Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy

#36051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:Sad, kad ih SDA otkači. :lol:

Bakir svakako priželjkuje Fahru i Kukića... :mrgreen:
Nema uc kako si ti mislio :lol:
Svako bi onda mogao tako, pa jel :lol:
Leverage

#36052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Banksy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:Sad, kad ih SDA otkači. :lol:

Bakir svakako priželjkuje Fahru i Kukića... :mrgreen:
Nema uc kako si ti mislio :lol:
Svako bi onda mogao tako, pa jel :lol:
:lol:
Banksy

#36053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Leverage wrote:
Računam da će osnovati novonajavljeni Socijaldemokratski pokret, skraćeno P-SDP.
Da, to je skoro sigurno.
JThomas

#36054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

principa na kilu za ponijeti. sad iz rerne, puše se.
kluz franjo

#36055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Da rezimiramo polugodišnju forumsku pisaniju.

Mislim da odluka DF-a nije nikakvo iznenađenje i da je mogla i trebala biti donešena odmah poslije izbora.
Mislim da će buduća državna i federalna vlast u potpunosti odražavati biračku volju izašlih glasača (kako je CIK ustanovio).
Mislim da se u DF-ovu ljevicu trebaju ujediniti sve one ideje i snage koje sa DF-om dijele istu viziju i percepciju društva.
Mislim da treba pozdraviti odluku SDP-a i NS-a u vezi formalizacije odnosa u BH bloku.
Mislim da treba pozdraviti jasnu polarizaciju političkih ideja.
Mislim da treba iskreno poželiti uspjeh DF-u izvan BH bloka (i ljudima koje želi okupiti) u realizaciji formalno definisanih ciljeva (bez obzira koliko vjerovali u mogućnost uspjeha).
Mislim da treba iskreno poželiti uspjeh BH bloku u kreiranju konstruktivne političke alternative (bez obzira koliko vjerovali u ispravnost motiva BH bloka).

Stvari su nekima možda i ranije, ali su sada KONAČNO MNOGIMA puno jasnije.
I to treba pozdraviti.
DrugaGimnazija

#36056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DrugaGimnazija »

Kikibombona wrote:
malakh wrote: mislim da svi koji tako misle, griješe. zašto? zato što ćemo naredne četiri godine gledati konstantni okršaj na relaciji hdz-df u vezi izmjene izbornog zakona. prvi bi kao da mijenjaju izborni zakon, a drugi im kao ne daju. narod se loži na tu priču i ponovo će glasovati za njega. mislim stvorit će se takva klima da nitko neće željeti uči u vlast, jer bi to de facto značilo da pristaje na promjenu izbornog zakona i na tu kartu i igra df.
I Hare 100% je igrao istu utakmicu. Zestoki nacionalizam bez pokrica. Potpuno isto kao ZK.

Narod u jednom trenutku skonta ublehu.
Pitanje je sta ce nas ovo Zeljkovo ublehanje (zestoko protiv svih bez nekog smisljenog plana) kostati. Haretovo nas je kostalo aprilskog paketa.
zbiljovski

#36057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zbiljovski »

Pa gdje je Komšić danas na pressici ? Zašto on ne saopšti da ide sa SDA ? Vazda nekog drugog potura, koji ublehaš :lol: :lol: :lol: Samo sad je gotovo. . .
kluz franjo

#36058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

DrugaGimnazija wrote: Pitanje je sta ce nas ovo Zeljkovo ublehanje (zestoko protiv svih bez nekog smisljenog plana) kostati. Haretovo nas je kostalo aprilskog paketa.
Neće ništa.
Hare je dokazano imao i političko znanje i politički kapacitet. Hare je bio u stanju i napraviti i zajebati krupne i dalekosežne stvari.
Željko dokazano nema ništa od toga. Niti ga se šta pita, niti šta može napraviti/zajebati.
Dobiće priliku izglasati SDA/HDZ/SNSD Vijeće ministara i onda će "principijelno preuzeti šut-kartu".
Maksimalan domet njegovog koštanja je neko čudno imenovanje ambasadora.

