvatio ista sto sam napisao, a i bezobrazan i lazov, posto se meni obracas sa takvim vokabularom, a veze nemam sa tim idiotarijama.
costacurta

#36053 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

General War wrote:
Ako je tako, ocjepi se ko te jebe, ili podji za Nis, Beograd...glup si ionako da bi shvatio ista sto sam napisao, a i bezobrazan i lazov, posto se meni obracas sa takvim vokabularom, a veze nemam sa tim idiotarijama.
Šta konretno od pobrojanih zločina spada pod "idiotarije"?
Srbija i vaša zvanična politika koju vodite je puna mržnje i ubjeđenja ste da vas svi mrze, da ste superiorni i da su svi drugi krivi. Manji broj urbanih ljudi koje ne interesuje politika su pasivni, jedan dio ćuti jer ne smije ništa reći dok VEEEELIKA većina slavi četnike, Dražu, Ratka, Srebrenicu, Radovana. Ubjeđenja su da su to balije i zaslužile. Ako sam zbog ovoga "lažov i bezobrazan" onda me smatraj najvećim ološem.

Otcijepio bih se ja al nam MZ ne da. Zajedno ne funkcionišemo a da se raziđemo nam ne dozvoljavaju. Jbga, tako nam pao gra'.
Benjo34

#36054 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Benjo34 »

Kad se pojavi u Srbiji neki politicar, koji je dozivio katarzu, ima normalno razmisljanje i zeli suzivot, prozovu ga izdajnikom i stranim placenikom :-)
Bošnjaci pokazuju da mogu zivit sa srbima a i hrvatima, pogledaj samo podrsku nekim politicarima u Srbiji ( Cedo) ili u Hrv ( Pernar), Bosnjaci samo zele da se vise prizna sta se desilo, a to je da je Srbija bila agresor ( sto i jesu) i da su pocinili genocid. ( i to jesu) i naravno da se prestane pricat o secesiji jer mi nismo narod koji zeli etnicki cistu drzavu, kao srbi.

I da, @general war

Nikakvu Srbi nisu odmazdu vrsili tako sto su ubijali, oni su ubijali jer su zeljeli etnicki ciste teritorije ( tako je i pocelo sranje na Kosovu) kao sto neko rece ranije, pusti dokumentarac " smrt jugoslavije " i obrazuj se..a da, vjerovatno te zanima samo srpska produkcija..
Zao mi je iskreno sto si zaluđen njihovom ideologijom i što ih braniš ali, tvoje pravo da tako razmisljas, sve 5
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36055 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

Kejn wrote:
Naš odnos sa Srbima rezultirao je Srebrenicom, Tomašicom i tako dalje...
Njihov odnos sa Srbima je rezultirao otkidanjem jedne desetine Srbije i stvaranju još jedne Albanske države....

Sada skontaj ko je uspješniji.. Jednostavno nemamo njihove kapacitete niti smo ih ikada imali. Ovaj uspjeh koji imaju nije rezultat samo Amerike i povoljnih geopolitičkih kretanja već dubokih historijskih procesa koji traju još od 19 vijeka. Pogledaj naprimjer šta je Prizrenska Liga. Ljudi se na nacionalno etničkom fonu znaju organizirati već 2 stoljeća. Ovo je Evropa i vode se nacionalne politike a ne religijske. Uporedi njih i naše Bošnje koje su bile toliko "pametne" da su sami sebi ukinuli bosanski jezik za vrijeme AU i namjerno se organizirali pod imenom muslimani u političke partije a znali su da se zovu Bošnjaci ne bi li lakše dobili religijsku autonomiju. Sve su to naravno glupe Bošnje izgubile agrarnom reformon nepunih deceniju kasnije. Znači oni vicevi o Bosancima nisu bezveze nažalost....

Iako volim svoj narod nisam kreten da ne priznam kada ima neko bolji i pametniji. Mnogo se može naučiti od njih... koliko god ti to bilo smiješno...
Je li moguce da nisi u stanju shvatiti nekoliko prostoprosirenih recenica. Sve ovo sto si nadrobio uopste nije tema niti ima ikakve veze sa onim sto si ti tvrdio a ja ti odgovorio.

Da ponovim:

Tvrdio si da su jedan od najuspjesnijih naroda u svijetu. Sada to poredis sa pogubljenim Bosnjacima koji su imali drugaciji put.

Ali to nema nikakve veze sa tim sto si ti tvrdio.

Osim toga, Bosnjace, da nije bilo Srebrenice, Tomasice, opsade Sarajeva i 100.000 mrtvih dobili bi kurcinu, a ne drzavu na kosovu.
General War

#36056 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

costacurta wrote:
General War wrote:
Šta konretno od pobrojanih zločina spada pod "idiotarije"?
Srbija i vaša zvanična politika koju vodite je puna mržnje i ubjeđenja ste da vas svi mrze, da ste superiorni i da su svi drugi krivi. Manji broj urbanih ljudi koje ne interesuje politika su pasivni, jedan dio ćuti jer ne smije ništa reći dok VEEEELIKA većina slavi četnike, Dražu, Ratka, Srebrenicu, Radovana. Ubjeđenja su da su to balije i zaslužile. Ako sam zbog ovoga "lažov i bezobrazan" onda me smatraj najvećim ološem.

