Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Trebam te

#3601 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Trebam te »

Nepass wrote:Vala u karpuzovoj parking naci pravo loto uplati dizes jackpot :)
Uvijek sam prije 15h gore doduse.

kakva je karpuzova za zivjeti? imas li par slika da se pogleda...

hvala
Filter

#3602 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Filter »

al je i ti ubode :lol: tu si u pravu. karpuzova je katastrofa.
ustvari, tu pocinje a zavrsava kod bogoslovije dzehenem za parking. previse zgrada a uske ulice.
Nepass

#3603 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Trebam te wrote:

kakva je karpuzova za zivjeti? imas li par slika da se pogleda...

hvala
Ne zivim gore, a nemam ni slika. Uska jednosmjerna ulicica natrpana autima.
Ne znam jesam li i jednom usao u tu ulicu a da progrijava sunce, ne znam moze li uopste i progrijati.
Trebam te

#3604 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Trebam te »

Nista od Karpuzove...

Hvala na informacijama.
van Basten

#3605 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by van Basten »

Mislim da ce svako ko je boravio na Otesu ikad duze od 10min reci kako je bagra sa Trga mnogo veci problem tog naselja od aviona
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3606 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

Nego apropos zadnje diskusije. Cuh od jedne osobe kojoj je zivot na Breki jedna od najvaznijih zivotnih stavki, jednu poprilicno bombasticnu izjavu. Navodno VRS nije gadjala Breu jer su je Karadzic i ostatak vrhuske cuvali za sebe kad zauzmu Sarajevo. Sta mi mozete rec o ovome?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3607 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

_BataZiv_0809 wrote:Nego apropos zadnje diskusije. Cuh od jedne osobe kojoj je zivot na Breki jedna od najvaznijih zivotnih stavki, jednu poprilicno bombasticnu izjavu. Navodno VRS nije gadjala Breu jer su je Karadzic i ostatak vrhuske cuvali za sebe kad zauzmu Sarajevo. Sta mi mozete rec o ovome?
Jedan kraci dio rata sam bio na Breki kod rodbine.
Suplja.
Kod mene dva rodjaka ranjena u sadasnjoj ulici Himze Polovine preko puta Lore u eksploziji tenkovske granate koja je pogodila crvenu zgradu.
Gadjali su i Breku.
Jesu li mogli vise? Jesu.
Jesu li mogli bombardovati vise cijeli grad? Jesu
Kad se samo sjetim kako su granatiranjem ganjali Mirka Pejanovica koji je zivio tu.
Last edited by mali_milojica on 14/12/2016 22:05, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3608 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

mali_milojica wrote: Suplja.
Kod mene dva rodjaka ranjena u sadasnjoj ulici Himze Polovine preko puta Lore u eksploziji tenkovske granate koja je pogodila crvenu zgradu.
Gadjali su i Breku.
Jesu li mogli vise? Jesu.
Jesu li mogli bombardovati vise cijeli grad? Jesu
Kad se samo sjetim kako su granatiranjem ganjali Mirka Pejanovica koji je zivio tu.
Ma i pretpostavio sam, s obzirom da od te osobe nikad nista pametno nisam cuo, a bio sam prisiljen dijeliti isti prostor 2 godine.

P.S. Dobar avatar :per: 3,2 V6 :caocao:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3609 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

Busso ;-)
Pazi,ima naselja koja su stvarno najebala u ratu,ali to su naselja sa prve linije fronta tipa Dobrinja V,Hrasno i Trg Pere Kosorica,Vojnicko,Mojmilo itd...izvinjavam se ako sam koga zaboravio,ali moglo bi se dosta nabrajati
MrShadow

#3610 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by MrShadow »

po kojem osnovu kromolj drzi cijenu po m/2 od 2,500 km + ? :?
Nema ambulantu, nema skolu, nema cak ni granap, a da ne govorim o supermarketu, samo jedna cesta jako lose kvalitete vodi u naselje ( ne daj boze udesa, ne mozes maknuti nigdje ).
Haris.ba

#3611 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

MrShadow wrote:po kojem osnovu kromolj drzi cijenu po m/2 od 2,500 km + ? :?
Nema ambulantu, nema skolu, nema cak ni granap, a da ne govorim o supermarketu, samo jedna cesta jako lose kvalitete vodi u naselje ( ne daj boze udesa, ne mozes maknuti nigdje ).
Nije izgrađeno, a gledajući neke alternative - bliže je gradu. A to znači da ima tržište koje će platiti tu cijenu. Ne znam tačno, za onaj dio gdje se prave zgrade, ali su mi rekli da je dio Kromolja nakačen i na neki vodovod od Nahoreva - tog regiona. Pa onda ima vode, nema redukcija. :D

Druga stvar je da taj dio - je "prozračan". Ne znam tačno, ali pretpostavljam da strujanje sa Ozrena raščišćava dosta. Nema toliko magle/smoga ko ostatak grada. Barem ja osjetim po "mirisu zraka", tj. nedostatku istog.

