La Liga Santander
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- tzipiripi
#3601 Re: Spanska liga ( Primera División )
Zaboravih dokaz
Morata iz ofsajda ometa odbrambenog igrača Celte da dođe do lopte.

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3602 Re: Spanska liga ( Primera División )
Morata nije postigao gol iz ofsajda. Odnosno, kod prvog gola Reala nije bilo ofsajda.
Morata je postigao gol nakon sto je sut Asensia odbranio golman Celte, a onda je on dosao do lopte i postigao gol.
Kod akcije gdje je lopta dosla do Asensia, sudija jedino sto je mogao Morati u onoj situaciji svirati jeste faul, ofsajd nikako.
Ocigledno da nije smatrao da je bilo elemenata za faul, pa ga nije svirao.
Morata je postigao gol nakon sto je sut Asensia odbranio golman Celte, a onda je on dosao do lopte i postigao gol.
Kod akcije gdje je lopta dosla do Asensia, sudija jedino sto je mogao Morati u onoj situaciji svirati jeste faul, ofsajd nikako.
- Point.
#3603 Re: Spanska liga ( Primera División )
Sto ovo dio gledalaca napusta tribinu u Bilbau a tek 15 minut? Neko vid protesta?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3604 Re: Spanska liga ( Primera División )
Pada kisa..odose gore pod krovPoint. wrote:Sto ovo dio gledalaca napusta tribinu u Bilbau a tek 15 minut? Neko vid protesta?
Inače..Raketa zakucavanje 0:1...
- Point.
#3605 Re: Spanska liga ( Primera División )
A pickica, ja mislio baskijci kršni ljudovi.Bobi wrote:Pada kisa..odose gore pod krovPoint. wrote:Sto ovo dio gledalaca napusta tribinu u Bilbau a tek 15 minut? Neko vid protesta?
Inače..Raketa zakucavanje 0:1...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3606 Re: Spanska liga ( Primera División )
Samo onaj Las Palmas fino igra. Ofanzivni, kontra ubitacna, onaj El Zhar trci, dribla, uposljava, zabija....ma citava ekipa je nekako simpaticna, igraju kao jedan.
Prvo su Valenciju preslusali, a sad i Granadu. 9 komada su dali u 2 utakmice. Vidjecemo kako ce dalje, ali ako budu ovako igrali, mogli bi u gornji dom Primere.
Prvo su Valenciju preslusali, a sad i Granadu. 9 komada su dali u 2 utakmice. Vidjecemo kako ce dalje, ali ako budu ovako igrali, mogli bi u gornji dom Primere.
-
omar little
#3607 Re: Spanska liga ( Primera División )
ja bi tukla svakog igraca koji onako sjebe kontru, ono je bilo strasno. nema veze sa realom i celtom.Tomahawk11 wrote:Pa ti bi tukla igraca Celte koji sjeba kontruomar little wrote:najnormalnije komentiram utakmicu, kakvo zadavanje?![]()
(mada jeste zasluzio)
- tzipiripi
#3608 Re: Spanska liga ( Primera División )
Tomahawk11 wrote:Morata nije postigao gol iz ofsajda. Odnosno, kod prvog gola Reala nije bilo ofsajda.
Gif pokazuje nešto sasvim drugo, trenutak prije postizanja samog gola. Prije tog trenutka Morata iz ofsajda ometa igrača Celte da zaustavi loptu koju je igrač Reala uputio u 16. U tom trenutku je Morata bio u ofsajdu.
Prema pravilima FIFE - "Preventing an opponent from playing or being able to play the ball."
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3609 Re: Spanska liga ( Primera División )
Prosla mu lopta vec bila, to je bar ono sto se vidi na gifu 
- tzipiripi
#3610 Re: Spanska liga ( Primera División )
Na gifu se vidi da je Morata u trenutku kada je lopta upućena u 16, a on se našao u putanji lopte, u ofsajdu i ometa igrača Celte da dođe do lopte.
- AmiĐa_Idriz
#3611 Re: Spanska liga ( Primera División )
Las Palmas thug life
Šta je ba ovo ona Cholova ciganija samo 2 boda, pa ja kako će bunker na bunker.
Šta je ba ovo ona Cholova ciganija samo 2 boda, pa ja kako će bunker na bunker.
- Fajcion
#3612 Re: Spanska liga ( Primera División )
Iscrpili sve zalihe i oni izgledaAmiĐa_Idriz wrote:Šta je ba ovo ona Cholova ciganija samo 2 boda, pa ja kako će bunker na bunker.
- Artest
#3613 Re: Spanska liga ( Primera División )
Nije se dzaba Simeone premisljao da li da ostane. Znao je i on da je zavrsen jedan ciklus, da su porazi iz dva finala zauvjek ostavili traga. Moze on pritiskat ista dugmad, ali momci vise ne reaguje isto..
Vidim bila neka rasprodaja u Valensiji, prodali sve sto valja..
Barca posalje Neymara na godisnji (prethodni cekirali da nema Reala na horizontu),svjesni da buraniju moglu omlacivat i s B timom.
Realno smijesna ligica.
