Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

art
GOT

Image

Image

Image

Image
klixoris

#3603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

karanana wrote:evo bas sad gledam na hrt2 s02e10 sa ovim dzekom sto mijenja lica. on dade aryji neki novcic i kaze joj da ako joj ikad bude potrebna dzekova pomoc da novcic dadne bilo kome sa bravosa. ne bih ja jos dzekena iskljucio i otpisao do kraja serijala. mozda ga nema u dosadasnjim pisanjima, ali izace jos knjiga.
....i treba da kaze : Valar morghulis 8-)
sizifinho

#3605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Mišo_Kovač wrote:Samog knjiškog materijala ima za još dvje-tri sezone sigurno... Winds of Winter (slijedeća knjiga), uz sav optimizam svijeta, nece izaci prije kraja 2015, tako da sad za sad serija neće stići knjige... S druge strane, serija može i odlutat od knjiga u nekom trenutku, kao što se dešavalo i do sad, tako da se i tu sigurno može "ukrast " vremena :P
Koliko sam ja upratio, imaju dva scenarija, od kojih je jedan mnogo izgledniji od drugog:
1. Da producenti natjeraju Martina da požuri s završavanjem i uređivanjem manuscripta

2. Da serija prestigne knjigu, i tu onda imamo problem što će najvjerovatnije imati jedan završetak- jer je martin rekao režiserima kako završava sve. To je problem za knjigoljupce, mada meni neće biti xD

Eh, fazon je što je Martin sam sebe zajebao. Naime, on je poznat kao pisac koji uživa u razvlačenju posla ali kvalitetnog posla. Kad završi knjigu, to je remek djelo. Pošto je potpisao takav ugovor, on ne može određivati brzinu kojom ide tok serije :( Ako oni njega požure da završi, može malo smlatiti i to utječe i na seriju samim tim :D
On je predlagao da bude 7 sezona i 3 filma, kao "closure" ILI da naprave jedan veliki hijatus, u čijem međuvremenu bi snimili Tales of Dunk and Egg. To je priča od Ae...ne bih da spojlam ljudima koji su užasnuti ovakvim stvarima :-) pokvarit ću im užitak...
Nejse, producenti su odbili obje ideje, a vjerujem da Martin neće žuriti...serija će biti gotova za 7 sezona, to je haman pa 100 posto. EVENTUALNO 8a bude, ali i to na kamate.
annoy

#3606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ja nemam problem s time da serija ima jedan završetak, a knjiga drugi. Zapravo radije bih da bude tako, ako već serija mora prestić knjigu, nego da serija zaspojla kraj kakav će biti i u knjigama.
sizifinho

#3607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

annoy wrote:Ja nemam problem s time da serija ima jedan završetak, a knjiga drugi. Zapravo radije bih da bude tako, ako već serija mora prestić knjigu, nego da serija zaspojla kraj kakav će biti i u knjigama.
pa da, to bi bilo super ali je malo vjerovatno

Sent from my PMP5580C using Tapatalk
mixone1995

#3608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

.
mixone1995

#3609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

Po meni je 7-8 sezona idealno :thumbup:
moon_walker_90

#3610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by moon_walker_90 »

Ajde neka mi neko na pp posalje makar dio sta ce biti u narednoj epozodi,jer ja ovo necu moci docekati :lol: makar dio :)
VenomousV

#3611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

VenomousV wrote:sta ono sansa nosi oko vrata?
i opet :roll:

Image

jel' sta bitno il' 'nako jewelery?
karanana

#3612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

pa ako je bitno, onda ce biti spoiler. a ja mislim da je nako jewlery
rage_guy

#3613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Jel to nakon Joffovog vjencanja svaki Sansin nakit sumnjiv? :D
VenomousV

#3614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

u ovoj seriji je sve moguce :D
plus je i ofarbaTa :D
todd_smith

#3615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

Je li ovo znaci da ce i ona sise izbaciti?

