Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

aditon

#36026 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Tabakmalac wrote: 09/02/2021 15:37 Ne bih da ljutim ostale, ali moram u spoileru jbg, pošto će garant biti komentar tipa "cijela stranica puna spoilera". Uglavnom, RDR2 je, tako da ako nekoga ne interesuje, samo ignore post.
Spoiler
Show
Pa tuberkuloza u 1899. (godina u kojoj je smješten RDR2) ti je sigurno značila kraj. Imao si par sedmica života maksimalno i onda se pomnožiš s nulom. Vakcina tek ovako 1945. ili 46. izmišljena a sve do tada si bio gotov ako je fasuješ.

E sada, pošto vrlo rano u igri Arthur fasuje TB (dobije je tako što Thomas Downes pljune Arthura u oko dok ga ovaj udara da uzme reket - misija za Strauss-a, koja se by the way, ne može zaobići nikako, igra je skriptovana da se mora odraditi) u startu nema posljedica, međutim prvi napad kašljanja u Saint Denis je značilo da je TB uzela maha i počinje finalno otkucavanje i Arthur jednostavno odluči po svaku cijenu da ispravi sve krive Drine i pomogne Marstonu jer ga je smatrao kao rođenim bratom. Kakav god kraj bio, da li pomoći Marstonu ili otići po pare, Arthur na kraju uvehne kao cvijet i nema načina da se spasi jer pred sami kraj, pogotovo u borbi protiv Micah-a, minute života su preostale.
pa sad, nakon dvije i kusur godine ako možemo govoriti o spoilanju..ali bez obzira na sve, i dalje ću stavljati u "spoil" neke informacije koje bi nekom možda pokvarile čejf...u svakom slučaju moram pitati i ovo:
Spoiler
Show
pa šta je onda Rain Falls dao kao lijek Arthuru? I kako da svi oko Arthura nis obolila kao znamo koliko je ustvari TB zarazan..dovoljno je kašljati u blizini treće osobe..i na kraju, čemu nadograđivanje Arthura, njegovog honora, konja, čemu sva ulaganja u kamp, čemu sve one pare i garment setovi kad to s arthurom sve nestane...
typeOnegative

#36027 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Samo vi rokajte, nemam problem sa tim sve dok niko ne spoila. Mnogi još igraju rdr 2 počevši od mene :D
DonieBrasco

#36028 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ja nisam ni poceo. :mrgreen:

Ne moze moja kanta to da gura pa ga rezervisem za neka bolja vremena, ali sam gledao na youtube u sustini znam pricu i pojedinosti.
typeOnegative

#36029 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Ja sam ga maksuz kupio za ps4 jer nije bila ni na vidiku pc verzija i igrao kod buraza, al sam počeo ponovo sve. preko pc kad se nabiju detalji to je level iznad, plus hdr razlike su vidljive i laiku. Šta je je :)
Al sad će malo na čekanje imam jak osjećaj, docepao sam se forze :-D
Tabakmalac

#36030 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

aditon wrote: 09/02/2021 15:45
Tabakmalac wrote: 09/02/2021 15:37 Ne bih da ljutim ostale, ali moram u spoileru jbg, pošto će garant biti komentar tipa "cijela stranica puna spoilera". Uglavnom, RDR2 je, tako da ako nekoga ne interesuje, samo ignore post.
Spoiler
Show
Pa tuberkuloza u 1899. (godina u kojoj je smješten RDR2) ti je sigurno značila kraj. Imao si par sedmica života maksimalno i onda se pomnožiš s nulom. Vakcina tek ovako 1945. ili 46. izmišljena a sve do tada si bio gotov ako je fasuješ.

E sada, pošto vrlo rano u igri Arthur fasuje TB (dobije je tako što Thomas Downes pljune Arthura u oko dok ga ovaj udara da uzme reket - misija za Strauss-a, koja se by the way, ne može zaobići nikako, igra je skriptovana da se mora odraditi) u startu nema posljedica, međutim prvi napad kašljanja u Saint Denis je značilo da je TB uzela maha i počinje finalno otkucavanje i Arthur jednostavno odluči po svaku cijenu da ispravi sve krive Drine i pomogne Marstonu jer ga je smatrao kao rođenim bratom. Kakav god kraj bio, da li pomoći Marstonu ili otići po pare, Arthur na kraju uvehne kao cvijet i nema načina da se spasi jer pred sami kraj, pogotovo u borbi protiv Micah-a, minute života su preostale.
pa sad, nakon dvije i kusur godine ako možemo govoriti o spoilanju..ali bez obzira na sve, i dalje ću stavljati u "spoil" neke informacije koje bi nekom možda pokvarile čejf...u svakom slučaju moram pitati i ovo:
Spoiler
Show
pa šta je onda Rain Falls dao kao lijek Arthuru? I kako da svi oko Arthura nis obolila kao znamo koliko je ustvari TB zarazan..dovoljno je kašljati u blizini treće osobe..i na kraju, čemu nadograđivanje Arthura, njegovog honora, konja, čemu sva ulaganja u kamp, čemu sve one pare i garment setovi kad to s arthurom sve nestane...
Spoiler
Show
Za Rains Fall-a ti mogu reći da mu je dao lijek kako bi smirio mu kašljanje, ali privremeno. I ako uzmeš lijek, neće bukvalno ništa promijeniti u igri, jer kako je priča skriptovana, prati svoj tok jbg.