Otcijepio bih se ja al nam MZ ne da. Zajedno ne funkcionišemo a da se raziđemo nam ne dozvoljavaju. Jbga, tako nam pao gra'.
Konkretno od pocetka se stavljas u poziciju nekog domacina ovdje, sto za ovoliko godina nema sanse da ne znas, ko ti je bio u kuci, njega ganjaj.
Ostalo nije vrijedno da uopste polemiziram sa tobom...nasro si se i et nek ti je lakse makar sad, dusi ne vjerujem...valja ti zivit sa tim, nebi ti bio u kozi.
General War

#36057 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Benjo34 wrote:Kad se pojavi u Srbiji neki politicar, koji je dozivio katarzu, ima normalno razmisljanje i zeli suzivot, prozovu ga izdajnikom i stranim placenikom :-)
Bošnjaci pokazuju da mogu zivit sa srbima a i hrvatima, pogledaj samo podrsku nekim politicarima u Srbiji ( Cedo) ili u Hrv ( Pernar), Bosnjaci samo zele da se vise prizna sta se desilo, a to je da je Srbija bila agresor ( sto i jesu) i da su pocinili genocid. ( i to jesu) i naravno da se prestane pricat o secesiji jer mi nismo narod koji zeli etnicki cistu drzavu, kao srbi.

I da, @general war

Nikakvu Srbi nisu odmazdu vrsili tako sto su ubijali, oni su ubijali jer su zeljeli etnicki ciste teritorije ( tako je i pocelo sranje na Kosovu) kao sto neko rece ranije, pusti dokumentarac " smrt jugoslavije " i obrazuj se..a da, vjerovatno te zanima samo srpska produkcija..
Zao mi je iskreno sto si zaluđen njihovom ideologijom i što ih braniš ali, tvoje pravo da tako razmisljas, sve 5
A kad su to srbi dosli na kosovo pa nisu imali vremena da potrijebe albance? 1998?
NIje Milosevic-Srbi. tebi mozda jeste, ali to tako ne ide. Smrt jugoslavije je jedan mali dio istrije...mogo bi ti malo na poducavanje, samo zaobidji Kejnovo :D
General War

#36058 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

pici wrote:
Sarajmen wrote:Fakat, navratim tu i tamo na temu da pročitam nešto autentično iz Srbije, a u zadnjih nekoliko dana je toga vrlo malo. Mislim, imam ja i godina i razumijevanje za duhovne veze ljudi iz Srbije sa susjednom državom Kosovo, al' ljudi dragi živite realnost ma kakva ona da je. A vala bi i hejteri izvan Srbije mogli ako ne i morali imati neku mjeru.

Meni opet najdraza akcija "skloni se sa strane i pokazi im put" pogubili se ko abdest nakon nokauta :D
LBVIEW

#36059 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

ettakoto wrote:
horkesh wrote: Uvijek ostanem zaprepašten kad naiđem na ovakvo poricanje. OK, umanjivanje zločina, pravdanje tuđim zločinima, na to jesam navikao.

Tebi na obraz. Samo da znaš, to što vaša propaganda vama ispira mozak je samo vaš problem, čitav svijet osim Srbije zna istinu o Kosovu.
Koji čitav svijet? Oni što su priznali nezavisnost samoproglašenog Kosova?
3 UZP i jedan genocid, sve je to naravno zavera - vi ni mrava niste zgazili. :oops:
General War

#36060 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

NISU PREPOZNALI MINISTRE

Posle obraćanja Dalibora Jevtića,ministra za povratak, kosovski prmeijer Ramuš Haradinaj, rekao je da će ozbiljno shvatiti Jevtićeve reči i pozvao predstavnike Srba na saradnju.

Isotvremeno, Haradinaj je rekao da “kosovski specijalci u ponedeljak nisu prepoznali srpske ministre u kosovskoj Vladi i da su za Nenada Rikala, pošto je visok, pomislili da je možda specijalac”.
:lol:
horkesh

#36061 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

General War wrote:
"horkesh"

Ne, nego su se Srbi iz FBiH većinski ispalili još početkom aprila 1992. godine. Ono, jedan ponedjeljak, hop - nema Srba na radnim mjestima, nema djece u školi... A mi svi zabezeknuti, pa kud će sad naše dobre komšije?

Ono što ih je ostalo se ispalilo poslije Dejtona, da bude sa svojim narodom. Čuj, kuća, ognjište... Šta će mi to ako ne mogu ja drugima naređivati kojim jezikom govore i koje praznike moraju slaviti :D

Da bih ti objasnio šta je protjerivanje - to je kad su mome daidži u 2 ujutru banuli u stan, na koji je morao okačiti bijeli čaršaf, rekli mu da spakuje sve što može u jednu kesu, da im da sve para što ima i da potpiše papir kojim potvrđuje da sve ostavlja dobrovoljno srpskoj republici i da se nikad neće vratiti.

