Nepass wrote:Vala u karpuzovoj parking naci pravo loto uplati dizes jackpot
Uvijek sam prije 15h gore doduse.
kakva je karpuzova za zivjeti? imas li par slika da se pogleda...
hvala
Ne zivim gore, a nemam ni slika. Uska jednosmjerna ulicica natrpana autima.Trebam te wrote:Nepass wrote:Vala u karpuzovoj parking naci pravo loto uplati dizes jackpot
kakva je karpuzova za zivjeti? imas li par slika da se pogleda...
hvala
Jedan kraci dio rata sam bio na Breki kod rodbine._BataZiv_0809 wrote:Nego apropos zadnje diskusije. Cuh od jedne osobe kojoj je zivot na Breki jedna od najvaznijih zivotnih stavki, jednu poprilicno bombasticnu izjavu. Navodno VRS nije gadjala Breu jer su je Karadzic i ostatak vrhuske cuvali za sebe kad zauzmu Sarajevo. Sta mi mozete rec o ovome?
Ma i pretpostavio sam, s obzirom da od te osobe nikad nista pametno nisam cuo, a bio sam prisiljen dijeliti isti prostor 2 godine.mali_milojica wrote: Suplja.
Kod mene dva rodjaka ranjena u sadasnjoj ulici Himze Polovine preko puta Lore u eksploziji tenkovske granate koja je pogodila crvenu zgradu.
Gadjali su i Breku.
Jesu li mogli vise? Jesu.
Jesu li mogli bombardovati vise cijeli grad? Jesu
Kad se samo sjetim kako su granatiranjem ganjali Mirka Pejanovica koji je zivio tu.
Nije izgrađeno, a gledajući neke alternative - bliže je gradu. A to znači da ima tržište koje će platiti tu cijenu. Ne znam tačno, za onaj dio gdje se prave zgrade, ali su mi rekli da je dio Kromolja nakačen i na neki vodovod od Nahoreva - tog regiona. Pa onda ima vode, nema redukcija.MrShadow wrote:po kojem osnovu kromolj drzi cijenu po m/2 od 2,500 km + ?![]()
Nema ambulantu, nema skolu, nema cak ni granap, a da ne govorim o supermarketu, samo jedna cesta jako lose kvalitete vodi u naselje ( ne daj boze udesa, ne mozes maknuti nigdje ).

_BataZiv_0809 wrote:Ma dobro, ova dionica i treba da se urbanizira, jer sad je horor film, ali valjda debili nece praviti nebodercine i zaustaviti i ovo malo strujanja zraka sto ima.
Cekaj dok se kutarisu vode.Excello wrote:Pozdrav,
da li neko ima informaciju koliko ce biti cijena kvadrata nove zgrade na Otoci, kod Olimpijskog bazena, koju pravi GP Butmir? Pitam se hoce li biti skuplja od Nove Otoke ... vec grade podzemne garaze, ali nigdje nisam nasao ponudu stanova.
Taj muž je očit primjer "stručnjaka" iz vodovoda... Postojeći izvori su dovoljni da opskrbe tri puta veći grad, problem je u gubitcima..Qler wrote:Neki dan pricam ja muzem od rodice radi u vodovodu. Kaze neće ovo nikako na dobro sa vodom, jer samo se grade neboderi i zgrade, a nema ni jedan novi izvor... neće kaze biti vode nikad dovoljno...
a izmjenama i dopunama RP-a ide i do 26 umjesto planiranih 8Gray wrote:_BataZiv_0809 wrote:Ma dobro, ova dionica i treba da se urbanizira, jer sad je horor film, ali valjda debili nece praviti nebodercine i zaustaviti i ovo malo strujanja zraka sto ima.
Ma neće, po RP je predviđeno samo 18 spratova
problem je sa gubicima koji se mogu riješiti u narednih par godina + imaš projekat koji se zove crna rijeka (ako je ovi iz Trnova ne unište prije) koji bi trebao da obezbijedi vodu za 2x veći grad od Sarajeva... postoje samo 2 problema: 1. Dio vodovoda ide kroz RS (manji problem) 2. Do sada nije realizovan isključivo jer su japanci (mislim da su oni davali novac) tražili kontrolu nad sredstvima/radovima i niko se nije mogao ugraditi u to (čitaj SDA, SDP, SBiH i slični) pa je projekat pomjeren za neka druga "bolja" vremena...Qler wrote:Problem je u kompletnom vodovodu i gubitcima i manjkom izvorista...
da al je približno isti broj ljudi... jedni odlaze drugi dolazeQler wrote:Neki dan pricam ja muzem od rodice radi u vodovodu. Kaze neće ovo nikako na dobro sa vodom, jer samo se grade neboderi i zgrade, a nema ni jedan novi izvor... neće kaze biti vode nikad dovoljno...
Ovo je jedina i prava istina.neki wrote:Taj muž je očit primjer "stručnjaka" iz vodovoda... Postojeći izvori su dovoljni da opskrbe tri puta veći grad, problem je u gubitcima..Qler wrote:Neki dan pricam ja muzem od rodice radi u vodovodu. Kaze neće ovo nikako na dobro sa vodom, jer samo se grade neboderi i zgrade, a nema ni jedan novi izvor... neće kaze biti vode nikad dovoljno...