Logosoft
Moderator: Benq
- afannedim
#3601 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma može ili zamjena ili novi firmware
-
@no403
#3602 Re: Logosoft ALL ABOUT
vitezovi wrote:kako ce opteretiti servere kada se i ovako snima sav sadrzaj i mozemo ga pokrenuti sa reproduciraj od...@no403 wrote:I ja se nadam da se samo radi o kratkotrajnom teh. problemu...medjutim strah me je da je u pitanju nešto drugo.
Plašim se da su im ljudi toliko puno koristili tu opciju na najpopularnijim kanalima sa serijama (foxovi itd) da im je to pocelo opterecivati stream servere pa su zato na ovaj način rasteretili snimalicu...nadam se da nisam u pravu ali vidjećemo...ako ne dodje nazad opcija u narednih 5-6 dana mislim da je pitanju nešto više od "tehničkih problema" i da se radi o smanjenju vršljanja po diskovima
valjda ce neko zavnicno reci sta je problem i zasto vise nije isto kao sto je bilo
Jedno je snimati sve u zadnjih 6-7 dana a sasvim drugo podmiriti sve zahtjeve za prikazom sadržaja od prije i u realnom vremenu od svih korisnika, broj istih se sirenjem mreže samo povecava ...vjerujem da imaju jake servere ali definitivno sad imaju manje zahtjeva za prikazom sadržaja. To mi jedino pada na pamet jer sto se tice zakonskog ograničenja tj dodatnog placanja za snimanje ako je to razlog onda opcije za snimanje UOPCE ne bi bilo na tim kanalima.
-
@no403
#3603 Re: Logosoft ALL ABOUT
Logosoft je, iz moje lične perspektive, počeo pravo da brljavi
Prvo ovo sranje sa sakacenjem snimalice koja je dobro radila prije, zatim sam BUKVALNO 3 dana bio bez TV, Neta i telefona čekajući da dodju na 20 puta prijavljen kvar na 033 931 999 uvijek uz pricu "danas ce..." i uz stalno javljanje NOVOG operatera na tehničkoj podrsci, i uz novo prikupljanje ličnih podataka i uz nova obecanja "danas će..." I tako bukvalno 3 puna dana bez usluge...ali nije to kap koja je prepunila čašu i nagnala me na ovaj post, jer je to bilo prije 7-8 dana i nisam se žalio po forumu kontajući niko nije savršen i vjerovatno bi onim iz BH telecoma trebalo i više da reaguju.
Ono što me je potaklo na ovaj post jeste da sam danas imao problema s trzanjem na tv, pa nekoliko gubitaka konekcije i onda odoh na internet i i osjetim da nekako to nije to. Odoh na netspeed a ono jedva 13 mbita, loš ping sto nisam navikao na trio+ s VDSL. Moje sumnje su potvrdjene kad sam otišao u ZyXEL sučelje i vidim da se spaja na ADSL a ne na VDSL. Nazovem teh. podršku da pitam da li ima problema s VDSL na Čengić Villi a onaj ko da je pao s Marsa kaže ne znam ja to ništa ja samo vidim je li uključeno ili isključeno
Samo izražavam lično nezadovoljstvo ovim "novim" Logosoftom i dižem malo temu up...hajd zdravo
Prvo ovo sranje sa sakacenjem snimalice koja je dobro radila prije, zatim sam BUKVALNO 3 dana bio bez TV, Neta i telefona čekajući da dodju na 20 puta prijavljen kvar na 033 931 999 uvijek uz pricu "danas ce..." i uz stalno javljanje NOVOG operatera na tehničkoj podrsci, i uz novo prikupljanje ličnih podataka i uz nova obecanja "danas će..." I tako bukvalno 3 puna dana bez usluge...ali nije to kap koja je prepunila čašu i nagnala me na ovaj post, jer je to bilo prije 7-8 dana i nisam se žalio po forumu kontajući niko nije savršen i vjerovatno bi onim iz BH telecoma trebalo i više da reaguju.
Ono što me je potaklo na ovaj post jeste da sam danas imao problema s trzanjem na tv, pa nekoliko gubitaka konekcije i onda odoh na internet i i osjetim da nekako to nije to. Odoh na netspeed a ono jedva 13 mbita, loš ping sto nisam navikao na trio+ s VDSL. Moje sumnje su potvrdjene kad sam otišao u ZyXEL sučelje i vidim da se spaja na ADSL a ne na VDSL. Nazovem teh. podršku da pitam da li ima problema s VDSL na Čengić Villi a onaj ko da je pao s Marsa kaže ne znam ja to ništa ja samo vidim je li uključeno ili isključeno
Samo izražavam lično nezadovoljstvo ovim "novim" Logosoftom i dižem malo temu up...hajd zdravo
-
Sakazulu
#3604 Re: Logosoft ALL ABOUT
E pa ako je tako sram ih bilo!
