Demokratska fronta Željko Komšić

Leverage

#36026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Da uđu u borbu :lol: Baš pogodan eufemizam za da uđu u tal sa SDA.
kmirsad

#36027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Sad će neko reči ovaj opet o PDA. :lol:
Ali ne mogu da skontam... DF neki dan, brutalno odbio doči na sastanak sa SDP, NS, SBiH,i SBB zato što osnovano sumnjaju da SBB podlo i lukavo pokušava da u vlast uvuče PDA koji su porođeni iz SDA, a onda za par dana im sa materom ode u brak... :lol: :lol: :lol:
bunk

#36028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Znas li ti kmirso sta je milf?
:lol:
kmirsad

#36029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

bunk wrote:Znas li ti kmirso sta je milf?
:lol:
:lol: :lol: :lol: Stara iskusna kokica, dobra supica... milfovi su zakon... u seksu pružaju najviše... :lol:
Neče s čerkom, voli mater... :lol:
Last edited by kmirsad on 26/03/2019 17:35, edited 1 time in total.
JThomas

#36030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

kluz franjo wrote:Željko Komšić 05. februara 2019.
Predsjedink DF-a Željko Komšić je poručio da je odluka donesena u ime očuvanja Bh. bloka.
''U ime očuvanja Bh. bloka, stav DF-a je da ćemo biti opozicija, nema miješanja - ili smo opozicija ili vlast. Stav je da smo opozicija'', dodao je Komšić.
Željko Komšić 28. februara 2019.
Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, kazao je danas za N1 da Demokratska fronta čiji je predsjednik, sama sigurno neće formirati vlast sa Strankom demokratske akcije. On je kazao ne želi da DF bude privjesak u priči o vlasti.
Željko Komšić 15. mart 2019.
START: Kako Vam se čini u ovom trenutku, kakva će biti odluka Predsjedništva Demokratske fronte o ulasku u vlast?
Komšić: Moj utisak je da su ljudi u DF-u spremni da uđu u borbu.
mijenjanje mišljenja level fahro. usavršena i poboljšana rahmetlijina maksima do podne i od podne...
kmirsad

#36031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Vidim da mu je otprilike period inkubacije novog stava, nekih 20-tak dana... zanima mu kakvo će se mišljenje ingubirati oko 20. 04. 2019.e
DonieBrasco

#36032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DonieBrasco »

Kako ce ih SDA sažvakati i ispljuniti kad zavrse sa njima.

A siguran sam da su pojedinici iz DF-a ovo dobro unovcili.
van Basten

#36033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by van Basten »

Potpisali su da se svuku na ravan haretove stranke u iduce 3 god
baxus

#36034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxus »

Kikibombona wrote:
Vidal89 wrote:Pa jel sad DF ide sa SDA ili radi na ujedinjenju ljevice :?
Ciljano prave konfuziju, dezinformisu i zaglupljuju javnost. U sat vremena puste u javnost tri oprecne izjave.

Pamet razvlace, sto bi rekao Sratko Mladic. On u ratu ovi u miru.

A sva sreca pa je vecina Bosanaca i Hercegovaca priglupa pa jeftine manipulacije uredno prolaze.

Zeljko je hinjara i gnjida. Idi sa SDA smradu pokvareni, napravite vise vlast i radite nesto.

...

Zeljko je SDA igrac sa zadatkom da unisti opoziciju. Svi u vlast, jebo demokratiju.
Da strateški zaokruže današnji egzibicionizam, večeras će se ublehas pojavit na tekmi. Ne bi me čudilo kad bi se po nalogu i povelo navijanje Zeeeljko Komsic :D
dezurni_ucenik

#36035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dezurni_ucenik »

kurtasevic wrote:
dezurni_ucenik wrote:Izadji na izbore they say, it would be fun they say.
but actually it is fun. :)

