Oooo Sarafinin susjed iz Bečaseln wrote:Humljanin wrote:
Nije fora objašnjavati što su poklade nekome tko to ne konta i nema nikakva smisla za te običaje.![]()
![]()
![]()
![]()
Da ne zivim u Austriji vec dvije decenije, jos bih mozda i diskutirao sa provincijalcima koji odrade poklade sa dva stara kaputa.
Nije. Ponavljam maškare/poklade se NIKOME ne opravdavaju.Ko govori o opravdanju? Pitam: zar vam "humor" nije malo jednostran?Poklade se ne opravdavaju nikome.![]()
Vidiš da tražiš da ti se opravdava nešto. Kakve bi ti dokaze?E? Bezbeli postoje i neke fotografije kojima se to moze dokazati?To što prijašnjih godina klixu i ostalim političkim medijima u Bosni nije bilo zanimljivo dok su glavni protagonisti poklada bili drugi likovi iz javnog života nije problem ovogodišnjih poklada.
Kobilinda? Karamarko s turskim prezimenom? Plenkovich?
Ili su "osobe iz javnog zivota" samo protivnici ljubljenog HDZ-a?
Već sam ti nekoliko puta rekao da nemaš pojma šta su poklade/maškare/fašnik... Oni se NIKOME NE OPRAVDAVAJU.
To je tvoj problem ako ne razumiješ povijest i smisao tih običaja.
Nema koji lik (što stvarni, što imaginarni) nije bio glavni protagonist poklada. Niti je čapljinski karneval jedini, a niti je samo ove godine. Svaka pojava u društvu se obrađuje u tim danima. To što tebe i slične političke ideologe boli glavni lik ovih poklada, to je vaš problem.
Uostalom, ako je Željko K. samoprozvani a od Bošnjaka izabrani "hrvatski član predsjedništva" , onda ga Hrvati imaju pravo kritizirati.
Ti slobodno organiziraj karneval gdje će glavni krnjeval biti Džaferović, ja nemam ništa protiv toga
[/quote]Naravno da imam, ta nisam Hrvat.Ako nemaš humora žali se upravi vodovoda![]()
A vidi se koliko imaš...