A pare, konj, garment setovi, ne znam šta da ti kažem iskreno. Ja sam se iskreno fokusirao na High honor i priču, nisam previše išao okolo tipa lov i ostalo.
Honor sistem ti je više kao crvena i plava pilula u Matrixu, u neku ruku. Da li ćeš biti prava slina prema cijelom svijetu ili melek koji ni muhu ne bi ubio, pa se Honor najviše svodi na to kakav kraj dobiješ.
arnes_king

#36031 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

RDR2 je bas poznat po tome kako ima lose implementiran HDR. Pokusali su to popraviti pa dodali jos jednu opciju ali i dalje losa implementacija.
SanskiBiser

#36032 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

CD Projekt RED victim of attack - Source Code Cyberpunk 2077 and The Witcher 3 and more out on the Street
by Hilbert Hagedoorn on: 02/09/2021 10:03 AM | source: CD Projekt RED (Twitter) | 23 comment(s)
CD Projekt RED victim of attack - Source Code Cyberpunk 2077 and The Witcher 3 and more out on the Street

CD Projekt RED just issued a statement in which they acknowledge they are the victim of a cyber-attack, attackers gained entry towards their internal network accessing delicate data and source code of their famous games.

The company already has seen a rough year, and it seems things get worse. In a press statement posted on Twitter, CD Projekt RED included a screenshot of a plain-text ransom note left on its servers by the intruder. Source code for Cyberpunk 2077, The Witcher 3: Wild Hunt, Gwent," and an unreleased version of The Witcher 3 (likely the remaster) have been snagged or encrypted. If you read the note it does not end there are private documents from CDPR's financial accounting, administration, legal, HR, and more fell victim.

CDPR stated that it will not give in to the requests of the attacker, and has reached out to law enforcement. The hacker on its end gives CD Projekt RED 48 hours to contact him/them for an agreement, however, what is demanded has not been listed.

ransomware :-)

https://www.guru3d.com/news-story/cd-pr ... treet.html

ja ublehasa iz CDPR :mrgreen:

Image

haj barem znamo sad da su uradili remaster TW3 vjerovatno za PS5 a mozda i za PC.
Tabakmalac

#36033 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Samo da još dodam za RDR2, ko se odluči ponovo igrati ili ako igra po prvi put.

Ako u bilo kojem momentu upalite neku šifru, igra automatski gasi Autosave i manuelno snimanje, što znači da jedino preostaje da se ne gasi računar ili konzola da bi se nastavilo dalje sa čitovima tj. ako ste dogurali do Chapter 5, a igra se snimila na Chapter 2 prije aktiviranja šifre, na sljedećem paljenju će vas igra baciti na Chapter 2 save.

Ne kontam baš Rockstarov razlog ovoga jer u prijašnjim igrama si mogao normalno paliti šifre i preći igru s upaljenim šiframa.
typeOnegative

#36034 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

arnes_king wrote: 09/02/2021 16:18 RDR2 je bas poznat po tome kako ima lose implementiran HDR. Pokusali su to popraviti pa dodali jos jednu opciju ali i dalje losa implementacija.
Vidio sam puno gore implementacije, može bolje, naravno, ali daleko od toga da je loš. Prvi ga ja ne bi koristio da ne valja, ako sam i na šta alergican to su isprane, blijede boje :thumbup:
Ima ona scena na samom početku, kad uđe s vana i otvori vrata one kolibe dok je vani snijeg, bukvalno sam morao okrenuti glavu u stranu koliko me zaslijepila svjetlost , dok je unutar kolibe bukvalno polumrak što je i poenta hdr-a..

A hdr na windowsu je malo tricky, ima tu štošta za podesiti da to bude kako treba
Last edited by typeOnegative on 09/02/2021 16:33, edited 1 time in total.
aditon

#36035 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Tabakmalac wrote: 09/02/2021 16:16
aditon wrote: 09/02/2021 15:45
Spoiler
Show

Spoiler
Show
Spoiler
Show
Za Rains Fall-a ti mogu reći da mu je dao lijek kako bi smirio mu kašljanje, ali privremeno. I ako uzmeš lijek, neće bukvalno ništa promijeniti u igri, jer kako je priča skriptovana, prati svoj tok jbg.