Daj ba gledam 4 sezone, nigdje se Cersei ne skida :(
Juliuscezar

#3616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ja sam mozda primjetio jednu nelogicnost, iako to vjerovatno nije nelogicnost nego ja nisam logicki poslozio kako treba sve. Na pocetku nas citava prica navodi da je Jon Arryn ubijen jer je kopao po porodicnom stablu Barethona i skontao da Joffrey nije Bareathon, istrazujuci ubistvo to je i Eddard otkrio i to je bio valjda glavni razlog sto nije htio podrzati Joffreya za kralja. Međutim odjednom dodje onaj Baelish i otkrijemo da je ustvari Lyssa (Jonova zena) ga otrovala kako bi mogla se udati za Baelisha, a navodno je sve to Baelish isplanirao unaprijed kako bi doveo Eddarda u Kings Landing i kako bi ga smaknuli.
PIMP-Meister-2000

#3617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by PIMP-Meister-2000 »

todd_smith wrote:Je li ovo znaci da ce i ona sise izbaciti?

Daj ba gledam 4 sezone, nigdje se Cersei ne skida :(

:thumbup:
brain bubbles

#3618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

pogledao sam trailer za ovu devetu epizodu bar 10 puta, jedva cekam :evil:
lajkujMe

#3619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by lajkujMe »

jesam budalaaaaaaa sto sam pogledao video s spoilerima iz knjiga, auuu jbmt zivote nisao htio znati neke od ovih stvariiiiii
annoy

#3620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

PIMP-Meister-2000 wrote:

Jebeš nju, vidi Butlera s tom bradom :-) moram opet pogledat taj film :evil:
Lena mi je više lijepa nego zgodna, Cersei bi trebala biti malo...bujnija
Idemedosumom

#3621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

bhnapoleon1 wrote:Ja sam mozda primjetio jednu nelogicnost, iako to vjerovatno nije nelogicnost nego ja nisam logicki poslozio kako treba sve. Na pocetku nas citava prica navodi da je Jon Arryn ubijen jer je kopao po porodicnom stablu Barethona i skontao da Joffrey nije Bareathon, istrazujuci ubistvo to je i Eddard otkrio i to je bio valjda glavni razlog sto nije htio podrzati Joffreya za kralja. Međutim odjednom dodje onaj Baelish i otkrijemo da je ustvari Lyssa (Jonova zena) ga otrovala kako bi mogla se udati za Baelisha, a navodno je sve to Baelish isplanirao unaprijed kako bi doveo Eddarda u Kings Landing i kako bi ga smaknuli.
I ja sam upravo o ovome razmisljao. Kako je Baelish mogao znati da ce Robert odmah Ned Starka zvati da bude Hand of the King? Jel on to sve cinio samo kako bi se priblizio Nedovoj zeni ili?
Legollas

#3622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Legollas »

Idemedosumom wrote:
bhnapoleon1 wrote:Ja sam mozda primjetio jednu nelogicnost, iako to vjerovatno nije nelogicnost nego ja nisam logicki poslozio kako treba sve. Na pocetku nas citava prica navodi da je Jon Arryn ubijen jer je kopao po porodicnom stablu Barethona i skontao da Joffrey nije Bareathon, istrazujuci ubistvo to je i Eddard otkrio i to je bio valjda glavni razlog sto nije htio podrzati Joffreya za kralja. Međutim odjednom dodje onaj Baelish i otkrijemo da je ustvari Lyssa (Jonova zena) ga otrovala kako bi mogla se udati za Baelisha, a navodno je sve to Baelish isplanirao unaprijed kako bi doveo Eddarda u Kings Landing i kako bi ga smaknuli.
I ja sam upravo o ovome razmisljao. Kako je Baelish mogao znati da ce Robert odmah Ned Starka zvati da bude Hand of the King? Jel on to sve cinio samo kako bi se priblizio Nedovoj zeni ili?
pa pretpostavio je to, jer su Ned i Robi dobri jarani
racionalista

#3623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by racionalista »

Mozda je prvobitno ciljao da likvidira Neda i spenga se sa Cat. Ostrozemlje je puno mocnije od "doline". Međutim, nastupile su određene smetlje pa je plan morao biti malo izmijenjen :D
VenomousV

#3624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

racionalista wrote:Mozda je prvobitno ciljao da likvidira Neda i spenga se sa Cat. Ostrozemlje je puno mocnije od "doline". Međutim, nastupile su određene smetlje pa je plan morao biti malo izmijenjen :D

smetlje?
molim te reci mi da je typo :D
racionalista

#3625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by racionalista »

"smetnje" :D :izet:
Post Reply