SDP

Post Reply
popajic

#3601 Re: SDP

Post by popajic »

@stochar

kad ti imas prave igrace na terenu, moze im sudija smetati koliko hoces, ali kad raja vidi da su pruzili maksimum, pa makar i izgubili tekmu, dobice aplauz. ovdje slabo vidim pravih igraca, slabo volje za igru, a puno volje za opremanje svlacionica i popratnih sadrzaja. nazalost...
Dobro opisano i sto je najgore - tacno !
Kao sto je sascim tacno i ovo :
@quasar
GDJE JE PLATFORMA? To hocu da vidim. Znam da ne moze sve i odmah, ali daj da vidimo nesto od toga. Pa ako je uradjeno, a da mi ne znamo, dajte press konferenciju i recite: od 25877 tacaka, uradjene su dvije - ova i ova. Pa majkamustara, niko nije dijete da ne shvata ludnicu u kojoj zivimo, ali dajte nesto.
A zakljucak se nekako sam namece - nama su ove najgore dvije decenije totalno izlizale prag tolerancije i strpljenja, pa hocemo rezultate SADA i odmah . Nimalo nelogicno , ali nije ni fer svu 20-ogodisnju zuc istresti na ovih zadnjih 8 mjeseci . Pitajte bilo kojeg majstora moze li od skarta preko noci napraviti dobar aparat - nema sansi!
Mene licno enormno iritire netransparentnost eventualno uradjenog , kao da sabotiraju sami sebe :-)
stochar

#3602 Re: SDP

Post by stochar »

popajic wrote:
@stochar

kad ti imas prave igrace na terenu, moze im sudija smetati koliko hoces, ali kad raja vidi da su pruzili maksimum, pa makar i izgubili tekmu, dobice aplauz. ovdje slabo vidim pravih igraca, slabo volje za igru, a puno volje za opremanje svlacionica i popratnih sadrzaja. nazalost...
Dobro opisano i sto je najgore - tacno !
Kao sto je sascim tacno i ovo :
@quasar
GDJE JE PLATFORMA? To hocu da vidim. Znam da ne moze sve i odmah, ali daj da vidimo nesto od toga. Pa ako je uradjeno, a da mi ne znamo, dajte press konferenciju i recite: od 25877 tacaka, uradjene su dvije - ova i ova. Pa majkamustara, niko nije dijete da ne shvata ludnicu u kojoj zivimo, ali dajte nesto.
A zakljucak se nekako sam namece - nama su ove najgore dvije decenije totalno izlizale prag tolerancije i strpljenja, pa hocemo rezultate SADA i odmah . Nimalo nelogicno , ali nije ni fer svu 20-ogodisnju zuc istresti na ovih zadnjih 8 mjeseci . Pitajte bilo kojeg majstora moze li od skarta preko noci napraviti dobar aparat - nema sansi!
Mene licno enormno iritire netransparentnost eventualno uradjenog , kao da sabotiraju sami sebe :-)

naravno da ni jedan dobar majstor ne moze od skarta napraviti dobar aparat preko noci, ali moze poceti da radi na tome i iskoristi svu svoju strucnost. eh sad, da dodjes kod majstora, predas mu aparat, i onda on prvo deset dana nista ne radi, pa onda dovede neko dvoje-troje djece i da im da rade na aparatu, pa da tetki da i ona malo proba, a za to vrijeme on raspravlja s komsijom je l' aparat zdondiran ili je malo zdondiran, i ti dodjes nakon sest mjeseci, pozalis se da na aparatu nije nista uradjeno iako u reklami pise da zavrsava sve za mjesec dana, a on te jos posalje u pizdu materinu, kaze da je red da mu das jos sest mjeseci i kaze ti da si antipatriota i da ne podrzavas domacu privredu, bas me zanima kako bi reagovao i da li bi platio uslugu za koju se nisi odlucio.

