ova tvrdnja da su testeri jaci i postojaniji od obicnih u kutijama, pa koliko moras bit jadan i veze s vezom nemat oko parfema da ti ljudi prodaju tu pricu?
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- KB9
#3601 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
pito sam kolko si platila i od koga uzela jer ima ljudi sto kupuju po fejsbuku one turske/ruske testere i ubjedjeni su da se moze original uzet dva komada za 100 maraka npr
ima cak i ona jedna stranica gdje je zena cijene istih tih testera podigla na 90 po komadu i jos vise joj vjeruju jer su skuplji, sigurnije im a to sto prodaje tom ford testere u bijelim kutijama koji prosto ne postoje kao takvi kod te firme to nikom nista
ova tvrdnja da su testeri jaci i postojaniji od obicnih u kutijama, pa koliko moras bit jadan i veze s vezom nemat oko parfema da ti ljudi prodaju tu pricu?
- Michun
#3602 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Stigao mi parfem. Super je, pravi gorki badem. Ko voli, preporucam. Trajan je zaista. A kako nije dizajnerski brend, nego "biljni" bocica je jednostavna i nije skupo. Oko 20ak eura na ebay. Imaju i drugih nota.

I da, testeri jesu jaci.

I da, testeri jesu jaci.
- radiša
#3603 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Trebas guglat jer nisi u pravu,napadas covjeka bez potrebe samo zato sto nisi upucen i jos dalje nastavljas svoju teoriju koja nije tacna.Ljudi koji prave parfeme valjda bolje znaju od tebe koji ih koristis.Al nema veze ti si to sebi zacrto u glavi i lakse je drugim pametovat nego priznat sebi da nisi upucen...Dr Baltazar wrote: Nemam šta guglat. Imam trenutno 40 parfema, preko 60 sam ih imao u životu sa 20 godina. Dovoljno da sam jako kompetentan pričati na ovu temu.
Jedine razlike između testera i originala su:
- kutija
- tester ponekad nema čep
Sve ostalo je u glavi čovjeka tj.da umisli kako je tester jači. Naravno, priču o reformulaciji sam već pomenuo.
Misli kako hoces tvoja stvar,sa takvim se ne treba ubjeđivat.
- KB9
#3604 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ne, nisu jaci, nisu bili jaci i nikad nece bit jaci testeri (doduse za buducnost ne znas, mozda nekad budu jaci pa i slabiji) jer to je bukvalno isti parfem ko u prodaji (samo mu eventualno na bocici pise da je tester) 
- radiša
#3605 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ok hajde dokazi suprotno ali ne svojom tvrdnjom pa cu se sloziti sa tvojim misljenjem.KB9 wrote:ne, nisu jaci, nisu bili jaci i nikad nece bit jaci testeri (doduse za buducnost ne znas, mozda nekad budu jaci pa i slabiji) jer to je bukvalno isti parfem ko u prodaji (samo mu eventualno na bocici pise da je tester)
-
Dr Baltazar
#3606 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Vjerovatno za razliku od tebe imam i jedno i drugo. Doduše, samo jedan tester imam jer preferiram da imam i kutiju uz parfem, ali sam probao na desetine testera i poredio ih sa svojim originalima i nikakve razlike nema. Tester može samo biti jači ukoliko se radi o parfemu koji je reformulisan, pa je taj tester na polici u parfumeriji vintage, a ovaj koji možeš kupiti original ustvari reformulisana verzija (čitaj razvodnjena u ovom slučaju). Pa više vjerujem ljudima koji imaju po 200+ parfema nego tim što prave parfeme, ako već hoćeš da znašradiša wrote:Trebas guglat jer nisi u pravu,napadas covjeka bez potrebe samo zato sto nisi upucen i jos dalje nastavljas svoju teoriju koja nije tacna.Ljudi koji prave parfeme valjda bolje znaju od tebe koji ih koristis.Al nema veze ti si to sebi zacrto u glavi i lakse je drugim pametovat nego priznat sebi da nisi upucen...Dr Baltazar wrote: Nemam šta guglat. Imam trenutno 40 parfema, preko 60 sam ih imao u životu sa 20 godina. Dovoljno da sam jako kompetentan pričati na ovu temu.
Jedine razlike između testera i originala su:
- kutija
- tester ponekad nema čep
Sve ostalo je u glavi čovjeka tj.da umisli kako je tester jači. Naravno, priču o reformulaciji sam već pomenuo.