I nije fun. :D . Nije vise.
starisalko

#36036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Kolko kukate pomisli da je umro
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Kikibombona wrote:
malakh wrote:i sve što si naveo, nije vrijedno nepoštovanja od strane željka komšića i dfa. ja sam glasovao za njega, mislim da to forum i zna, ali osuđujem ignoriranje i bahaćenje. izvini druže, kampanja je davno prošla, falatara više nema, ali ako je komšić nekome od njih nešto zamjerio, to je trebao odmah na početku reći i udaljiti se od istih, a ne pola godine forisrati priču kako on podržava bh blok, kako on poštuje stavove bh bloka, a onda preko noći promijeniti ploču i početi guslati u drugom pravcu. na početku je trebao izaći sa stavom da ne podržava to, da je df samostalna partija, da nije dio blokova, da ne može oprostiti falatara ili šta već i problem u startu riješen.

jabaji ga, možda sam ja cjepidlaka, ali jednostavno cijenim političare koji imaju poštovanje prema drugim kolegama i koji to poštovanje pokazuju, ma koliko se razlikovali i koliki neprijatelji ili prijatelji bili.
Nemoj biti dijete drug.

Zeljko je u BH blok usao sa jasnim ciljem - da uvuce SDP i DF u vlast sa SDA.

Kada je SDP nakon teske unutarstranacke bitke odbio koalirati sa SDA, Zeljko je ODMAH istupio iz BH bloka jer plan nije uspio.

Ne bi me cudilo da se pro-SDA krilo iz SDP-a sada pridruzi Zeljku i njegovoj stranci.
onda su u kompletnoj prici krivi oni koji su ga pozvali u bh blok. jebaji ga, ali je tako. za nas obicne smrtnike mozda i jeste cudno sto zeljko ide sa sda, ali koliko vidim ostatak bh bloka je to odavno znao. trebali su ga na pocetku odhebati ili ga nisu ni trebali zvati.

ovako su najvise problema napravili sami sebi. tu prije svega mislim na sdp, u kojem ce se tek sada poceti kuhati. sto df moze u vlast, a sdp ne? - je prvo pitanje na jednom od sljedecih sastanaka. zatim slijedi plasenje clanstva kako ce im df vrbovati i uzimati kadrove, i mislim da ta struja unutar sdp nece izaci iz sdpa, vec ce ostati i raditi prljavi posao unutar sdpa, a sve za zeljka komsica.

da rezimiramo tu struju unutar sdpa.to su komsicevi poslusnici kojima on dirigira i ima ih previse. cilj komsica jeste da idu sa sda, tako da ta struja unutar sdpa de facto i jeste prosda.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

van Basten wrote:Potpisali su da se svuku na ravan haretove stranke u iduce 3 god
mislim da svi koji tako misle, griješe. zašto? zato što ćemo naredne četiri godine gledati konstantni okršaj na relaciji hdz-df u vezi izmjene izbornog zakona. prvi bi kao da mijenjaju izborni zakon, a drugi im kao ne daju. narod se loži na tu priču i ponovo će glasovati za njega. mislim stvorit će se takva klima da nitko neće željeti uči u vlast, jer bi to de facto značilo da pristaje na promjenu izbornog zakona i na tu kartu i igra df.

ražanj se uveliko okreće, a zec duboko u šumi.

ovaj moj post doista nije navijački stav spram dfa ili hdza, već je to realnost, ta bijedna realnost u kojoj živimo.
pemanapemani

#36039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Jedino sto je Komsic uradio za 18 godina politickog djelovanja jeste to da je zajebao Covica da ne bude clan Predsjednistva. Od mene - svaka cast.

Znaci, 18 godina i jedna dobra stvar, ostalo sve u ku.cu. On nema nista reci za svojih 18 godina cuclanja drzavne sise. To je bolan zalosno za postenog covjeka. Ono, radis frtalj stoljeca i ne znas deset dobrih stvari koje si uradio.

