SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Je li Fatima Kurdija sumnjiva što štrajkuje glađu?
Je li nepoznata jer je već punila stranice ''najtiražnijeg'' AVA3A?
Šta se to desilo u centru grada, pa da policija zareda sve građane legitimiše?

NE SMIJE POLICIJA BEZVEZE LEGITIMISATI GRAĐANE KOJI NIKOGA NE UGROŽAVAJU NITI NARUŠAVAJU JRM!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Cholina_Lokica wrote:Jos ce ispast ona i deriste zrtve u svemu
Ima sud koji će utvrditi to.
PipiDugaDevetka

#3603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

zateznistub wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
kokuz_sa wrote:policija moze legtimisati koga god i kad god..
jos pogotovo ako neko hoda oko suda sa parolom
Nije tačno! Smije legitimisati samo ako se provodi neka akcija potrage i slično, a onako bezveze zaustavljati građane dok šetaju NE SMIJE!

Neću više odgovarati na ovu offtopic temu šta smije, a šta ne smije policija. Valjda ima neka tema o policiji.
Neko te opasno laze! U po dana i u pola noci kad ti zatraze licnu MORAS je pokazati.
Ne moram!
bez_ideje

#3604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bez_ideje »

Ne mogu ni ja da vjerujem da je plasirana prica o Emini Karisik.......
u Avazu ? Ustvari mogu :roll: :roll: :roll:
Meni se cini da je juce 2 sata cucala u sudoperu i isla u stan kod Narodnog pozorista,dok je bisi momak davao izjavu o karakteru i licnosti iste......a danas je nesto vise paznje posveceno revolverasu,pa je "opasan momak" popio batine jedno 3 puta tokom teksta,isto koliko se puta spomenuo i njegovo "bijesno auto" BMW
Mene je stid sta procitah,a redakciji se sigurno ni guzica ni obraz ne crvene!A ako njih dvoje i imaju za sta da se crvene,ja o tome u nekom normalnom svijetu ne bi citala u najtiraznijoj dnevnoj novini u drzavi!

Ni ovi sto misle da neki zasluzuju metak vise od drugih me ne cude vise......sve to ide u paketu sa tirazom.
insomnia78

#3605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

Ma stvarno policiju treba ukinuti koji ce nam. Problem je sad i ako legitimisu? Jbt pa ne mogu sa vjerujem. Eto sad cemo brinuti za prava ove zene ciji je sin na izrazito brutalan nacin napao radnicu, u stvari kako su to ugrozena njena prava? Policija ima pravo legitimisati koga i gdje hoce i tako i treba biti. Najbolje da ga je tuzilac pustio sa obrazlozenjem kako nema uslova za odredjivanje pritvora pa bi sad svi ovdje se zgrazali i pitali "gdje je titina milicija, kad nisi smio pogledati policajca i trazili da mu odbiju od bubrega"

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
kokuz_sa

#3606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

PipiDugaDevetka wrote:
Ne moram!
onda ces popiti kaznu radi ne nosanja licnih dokumenata..a jos te mogu i sprovest do policijske stanice na utvrdjivanje identiteta
Last edited by kokuz_sa on 04/04/2012 22:11, edited 1 time in total.
bez_ideje

#3607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bez_ideje »

Mirne prosvjednike isto tako imaju pravo legitimisati.
insomnia78

#3608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

Ne vidim u cemu je problem sa legitimisanjem?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

PipiDugaDevetka wrote:Ne moram!
na zahtjev ovlaštene osobe, dužan si pokazati lične dokumente. čudi me da to ti ne znaš, jer je, ako se dobro sjećam u birvaktile LK to upravo i pisalo... između ostalog.
kokuz_sa

#3610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

PipiDugaDevetka wrote:‘Almost Homeless. Looking for employment. Very experienced operations and administration manager.

‘Desperately seeking full-time employment with insurance benefits. For self and family. Disabled wife on 15 medications.

‘Request a copy of my resume. Any kind of help would be greatly appreciated.’

Image
Što ovoga nesretnika američka policija ne skloni ili barem legitimiše?
americka policija ima skroz drugaciji zakon
doduse oni ovog covjeka mirne duse mogu da uhapse i to pod optuzbom da uznemirava tj ometa pjesacku stazu ili ti ga prolaz kuda idu ljudi..
znas kako rado ovakve hapse kad npr stanu pored nekog restorana ili radnje pa gazda nazove i kaze ometaju mi musterije..
PipiDugaDevetka

#3611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Chmoljo wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Ne moram!
na zahtjev ovlaštene osobe, dužan si pokazati lične dokumente. čudi me da to ti ne znaš, jer je, ako se dobro sjećam u birvaktile LK to upravo i pisalo... između ostalog.
To je bilo u komunizmu, a sada sunce demokratije grije sve nas. Ne smiju se mirni građani koji šetaju i još pritom JAVNO izjavljuju svoje mišljenje UZNEMIRAVATI!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

pričaj to sudiji za prekršaje :)
zateznistub

#3613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zateznistub »