Misli kako hoces tvoja stvar,sa takvim se ne treba ubjeđivat.
I evo ti primjer za nedavno reformulisani Versace Pour Homme koji je dosta popularan. U parfumeriji stoje testeri ovog parfema koji su stari najmanje 2 godine i parfem je u to vrijeme bio odlične postojanosti. Međutim, reformulisali su ga i značajno oslabili. Toliko da pojedinima na koži traje ~ 1h što je smiješno. I ljudi koji ne znaju puno o ovome će tvrditi da je u ovom slučaju tester jači, a ne znaju pozadinu svega. O ovom ja pričam
Pa pitaj ove na piku što prodaju i svaki će ti reći ovo što sam ja rekao. A oni vrte ogroman broj parfema.
Last edited by Dr Baltazar on 12/06/2016 11:08, edited 1 time in total.
- radiša
#3607 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Sa ovim si reko sve.Dr Baltazar wrote: Pa više vjerujem ljudima koji imaju po 200+ parfema nego tim što prave parfeme, ako već hoćeš da znaš![]()
-
BJB
#3608 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Posalji mi ime seller pp-om, please. Jesu li ti ovi nasi naplatili carinu i ostalo?Michun wrote:Stigao mi parfem. Super je, pravi gorki badem. Ko voli, preporucam. Trajan je zaista. A kako nije dizajnerski brend, nego "biljni" bocica je jednostavna i nije skupo. Oko 20ak eura na ebay. Imaju i drugih nota.
I da, testeri jesu jaci.
@KB9, jedan 90KM, drugi 85KM. Do mog nosa je, prsnula Versense na rub ciste kosulje u ormaru, jutros jasno osjetim miris, do mog nosa je.
I meni se cini da su testeri dosta postojaniji, jedina mana je sto dodju u bezveznoj kutiji i nekad nemaju cep.
Iskreno, najbolje su mi se pokazali parfemi sa fragrancex.com, ali ne mogu izbjeci carinu i pdv, cak ni s nekim jeftinijim parfemima.
- KB9
#3609 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
nemam ja tebi sta dokazivat, svaki put kad pises na temu parfema to budu ciste lazi i nebuloze sto ce rec il da trolas il jednostavno blage veze nemas, u oba slucaja ti nema pomociradiša wrote:ok hajde dokazi suprotno ali ne svojom tvrdnjom pa cu se sloziti sa tvojim misljenjem.KB9 wrote:ne, nisu jaci, nisu bili jaci i nikad nece bit jaci testeri (doduse za buducnost ne znas, mozda nekad budu jaci pa i slabiji) jer to je bukvalno isti parfem ko u prodaji (samo mu eventualno na bocici pise da je tester)
-
Dr Baltazar
#3610 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nek kupuje šta god ko hoće. Parfem može biti postojan i nepostojan. To zavisi, isključivo, od tog parfema. Brend ne igra ulogu, kao ni to da li je u pitanju tester. Ja volim imati i kutiju parfema i zato kupujem samo originale. Ti kad budeš imao primjer gdje je tester jači, uz dokaz da su oba parfema iz iste godine i mjeseca proizvodnje, bit će mi zadovoljstvo uvažiti tvoje mišljenje jer bih u budućnosti 10 km po parfemu ostavljao sebiradiša wrote:Sa ovim si reko sve.Dr Baltazar wrote: Pa više vjerujem ljudima koji imaju po 200+ parfema nego tim što prave parfeme, ako već hoćeš da znaš![]()
@KB9
Last edited by Dr Baltazar on 12/06/2016 11:15, edited 1 time in total.
- radiša
#3611 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
pa ne mozes dokazat jer pricas na temelju svoje ne upucenosti i ne znanja.ljude koji te fino pitaju pokusavas uvredama u nesto ubjediti,sto govori samo o tebi kakva si ljudska velicina.kad dokazes suprotno a ne svojim ne znanjem mozemo pricat dalje do tada zivi u zabludi.KB9 wrote:nemam ja tebi sta dokazivat, svaki put kad pises na temu parfema to budu ciste lazi i nebuloze sto ce rec il da trolas il jednostavno blage veze nemas, u oba slucaja ti nema pomociradiša wrote:ok hajde dokazi suprotno ali ne svojom tvrdnjom pa cu se sloziti sa tvojim misljenjem.KB9 wrote:ne, nisu jaci, nisu bili jaci i nikad nece bit jaci testeri (doduse za buducnost ne znas, mozda nekad budu jaci pa i slabiji) jer to je bukvalno isti parfem ko u prodaji (samo mu eventualno na bocici pise da je tester)
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3612 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne mogu sa 100 % sigurnošcu tvrditi da su testeri jaci, al' moj nos bi rek'o da jesu, neznatno, al' taman toliko da vec duži period nabavljam testere, a i jos jedan bitan faktor je u igri, njihova cijena.
