Svako bi onda mogao tako, pa jel_BataZiv_0809 wrote:Nema uc kako si ti mislioBanksy wrote:Sad, kad ih SDA otkači.
Bakir svakako priželjkuje Fahru i Kukića...
Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#36051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Leverage
#36052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:Svako bi onda mogao tako, pa jel_BataZiv_0809 wrote:Nema uc kako si ti mislioBanksy wrote:Sad, kad ih SDA otkači.
Bakir svakako priželjkuje Fahru i Kukića...
- Banksy
#36053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, to je skoro sigurno.Leverage wrote:
Računam da će osnovati novonajavljeni Socijaldemokratski pokret, skraćeno P-SDP.
- JThomas
#36054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
principa na kilu za ponijeti. sad iz rerne, puše se.
-
kluz franjo
#36055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da rezimiramo polugodišnju forumsku pisaniju.
Mislim da odluka DF-a nije nikakvo iznenađenje i da je mogla i trebala biti donešena odmah poslije izbora.
Mislim da će buduća državna i federalna vlast u potpunosti odražavati biračku volju izašlih glasača (kako je CIK ustanovio).
Mislim da se u DF-ovu ljevicu trebaju ujediniti sve one ideje i snage koje sa DF-om dijele istu viziju i percepciju društva.
Mislim da treba pozdraviti odluku SDP-a i NS-a u vezi formalizacije odnosa u BH bloku.
Mislim da treba pozdraviti jasnu polarizaciju političkih ideja.
Mislim da treba iskreno poželiti uspjeh DF-u izvan BH bloka (i ljudima koje želi okupiti) u realizaciji formalno definisanih ciljeva (bez obzira koliko vjerovali u mogućnost uspjeha).
Mislim da treba iskreno poželiti uspjeh BH bloku u kreiranju konstruktivne političke alternative (bez obzira koliko vjerovali u ispravnost motiva BH bloka).
Stvari su nekima možda i ranije, ali su sada KONAČNO MNOGIMA puno jasnije.
I to treba pozdraviti.
Mislim da odluka DF-a nije nikakvo iznenađenje i da je mogla i trebala biti donešena odmah poslije izbora.
Mislim da će buduća državna i federalna vlast u potpunosti odražavati biračku volju izašlih glasača (kako je CIK ustanovio).
Mislim da se u DF-ovu ljevicu trebaju ujediniti sve one ideje i snage koje sa DF-om dijele istu viziju i percepciju društva.
Mislim da treba pozdraviti odluku SDP-a i NS-a u vezi formalizacije odnosa u BH bloku.
Mislim da treba iskreno poželiti uspjeh DF-u izvan BH bloka (i ljudima koje želi okupiti) u realizaciji formalno definisanih ciljeva (bez obzira koliko vjerovali u mogućnost uspjeha).
Mislim da treba iskreno poželiti uspjeh BH bloku u kreiranju konstruktivne političke alternative (bez obzira koliko vjerovali u ispravnost motiva BH bloka).
I to treba pozdraviti.
- DrugaGimnazija
#36056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pitanje je sta ce nas ovo Zeljkovo ublehanje (zestoko protiv svih bez nekog smisljenog plana) kostati. Haretovo nas je kostalo aprilskog paketa.Kikibombona wrote:I Hare 100% je igrao istu utakmicu. Zestoki nacionalizam bez pokrica. Potpuno isto kao ZK.malakh wrote: mislim da svi koji tako misle, griješe. zašto? zato što ćemo naredne četiri godine gledati konstantni okršaj na relaciji hdz-df u vezi izmjene izbornog zakona. prvi bi kao da mijenjaju izborni zakon, a drugi im kao ne daju. narod se loži na tu priču i ponovo će glasovati za njega. mislim stvorit će se takva klima da nitko neće željeti uči u vlast, jer bi to de facto značilo da pristaje na promjenu izbornog zakona i na tu kartu i igra df.
Narod u jednom trenutku skonta ublehu.
-
zbiljovski
#36057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa gdje je Komšić danas na pressici ? Zašto on ne saopšti da ide sa SDA ? Vazda nekog drugog potura, koji ublehaš
Samo sad je gotovo. . .