Željko je u svoj svojoj neštetnosti i beskorisnosti najbolja slika našeg dosadašnjeg političkog sistema.
cadburry

#36059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

Pitanje je samo kakvo nam sranje SDA sprema, pa nije sprema sama u ime Bosnjaka vladati, vec zeli sto vise stranaka po svaku cijenu uvuci u vlast. Za kakvo sranje ce SDA iskoristiti ovog idiota?
kluz franjo

#36060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

E to je druga stvar...
Kikibombona

#36061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

kluz franjo wrote:
DrugaGimnazija wrote: Pitanje je sta ce nas ovo Zeljkovo ublehanje (zestoko protiv svih bez nekog smisljenog plana) kostati. Haretovo nas je kostalo aprilskog paketa.
Neće ništa.
Hare je dokazano imao i političko znanje i politički kapacitet. Hare je bio u stanju i napraviti i zajebati krupne i dalekosežne stvari.
Željko dokazano nema ništa od toga. Niti ga se šta pita, niti šta može napraviti/zajebati.
Dobiće priliku izglasati SDA/HDZ/SNSD Vijeće ministara i onda će "principijelno preuzeti šut-kartu".
Maksimalan domet njegovog koštanja je neko čudno imenovanje ambasadora.

Željko je u svoj svojoj neštetnosti i beskorisnosti najbolja slika našeg dosadašnjeg političkog sistema.
Odlicno receno. :thumbup:

Zeljko je pravi lokalni igrac bez kapaciteta za vece stvari. Njegovi jedini aduti su sto je 'raja' i sto postoji HDZ.

Definitivno nema kapacitet Harisa i Zlatka o kojima uzgred ne mislim nista dobro.

Limitiranost Zeljka ima pozitivnu stranu - nece nista zajebati.
kmirsad

#36062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Leverage wrote:
Kikibombona wrote: Izgleda da cemo nakon 'Grande koalicije' dobiti 'Principijelnu koaliciju'. :D

Samo molim boga da se SDA-DF koaliciji pridruze olinjali SDP-eovci poput Lagumdzije, Lazovica, Komsica, Bijedica itd.

Taman zasluzuju jedni druge a narod neka pusi naredne cetiri godine. :)
Bijedić je najtvrđi orah. Ako si primijetio on uvijek naglašava kako poštuje odluke GO i kako ništa neće raditi mimo toga. Zna on vrlo dobro da bez SDP-a ne vrijedi ništa, da mu je politička karijera zapečaćena ukoliko ode iz SDP-a. Nažalost, biće vrlo teško neutralisati ga u potpunosti. Pritajit će se sad i čekati bolji momenat da opet napadne.

Lagumdžija, Komšić, Lazović i slični više ne vrijede ni koliko izlizana para iz vremena Kraljevine SHS. Računam da će osnovati novonajavljeni Socijaldemokratski pokret, skraćeno P-SDP. Predviđam im sudbinu kombi stranke Suljagića i Bajrovića.
:thumbup:
kmirsad

#36063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:Da rezimiramo polugodišnju forumsku pisaniju.

Mislim da odluka DF-a nije nikakvo iznenađenje i da je mogla i trebala biti donešena odmah poslije izbora.
Mislim da će buduća državna i federalna vlast u potpunosti odražavati biračku volju izašlih glasača (kako je CIK ustanovio).
Mislim da se u DF-ovu ljevicu trebaju ujediniti sve one ideje i snage koje sa DF-om dijele istu viziju i percepciju društva.
Mislim da treba pozdraviti odluku SDP-a i NS-a u vezi formalizacije odnosa u BH bloku.
Mislim da treba iskreno poželiti uspjeh DF-u izvan BH bloka (i ljudima koje želi okupiti) u realizaciji formalno definisanih ciljeva (bez obzira koliko vjerovali u mogućnost uspjeha).
Mislim da treba iskreno poželiti uspjeh BH bloku u kreiranju konstruktivne političke alternative (bez obzira koliko vjerovali u ispravnost motiva BH bloka).

I to treba pozdraviti.
Meni lično ovdje fali "Mislim da u TK treba..."
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

kostat ce nas jos narednih osam godina da slusamo price o izmjeni izbornog zakona.

i plan jeste da se obrana domovine predstavi kroz svadju sa hdzom...
daddy-kool

#36065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

kluz franjo wrote:Da rezimiramo polugodišnju forumsku pisaniju.