a, da ni nakon sest mjeseci nije popravljeno, ali da te lik svake sedmice obavjestavao u cemu je problem, pa da si ti vidio da on zna sta treba raditi ali da je situacija prekomplicirana i za njega, da je navavlj'o neke dijelove, da je neke dijelove sam pokusavao napraviti, da ti je u medjuvremenu ponudio zamjenski aparat da koristis dok se ovaj ne popravi, bilo kakva inicijativa, mislim da bi mu bez problema dao jos bar tri mjeseca, i pitao jos 'majstore treba l' sta'...
popajic

#3603 Re: SDP

Post by popajic »

@srochar
a, da ni nakon sest mjeseci nije popravljeno, ali da te lik svake sedmice obavjestavao u cemu je problem, pa da si ti vidio da on zna sta treba raditi ali da je situacija prekomplicirana i za njega, da je navavlj'o neke dijelove, da je neke dijelove sam pokusavao napraviti, da ti je u medjuvremenu ponudio zamjenski aparat da koristis dok se ovaj ne popravi, bilo kakva inicijativa, mislim da bi mu bez problema dao jos bar tri mjeseca, i pitao jos 'majstore treba l' sta'...
To upravo i rekoh !
Bem ti misa , jos ces mi ih ogaditi :D ...valjda sta je kasno , pa su mi mozdane vijuge u slow motion- u :D
Ipak im "dajem" ove tri god. da se pokazu , dokazu ili da sve definitivno ode u p.m.
quasar

#3604 Re: SDP

Post by quasar »

Koliko poznajem neke ljude, ne vjerujem da nisu svjesni odgovornosti i da nisu svjesni da ih na vlasti ne moze ostaviti nacionalna spika vec samo rezultati, kao i to da ako projekat propadne, nece samo SDP otici u PM, nego se moze slobodno vezati za njih i sudbina multivitaminske BiH. Njihova ce odgovornost biti da su svojom nesposobnoscu dozvolili da biraci u zemlji ostanu bez izbora i da moraju glasati za sile razdora, nepravde i mraka, pa sta je kome onda manje zlo od ta tri. Svakako ce u koaliciju.

Takodjer se nadam da ima neko ozbiljan tamo i da osluskuje sta narod misli, i kad misli onako kako se njima ne dopada.
Skijaš

#3605 Re: SDP

Post by Skijaš »

quasar wrote:Koliko poznajem neke ljude, ne vjerujem da nisu svjesni odgovornosti i da nisu svjesni da ih na vlasti ne moze ostaviti nacionalna spika vec samo rezultati, kao i to da ako projekat propadne, nece samo SDP otici u PM, nego se moze slobodno vezati za njih i sudbina multivitaminske BiH. Njihova ce odgovornost biti da su svojom nesposobnoscu dozvolili da biraci u zemlji ostanu bez izbora i da moraju glasati za sile razdora, nepravde i mraka, pa sta je kome onda manje zlo od ta tri. Svakako ce u koaliciju.

Takodjer se nadam da ima neko ozbiljan tamo i da osluskuje sta narod misli, i kad misli onako kako se njima ne dopada.
Ima ali takvi ne kreiraju politiku SDP-a, dok one koji kreiraju, boli uho za tobom. Oni imaju neke svoje talove i ideje.

"Život imama se mora poboljšati. Imamo imama kojima ništa ne fali, ali i onih koji nemaju vrata na kupatilu ili moraju pozajmivati kada djecu vode u bolnicu. Imamo podršku Skupštine da provedemo ovu namjeru i drago nam je da u tome prednjačimo u BiH" Hamdija Lipovača

http://www.cazin.net/usk/usk-vlada-ce-p ... e-imamima/

Sada društvo može spavati mirnije, pitanje imama je riješeno.

praise the lord comrades
redhat

#3606 Re: SDP

Post by redhat »

convict wrote:ja bih ovoj omladinki oprostio U na kapi :mrgreen:

Bez razmišljanja. :D
Skijaš

#3607 Re: SDP

Post by Skijaš »

redhat wrote:
Bez razmišljanja. :D
Normalno da je bez razmišljanja. I o Jasenovcu kao pojmu i o pobijenoj djeci.
saibaba

#3608 Re: SDP

Post by saibaba »

Mislim da je sve u svemu sada ipak bolja federalna vlada nego sto je bila i to deset puta...