Ne znam, dosta raje dijeli moje misljenje, pa tako i na specijalnim sajtovima koji se bave istom tematikom, ima dosta onih koji kazu da proizvódjaci u testere ubace procenat vise parfema, kako bi prilikom testiranja ostavio wow efekat, sto dalje vodi do potencijalne kupovíne. Meni to sve ima smisla, jer je to dio marketinga. Takodje ne treba zaboraviti, da mnoge verzije parfema prodju reformulaciju, sto takodjer moze biti razlog da l' neki jace ili slabije mirise.
Ne znam, dosta raje dijeli moje misljenje, pa tako i na specijalnim sajtovima koji se bave istom tematikom, ima dosta onih koji kazu da proizvódjaci u testere ubace procenat vise parfema, kako bi prilikom testiranja ostavio wow efekat, sto dalje vodi do potencijalne kupovíne. Meni to sve ima smisla, jer je to dio marketinga. Takodje ne treba zaboraviti, da mnoge verzije parfema prodju reformulaciju, sto takodjer moze biti razlog da l' neki jace ili slabije mirise.
-
Dr Baltazar
#3613 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
@konektovan
Na specijalnim sajtovima pokretači ovakvih tema se banuju jer nisu koristili search. Ovakvih tema je bilo na stotine i davno se utvrdilo da razlika NE POSTOJI.
Zato onaj ko ne pati da ima kutiju i čep, nek kupi tester i uštedi love. Ako hoćete jači ljetni parfem kupite Profumum Roma Acqua di Sale. Vjerujte mi, tester il original ovo danima traje

Na specijalnim sajtovima pokretači ovakvih tema se banuju jer nisu koristili search. Ovakvih tema je bilo na stotine i davno se utvrdilo da razlika NE POSTOJI.
- Michun
#3614 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Vazi. Nisu...mala cijena a i bocica je mala. Kad je bocica bez dizajna i obicno staklo onda skontas da je 50 ml pravo maloBJB wrote:Posalji mi ime seller pp-om, please. Jesu li ti ovi nasi naplatili carinu i ostalo?Michun wrote:Stigao mi parfem. Super je, pravi gorki badem. Ko voli, preporucam. Trajan je zaista. A kako nije dizajnerski brend, nego "biljni" bocica je jednostavna i nije skupo. Oko 20ak eura na ebay. Imaju i drugih nota.
I da, testeri jesu jaci.
@KB9, jedan 90KM, drugi 85KM. Do mog nosa je, prsnula Versense na rub ciste kosulje u ormaru, jutros jasno osjetim miris, do mog nosa je.
I meni se cini da su testeri dosta postojaniji, jedina mana je sto dodju u bezveznoj kutiji i nekad nemaju cep.
Iskreno, najbolje su mi se pokazali parfemi sa fragrancex.com, ali ne mogu izbjeci carinu i pdv, cak ni s nekim jeftinijim parfemima.
- KB9
#3615 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
situacija koja definise placebo efektkonektovan wrote:Ne mogu sa 100 % sigurnošcu tvrditi da su testeri jaci, al' moj nos bi rek'o da jesu, neznatno, al' taman toliko da vec duži period nabavljam testere, a i jos jedan bitan faktor je u igri, njihova cijena.![]()
- leki hz
#3616 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
L'erbolario parfema ima i kod nas kupiti u apotekama, e imaju li baš ovaj ne znam, cijena je 50 maraka, još ako naletiš na promo pakovanje koje je 100 ml isplati se.Michun wrote:Vazi. Nisu...mala cijena a i bocica je mala. Kad je bocica bez dizajna i obicno staklo onda skontas da je 50 ml pravo maloBJB wrote:Posalji mi ime seller pp-om, please. Jesu li ti ovi nasi naplatili carinu i ostalo?Michun wrote:Stigao mi parfem. Super je, pravi gorki badem. Ko voli, preporucam. Trajan je zaista. A kako nije dizajnerski brend, nego "biljni" bocica je jednostavna i nije skupo. Oko 20ak eura na ebay. Imaju i drugih nota.