A pare, konj, garment setovi, ne znam šta da ti kažem iskreno. Ja sam se iskreno fokusirao na High honor i priču, nisam previše išao okolo tipa lov i ostalo.
Honor sistem ti je više kao crvena i plava pilula u Matrixu, u neku ruku. Da li ćeš biti prava slina prema cijelom svijetu ili melek koji ni muhu ne bi ubio, pa se Honor najviše svodi na to kakav kraj dobiješ.
Normalno da je priča najbitnija ali sporedne aktivnosti su mi 80% gameplaya, ne samo kod RDR2 nego svaka igra koja ima takav gameplay. Ja sam puno vremena izgubio na treasure hunt, na side questove poput rock carvings ili npr dream catcher. riješio panorama mapu, također sam otkrio i 10tak dinosaur bones, i taj sam quest mislio završiti ali nakon šestog poglavlja igre, nemam više motiva...jbt dva arapska konja sam uhvatio, smeđeg i bijelog, i bili su mi u štali na čuvanju plus konj kojeg sam dobio u side questu s onim likom bez noge...plus turkoman koji sam 900 dolara platio...da ne govorim o dolarima, hiljadama dolara koji su puff...ne mogu ti opisati kako se osjaćam..u jednu ruku, kraj je vrhunski režiran, dok u drugu ruku bi najradije kaznio cijeli Rockstar, od čistaćice do CEO :D
aditon

#36036 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Image

:cry: :cry:
Tabakmalac

#36037 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Ma brate, nijedna igra me nije natjerala na suze kao RDR2. Igra je remek djelo po tom pitanju.
DonieBrasco

#36038 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Za nadati se da ce Rock Star jos vise doraditi game engine jer su pokazali da mogu to za RDR2, a onda da novi GTA naslov bude nova dimenzija igranja, da nadmase GTA 5.
_coRey_

#36039 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

ko je presao narodnu verziju imate Red Dead Online promo za $5 do 15.2, smijesna cijena
soha96

#36040 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by soha96 »

@ADitiOn

Kakav smisao svog tog sakupljanja, hvatanja i slicno sto si nabrojao, pa i u zivotu samo nesto ganjas cijeli zivot, skupis i nestane te :D

Ne mora imati svaka prica neko pozitivno zaokruzivanje, po meni je rdr2 strasno dobro zavrsen i sva ta prica sa Arturom. Na kraju je sve nazalost nebitno...

Epilog nisam mogao odigrati, previse sam RDR2 dozivio kao Artur pricu a RDR1 i nisam igrao tako da me ne interesuje nikakvo povezivanje igara. :thumbup:
aditon

#36041 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Soha vjerujem da si se meni obratio ali si pogrešan nick naveo :D

RDR2 mi je uz TW3 najbolja igra koju sam odigrao za svojih 25 i više godina gaming karijere. Kraj u RDR2 je brutalan, a najviše mi je krivo na takav kraj iz razloga što sam (kao i svi koji su igrali) jednostavno postao Arthur...Rockstar je uspio udahnuti život u Arthura, uspio nas je povezati s njegovim likom i djelom. Zašto sam sporedne aktivnosti rješavao? Pa prije svega što sam znao da kad završim igru, za te stvari neću imati volje jer svaku igru koju pređem ostavi mi dozu praznine nakon koje nemam volje da išta drugo nastavim...druga stvar je što sam priču želio proći kao što bi to bilo u stvarnom životu (a to podrazumijeva da tumaraš naokolo, kampuješ, loviš, nadograđuješ se.. jednostavno ništa ne radiš osim naokolo jašeš dok ne izleti neki side mission)...baš kao što bi se desilo i u stvarnom životu..pa onda odradiš glavnu misiju..pa u kampu provedeš određeno vrijeme radeći one posliće..Kao što rekoh, postao sam Arthur.
Epilog ću proći ali da sam izgubio volju, jesam...drži mi samo to što su mi se otvorili novi regioni poput Blackwatera...
Ne znam koliko vas je naletilo na space alien ship ili giant skeleton, ili pak mass suicide hut, metorite impact site kao i onu porodicu koju je pokosio fragment meteora...da..sve ove detalje, koji su nevjerovatni, mogu se naći u ovom remek djelu od igre..da nije sitnih glitcheva/bugova, bila bi i tehnički savršena...
arnes_king

#36042 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

soha96 wrote: 09/02/2021 23:55 @ADitiOn

Kakav smisao svog tog sakupljanja, hvatanja i slicno sto si nabrojao, pa i u zivotu samo nesto ganjas cijeli zivot, skupis i nestane te :D

Ne mora imati svaka prica neko pozitivno zaokruzivanje, po meni je rdr2 strasno dobro zavrsen i sva ta prica sa Arturom. Na kraju je sve nazalost nebitno...

