Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#3601 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Ramzess Veliki wrote:
skafiskafsnjak wrote:Kad se samo sjetim sebe kad sam temu otvorio ... 12kg skino i u teretanu kreno poslije toga. Ma vrh vrhova :lol:

Al haj idemo sad ponovo ...rok do Ramazana :D
Trebao si u teretanu krenuti dok si imao masu. :thumbup:
Stipu tu pricu...kaze kile pretvori u misice. Kako da ne hahahahah
skafiskafsnjak

#3602 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

yoda82 wrote:Ja sam ovako smršao 14 kg za 10ak mjeseci.

http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji ... mrsanje/75
U sustini to i radim...samo vala, ne mjerim kalorije . prije sam mjerio ahhaah. Siguran sam da sam u minusu kada ovako radim :)
razonoda

#3603 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by razonoda »

Mislim da je najjednostavnije---zaustaviti ''mrshavka''na ulici i pitati ga sta jede. :zoka:
skafiskafsnjak

#3604 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

razonoda wrote:Mislim da je najjednostavnije---zaustaviti ''mrshavka''na ulici i pitati ga sta jede. :zoka:
Genetika - svako ce ti reci,ne vadi se na to. Ali itekako ima toga...imam prijatelja koji jede duplo vise od mene (ako jedemo vani nedje zajedno). I problem mu da se udeblja...zmaci hoce, a ne moze.
Ne bavi se nikakvom fizickom aktivnoscu
SaciragicB
Grijem se na: sluty

#3605 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by SaciragicB »

Po meni najbolji način:

-Izbaci čips, čokoladu, sladoled, gazirano...
-Ubaci voće, vodu, kvalitetniju hranu.
-Predano se bavi nekim sportom (šah se ne računa :-D )

I rezultati će doći sami. :wink:
razonoda

#3606 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by razonoda »

skafiskafsnjak wrote:
razonoda wrote:Mislim da je najjednostavnije---zaustaviti ''mrshavka''na ulici i pitati ga sta jede. :zoka:
Genetika - svako ce ti reci,ne vadi se na to. Ali itekako ima toga...imam prijatelja koji jede duplo vise od mene (ako jedemo vani nedje zajedno). I problem mu da se udeblja...zmaci hoce, a ne moze.
Ne bavi se nikakvom fizickom aktivnoscu
:-D Ja sam mrsava,,i kad bi navela sta jedem ---ovi mladji bi mi rekli---e, --------.Ebo te takv zivot. No ja se ne patim ,jedem sta podnosim i ne debljam se. I ne vjezbam--to je za mene najveca kazna . :zen:
skafiskafsnjak

#3607 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Ja sad s trcanja... 650 kalorija sprzio 8-)
DanteX

#3608 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by DanteX »

"Najbolje mršanje" je kada se radi na brodu.

6 mjeseci sam radio kao konj i skinuo 5 kila tako što sam živio od ribe, raznog povrća i ananasa. Svaki dan :lol:
skafiskafsnjak

#3609 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

DanteX wrote:"Najbolje mršanje" je kada se radi na brodu.

6 mjeseci sam radio kao konj i skinuo 5 kila tako što sam živio od ribe, raznog povrća i ananasa. Svaki dan :lol:
Riba povrce i ananas...gdjes to ti radioo ahahhahaha
DanteX

#3610 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by DanteX »

U restoranu na brodu.

Imali smo velik izbor hrane, od predjela do deserta. Ali nekako mi se riba najviše dojmila, pa sam je konstantno jeo. od doručka do večere. I tako svaki dan. Najbolji dio dana je bio ananas :D

Mislio sam to kući nastaviti, ali mi se ne isplati kupovati svaki dan svježi ananas (a i ribu vala), a onaj iz konzerve ima previše šećera (plus što je konzerviran).
skafiskafsnjak

#3611 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Pa znao sam da je nesto egzoticno ..cuj svaki dan riba i ananas. I da nisam na mrsanju, to bih jeo ahahahhaaha .

Sad se drzim posnog sira nekad, badema, zitarica, piletine, jabuka, banana i mnooooooooogoooo VOOOODEEE :D

PS: ma kakvo kupovanje... kupim onaj na vagu , ddodjem kuci i ocerupam ga, pola ga bacim :lol: :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3612 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Jimmy McNulty »

Ja sam smršao preko 25 kila :izet: i sad mi svi govore da sam taman, mada ja kad se pogledam u ogledalo nisam sretan onim što vidim i nisam zadovoljan. Imam 195 cm visine i 97 kila, planiram to stesat do 90. Fizički se trošim i previše, ali jednostavno ovih zadnjih par ne mogu nikako, čini mi se da će mi trebati još jedna vječnost da ispunim cilj... ko od šale sam za nekih 8 mjeseci sletio sa 125-128 (ne znam tačno jer mi nije bila tačna vaga) na 102, sa 102 na 97 mi je trebalo 5 mjeseci :D

Koliko sam trčao, vozio biciklo, trenirao, dizao tegove, pa ne znam kako da opišem to nisu istine ali ovih zadnjih 7 me ubija u pojam :D Iako sam sve "samo nečural bajo moj" dođe mi da sad počnem pit šejkove i šta ti ja znam, te zayebancije jer zbog ovih zadnjih ću dobiti slom živaca.
malwarebyte

#3613 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 24/10/2021 23:50, edited 1 time in total.
DanteX

#3614 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by DanteX »

Ja sam skinuo sam sebe 30 kg. na početku je bilo teško, prvih mjesec dana, ali onda 6 mjeseci su kile samo letjele. I onda je opet stalo. Ništa. Balansirao 82 kg godinu dana, ni manje ni više.