I plus što je taj dio grada lijepo osunčan.

Ceste će se napraviti. pretpostavljam da će se rješenje tražiti u rješenju Šipa i prve transferzale za novi spoj sa gradom. Što mi izgleda i logično.
Excello

#3612 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Excello »

Pozdrav,

da li neko ima informaciju koliko ce biti cijena kvadrata nove zgrade na Otoci, kod Olimpijskog bazena, koju pravi GP Butmir? Pitam se hoce li biti skuplja od Nove Otoke ... vec grade podzemne garaze, ali nigdje nisam nasao ponudu stanova.
DoradO

#3613 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DoradO »

jutros procitah vijest za ovaj Veneto sto se gradi kod rAmize a bio sam ubjedjen da se gradi ispred prema gradu na ovoj ploci na slici... zna li neko sta ce onda ovo biti????

Image
neki

#3614 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

To je podzemna garaža za objekat ASA, koja je nelegalno izgrađena, a proces "legalizacije" je zapeo i završio u aferi "Reket" :izet:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3615 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Chmoljo »

pa valjda se zove Veneto, jer koliko se sjećam, na tom mjestu je stajala hala firme AluVeneto...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3616 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

Ma dobro, ova dionica i treba da se urbanizira, jer sad je horor film, ali valjda debili nece praviti nebodercine i zaustaviti i ovo malo strujanja zraka sto ima. :-)
Gray

#3617 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Gray »

_BataZiv_0809 wrote:Ma dobro, ova dionica i treba da se urbanizira, jer sad je horor film, ali valjda debili nece praviti nebodercine i zaustaviti i ovo malo strujanja zraka sto ima. :-)

Ma neće, po RP je predviđeno samo 18 spratova :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3618 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

Excello wrote:Pozdrav,

da li neko ima informaciju koliko ce biti cijena kvadrata nove zgrade na Otoci, kod Olimpijskog bazena, koju pravi GP Butmir? Pitam se hoce li biti skuplja od Nove Otoke ... vec grade podzemne garaze, ali nigdje nisam nasao ponudu stanova.
Cekaj dok se kutarisu vode.
Qler

#3619 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

Neki dan pricam ja muzem od rodice radi u vodovodu. Kaze neće ovo nikako na dobro sa vodom, jer samo se grade neboderi i zgrade, a nema ni jedan novi izvor... neće kaze biti vode nikad dovoljno...
neki

#3620 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Qler wrote:Neki dan pricam ja muzem od rodice radi u vodovodu. Kaze neće ovo nikako na dobro sa vodom, jer samo se grade neboderi i zgrade, a nema ni jedan novi izvor... neće kaze biti vode nikad dovoljno...
Taj muž je očit primjer "stručnjaka" iz vodovoda... Postojeći izvori su dovoljni da opskrbe tri puta veći grad, problem je u gubitcima..
Qler

#3621 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

Problem je u kompletnom vodovodu i gubitcima i manjkom izvorista...
VladaFBiH

#3622 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

Gray wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ma dobro, ova dionica i treba da se urbanizira, jer sad je horor film, ali valjda debili nece praviti nebodercine i zaustaviti i ovo malo strujanja zraka sto ima. :-)

Ma neće, po RP je predviđeno samo 18 spratova :D
a izmjenama i dopunama RP-a ide i do 26 umjesto planiranih 8 :)
VladaFBiH

#3623 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

Qler wrote:Problem je u kompletnom vodovodu i gubitcima i manjkom izvorista...
problem je sa gubicima koji se mogu riješiti u narednih par godina + imaš projekat koji se zove crna rijeka (ako je ovi iz Trnova ne unište prije) koji bi trebao da obezbijedi vodu za 2x veći grad od Sarajeva... postoje samo 2 problema: 1. Dio vodovoda ide kroz RS (manji problem) 2. Do sada nije realizovan isključivo jer su japanci (mislim da su oni davali novac) tražili kontrolu nad sredstvima/radovima i niko se nije mogao ugraditi u to (čitaj SDA, SDP, SBiH i slični) pa je projekat pomjeren za neka druga "bolja" vremena...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3624 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

Qler wrote:Neki dan pricam ja muzem od rodice radi u vodovodu. Kaze neće ovo nikako na dobro sa vodom, jer samo se grade neboderi i zgrade, a nema ni jedan novi izvor... neće kaze biti vode nikad dovoljno...
da al je približno isti broj ljudi... jedni odlaze drugi dolaze
svejedno je jesi li kupio svoj stan il si podstanar :D
agent_zero

#3625 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

neki wrote:
Taj muž je očit primjer "stručnjaka" iz vodovoda... Postojeći izvori su dovoljni da opskrbe tri puta veći grad, problem je u gubitcima..
Ovo je jedina i prava istina.
Post Reply