Sta mi je zalosno i nemogu da vjerujem da se ljudi smjenjuju sa funkcija na takav nacin da se snime na hodniku ili u kafani kako pricaju protiv ministra ...
redhat

#3609 Re: SDP

Post by redhat »

Skijaš wrote:
redhat wrote:

Normalno da je bez razmišljanja. I o Jasenovcu kao pojmu i o pobijenoj djeci.

:D :D :D Samo opushteno, najopushtenije opushteno.

Nemoj tako, babo joj je bio u partiji.
Skijaš

#3610 Re: SDP

Post by Skijaš »

redhat wrote:
Skijaš wrote: Normalno da je bez razmišljanja. I o Jasenovcu kao pojmu i o pobijenoj djeci.
:D :D :D Samo opushteno, najopushtenije opushteno.
Kao kad ubiješ masu ljudi i njihova izmrcvarena i opuštena, najopuštenija tijela baciš s obale da ih Sava nosi i ribe jedu ?
Kupalo

#3611 Re: SDP

Post by Kupalo »

adi62 wrote:Ja bi predložio SDP-u da učini nešto konkretno za ovaj narod a to je da promjeni zakon o zaštiti pasa lutalica dok se ne izgrade azili za pse lutalice. Ako nemogu formirati vlast, donijeti ustav itd.. valjda mogu otjerati pse sa ulice, tu im Dodik nije opravdanje. Kod mene ujutro roditelji prate djecu u školu(prvačiće) i nose štapove da prokrče put do škole,
onako u grupi izgledaju ko indijanci.
Dajte ljudi slobodu prolaza do škole, dosta je proevropskih rezolucija
:thumbup: najkonstruktivniji komentar koji sam ikada pročitao

Svi ovdje palamude o nekakvoj visokoj politici i mijenjanju svijeta dok previđate činjenicu da se svijet mijenja na sitnicama, malim koracima, malim pomacima ali sa visokim ciljem.

I ovo je jedna promjena koju bi običan čovjek itekako primjetio bez ikakve pomoći polupismenih spin doktora.
Corto Maltese

#3612 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

heckler wrote:tragikomicno je da ti mislis da ce ti iko takav post do kraja i procitati :lol:
Ja pročitao!
Corto Maltese

#3613 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Image
Politika SDP u ovom mandatu se zasniva na praštanju.
Skijaš

#3614 Re: SDP

Post by Skijaš »

Corto Maltese wrote:Politika SDP u ovom mandatu se zasniva na praštanju.
U interesu države je da se ide na slabljenje velikosrpskog faktora. Da je to moguće u saradnji sa HDZ-om, HSP-ovci ne bi imali ovoliko pozicija u entitetskoj vlasti. Nije to komplikovana jednačina Corto.
VjecitiStudent

#3615 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Josip Jurina, novi ministar obrazovanja SBK
Mogu sa zadovoljstvom konstatirati da imamo zajedničko zvono i zajedničke odmore za učenike. Dakle, u isto vrijeme zvoni zvono za hrvatsku i za bošnjačku djecu.
Kako samo SDP dere ove nacionaliste, do konacne pobjede :oops:
Ali eto, "dajmo Josipu jos tri godine, da se pokaze , dokaze"
vivaldi

#3616 Re: SDP

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:
quasar wrote:
convict wrote:ja bi ovoj omladinki oprostio U na kapi :mrgreen:
Ma ne bi, nego bih sve to lijepo zakonom zabranio. Nema revizije istorije.
Jedino se nadam da ce drzava i gradjani imati vise koristi od ove neprincipijelne koalicije, nego sto bi bilo bez nje.