-
kluz franjo
#36058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neće ništa.DrugaGimnazija wrote: Pitanje je sta ce nas ovo Zeljkovo ublehanje (zestoko protiv svih bez nekog smisljenog plana) kostati. Haretovo nas je kostalo aprilskog paketa.
Hare je dokazano imao i političko znanje i politički kapacitet. Hare je bio u stanju i napraviti i zajebati krupne i dalekosežne stvari.
Željko dokazano nema ništa od toga. Niti ga se šta pita, niti šta može napraviti/zajebati.
Dobiće priliku izglasati SDA/HDZ/SNSD Vijeće ministara i onda će "principijelno preuzeti šut-kartu".
Maksimalan domet njegovog koštanja je neko čudno imenovanje ambasadora.
Željko je u svoj svojoj neštetnosti i beskorisnosti najbolja slika našeg dosadašnjeg političkog sistema.
- cadburry
#36059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pitanje je samo kakvo nam sranje SDA sprema, pa nije sprema sama u ime Bosnjaka vladati, vec zeli sto vise stranaka po svaku cijenu uvuci u vlast. Za kakvo sranje ce SDA iskoristiti ovog idiota?
-
kluz franjo
#36060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E to je druga stvar...
- Kikibombona
#36061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odlicno receno.kluz franjo wrote:Neće ništa.DrugaGimnazija wrote: Pitanje je sta ce nas ovo Zeljkovo ublehanje (zestoko protiv svih bez nekog smisljenog plana) kostati. Haretovo nas je kostalo aprilskog paketa.
Hare je dokazano imao i političko znanje i politički kapacitet. Hare je bio u stanju i napraviti i zajebati krupne i dalekosežne stvari.
Željko dokazano nema ništa od toga. Niti ga se šta pita, niti šta može napraviti/zajebati.
Dobiće priliku izglasati SDA/HDZ/SNSD Vijeće ministara i onda će "principijelno preuzeti šut-kartu".
Maksimalan domet njegovog koštanja je neko čudno imenovanje ambasadora.
Željko je u svoj svojoj neštetnosti i beskorisnosti najbolja slika našeg dosadašnjeg političkog sistema.
Zeljko je pravi lokalni igrac bez kapaciteta za vece stvari. Njegovi jedini aduti su sto je 'raja' i sto postoji HDZ.
Definitivno nema kapacitet Harisa i Zlatka o kojima uzgred ne mislim nista dobro.
Limitiranost Zeljka ima pozitivnu stranu - nece nista zajebati.
- kmirsad
#36062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Leverage wrote:Bijedić je najtvrđi orah. Ako si primijetio on uvijek naglašava kako poštuje odluke GO i kako ništa neće raditi mimo toga. Zna on vrlo dobro da bez SDP-a ne vrijedi ništa, da mu je politička karijera zapečaćena ukoliko ode iz SDP-a. Nažalost, biće vrlo teško neutralisati ga u potpunosti. Pritajit će se sad i čekati bolji momenat da opet napadne.Kikibombona wrote: Izgleda da cemo nakon 'Grande koalicije' dobiti 'Principijelnu koaliciju'.![]()
Samo molim boga da se SDA-DF koaliciji pridruze olinjali SDP-eovci poput Lagumdzije, Lazovica, Komsica, Bijedica itd.
Taman zasluzuju jedni druge a narod neka pusi naredne cetiri godine.
Lagumdžija, Komšić, Lazović i slični više ne vrijede ni koliko izlizana para iz vremena Kraljevine SHS. Računam da će osnovati novonajavljeni Socijaldemokratski pokret, skraćeno P-SDP. Predviđam im sudbinu kombi stranke Suljagića i Bajrovića.
- kmirsad
#36063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni lično ovdje fali "Mislim da u TK treba..."kluz franjo wrote:Da rezimiramo polugodišnju forumsku pisaniju.
I to treba pozdraviti.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#36064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kostat ce nas jos narednih osam godina da slusamo price o izmjeni izbornog zakona.DrugaGimnazija wrote: Pitanje je sta ce nas ovo Zeljkovo ublehanje (zestoko protiv svih bez nekog smisljenog plana) kostati. Haretovo nas je kostalo aprilskog paketa.
i plan jeste da se obrana domovine predstavi kroz svadju sa hdzom...