PipiDugaDevetka wrote: Ne moram!
Ti stisni mudo, pa kad ti zatrazi dokumente, ti mu u brk reci "ne dam"!
Volio bih gledai tu scenu ta trane :-D
PipiDugaDevetka

#3614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

kokuz_sa wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Ne moram!
onda ces popiti kaznu radi ne nosanja licnih dokumenata..a jos te mogu i sprovest do policijske stanice na utvrdjivanje identiteta
Bio sam na ''utvrđivanju identiteta'', pa me jedan kolega iz Hadžića prepoznao,...i pustili me.
PipiDugaDevetka

#3615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

zateznistub wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Ne moram!
Ti stisni mudo, pa kad ti zatrazi dokumente, ti mu u brk reci "ne dam"!
Volio bih gledai tu scenu ta trane :-D
Nisam dao L.K. iako sam je imao, priveli me u stanicu i kažem ti, jedan iz Hadžića me prepoznao i...pustili me.
donBeton

#3616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by donBeton »

Lica koja se odaju skitnji i besposličarenju.
:shock:
zglobeX

#3617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zglobeX »

Dal' je Emina K. pruzala oralnu podrsku SDP-u il' je nesto drugo u pitanju ? Ima li kakvih ekskluzivnih informacija, bas me zanima sta se gore desavalo ... ? :-) :? :dance:
Baudelaire

#3618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Dajte ba, jesmo li to do te mjere kurčeviti postali da nas ni policija nema pravo legitimisati? Reci specijalcu da mu ne daš ličnu, pogotovo ako si mlađa osoba. Kako samo mlate. Hvala Bogu, nisam na svojoj koži osjetio, ali boli i kad gledaš.
PipiDugaDevetka

#3619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

donBeton wrote:
Jok, sjedio sam pored božićne ulične jelke na nekom betonu i gledao. Malo prije nego sam sjeo da predahnem, neka djeca krala nakit sa ukrasne jelke, pa je srušila. Prišla policija i tražila MENI L.K., bez predstavljanja i razloga zašto me legitimišu. Ja rekoh nemam L.K.
cigara

#3620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Pa ne mozes da vjerujes, argument curi je americki zakon eeej...
sta sad ja trebam postaviti alzirski zakon gdje te murija moze prebiti ako se hvatas s curom na javnom mjestu?

jel ti uopste znas sta je legitimisanje? znas li koja je svrha legitimisanja?
da ti pomognem: ne sluzi da murjak sazna ime osobe koju je uhitio
zateznistub

#3621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zateznistub »

PipiDugaDevetka wrote:
kokuz_sa wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Ne moram!
Bio sam na ''utvrđivanju identiteta'', pa me jedan kolega iz Hadžića prepoznao,...i pustili me.
Mome dobrom prijatelju, inace drotu, jedan "na baterije" nije htjeo pokazati L.K. i ovaj fino zovne podrsku preko veze...
Sta mislis, da li je pokazao licnu i dvojici trokrilnih kad su se pojavila
donBeton

#3622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by donBeton »

PipiDugaDevetka wrote:
donBeton wrote:
Jok, sjedio sam pored božićne ulične jelke na nekom betonu i gledao. Malo prije nego sam sjeo da predahnem, neka djeca krala nakit sa ukrasne jelke, pa je srušila. Prišla policija i tražila MENI L.K., bez predstavljanja i razloga zašto me legitimišu. Ja rekoh nemam L.K.
Pa ne razumijem. Ne bi li trebali postojati nešto, ne znam... precizniji uslovi i pravila. Šta znači navedena stavkk uopšte? Mrsko mi je to mnogo. Hodaš uokolo, bez razloga, možda i sam - (kako je postavljač upravo ovog "dokumenta" ustvrdio da te ne mogu zaustaviti onda ako šetaš onda uopšte - kako se šetnja razlikuje?) - besposličariš, sjediš, pušiš na klupi, hodaš, možda se tražiš zbog nečega, možda u tom uživaš, možda tako puniš baterije - nervira me i mrsko mi je, nije li normalno da su upravo ovo prve pretpostavke, a ne da... ne znam, šta sam tačno kriminalno mogao uraditi da na to sugeriše bezbrižno vrćenje u krug šetalištem, ulicom, naseljem?

edit: besposličarenje. Ja ne mogu još uvijek da vjerujem da su upotrijebili ovaj termin. :shock: Čovječe.
Last edited by donBeton on 04/04/2012 23:01, edited 1 time in total.
Baudelaire

#3623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Ma što vam smeta što vam traže ličnu kartu? Ne kontam to stvarno.
cigara

#3624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Baudelaire wrote:Ma što vam smeta što vam traže ličnu kartu? Ne kontam to stvarno.
zato sto su to gospoda, elita, iznad svega, dje ce njemu trazit licnu kartu zaboga, nema veceg i boljeg insana na svijetu
ipak se legitimisu samo okorjeli kriminalci i narkomani
gdje ces gradjanina dobrih namjera legitimisati eeej
smurf

#3625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by smurf »

Ali ima jedan apsurd u nasem Zakonu u vezi licne :-)
Locked