Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muha-V8 wrote:Trebam savjet , BMW E39 , 2,2i M54B22.
Razlog : potrošnja ulja 1l-500 kilometara, vodu ne troši,ne nabija pritisak u crijevima, zadimi pri jacem gasu uz brdo kad idem.
Auto po mom nekom osjecaju fino ide i povlaci kad treba i ako pomislim da bih trebao biti življi ali nisam vozio istog da bi uporedio.
Ako imate preporuku za dobrog majstora ili iskustva sa istim problemom ( Sarajevo i okolina-na internet sam našao za Buzu u Visokom pa ako imate kakva iskustva sa Buzom)
jer po meni je jedina opcija otvaranje motora da se ustanovi stanje. Gumice ventila ili.... Motor ima preko 300000
Imas dva servisa u Sarajevu sa iskustvom u otvaranju motora i popravkom istih, jedam je uu Safeta Zajke mislim br.100 ili tako nesto, i drugi je na Otoci, praonica "Diablo", mislim da se isto zove "MUHA", bio par puta drugim poslom, i vidio mladjih auta sa otvorenim motorima. Za ove momke iz Safeta Zajke znam da imaju iskustva, tel. 061/205-773.
Ja sam cuo da Diablo ima neku saradnju sa SM chip tuningom? Oni su ovlasteni distributeri, znac li to da i oni dole rade chip tuning auta na otoci ?
Last edited by Leon16v on 01/12/2015 15:36, edited 1 time in total.
muha-V8 wrote:Trebam savjet , BMW E39 , 2,2i M54B22.
Razlog : potrošnja ulja 1l-500 kilometara, vodu ne troši,ne nabija pritisak u crijevima, zadimi pri jacem gasu uz brdo kad idem.
Auto po mom nekom osjecaju fino ide i povlaci kad treba i ako pomislim da bih trebao biti življi ali nisam vozio istog da bi uporedio.
Ako imate preporuku za dobrog majstora ili iskustva sa istim problemom ( Sarajevo i okolina-na internet sam našao za Buzu u Visokom pa ako imate kakva iskustva sa Buzom)
jer po meni je jedina opcija otvaranje motora da se ustanovi stanje. Gumice ventila ili.... Motor ima preko 300000
stariji opelovi dizelasi imaju istu tu boljku koja se lako rjesava , ali treba malo vremena da se dodje do mjesta problema. gumene podloške dizni s vremenom otvrdnu, pa ulazi zrak i ulje se polako mijesa sa naftom, sto se vidi u filteru nafte. mozda je i kod tebe inesto slicno...
Ja sumnjam na gumice ventila+karike su pod ? Provjerim u ova dva servisa da vidim šta oni misle i imaju li kakve garancije na rad.
Gumice ili karike, nema trece. Kompresija bi pokazala bar otprilike sta je. Malo manja kompresija, gumice, vise manja ili vece razlike po cilindrima bi mogle biti karike. Ima li bitanga mjerac, pitaj njega!
bitanga_sa_otesa wrote:
goli kuhar hahaha
@ ozone difloni ,ali pravi naziv je gumice ventila...
dosao mi je danas novi alat za zamjenu zupcastog pa mozes doci
bitanga_sa_otesa wrote:
goli kuhar hahaha
@ ozone difloni ,ali pravi naziv je gumice ventila...
dosao mi je danas novi alat za zamjenu zupcastog pa mozes doci
Ih ovo luc za potpale. Dze je ba cedar ili barem bukovina
Kad u Google ukucas bilo koji od pojmova tifloni, tefloni, difloni svi prolaze, jbga nije ni čudo da ispadamo nepismeni
"Diflon" je izgleda italijanska firma koja se bavi proizvodnjom raznoraznih dihtunga. Pretpostavljam da su nekada radili ili i dalje rade gumice ventila, pa je narod malo okrenuo naziv i sinonim za gumice ventila ostade "teflon".
Isto kao sto je ostao digitron, ili jos bolji primjer kako se "fenig" okrenu u "fening", a neki su cak okretali i u "felinge".
Provjeri prekidac stop svjetala,nisam siguran ali mislim da je negdje iznad pedale kocnice.Kod audija se desava isti prob.i ako nije prekidac moze se rucno odblokirati,a da li ide i kod tuarega neznam.Skine se pepelnica ispred rucice mjenjaca i u njoj jedan mali cetvrtasti poklopac ispod kojeg se nalazi nesto kao saraf koji moras pomjeriti da bi odblokiralo.Pozz.
Samo da pritefterim glede mog problema sa prošle stranice,auto se korigovalo,tačnije danas se malo ugrijalo na suncu,a u povratku nije više obaralo temperaturu,ali svakako odem majstoru da pogleda,a toplo se nadam da je ovo samo bilo radi toga što mi je vani stajalo na ovoj zehmeriji.