Sad "strucnjak" Komsic gura Bakirovu pricu o cetveronoscu. Kao, pored tri narodne noge treba postojati i cetvrte noga -lijeva/gradjanska (patrljak kojem cemo ponekad dati protezu). Odnosno, hajmo definitivno priznati da nema nista od gradjanske BiH, nego cemo sa kriminalcima i neofasistima ko fol graditi mutant drzavu BiH.
JThomas

#36040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ona koja će ga poglabati za "teške odluke" koje su tri noge već donijele bez njih :mrgreen:
Kikibombona

#36041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

malakh wrote:onda su u kompletnoj prici krivi oni koji su ga pozvali u bh blok. jebaji ga, ali je tako. za nas obicne smrtnike mozda i jeste cudno sto zeljko ide sa sda, ali koliko vidim ostatak bh bloka je to odavno znao. trebali su ga na pocetku odhebati ili ga nisu ni trebali zvati.

ovako su najvise problema napravili sami sebi. tu prije svega mislim na sdp, u kojem ce se tek sada poceti kuhati. sto df moze u vlast, a sdp ne? - je prvo pitanje na jednom od sljedecih sastanaka. zatim slijedi plasenje clanstva kako ce im df vrbovati i uzimati kadrove, i mislim da ta struja unutar sdp nece izaci iz sdpa, vec ce ostati i raditi prljavi posao unutar sdpa, a sve za zeljka komsica.

da rezimiramo tu struju unutar sdpa.to su komsicevi poslusnici kojima on dirigira i ima ih previse. cilj komsica jeste da idu sa sda, tako da ta struja unutar sdpa de facto i jeste prosda.
Komsic nije nikada imao iskrene namjere kada je BH blok u pitanju. Sve vrijeme je uvlacio BH blok u koaliciju sa SDA. Kada je definitivno propalo, odmah se distancirao od BH bloka. Sve kristalno jasno.

Veliki dio SDP-a je takodje silno zelio u koaliciju sa SDA. Ta, pro-SDA linija, je dovela do stvaranja BH bloka - platforme za koaliranje sa SDA. Motivi SDA krila unutar SDP-a su krajnje sumnjivi. Ili se radi o kriminalnim planovima ili ucjenama da ce biti krivicno gonjeni od SDA pravosudja.

...

Nasa stranka je sumnjala ali su morali pokusati. Sami nikad nista ne mogu postici. Moraju pokusavati dok jednom ne upali.

...

Plan olinjalih SDP-aovaca (Lazovica, Lagumdzije, Komsica, Mikulica, Bijedica i ostalih politickih fosila i dozivotnih budzetskih krvopija) i Zeljka Komsica su osujetili mladi SDP-eovci. Nisu mi nimalo dragi ali ovim potezom su napravili pravu stvar. Iskreno se nadam da ce olinjali SDP-eovci preci u DF i da se SDP ocisti SDA spavaca.

...

Za naredne izbore stvari treba maksimalno polarizirati. Na jednoj strani SDP-NS a na drugoj SDA i njeni pomocni igraci.

...

BiH nece nikad napravit iskorak dok se institucije, narocito pravosudje, ne ocisti SDA kartela. Kanton Sarajevo je ogromna sansa da se pokaze da moze drugacije. Ako ovu sansu upropaste, zavladat ce teska apatija kod anti-SDA gradjana. Dobro su krenuli, imaju energiju i entuzijazam.
Kikibombona

#36042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

malakh wrote:
van Basten wrote:Potpisali su da se svuku na ravan haretove stranke u iduce 3 god
mislim da svi koji tako misle, griješe. zašto? zato što ćemo naredne četiri godine gledati konstantni okršaj na relaciji hdz-df u vezi izmjene izbornog zakona. prvi bi kao da mijenjaju izborni zakon, a drugi im kao ne daju. narod se loži na tu priču i ponovo će glasovati za njega. mislim stvorit će se takva klima da nitko neće željeti uči u vlast, jer bi to de facto značilo da pristaje na promjenu izbornog zakona i na tu kartu i igra df.

ražanj se uveliko okreće, a zec duboko u šumi.

ovaj moj post doista nije navijački stav spram dfa ili hdza, već je to realnost, ta bijedna realnost u kojoj živimo.
I Hare 100% je igrao istu utakmicu. Zestoki nacionalizam bez pokrica. Potpuno isto kao ZK.

