Demokratska fronta Željko Komšić

criticos

#36001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Željko je to zamislio ovako. Uđemo lijepo u vlast sa SDA, a onda se sa budžetske sise organiziramo i ujedinimo u jednu veeeeeliku lijepu ljevicu do narednih izbora i grandiozno porazimo SDA i HDZ. :lol: :lol: :lol: :lol:
Leverage

#36002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

bunk wrote: Dobro zapamti ovo sto si napisao. Za sve buduce izbore u Bosni i Hercegovini.
Cuj ti malog nije Tuzla.
To ti nešto prijetiš? :lol:
refffko

#36003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by refffko »

Nadam se da ce ova tema uskoro biti ugasena, kao i stranka ovog lezihljebovica i nesposobnjakovica.
Neka slijedece izborte SDA botovi za njih glasaju.
GandalfSivi

#36004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Mozda mu je Bakir rekao da povede vise raje, pa sada pokusava oteti "pobunjene" dijelove od SDP-a, tipa haj se vi ujedinite s nama, pa cemo se svi fino igrati sa SDA/HDZ/SNSD, bit ce dovoljno igracki za sviju...
Roccohljup

#36005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

o hebote....pa ovo više ni pas sa maslom ne bo mogao........cuj spreman uklopiti svoj politički subjektivitet :-) :D :-) :D :-) :D
daddy-kool

#36006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:

Mirno spavaj, nema ni podjele, ni cijepanja, ni obračuna, ni raskola, ni ujedinjenja s DFom, samo noga u guzicu za SDA petoklonaše. :)
Pa nisu se ni SDA ni SDP pocijepalli, niti će nestati sa scene, a nastalo je mnogo novih stranaka iz njihovih osnovnih ideja.

Ja sam skeptik po pitanju pročišćavanja SDP, ali bi to sve uokvirio kao političku borbu više klika unutar SDP, gdje trenutno rukovodstvo ima realnu prednost. Bio bi zaista novitet kod nas da se desi čistka (istjerivanje ili odstanjivanje, kako god), i znak nečeg novog. A to dok ne vidimo, ostajem veliki skeptik.
Kolinda

#36007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

daddy-kool wrote:Jedini test je da li će dobiti nešto iz kvote hrvatskih (i drugih nebošnjačkih) pozicija na federalnom nivou.
Pretpostavljam da je ona opozcija iz reda ostalih na nivou BiH za njih i čuvana.
Evo pretpostavljam što će reći iz HDZ-a, df je dio bošnjačkog bloka i HDZ ne ulazi u to što će dobiti od najjače stranke u Bošnjaka a to je SDA. Hrvatske pozicije pripadaju hrvatskom bloku koji u DN fbih ima 3\4 zastupnika i naravno da ih neće dijeliti sa nekim tko ima jednog ili dva zastupnika.
bunk

#36008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Leverage wrote:
bunk wrote: Dobro zapamti ovo sto si napisao. Za sve buduce izbore u Bosni i Hercegovini.
Cuj ti malog nije Tuzla.
To ti nešto prijetiš? :lol:
:lol:
Naravno da ne.
Nego da znas zasto ce vas raja ismijavati nakon sto kolabirate na narednim izborima.
Leverage

#36009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

bunk wrote: :lol:
Naravno da ne.
Nego da znas zasto ce vas raja ismijavati nakon sto kolabirate na narednim izborima.
I sad očekuješ da te neko ozbiljno shvata.
daddy-kool

#36010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Kolinda wrote:
daddy-kool wrote:Jedini test je da li će dobiti nešto iz kvote hrvatskih (i drugih nebošnjačkih) pozicija na federalnom nivou.
Pretpostavljam da je ona opozcija iz reda ostalih na nivou BiH za njih i čuvana.
Evo pretpostavljam što će reći iz HDZ-a, df je dio bošnjačkog bloka i HDZ ne ulazi u to što će dobiti od najjače stranke u Bošnjaka a to je SDA. Hrvatske pozicije pripadaju hrvatskom bloku koji u DN fbih ima 3\4 zastupnika i naravno da ih neće dijeliti sa nekim tko ima jednog ili dva zastupnika.
Ako neće dobiti nijednu poziciju iz hrvatske kvote nemaju šta tražiti u vlasti.
bunk

#36011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Mislim na ideju koju fura nadobudna struja sdp koju ocito podrzavas.
Ta ideja ce imati test za godinu i po na opcinskim ako na kongresu potpuno preuzme sdp.
Pa ces vidjeti sta biraci doista misle o " progresivnom" ili da kazem urbanom pristupu..
Leverage

#36012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

bunk wrote:Mislim na ideju koju fura nadobudna struja sdp koju ocito podrzavas.
Ta ideja ce imati test za godinu i po na opcinskim ako na kongresu potpuno preuzme sdp.
Pa ces vidjeti sta biraci doista misle o " progresivnom" ili da kazem urbanom pristupu..
Ne moram ja čekat' ništa, vidim ti već znaš šta će biti.
hizo ramidovic