Epilog nisam mogao odigrati, previse sam RDR2 dozivio kao Artur pricu a RDR1 i nisam igrao tako da me ne interesuje nikakvo povezivanje igara. :thumbup:
Epilog nije samo povezivanje sa prvim dijelom nego je i stvarni kraj i rasplet desavanja iz RDR2, svakako se isplati odigrati jer na kraju daje zadovoljstvo :)
soha96

#36043 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by soha96 »

aditon wrote: 10/02/2021 08:48 Soha vjerujem da si se meni obratio ali si pogrešan nick naveo :D

RDR2 mi je uz TW3 najbolja igra koju sam odigrao za svojih 25 i više godina gaming karijere. Kraj u RDR2 je brutalan, a najviše mi je krivo na takav kraj iz razloga što sam (kao i svi koji su igrali) jednostavno postao Arthur...Rockstar je uspio udahnuti život u Arthura, uspio nas je povezati s njegovim likom i djelom. Zašto sam sporedne aktivnosti rješavao? Pa prije svega što sam znao da kad završim igru, za te stvari neću imati volje jer svaku igru koju pređem ostavi mi dozu praznine nakon koje nemam volje da išta drugo nastavim...druga stvar je što sam priču želio proći kao što bi to bilo u stvarnom životu (a to podrazumijeva da tumaraš naokolo, kampuješ, loviš, nadograđuješ se.. jednostavno ništa ne radiš osim naokolo jašeš dok ne izleti neki side mission)...baš kao što bi se desilo i u stvarnom životu..pa onda odradiš glavnu misiju..pa u kampu provedeš određeno vrijeme radeći one posliće..Kao što rekoh, postao sam Arthur.
Epilog ću proći ali da sam izgubio volju, jesam...drži mi samo to što su mi se otvorili novi regioni poput Blackwatera...
Ne znam koliko vas je naletilo na space alien ship ili giant skeleton, ili pak mass suicide hut, metorite impact site kao i onu porodicu koju je pokosio fragment meteora...da..sve ove detalje, koji su nevjerovatni, mogu se naći u ovom remek djelu od igre..da nije sitnih glitcheva/bugova, bila bi i tehnički savršena...
Jest, na tebe sam mislio :D

Sve to i ja potpisujem, igrao sam skoro 200 sati RDR2 samo ovaj dio do epiloga. Milion stvari mimo main story i kad sam zavrsio igru reakcija je bila slicna kao tvoja ali kad malo ohladis vidjet ces da je to i jedini logican rasplet dogadjaja a i upecatljiv itekako. Ostalo bi u prosjecnom sjecanju da je kao neki happy ending. Kad sad pogledam na to sve, fenomenalno su uradili taj prelaz iz zajednistva bande i dok sve ide kako treba pa prema raskolu i Arturovoj ulozi u svemu tome. Bolja od svakog filma. :D
arnes_king wrote: 10/02/2021 09:33
soha96 wrote: 09/02/2021 23:55 @ADitiOn

Epilog nije samo povezivanje sa prvim dijelom nego je i stvarni kraj i rasplet desavanja iz RDR2, svakako se isplati odigrati jer na kraju daje zadovoljstvo :)
Probao sam ja igrati ali jednostavno ne ide i tjt, vidio sam sazetak epiloga na youtube ukljucujuci i taj kraj koji nije nimalo los. Vjerujem da vrijedi odigrati ali ja nisam mogao.
Tabakmalac

#36044 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Neću navesti kraj epiloga, ali kada American Venom krene da dere, odmah te adrenalin uhvati. :mrgreen:

geralt

#36045 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Svaka cast za Microsoft, izdali su novu ekspanziju za igru staru 22 godine :)
He1972

#36046 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by He1972 »

geralt wrote: 10/02/2021 11:17

Svaka cast za Microsoft, izdali su novu ekspanziju za igru staru 22 godine :)
čitam ima dosta bugova, čekam da popeglaju pa da dodam na glavnu igru
typeOnegative

#36048 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Ma nek se gone u mp3 i oni i njihova nova g. Baksuzna igra, prošle godine je uzeo isto ovako i za koji dan pandemija i lockdown :lol: :run:
Tito_i_Partija

#36049 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Ima li kakav nacin da se igra prvi Red Dead Redemption na PC-u? Vec duze vrijeme sam skroz van takta sto se tice emulatora, da li su dovoljno dobri/brzi da se moze ovako nesto igrat' bez problema?
typeOnegative

#36050 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Postavljao sam prije ovdje, ima preko xbox emulatora.nisam igrao jer sam je prekuc'o davno, ali sam isprobao. Radila je solidno na mom kompu
Post Reply