Narod u jednom trenutku skonta ublehu.

Jedino SDA ima luksuz da supljira a ne radi nista jer imaju 100 000 uhljeba. Da nam jebu mater cetiri godine opet bi dobili 200 000 glasova. Velikom broju nasih sugradjana posao zavisi od SDA.
nemampojma0

#36043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Necemo u vlast sa SDA, al hocemo sa SBB,PDA i HDZ- rekose u SDP-u, al nema dovoljno rucica. Podrzao bi i NS, al onda mnogo partnera, pa HDZ nesiguran.
Onda Kuko otrca do Bakira i rece mu da nece nijedno ministarsko mjesto u federalnoj vladi, samo da ga uzme u vlast. A Fahro ode do Sefika i rece da nece nikako u vlast, da bi digao cijenu i sebi i Kuki.
Malo hocemo, malo necemo. Imamo milione, pa se mozemo zajebavat i sludjivat ovaj narod, pokusavajuci izvuci sto vise za sebe.
A sad krece udar :D
JThomas

#36044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

https://avaz.ba/vijesti/bih/470044/osma ... e-principe
Osmanović: Ne mogu zaključci DF-a odmah biti prihvaćeni, ima i SDA svoje principe
:roll: :lol:
nemampojma0

#36045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

JThomas wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/470044/osma ... e-principe
Osmanović: Ne mogu zaključci DF-a odmah biti prihvaćeni, ima i SDA svoje principe
Tako rekao Avazu, a ovako Oslobodjenju. Sto i taj Adil laze k'o Avaz. :lol: :lol: :lol:

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... nte-444478
Kikibombona

#36046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

JThomas wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/470044/osma ... e-principe
Izgleda da cemo nakon 'Grande koalicije' dobiti 'Principijelnu koaliciju'. :D

Samo molim boga da se SDA-DF koaliciji pridruze olinjali SDP-eovci poput Lagumdzije, Lazovica, Komsica, Bijedica itd.

Taman zasluzuju jedni druge a narod neka pusi naredne cetiri godine. :)
Banksy

#36047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Sad, kad ih SDA otkači. :lol:

Bakir svakako priželjkuje Fahru i Kukića... :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Banksy wrote:Sad, kad ih SDA otkači. :lol:

Nema uc kako si ti mislio :lol:
nemampojma0

#36049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Banksy wrote:Sad, kad ih SDA otkači. :lol:

:lol: :lol: :lol:
Sto babi milo, to se snilo :zzzz:
Leverage

#36050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: Izgleda da cemo nakon 'Grande koalicije' dobiti 'Principijelnu koaliciju'. :D

Samo molim boga da se SDA-DF koaliciji pridruze olinjali SDP-eovci poput Lagumdzije, Lazovica, Komsica, Bijedica itd.

Taman zasluzuju jedni druge a narod neka pusi naredne cetiri godine. :)
Bijedić je najtvrđi orah. Ako si primijetio on uvijek naglašava kako poštuje odluke GO i kako ništa neće raditi mimo toga. Zna on vrlo dobro da bez SDP-a ne vrijedi ništa, da mu je politička karijera zapečaćena ukoliko ode iz SDP-a. Nažalost, biće vrlo teško neutralisati ga u potpunosti. Pritajit će se sad i čekati bolji momenat da opet napadne.

Lagumdžija, Komšić, Lazović i slični više ne vrijede ni koliko izlizana para iz vremena Kraljevine SHS. Računam da će osnovati novonajavljeni Socijaldemokratski pokret, skraćeno P-SDP. Predviđam im sudbinu kombi stranke Suljagića i Bajrovića.
Post Reply