I to treba pozdraviti.

:thumbup:
bunk

#36066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Meni licno ce sve biti puno jasnije kad se objelodani pravi razlog taktike" necemo sa nacionalnim strankama koje se zovu sda" a koju gura sdp.
kluz franjo

#36067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Meni se čini da su izborni rezultati kakvi jesu i dosadašnja iskustva koaliranja sa SDA/HDZ/SNSD sasvim dovoljni i racionalni razlozi za neulazak u vlast u ovakvoj konstalaciji.

A ako neko traži i neke dodatne, skrivene motive, možda neke zavjere, masone i pete kolone, samo naprijed.
Svako je vlasnik svog života i vremena.
tovarish

#36068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tovarish »

Male su šanse za ovo, al šta ako je ovo unaprijed pripremljena šarada bh bloka i namjerno zavlačenje SDA.

Ovi DF-ovi principi u osnovi nisu prihvatljivi SDA-u i HDZ-u i oni ih odbiju,pa zato ovi iz DF-a kažu vidite kakvi su ovi iz SDA. Mi s njima htjeli državu spašavati,al nam ne daju.
Vidal89

#36069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

Ugasi Zeljko stranku i od sebe napravi cirkusanta za SDA, ko god je isao u zagrljaj sa SDA znamo kako je zavrsio. Zeljko je to osjetio al je zaboravio hahaha idiot

Tako je i najbolje dosta ga je bilo i njegove demagogije
daddy-kool

#36070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Šta će biti vidjećemo, ali mislim da je DF malo dosadilo prenemaganje u BH bloku i da je ovim htio da preuzme inicijativu na građansko-lijevoj strani glasačkog tijela. E sad ako pristanu da budu "bošnjačka građanska stranka" u raspodjeli vlasti, tj ako ne otkinu HDZ nijedno ministarsko mjesto, onda je u pitanju suštinska pogreška.
Roccohljup

#36071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

zbiljovski wrote:Pa gdje je Komšić danas na pressici ? Zašto on ne saopšti da ide sa SDA ? Vazda nekog drugog potura, koji ublehaš :lol: :lol: :lol: Samo sad je gotovo. . .
nije mogao od smijeha.....i viskija :D :D
kluz franjo

#36072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

tovarish wrote:Male su šanse za ovo, al šta ako je ovo unaprijed pripremljena šarada bh bloka i namjerno zavlačenje SDA.

Ovi DF-ovi principi u osnovi nisu prihvatljivi SDA-u i HDZ-u i oni ih odbiju,pa zato ovi iz DF-a kažu vidite kakvi su ovi iz SDA. Mi s njima htjeli državu spašavati,al nam ne daju.
Ako se pažljivo pročita svih 8 uslova/principa DF-a, tamo nema ništa što je u suprotnosti sa 10 principa SDA/HDZ/SNSD.
Ali evo da ne bude da ja to tvrdim.
Naravno zaključci koje je donijelo Predsjedništvo DF-a su u dobroj mjeri identični sa našim programom i viđenjem rješavanja problema i donošenjem zakona u ovom mandatnom periodu koji smo mi kao SDA dali političkim strankama sa kojima smo razgovarali u dosadašnjem periodu, kazao je Osmanović.
Styling

#36075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

daddy-kool wrote:Šta će biti vidjećemo, ali mislim da je DF malo dosadilo prenemaganje u BH bloku i da je ovim htio da preuzme inicijativu na građansko-lijevoj strani glasačkog tijela. E sad ako pristanu da budu "bošnjačka građanska stranka" u raspodjeli vlasti, tj ako ne otkinu HDZ nijedno ministarsko mjesto, onda je u pitanju suštinska pogreška.
I Mile i Dragan su bili jasni, DF moze samo sa SDA dijeliti "bosnjacku" kvotu ministara. Niti mogu dobiti hrvatske a kamoli srpske pozicije u VM. Kako stvari stoje ne pise im se dobro i u raspodjeli u Federaciji.
Post Reply