-
@no403
#3605 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nema razloga za sarkazam...možda su to sitnice i ocito te ne doticu ali iz moje perspektive čini mi se da Logosoft polako gubi na profesionalnosti i uslužnosti po kojoj smo ih znali.
-
Sakazulu
#3606 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nije sarkazam nego čista podrška ako misliš da je to tako. Ja lično nemam problema - recimo dugoročnih. I sve što se do sada dešavalo se svodilo na to da budem strpljiv i uporan. Imao sam ludih problema od pucanja konekcije, kockaste slike na tv, telefona koji se sam izbacivao iz mreže iako na displeju fino sve piše da je online...
Ali su nakon par mjeseci skontali i napravili. Ni jednom nisam pomislio da odem. Znam da su kod nas ove tehnologije u početku, i da mora biti problema, ali kad već ne postoji pristojna, a ne kvalitetna alternativa. Ne idem! Radije ću da se sa njima marišem, i dobijem na kraju
Ali su nakon par mjeseci skontali i napravili. Ni jednom nisam pomislio da odem. Znam da su kod nas ove tehnologije u početku, i da mora biti problema, ali kad već ne postoji pristojna, a ne kvalitetna alternativa. Ne idem! Radije ću da se sa njima marišem, i dobijem na kraju
- semirsar
#3607 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da su u zadnje vrijeme poceli da brljave, jesu. Nisam navikao da mi po desetak puta radnim danom pukne konekcija na netu u periodu od 17 h pa do otprilike 24h kad idem u prdekanu, dok vikendom to nije bas tako cest slucaj. Nisam navikao da mi skoro pa svaki dan pri tel. razgovoru pukne veza pa sam sebi ispadam budala jer jos pricam a zvoni mob i sugovornik me pita sto sam prekinuo vezu?! Nisam navikao da na kanalima na kojim sam imao ukljucen trajni nalog za snimalicu isti vise nemam. Nisam navikao da kad nesto upisem da se snimi to snimljeno ne mogu pogledati zbog nekakve greske. Nisam navikao da... Ne, nisam zvao, pitat' ce me neko, zasto? Pa zato sto kontam da je to sve zbog ovih pogodnostima pa ljudi stimaju i riktaju da to bude jos bolje. E sad, hoce li biti ili ne, vidjecemo, strpljiv sam ja, jos uvjek.
-
Sakazulu
#3608 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dragi naši LOL-ci nemojte nam stvarati sve veću masu koja ne prima uredno usluge koje plaćam(o)! Držimo za vas fige, usta su nam puna hvale za vas i samohvale nas pred 'ostalim' nelolovcima, ali kad zajeb napravite dajte sve od sebe da sanirate kvar(ove).
lp za LOL team
lp za LOL team
-
aMeR_BH
#3609 Re: Logosoft ALL ABOUT
Isto misljenje i problemi i kod menesemirsar wrote:Da su u zadnje vrijeme poceli da brljave, jesu. Nisam navikao da mi po desetak puta radnim danom pukne konekcija na netu u periodu od 17 h pa do otprilike 24h kad idem u prdekanu, dok vikendom to nije bas tako cest slucaj. Nisam navikao da mi skoro pa svaki dan pri tel. razgovoru pukne veza pa sam sebi ispadam budala jer jos pricam a zvoni mob i sugovornik me pita sto sam prekinuo vezu?! Nisam navikao da na kanalima na kojim sam imao ukljucen trajni nalog za snimalicu isti vise nemam. Nisam navikao da kad nesto upisem da se snimi to snimljeno ne mogu pogledati zbog nekakve greske. Nisam navikao da... Ne, nisam zvao, pitat' ce me neko, zasto? Pa zato sto kontam da je to sve zbog ovih pogodnostima pa ljudi stimaju i riktaju da to bude jos bolje. E sad, hoce li biti ili ne, vidjecemo, strpljiv sam ja, jos uvjek.
Sent from my Xperia Arc S using Tapatalk
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3610 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imal napretka ? Gdje su zilog i lip da pojasne xd
Sent from my GT-I9000
Sent from my GT-I9000
-
smijesni_ste
#3611 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na plaćenom dopustu....
-
zilog
#3612 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sta treba da pojasnim?nimajneb wrote:Imal napretka ? Gdje su zilog i lip da pojasne xd
Sent from my GT-I9000
- karanana
#3613 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imate li problema danas? Meni jutros nista nije radilo, evo doso s posla hd kanali ne ferceraju.
-
Stojadin
#3614 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni net uzasno spor od jutros u 8. Ne mogu da otvorim speedtest.net koliko je spor. Do mene il do vas?
-
lider
#3615 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja nemam nikakvih problema.
- Neradnik
#3616 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mene malo steze u plucima al inace nemam nikakvih problema.