One zadnje kile se zaista teško skidaju, ali jedan od najboljih načina da se skinu te baš teške kile jeste da se intenzivnije trenira. jer ako se trenira pod istim "naporom" tijelo se navikne na to, nije toliko teško plus što nam to postane kao dosadno i ne trudimo se dovoljno.
Ramzess Veliki

#3615 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ramzess Veliki »

skafiskafsnjak wrote:
Ramzess Veliki wrote:
skafiskafsnjak wrote:Kad se samo sjetim sebe kad sam temu otvorio ... 12kg skino i u teretanu kreno poslije toga. Ma vrh vrhova :lol:

Al haj idemo sad ponovo ...rok do Ramazana :D
Trebao si u teretanu krenuti dok si imao masu. :thumbup:
Stipu tu pricu...kaze kile pretvori u misice. Kako da ne hahahahah
Nećeš pretvoriti kile nego ćeš sagorijevati masnoće i dobivati veću mišićnu masu, a ostali višak skidaj lakom ishranom pa kad sjevnu mišići na ljeto a ti k'o Mister Universum. Ovakav tretman se provodi na ishrani sa manje masnoća, više voća i povrća, dobrim hidriranjem i obavezno Oligogal ili Geriplex 3x1 dnevno da održiš metabolizam i uneseš dovoljno pratećih minerala i vitamina. Mogu i tablete za trudnice.
Ali ne moraš me poslušati, to je stvar izbora. :thumbup:
razonoda

#3616 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by razonoda »

@Ramzess Veliki

Ne razumijem bas muske--ako ne zive od ''misica'' , zasto im je bitno imati iste. Puno rada, novca i ne traje vjecno. :-) Vjezbati malo zbog -kondicije--i nekako , ali pupati se, mislim da nije neophodno. Isto mislim --da ''mali''broj zenski to voli.(ako bas 'oces njih da ocharas).
dzejkej

#3617 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dzejkej »

ja sam od nedjelje na keto dijeti.
danas nemam koncentracije ni sekunde.
nisam gladna ali generalno stanje lose. imate li iskustva koliko to traje, da li da ocekujem poboljsanje koncentracije, skok energije ili da se spremim jos 19 dana na ovo low-energy stanje :roll:
quarterback

#3618 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

skafiskafsnjak wrote:Ja sad s trcanja... 650 kalorija sprzio 8-)
bolje bi ti bilo da si otisao do bjelasnice pa taj broj pomnozio sa 10 :D
skafiskafsnjak

#3619 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

quarterback wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ja sad s trcanja... 650 kalorija sprzio 8-)
bolje bi ti bilo da si otisao do bjelasnice pa taj broj pomnozio sa 10 :D
Hahahhahaaha bolje bi bilo puno toga :lol:
Nisrin

#3620 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Nisrin »

Pisala sam o tabletama...nisam popila cijelo pakovanje, skinula sam 10ak kila u mjesec dana, mnogoooo centimetara u struku, rukama i nogama, tj. preporodila se :D
Ja prezadovoljna, iako ih ne pijem nekih 20ak dana i dalje nemam apetita, pijem stalno vodu, jedem pomalo...ne trazi organizam slatko kao prije, cak ne moram nista ni jesti ;)
Jos da mi je da se natjeram na malo vjezbe jhhh
ozdrlje_donje

#3621 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ozdrlje_donje »

Joooj ljetoooo i sladoled... Od predprosle sedmice sam poceo opet da ga zmarim a izbacio sam slatko iz ishrane (osim par kockica crne cokolade dnevno, 75-85% kakaa) prije otprilike dvije godine. Ali hajde dobro, i dalje treniram pa kontam i nije toliko rigorozno. Nego, htio sam da pitam da li se neko od forumasa dao malo dublje u zelene cajeve? Ja sam isprva kupavao klasicni u vrecicama i bilo kojoj prodavnici dok nisam malo vise citao o tome i saznao da je ta prasina pravi bullshit. Onda sam kupio pravi japanski "tokoname" cajnik i neke poprilicno fine sorte tipa bancha, sencha a prosle sedmice sam otvorio kesicu gyokuro-a i prilicno sam zadovoljan svime sto sam do sad probao. Nedavno sam od prijatelja dobio i matcha set ali nisam jos kupio prah, to cu cim potorosim ovo sto imam u rinfuzi a jedva cekam da se malo pozabavim tom matchom. Uglavnom, uz sve sto sam uveo kad sam odlucio da smrsam i malo se utegnem spao sam sa 87 na 73 kile, ne naglo nego postepeno, i sada to odrzavam. Najgore je bilo sto sam morao novu odjecu kupiti, skoro komplet, vecinu stare je punac sebi uzeo :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3622 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Jimmy McNulty »

Nisrin wrote:Pisala sam o tabletama...nisam popila cijelo pakovanje, skinula sam 10ak kila u mjesec dana, mnogoooo centimetara u struku, rukama i nogama, tj. preporodila se :D
Ja prezadovoljna, iako ih ne pijem nekih 20ak dana i dalje nemam apetita, pijem stalno vodu, jedem pomalo...ne trazi organizam slatko kao prije, cak ne moram nista ni jesti ;)
Svaka čast! Volim nešto ovako pročitat jer znam koje su muke. Mogla si doduše i malo opširniji post napisat, objasniti šta i kako.

Svejedno, bravo! :thumbup:
Sanda88

#3623 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Sanda88 »

Nisrin wrote:Pisala sam o tabletama...nisam popila cijelo pakovanje, skinula sam 10ak kila u mjesec dana, mnogoooo centimetara u struku, rukama i nogama, tj. preporodila se :D
izvini, o kakvim tabletama govoris?
SmokingMan

#3624 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by SmokingMan »

Vježbajte ljenčuge... :oops:
Mustang1

#3625 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Mustang1 »

Post Reply