#36013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

zeljko, majstore
carsija je uz tebe...
udji u vlast
i pokupi mast

i kako stari pjesnik rece:
'zivot je jedan,
zivi ga, fikreta'
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Koja podvala
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

podvala i prevara je sve na bh. političkoj sceni

al je veoma bitno da se Don Neonku svežu gevikti oko vrata glede ustupaka Čirilici u promjeni izbornog zakona
Kolinda

#36016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

daddy-kool wrote:
Kolinda wrote:
Ako neće dobiti nijednu poziciju iz hrvatske kvote nemaju šta tražiti u vlasti.
Zar misliš da bi po bilo kojoj osnovi df trebao dobiti neku hrvatsku poziciju.
Hdz drži 4\5 u DN BiH i 3\4 u DN fBiH...
criticos

#36017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Samo da mi je znati tko ga je to nasavjetovao da napravi ovu akrobaciju?
Zar je stvarno mislio da će mu proći ovo?
Zar je stvarno mislio da će samoinicijativno po tko zna koji put osobnom odlukom ući u pregovore sa SDA i onda uz medijski spin i lobiranje Lagumdžije povući za sobom SDP i NS?
Al' mu ga spustiše u roku od 10min sa zajedničkom reakcijom :lol: :lol: :lol:
kluz franjo

#36019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

A ko će ga znati, možda neko i vjeruje u ovu priču.
nemampojma...
https://www.facebook.com/oslobodjenjeba ... 03738/?t=1
Kikibombona

#36020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

Vidal89 wrote:Pa jel sad DF ide sa SDA ili radi na ujedinjenju ljevice :?
Ciljano prave konfuziju, dezinformisu i zaglupljuju javnost. U sat vremena puste u javnost tri oprecne izjave.

Pamet razvlace, sto bi rekao Sratko Mladic. On u ratu ovi u miru.

A sva sreca pa je vecina Bosanaca i Hercegovaca priglupa pa jeftine manipulacije uredno prolaze.

Zeljko je hinjara i gnjida. Idi sa SDA smradu pokvareni, napravite vise vlast i radite nesto.

...

Zeljko je SDA igrac sa zadatkom da unisti opoziciju. Svi u vlast, jebo demokratiju.
sinuhe

#36021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Komsic nastupa sa pozicije najpopularnijeg politicara u federaciji a prilaze mu i ljudi iz predsjednistva SDP-a.
Kako ste svi vi glasali za njega razumljivo je i da se on pohasio.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Banksy wrote:
malakh wrote:
naravno, od sikiracije da ne uđe u vlast.
A ulazak u vlast s notornom, lopovskom, propalom i očajnom SDA je dobitak i uspjeh?
za kuku je svaki ulazak u vlast isti, samo da se rudnik banovici ne dira.
GandalfSivi

#36023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

kluz franjo wrote:A ko će ga znati, možda neko i vjeruje u ovu priču.
nemampojma...
https://www.facebook.com/oslobodjenjeba ... 03738/?t=1
Pregledah video, ne bilo mi mrsko, te izvukoh dva zakljucka. Prvo i oni sami kazu da "shvataju da ovo izgleda pateticno", nemam tu sta dodati. A drugo, ovo je bio teatar "ko je lud, ko je zbunjen, ko koga jebe", sa insistiranjem na nastavku price o "ujedinjenju", u fazonu, ne znamo mi sta je njima, evo mi sve isto hocemo, a to sto smo (opet) prekrsili sve dogovore, sto smo razjebali blok zarad ne znam ni sam cega, jebo to, to se ne pika...

Ludilo svega mi...
Leverage

#36024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Možda vam ovo sve izgleda patetično, ali zato niste svjesni koliko ste u pravu.
kluz franjo

#36025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Željko Komšić 05. februara 2019.
Predsjedink DF-a Željko Komšić je poručio da je odluka donesena u ime očuvanja Bh. bloka.
''U ime očuvanja Bh. bloka, stav DF-a je da ćemo biti opozicija, nema miješanja - ili smo opozicija ili vlast. Stav je da smo opozicija'', dodao je Komšić.
Željko Komšić 28. februara 2019.
Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, kazao je danas za N1 da Demokratska fronta čiji je predsjednik, sama sigurno neće formirati vlast sa Strankom demokratske akcije. On je kazao ne želi da DF bude privjesak u priči o vlasti.
Željko Komšić 15. mart 2019.
START: Kako Vam se čini u ovom trenutku, kakva će biti odluka Predsjedništva Demokratske fronte o ulasku u vlast?
Komšić: Moj utisak je da su ljudi u DF-u spremni da uđu u borbu.
Željko Komšić 04. juni 2015.
SDA i HDZ mogu napraviti novu parlamentarnu većinu. Više ih je, jači su i neka traže nove partnere - izjavio je Komšić.
Post Reply