-
daddy-kool
#36065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kluz franjo wrote:Da rezimiramo polugodišnju forumsku pisaniju.
I to treba pozdraviti.
- bunk
#36066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni licno ce sve biti puno jasnije kad se objelodani pravi razlog taktike" necemo sa nacionalnim strankama koje se zovu sda" a koju gura sdp.
-
kluz franjo
#36067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni se čini da su izborni rezultati kakvi jesu i dosadašnja iskustva koaliranja sa SDA/HDZ/SNSD sasvim dovoljni i racionalni razlozi za neulazak u vlast u ovakvoj konstalaciji.
A ako neko traži i neke dodatne, skrivene motive, možda neke zavjere, masone i pete kolone, samo naprijed.
Svako je vlasnik svog života i vremena.
A ako neko traži i neke dodatne, skrivene motive, možda neke zavjere, masone i pete kolone, samo naprijed.
Svako je vlasnik svog života i vremena.
- tovarish
#36068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Male su šanse za ovo, al šta ako je ovo unaprijed pripremljena šarada bh bloka i namjerno zavlačenje SDA.
Ovi DF-ovi principi u osnovi nisu prihvatljivi SDA-u i HDZ-u i oni ih odbiju,pa zato ovi iz DF-a kažu vidite kakvi su ovi iz SDA. Mi s njima htjeli državu spašavati,al nam ne daju.
Ovi DF-ovi principi u osnovi nisu prihvatljivi SDA-u i HDZ-u i oni ih odbiju,pa zato ovi iz DF-a kažu vidite kakvi su ovi iz SDA. Mi s njima htjeli državu spašavati,al nam ne daju.
-
Vidal89
#36069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ugasi Zeljko stranku i od sebe napravi cirkusanta za SDA, ko god je isao u zagrljaj sa SDA znamo kako je zavrsio. Zeljko je to osjetio al je zaboravio hahaha idiot
Tako je i najbolje dosta ga je bilo i njegove demagogije
Tako je i najbolje dosta ga je bilo i njegove demagogije
-
daddy-kool
#36070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta će biti vidjećemo, ali mislim da je DF malo dosadilo prenemaganje u BH bloku i da je ovim htio da preuzme inicijativu na građansko-lijevoj strani glasačkog tijela. E sad ako pristanu da budu "bošnjačka građanska stranka" u raspodjeli vlasti, tj ako ne otkinu HDZ nijedno ministarsko mjesto, onda je u pitanju suštinska pogreška.
- Roccohljup
#36071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije mogao od smijeha.....i viskijazbiljovski wrote:Pa gdje je Komšić danas na pressici ? Zašto on ne saopšti da ide sa SDA ? Vazda nekog drugog potura, koji ublehaš![]()
![]()
Samo sad je gotovo. . .
-
kluz franjo
#36072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako se pažljivo pročita svih 8 uslova/principa DF-a, tamo nema ništa što je u suprotnosti sa 10 principa SDA/HDZ/SNSD.tovarish wrote:Male su šanse za ovo, al šta ako je ovo unaprijed pripremljena šarada bh bloka i namjerno zavlačenje SDA.
Ali evo da ne bude da ja to tvrdim.
Naravno zaključci koje je donijelo Predsjedništvo DF-a su u dobroj mjeri identični sa našim programom i viđenjem rješavanja problema i donošenjem zakona u ovom mandatnom periodu koji smo mi kao SDA dali političkim strankama sa kojima smo razgovarali u dosadašnjem periodu, kazao je Osmanović.
- Radio Sarajevo
- Styling
#36075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I Mile i Dragan su bili jasni, DF moze samo sa SDA dijeliti "bosnjacku" kvotu ministara. Niti mogu dobiti hrvatske a kamoli srpske pozicije u VM. Kako stvari stoje ne pise im se dobro i u raspodjeli u Federaciji.daddy-kool wrote:Šta će biti vidjećemo, ali mislim da je DF malo dosadilo prenemaganje u BH bloku i da je ovim htio da preuzme inicijativu na građansko-lijevoj strani glasačkog tijela. E sad ako pristanu da budu "bošnjačka građanska stranka" u raspodjeli vlasti, tj ako ne otkinu HDZ nijedno ministarsko mjesto, onda je u pitanju suštinska pogreška.