Vidim bila neka rasprodaja u Valensiji, prodali sve sto valja..
Barca posalje Neymara na godisnji (prethodni cekirali da nema Reala na horizontu),svjesni da buraniju moglu omlacivat i s B timom.
Realno smijesna ligica.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3614 Re: Spanska liga ( Primera División )
Smijesna, smijesna.
Onda Enlgezi nalete Sevilli, Bilbau, Villarealu...i svi fasuju
Onda Enlgezi nalete Sevilli, Bilbau, Villarealu...i svi fasuju
- Artest
#3615 Re: Spanska liga ( Primera División )
Ja govorim u unutarnjoj konkurenciji. Mozes li zamislit da Pepi kaze Agueru, momak imas jos mjesec odmora od mene, mojne dolazit?
Gdje to Barca moze gubit bodove? Real, Atletiko (ako se dozovu), Sevilla, eventualno Villareal...Nekad je i Bilbao bio zeznuto gostovanje. Ne znam kakvi su ove sezone.
I to je to.
Smijesna ligica

Gdje to Barca moze gubit bodove? Real, Atletiko (ako se dozovu), Sevilla, eventualno Villareal...Nekad je i Bilbao bio zeznuto gostovanje. Ne znam kakvi su ove sezone.
I to je to.
Smijesna ligica
-
omar little
#3616 Re: Spanska liga ( Primera División )
od ronaldo vs messi gluplja je jedino prica kako je engleska liga najbolja na svijetu jer su svi jednako sranje pa se natezu medjusobno u premiershipu/ kako je spanjolska liga zakurac jer barca i real.
-
AmirBaa
#3617 Re: Spanska liga ( Primera División )
pa i unutarnja konkurencija u BiH ligi je odlicna, svuda se gube poeni, pa to ne znaci da je dobra ligaArtest wrote:Ja govorim u unutarnjoj konkurenciji. Mozes li zamislit da Pepi kaze Agueru, momak imas jos mjesec odmora od mene, mojne dolazit?![]()
I to je to.
Smijesna ligica![]()
- ultima_palabra
#3618 Re: Spanska liga ( Primera División )
Pa neće vraćati Neymara iz Brazila radi jedne utakmice, a onda da opet leti na utakmice reprezentacije.
- Artest
#3619 Re: Spanska liga ( Primera División )
Naravno da osvajaju.AmirBaa wrote:pa i unutarnja konkurencija u BiH ligi je odlicna, svuda se gube poeni, pa to ne znaci da je dobra ligaArtest wrote:Ja govorim u unutarnjoj konkurenciji. Mozes li zamislit da Pepi kaze Agueru, momak imas jos mjesec odmora od mene, mojne dolazit?![]()
I to je to.
Smijesna ligica![]()
recimo kad bi barca (kao jedan engleski gigant) izgubila utakmicu (liga europe) od Midtjyllanda
3 godine zaredom spanci osvajaju oba europska takmicenja...
Vidjecemo kad ce Neymar biti u pogonu. Sve i da je jedna, neozbiljno je. Nema veze sto nema realne potrebe za njegovim prisustvom.Pa neće vraćati Neymara iz Brazila radi jedne utakmice, a onda da opet leti na utakmice reprezentacije.
Ono sto rekoh stoji. Barcelona sto se tice Primere ima manje od 10 tezih ispita po sezoni.
- MOSALJOZE
#3620 Re: Spanska liga ( Primera División )
Jel ovo opet o ligama 
- ultima_palabra
#3621 Re: Spanska liga ( Primera División )
Pa što ne osvoje Juve, PSG i Bayern, oni su najodmorniji 
-
LSD
#3623 Re: Spanska liga ( Primera División )
Pored onako probuđenog Arde, Neymar se i ne treba vracati u Barcu
Lijenguzi turčin je prošao komplet pripreme i dijeluje jako ozbiljno na pocetku sezone....e sad, dokad?? vidjecemo
Lijenguzi turčin je prošao komplet pripreme i dijeluje jako ozbiljno na pocetku sezone....e sad, dokad?? vidjecemo
- Artest
#3624 Re: Spanska liga ( Primera División )
Mog'o si i Dinamo navestultima_palabra wrote:Pa što ne osvoje Juve, PSG i Bayern, oni su najodmorniji
Na stranu moje podjebavanje sa smijesnom ligicom
Ali hajde da ne idemo dalje, ionako je sazvakana prica.
- AmiĐa_Idriz
#3625 Re: Spanska liga ( Primera División )
opa tek vidim da se o ovome piše
samo sam čekao
Španska liga jedina donekle može parirati Englezima po zanimljivosti unutar tog takmičenja, donekle. A o EURO kupovima je suvišno raspravljati mada mislim da će se Englezi opet vratiti tamo gdje pripadaju sa dolaskom ove nove garniture trenera (da, mislim na Peponju
)
Španska liga jedina donekle može parirati Englezima po zanimljivosti unutar tog takmičenja, donekle. A o EURO kupovima je suvišno raspravljati mada mislim da će se Englezi opet vratiti tamo gdje pripadaju sa dolaskom ove nove garniture trenera (da, mislim na Peponju