I stvarno, siguran sam da znate i da smo vec milion puta rekli, da SDP nije sanjao o HSP-u, sasvim sigurno ni u najludjim snovima. Medjutim, brojke i slova su okrenuli curak.
Ja recimo SDP-u ne bih oprostio da su ostali u opoziciji. Koji qrac mi trazis glas kad se bojis preuzeti vlast? Koga ti zaje*avas? Jel cekas da imas sam 51% pa da onda vladas? A svi znamo da se to nikad nece desiti. Ja im ga nikad vise ne bih dao.
Znaci morali su odabrati. SBB i SBiH su toliki otpad i sljam da ih treba zaobici u luku. SDA se podosta ocistio pa ispadaju najmanje zlo. Da HSS ili Lijanovici imaju iole vise glasova, naravno da im HSP ne bi trebao.

I kad se sve sravni, nekom je u stvari KRIVO sto je SDP uopste na vlasti, pa zato pljuje po koaliciji koja je takva kakva je. Brak iz interesa, a ne iz ljubavi. Sta je u tome lose, kad znamo da je i politika u stvari udruzivanje radi provodjenja interesa grupa.

Sta je lose? Lose je to sto se slabo radi na ostvarenju ciljeva iz platforme i volio bih kad bi novinari pritiskali sa tim pitanjima na presicama vlade, a ne sa dnevnom politikom.
sdp je praaaavo lose odigrao prvih nekoliko mjeseci nakon izbora... praaavoooo... propaganda nula bodova, odnosi s javnoscu takodjer

mogu oni do sutra pricati o nekim kozmetickim reformama, usvajati zakone, uvoditi nove mjere stednje itd. ali dzaba im kad prosjecni gradjanin to ne osjeti... naprotiv, plate su iste vec cetiri godine, a inflacija je u medjuvremenu pojela dosta, tako da ljudi zive sve gore... i zaboli ih kurac za prijedlogom zakona o izmjenama zakona... zaboli ih i za dnevnikom... i za pet tacaka i platformom... prosjecni gradjani ne prate politiku ni blizu kao vecina forumasa, a cak su i na forumu ljudi neinformisani... i u toj situaciji je debilno ocekivati da ce ljudi osjetiti ili cak primjetiti bilo koje poteze vlade...

jos prije izbora smo svi znali da ce ekonomska situacija biti katastrofalna, a sdp ne koristi nijednu priliku da se reklamira... da sam na njihovom mjestu, organizovao bi redovne pressice, mjesecne ili kvartalne, na kojim bi npr. prezentirali koliko su razne mjere stednje na svim nivoima vlasti bile uspjesne... deset milja ustede u nekom ministarstvu USK... sto i kusur milja u ZE-DO... milion i nesh u tom i tom federalnom ministarstvu... mogu citavu kampanju napraviti od toga, jebeni reality show, jos pride na netu objavljuju koliko je love ustedjeno svim tim sitnim mjerama... raja pada na takve stvari... a sta sdp radi? nista...

druga je stvar sto zive u nekom la-la lendu kao i ostatak politicara, pa kontaju da su bitni i da narod redovno prati sta rade... mudo marjanovo... vise bi im glasova i podrske osiguralo par kilometara obilaznice i autoputa nego da oba doma parlamenta prebace plan ko rudnik banovici... ljudima je lakse prodati asfalt i beton nego neke reforme u sluzbenim listovima... i sta se uradilo? nista... a bilo je nekih pomaka, rijesene su neke stvari i na obilaznici, i na autoputu... da su pametni, fino bi od toga napravili dobru pr kampanju, cak i da se radovi nastave trenutnom dinamikom... usput, stidljivo su pomenuli spajanje tk na autoput preko zavidovica... i na tom se zavrsilo... da su samo to pitanje ozbiljno potegnuli i zasukali rukave, pokupili bi jos metar glasova u najmogoljudnijem kantonu...

Jebiga Alphonse, ti u ovom postu savjetujes kako SDP da farba narodu oci, i ti izgleda ode u politicare :D

Sta znace presice i izvjestaji kada nema konkretnog napretka u odnosu na prosle vlasti?!

Kakve su bile prosle vlasti? KATASTROFALNE!!!! Tu nema zareza, ni tacke vec samo usklicnik. Tu cemo se sloziti obojica, ali kakvi su parametri vazili za bivse, ima da vaze i za ove sadasnje.

Kazes da sa ovim novim ima napretka i pomaka, pa spominjes obilaznicu itd.