-
@no403
#3617 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo zena se zali snimalica je nesto zeza pa ne može gledati Sulejmana ali neka - problem koji mi odgovara
...dovraga naucila je uraditi reload
Snimalica je back.
btw. bili iz Logosofta i vratili me opet na vdsl i sad je sve ok...kazu radili na ostrvu i neko me prikopcao na adsl umjesto na vdsl. Hajd ovaj put su bili dosta brzi. Pohvalno.
btw. bili iz Logosofta i vratili me opet na vdsl i sad je sve ok...kazu radili na ostrvu i neko me prikopcao na adsl umjesto na vdsl. Hajd ovaj put su bili dosta brzi. Pohvalno.
-
damir.d
#3618 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zdravo svima,
Evo samo da se kratko javim i da kažem da znamo za povremene probleme sa snimalicom i EPG-om, radimo na tome, bit će ubrzo riješeno.
Hvala na razumijevanju.
Damir Dizdarević
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Evo samo da se kratko javim i da kažem da znamo za povremene probleme sa snimalicom i EPG-om, radimo na tome, bit će ubrzo riješeno.
Hvala na razumijevanju.
Damir Dizdarević
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
- karanana
#3619 Re: Logosoft ALL ABOUT
restarto modem i stb i sada i hd kanali rade. ali nakon restarta, desava mi se da za djelic sekunde pri prebacivanju slika na kanalu sa kojeg odlazim prije nego ce se promijeniti na iduci kanal postane crno-bijela. isto je i sa teletekstom. trenutak prije prelaza na drugu stranicu teleteksta stara stranica se pokaze u crno-bijelom.
mislim nije neki problem, jer kad kanal stoji bude u boji.
a mozda je i do plazme, ko ce ti ga znati, mozda su joj napokon odbrojani sati.
mislim nije neki problem, jer kad kanal stoji bude u boji.
a mozda je i do plazme, ko ce ti ga znati, mozda su joj napokon odbrojani sati.
-
coolkid
#3620 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo upravo pročitao da Sport klub svim operatorima kojima tstiče ugovor sa njima ,nudi nove ugovore i to za kanaleSK,SK+.SK PRIME za 0.97eura po pretplatniku.Ne znam da li logosoftu ističe ugovor,aliako ističe eto mu prilike da uvede i taj famozni SPORTKLUB PRIME.Damire znaš li šta po ovom pitanju?
-
Sakazulu
#3621 Re: Logosoft ALL ABOUT
hahaha dooobaarGospodin_bez_kravate wrote:Mene malo steze u plucima al inace nemam nikakvih problema.
-
iceman2010
#3622 Re: Logosoft ALL ABOUT
Gdje si to procitao? Moze li neki link? Ima li nekih posebnih uslova tipa: minimalan broj pretplatnika za koje placas imao ih nemao....coolkid wrote:Evo upravo pročitao da Sport klub svim operatorima kojima tstiče ugovor sa njima ,nudi nove ugovore i to za kanaleSK,SK+.SK PRIME za 0.97eura po pretplatniku.Ne znam da li logosoftu ističe ugovor,aliako ističe eto mu prilike da uvede i taj famozni SPORTKLUB PRIME.Damire znaš li šta po ovom pitanju?
- afannedim
#3623 Re: Logosoft ALL ABOUT
teve.baiceman2010 wrote:Gdje si to procitao? Moze li neki link? Ima li nekih posebnih uslova tipa: minimalan broj pretplatnika za koje placas imao ih nemao....coolkid wrote:Evo upravo pročitao da Sport klub svim operatorima kojima tstiče ugovor sa njima ,nudi nove ugovore i to za kanaleSK,SK+.SK PRIME za 0.97eura po pretplatniku.Ne znam da li logosoftu ističe ugovor,aliako ističe eto mu prilike da uvede i taj famozni SPORTKLUB PRIME.Damire znaš li šta po ovom pitanju?
-
iceman2010
#3624 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znam da ne bi trebalo na ovoj temi, ali zna li neko jesu li zavrseni pregovori oko engleske premier lige za naredne tri sezone? Hoce li to ponovo kupiti SK ili neko drugi? Zna li neko kada bi to trebalo biti zavrseno ako vec nije?
-
iceman2010
#3625 Re: Logosoft ALL ABOUT
afannedim wrote:teve.baiceman2010 wrote:Gdje si to procitao? Moze li neki link? Ima li nekih posebnih uslova tipa: minimalan broj pretplatnika za koje placas imao ih nemao....coolkid wrote:Evo upravo pročitao da Sport klub svim operatorima kojima tstiče ugovor sa njima ,nudi nove ugovore i to za kanaleSK,SK+.SK PRIME za 0.97eura po pretplatniku.Ne znam da li logosoftu ističe ugovor,aliako ističe eto mu prilike da uvede i taj famozni SPORTKLUB PRIME.Damire znaš li šta po ovom pitanju?
naserem im se (ja nisam na LOL-uOvi uslovi ponuđeni su samo TV operaterima kojima ističe ugovor, te se ne odnose na nove distributere Sportklub kanala.