PipiDugaDevetka wrote:donBeton wrote:Lica koja se odaju skitnji i besposličarenju.
Jok, sjedio sam pored božićne ulične jelke na nekom betonu i gledao. Malo prije nego sam sjeo da predahnem, neka djeca krala nakit sa ukrasne jelke, pa je srušila. Prišla policija i tražila MENI L.K., bez predstavljanja i razloga zašto me legitimišu. Ja rekoh nemam L.K.
Pa ne razumijem. Ne bi li trebali postojati nešto, ne znam... precizniji uslovi i pravila. Šta znači navedena stavkk uopšte? Mrsko mi je to mnogo. Hodaš uokolo, bez razloga, možda i sam - (kako je postavljač upravo ovog "dokumenta" ustvrdio da te ne mogu zaustaviti onda ako šetaš onda uopšte - kako se šetnja razlikuje?) - besposličariš, sjediš, pušiš na klupi, hodaš, možda se tražiš zbog nečega, možda u tom uživaš, možda tako puniš baterije - nervira me i mrsko mi je, nije li normalno da su upravo ovo prve pretpostavke, a ne da... ne znam, šta sam tačno kriminalno mogao uraditi da na to sugeriše bezbrižno vrćenje u krug šetalištem, ulicom, naseljem?
edit: besposličarenje. Ja ne mogu još uvijek da vjerujem da su upotrijebili ovaj termin.

Čovječe.