Izvini Alphonse, ali ako cemo tako ocjenjivati onda je bilo napretka i sa onim starima.

Pogledaj bilo koji grad u FBiH danas i uporedi ga prije 15 godina, pa ces vidjeti da je ljepsi, usminkaniji,...

Renovirana je masa fasada, puteva, bolnica, ponesto se novo napravilo svugdje...

Pogledaj politicke stvari - uspostavljeno je bezbroj drzavnih inistutucija, licna dokumenta, pasos, tablice, valuta, ukinute nam vize, usvojene hiljade zakona i odluka...

Jebiga, ne mozes se sada posrati na sve to i reci da je BILO KAKVA odluka ili zakon koji su donijeli platformasi znacajanija od pobrojanih. Mislim da ces se sloziti sa mnom.

Kada sve te poztivine stvari podjelis sa 15 godina poslijeratne vladavine dobices prosjek koji sasvim sigurno nije nista losiji od ovih platformaskih 7-8 mjeseci.

Medjutim zasto su i jedni i drugi katasrofalni?

Pa zato sto se se sve to desava samo i iskljucivo po inerciji. Nigdje plana i strategije. Mi smo jedina zemlja bez kapitalne investicije. Svaka druga zemlja svake godine ili najvise svake dvije pokrece neki bas kapitalni projekat.

Nas jedini kapitlani projekat je krenuo prije 10 godina (koridor) i boga pitaj kada ce se zavrsiti.

Ova vlast nastavlja po inerciji kao i prethodna. Budezti kantona i federacije su oko 4 milijardi. Kada na to dodas opstinske budzete, dio drzavnog koji ce zavrsiti u federaciji, zatim kredite, donacije, poneku investiciju...u jednom cetverogodisnjem mandatu kroz fbih ce procirkulisati bar 30 milijardi maraka.

Pa da bukvalno ljude ostecene u razvoju postavis na vlast, naravno da ce od tolike cifre MORATI ostati nekakav materijalni trag u vidu ponekog puta, vodovoda, bilo kakve infrastkutre itd., samo se to bas i ne moze nazvati uspjehom jer ga uspjehom nismo nazivali ni kod prethodne.
sarkić ajid-paša

#3617 Re: SDP

Post by sarkić ajid-paša »

Kupalo wrote:
adi62 wrote:Ja bi predložio SDP-u da učini nešto konkretno za ovaj narod a to je da promjeni zakon o zaštiti pasa lutalica dok se ne izgrade azili za pse lutalice. Ako nemogu formirati vlast, donijeti ustav itd.. valjda mogu otjerati pse sa ulice, tu im Dodik nije opravdanje. Kod mene ujutro roditelji prate djecu u školu(prvačiće) i nose štapove da prokrče put do škole,
onako u grupi izgledaju ko indijanci.
Dajte ljudi slobodu prolaza do škole, dosta je proevropskih rezolucija
:thumbup: najkonstruktivniji komentar koji sam ikada pročitao

Svi ovdje palamude o nekakvoj visokoj politici i mijenjanju svijeta dok previđate činjenicu da se svijet mijenja na sitnicama, malim koracima, malim pomacima ali sa visokim ciljem.

I ovo je jedna promjena koju bi običan čovjek itekako primjetio bez ikakve pomoći polupismenih spin doktora.
Političari vjerovatno ne osjećaju ovaj problem jer svoju djecu voze autima do škole. Recimo da ovi naši na državnoj razini moraju voditi visoku politiku, primati strane delegacije i slično, ali brate ovi na općinskoj razini bi se trebali baviti problemima malih ljudi. Oni uvjek žure, nemaju vremena, nema ih u mjesnoj zajednici do izbora, ko onda predstavlja običnog birača, ko će saslušati njegove problema, niko. Ja nešto pisao o kongresu, pomalo šaljivo i odmah me kritikuju da sam izišao iz sistema i da se nisam usaglasio sa predsjednikom stranke. Ja kažem da se ni on nije usaglasio samnom jer on mene predstavlja, jeble ih njihove rezolucije, nemogu ćuku istjerati sa trga u sred Bihaća.
Sarkić Ajid-paša
nosara