I znaš šta još? On je bio među sretnijim jer ga nisu prvo sproveli u logor, nego odmah preko granice.

Dakle, da, Srbi se, kao narod, apsolutno bezveze ljute. Uostalom, dobrovoljno su se odrekli cijele Hrvatske i pola Bosne i Hercegovine, samo da bi na "svojih" pola BiH mogli druge tlačiti kako je njima ćeif.
Ako ti je federacija uzi dio grada sarajeva onda mozda da, kao i u tuzli ali mahom SDS clanovi...naveo sam ti dio mjesta gdje nisu otisli ljuti na "drugu stranu"...i stvarno, evo i ti odmah mi dajes primjer (kao i kolega detroit)eto sta su srbi radili...ja to niti jednom rijecju nisam opovrgavao, ti si taj koji tvrdi uposteno. ne znam je li ti to trazis da se nesto peres, pravdas...sa primjerima koje niko ne dovodi u sumnju.
Nije Sarajevo, nije čak ni grad u kojem su Srbi bili većina, ali 10.000 duša nije ni malo.

Otišli su masovno sedam dana prije napada JNA/VRS. Onima koji su ostali sigurno nije bilo lako, ali izdeverali su, a onda 1996. godine - rasprodaja stanova, spajanje porodica.

Hoću da kažem da nije nikakva tajna da su se Srbi, kao kolektiv, odrekli pola BiH. Za mene je to tragedija, ali to nije etničko čišćenje. Godinama poslije rata su pozivali Srbe iz FBiH da presele u RS, valjalo je sve očišćene teritorije napuniti.

No, da se vratim na temu, a to je bilo protjerivanje Albanaca 1999. godine kao pokušaj konačnog rješenja problema Kosova.

Mene i dalje zanima kako Srbi tamo zamišljaju eventualnu reintegraciju Kosova.
LBVIEW

#36062 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Jos jedan mit...
bh.tornjak

#36063 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

ovo vojska...????
jbt....ovi jos gori od nasih djuturuma.... :D

ću umrem... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Image

Image
General War

#36064 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

horkesh wrote: Nije Sarajevo, nije čak ni grad u kojem su Srbi bili većina, ali 10.000 duša nije ni malo.

Otišli su masovno sedam dana prije napada JNA/VRS. Onima koji su ostali sigurno nije bilo lako, ali izdeverali su, a onda 1996. godine - rasprodaja stanova, spajanje porodica.

Hoću da kažem da nije nikakva tajna da su se Srbi, kao kolektiv, odrekli pola BiH. Za mene je to tragedija, ali to nije etničko čišćenje. Godinama poslije rata su pozivali Srbe iz FBiH da presele u RS, valjalo je sve očišćene teritorije napuniti.

No, da se vratim na temu, a to je bilo protjerivanje Albanaca 1999. godine kao pokušaj konačnog rješenja problema Kosova.

Mene i dalje zanima kako Srbi tamo zamišljaju eventualnu reintegraciju Kosova.
..mene opet interesuje jesi li se ikad zapitao koliko je bosanjaka napustilo gradove od sarajeva pa nadalje u tom istom periodu.
Imas tema gdje smo u sitna crijevca se pricalo o tim stvarima, nema stvarno potrebe sad opet o tome vaziti.
Fudo387

#36065 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

bh.tornjak wrote:ovo vojska...????

Image

Image
Jel to ta sila kojom prijete svima okolo?
General War

#36066 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

bh.tornjak wrote:ovo vojska...????

Image

Image
Nemoj najbitnije izostavljati :D

Image
Maraschino

#36067 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

General War wrote:
NISU PREPOZNALI MINISTRE

Posle obraćanja Dalibora Jevtića,ministra za povratak, kosovski prmeijer Ramuš Haradinaj, rekao je da će ozbiljno shvatiti Jevtićeve reči i pozvao predstavnike Srba na saradnju.

Isotvremeno, Haradinaj je rekao da “kosovski specijalci u ponedeljak nisu prepoznali srpske ministre u kosovskoj Vladi i da su za Nenada Rikala, pošto je visok, pomislili da je možda specijalac”.
:lol: :lol:

samo ih povaljaj a poslije cemo nesto smisliti.
bh.tornjak

#36068 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

eve ga generale.....drugi najvazniji.....
postojan ko klisurina

Image
General War

#36069 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

bh.tornjak wrote:eve ga generale.....drugi najvazniji.....
postojan ko klisurina

Image
Bean

Image
General War

#36070 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

'vako treba :D

sumirprimus

#36071 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

bh.tornjak wrote:eve ga generale.....drugi najvazniji.....
postojan ko klisurina

Image
Auuuu ovaj je jezicar jbo slobu malog.
Sto njeg ne smotase :mrgreen:
pici

#36072 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

General War wrote:
pici wrote:

Meni opet najdraza akcija "skloni se sa strane i pokazi im put" pogubili se ko abdest nakon nokauta :D
Image
pici

#36073 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

lezi marko ne dizi se :mrgreen:
bh.tornjak

#36074 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »