Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lejlamo wrote:
Drzava u kojoj je nastala borilacka vjestina Krav Maga je ?
a- Francuska
b- Indonezija c- Izrael
1-24 1 pr.
jao nikad čula ...cuj krav maga ..izrael ili indonezija...ma nije indonezija ....ali ne smijem rizikovati.....opet preskok
lejlamo wrote:
BIRKINKA, modni detalj koji je dobio ime po engleskoj pjevačici i glumici Jane Birkin je vrsta ?
a- perike
b- haljine c- torbe
na galeriji sve macak do macka ...
lejlamo wrote:
rock grupe 1-10 1 pr.
idemo ej si grom di si raspali
Ko je alfa i omega, gitarista i tekstopisac, jedan od najboljih gitarista svih vremena, u britanskoj grupi čije bismo ime mogli prevesti kao ''Grozni tjesnaci'' ili ''U škripcu''?
AC_grom_DC wrote:
Ko je alfa i omega, gitarista i tekstopisac, jedan od najboljih gitarista svih vremena, u britanskoj grupi čije bismo ime mogli prevesti kao ''Grozni tjesnaci'' ili ''U škripcu''?
AC_grom_DC wrote:
a-Jimmy Page b- Mark Knopfler c- Glenn Tipton
radi se o grupi Dire Straits
taj je tvoj mačak na kojeg si tipovala jedan od gitarista u grupi Judas Priest...........
imala si preskok....zašto da s preskokom ideš kući....al svakako si kući , tako da....
AC_grom_DC wrote:
radi se o grupi Dire Straits
taj je tvoj mačak na kojeg si tipovala jedan od gitarista u grupi Judas Priest...........
imala si preskok....zašto da s preskokom ideš kući....al svakako si kući , tako da....
ma glena sam slusala ...on je meni alfa i omega
nema veze ....bit ce bolje drugi put
lejlamo wrote:
Izbaci uljeza a to je hungarizam među dva germanizma? a- karika
b- cigla
c- bina
bravo Lejla, bravo.....izgubila si cirka 21 protivnika jer su penzioneri sa galerije stisnuli ciglu a šminkerčići binu....
a i pomog'o sam ti....a štaš'...nisi ti meni svak
ovo vala i da nikada nisam čula ...idući po sistemu eliminacije....tajaland ...100% nije, španci ...nisu također.....e šveđani jedini ostadoše ....taman otišla kući...a neću .....podvući ću šveđane...
lejlamo wrote:
Kojom državom danas vlada dinastija Bernadotte?
a- Tajlandom
b- Španijom c- Švedskom
ovo vala i da nikada nisam čula ...idući po sistemu eliminacije....tajaland ...100% nije, španci ...nisu također.....e šveđani jedini ostadoše ....taman otišla kući...a neću .....podvući ću šveđane...
al moraš priznat da malo i tajlandski zvuči...ono....Bernadotte....eh, eh...nisi upala u jamu koju sam ti bio iskopao... .....TAJLANDSKA ZAMKA
poznate slike - narkomanija 1-69 3 pr.l
prva tema vrijedi paaa jedno 15 protivnika
druga .....7
lejlamo wrote:
prihvatam izazov.....ako su tako POZNATE ...onda sam barem nacula nesto ...a imam i preskoke
tih 69 ne komentarisem, stid me
mene nije stid
e dakle Lejla odabrala si slike. Ova slika je poznata bar ljubiteljima slikarstva a da li si i ti među njima, dakle među tim kojima je ova slika poznata , vidjećemo....
Naslov najpoznatije i najveće slike francuskog slikara Paula Gaugina, naslikane 1897. god. u tehnici ulje na platnu glasi : ''Odakle dolazimo ? Šta smo? ......?
a- Čemu se nadamo?
b- Zašto postojimo?
c- Kuda idemo?
znači tražiš treći dio naziva ove poznate slike....1-69 3 pr.
AC_grom_DC wrote:
Naslov najpoznatije i najveće slike francuskog slikara Paula Gaugina, naslikane 1897. god. u tehnici ulje na platnu glasi : ''Odakle dolazimo ? Šta smo? ......?
a- Čemu se nadamo?
b- Zašto postojimo? c- Kuda idemo?
1-69 3 pr.
znam neke druge gogenove uratke ....a ovaj naziv...ako cemo po logici ...trebao bi glasiti...Odakle dolazimo; Sta smo; Kuda idemo.?..valjda .....i ...kako se u pitanjima inace dosta oslanjam na logiku .....i ovaj cu put ......
lejlamo wrote:
a- Čemu se nadamo?
b- Zašto postojimo? c- Kuda idemo?
znam neke druge gogenove uratke ....a ovaj naziv...ako cemo po logici ...trebao bi glasiti...Odakle dolazimo; Sta smo; Kuda idemo.?..valjda .....i ...kako se u pitanjima inace dosta oslanjam na logiku .....i ovaj cu put ...... [/quote]
bravo Lejla....eto znaš uratke....meni jedino ostaje utjeha da i ''zašto postojimo '' i ''čemu se nadamo'' ima neke logike
slavenska mitologija - grane umjetnosti 1-54 3 pr.
prva tema vrijedi 4 protivnika
druga 10