#3618 Re: SDP

Post by nosara »

Skijaš wrote:
U interesu države je da se ide na slabljenje velikosrpskog faktora. Da je to moguće u saradnji sa HDZ-om, HSP-ovci ne bi imali ovoliko pozicija u entitetskoj vlasti. Nije to komplikovana jednačina Corto.
:lol:

Od ovakvog bivseg sdp-a taj faktor nece dobit ni hunjavicu... :D
nosara

#3619 Re: SDP

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
Image
Politika SDP u ovom mandatu se zasniva na praštanju.
Mozda mala sve radi...? :?
Kupalo

#3620 Re: SDP

Post by Kupalo »

naravno Adi ...to sam imao priliku vidjeti kako predsjednik Komšić svoje dijete dovodi pod punom pratnjom SIPA-e u međunarodni vrtić na Grbavici.

Haj sad čovjeku je to usput kad ide na posao ujutro, ali realno nemre ni vidjeti kako to radi običan narod i s čime se pri tome suočava.

Ovaj zakon koji si pomenuo je stvorio države za pse a ne državu za čovjeka. Po meni SDP više pada na ovakvim stvarima, jer ne čini ništa da olakša život čovjeku mijenjajući stvari koje može, a koga boli s kime je ko u koaliciji :-)
al_akhisari

#3621 Re: SDP

Post by al_akhisari »

Corto Maltese wrote:
heckler wrote:tragikomicno je da ti mislis da ce ti iko takav post do kraja i procitati :lol:
Ja pročitao!
+ 1 ...sto ne znaci da se slazem sa svime iznesenim u istom :D
Skijaš

#3622 Re: SDP

Post by Skijaš »

nosara wrote:
Skijaš wrote:

Life is shit, and then you die. To je jedan način da se gleda na stvari. Drugi je da mi, ovakvi kakvi smo, kroz stranački sistem kakav imamo, u zemlji u kakvoj živimo, pokušamo poboljšati stvari koliko je to u našoj moći.
Dragon_Knight_Order

#3623 Re: SDP

Post by Dragon_Knight_Order »

adi62 wrote:Image
Užas. Horor film. Isto je i u Beogradu. Ako ovako nastave, biće ovakva izreka: nas i pasa 300 miliona.
nosara

#3624 Re: SDP

Post by nosara »

Skijaš wrote:
nosara wrote:
Skijaš wrote:

Life is shit, and then you die. To je jedan način da se gleda na stvari. Drugi je da mi, ovakvi kakvi smo, kroz stranački sistem kakav imamo, u zemlji u kakvoj živimo, pokušamo poboljšati stvari koliko je to u našoj moći.
Ja preferiram drugi, ali sdp is shit, pa sam fulio u neznanju... However, they gonna die, politicki, vec dogodine, hopefully... :D
sarkić ajid-paša

#3625 Re: SDP

Post by sarkić ajid-paša »

Primjer iz zdravstva gdje se može pomoći običnom smrtniku.
Čovjek kad se razboli ode svom doktoru a ovaj napiše uputnicu specijalisti. Odeš specijalisti i on odredi dijagnozu i terepiju i napiše kad trebaš doći na kontrolu.
E sad nastaje problem i stvaraju se velike gužve da bi se dobila nova uputnica jer je takvih pacijanata ogroman broj koji kod svog doktora traže samo uputnicu za kontrolu.
Ako je meni specijalista napisao da dodjem za mjesec dana, nevidim razloga da idem svom doktoru po uputnicu, mogu ići direktno kod specijaliste jer se i tako moram javiti gore sestri da me evidentira.
Kad me već evidentira neka ona napiše uputnicu ako treba.
Tvrdim da bi se gužve kod dokora opšte prakse smanjile za 30% kad bi se za kontrolu išlo direktno specijalisti. Možda je ministru zdravstva ovo smv glupo jer on nema ovaj problem ali treba da zna da obična sirotinja doživljava stresove zbog ovog problema.
Post Reply