GOT

Moderator: _BataZiv_0809
....i treba da kaze : Valar morghuliskaranana wrote:evo bas sad gledam na hrt2 s02e10 sa ovim dzekom sto mijenja lica. on dade aryji neki novcic i kaze joj da ako joj ikad bude potrebna dzekova pomoc da novcic dadne bilo kome sa bravosa. ne bih ja jos dzekena iskljucio i otpisao do kraja serijala. mozda ga nema u dosadasnjim pisanjima, ali izace jos knjiga.
Koliko sam ja upratio, imaju dva scenarija, od kojih je jedan mnogo izgledniji od drugog:Mišo_Kovač wrote:Samog knjiškog materijala ima za još dvje-tri sezone sigurno... Winds of Winter (slijedeća knjiga), uz sav optimizam svijeta, nece izaci prije kraja 2015, tako da sad za sad serija neće stići knjige... S druge strane, serija može i odlutat od knjiga u nekom trenutku, kao što se dešavalo i do sad, tako da se i tu sigurno može "ukrast " vremena
pa da, to bi bilo super ali je malo vjerovatnoannoy wrote:Ja nemam problem s time da serija ima jedan završetak, a knjiga drugi. Zapravo radije bih da bude tako, ako već serija mora prestić knjigu, nego da serija zaspojla kraj kakav će biti i u knjigama.
i opetVenomousV wrote:sta ono sansa nosi oko vrata?

todd_smith wrote:Je li ovo znaci da ce i ona sise izbaciti?
Daj ba gledam 4 sezone, nigdje se Cersei ne skida
Jebeš nju, vidi Butlera s tom bradomPIMP-Meister-2000 wrote:
I ja sam upravo o ovome razmisljao. Kako je Baelish mogao znati da ce Robert odmah Ned Starka zvati da bude Hand of the King? Jel on to sve cinio samo kako bi se priblizio Nedovoj zeni ili?bhnapoleon1 wrote:Ja sam mozda primjetio jednu nelogicnost, iako to vjerovatno nije nelogicnost nego ja nisam logicki poslozio kako treba sve. Na pocetku nas citava prica navodi da je Jon Arryn ubijen jer je kopao po porodicnom stablu Barethona i skontao da Joffrey nije Bareathon, istrazujuci ubistvo to je i Eddard otkrio i to je bio valjda glavni razlog sto nije htio podrzati Joffreya za kralja. Međutim odjednom dodje onaj Baelish i otkrijemo da je ustvari Lyssa (Jonova zena) ga otrovala kako bi mogla se udati za Baelisha, a navodno je sve to Baelish isplanirao unaprijed kako bi doveo Eddarda u Kings Landing i kako bi ga smaknuli.
pa pretpostavio je to, jer su Ned i Robi dobri jaraniIdemedosumom wrote:I ja sam upravo o ovome razmisljao. Kako je Baelish mogao znati da ce Robert odmah Ned Starka zvati da bude Hand of the King? Jel on to sve cinio samo kako bi se priblizio Nedovoj zeni ili?bhnapoleon1 wrote:Ja sam mozda primjetio jednu nelogicnost, iako to vjerovatno nije nelogicnost nego ja nisam logicki poslozio kako treba sve. Na pocetku nas citava prica navodi da je Jon Arryn ubijen jer je kopao po porodicnom stablu Barethona i skontao da Joffrey nije Bareathon, istrazujuci ubistvo to je i Eddard otkrio i to je bio valjda glavni razlog sto nije htio podrzati Joffreya za kralja. Međutim odjednom dodje onaj Baelish i otkrijemo da je ustvari Lyssa (Jonova zena) ga otrovala kako bi mogla se udati za Baelisha, a navodno je sve to Baelish isplanirao unaprijed kako bi doveo Eddarda u Kings Landing i kako bi ga smaknuli.
racionalista wrote:Mozda je prvobitno ciljao da likvidira Neda i spenga se sa Cat. Ostrozemlje je puno mocnije od "doline". Međutim, nastupile su određene smetlje pa je plan morao biti malo izmijenjen