I da, testeri jesu jaci.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3617 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Meni je nebitna prica oko ovoga, i nije mi nikakva namjera da nekog ubjedjujem u nesto, jer svako ima pravo da formira svoje misljenje, bez obzira da li se ono podudara sa mojim ili ne. Ako citas, recimo, komentare na punmiris, vidjeces da dosta raje pise, da su testeri nesto jaci, al' niko nema dokaza da je to tako, izuzev nasih nosića (nosinaDr Baltazar wrote:@konektovan
Na specijalnim sajtovima pokretači ovakvih tema se banuju jer nisu koristili search. Ovakvih tema je bilo na stotine i davno se utvrdilo da razlika NE POSTOJI.Zato onaj ko ne pati da ima kutiju i čep, nek kupi tester i uštedi love. Ako hoćete jači ljetni parfem kupite Profumum Roma Acqua di Sale. Vjerujte mi, tester il original ovo danima traje
![]()
- Michun
#3618 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kojim apotekama molim te...ima jos nekih koje bi probala. Volim jednu notu parfema.
-
Dr Baltazar
#3619 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Apoteka Monis, Alta.Michun wrote:Kojim apotekama molim te...ima jos nekih koje bi probala. Volim jednu notu parfema.
-
Dr Baltazar
#3620 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Znam da je nebitno, ali ovdje ljudi iznose stvari kao činjenice na osnovu 5 probanih parfema. Nedavno drug i ja kupili Invictus (1 tester i 1 original - godina i mjesec proizvodnje isti) i apsolutno nikakve razlike u mirisu i trajnosti nije bilo.konektovan wrote:Meni je nebitna prica oko ovoga, i nije mi nikakva namjera da nekog ubjedjujem u nesto, jer svako ima pravo da formira svoje misljenje, bez obzira da li se ono podudara sa mojim ili ne. Ako citas, recimo, komentare na punmiris, vidjeces da dosta raje pise, da su testeri nesto jaci, al' niko nema dokaza da je to tako, izuzev nasih nosića (nosinaDr Baltazar wrote:@konektovan
Na specijalnim sajtovima pokretači ovakvih tema se banuju jer nisu koristili search. Ovakvih tema je bilo na stotine i davno se utvrdilo da razlika NE POSTOJI.Zato onaj ko ne pati da ima kutiju i čep, nek kupi tester i uštedi love. Ako hoćete jači ljetni parfem kupite Profumum Roma Acqua di Sale. Vjerujte mi, tester il original ovo danima traje
![]()
) koji mogu da opaze te male razlike. Al' vec sam napisao da moze biti i reformulacija u pitanju, lose skladistenje itd. Licno sam napravio mali eksperiment sa svojim joop homme, tako sto sam ga ostavio u ormaric smjesten u kupatilu, da vidim koliko ce oslabiti, a svi znamo kakvog je mirisa joponja, i mogu ti reci da je óslabio poprilicno za dvije sedmice. M
Na punmiris sam dugo prisutan i svaki ozbiljniji korisnik će ti reći da nema razlike. Na basenotes i fragrantici također.
- radiša
#3621 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kolko vidim niko naveo nije da je koristio 5 parfema pa dao zakljucak da je nesto jace ili ne,nije mi jasno na osnovu cega donosite takve zakljucke a kamo li da vrijeđate nekog sto ne djeli vase misljenje.Ne da je djecije nego primitivizam.Mislim da nismo ovde radi toga ali ovde ocigledno mali ljudi ljece svoje frustracije.Ne samo na ovoj temi nego na mnogim...
Dokazima se sluzite a ne uvredama i rekla kazala.
Dokazima se sluzite a ne uvredama i rekla kazala.
- KB9
#3622 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
de prestani bit trol bolan kako ti ne dosadi covjece boziji
idi pisi po naucnim temama kako je zemlja ravna ploca, vise ces sanse imat to odbranit
idi pisi po naucnim temama kako je zemlja ravna ploca, vise ces sanse imat to odbranit
- radiša
#3623 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
kakav trol o cemu pricas ti?opet nesto bez argumenata?kad dokazes primitivcima da su primitivci onda si trolerKB9 wrote:de prestani bit trol bolan kako ti ne dosadi covjece boziji
-
Adoxxx
#3624 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moze li preporuka za neki prafem za toplije dana, osvjezavajuci, a da se mozw kod ovih nasih dilera nabaviti? 
- KB9
#3625 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
http://www.fragrantica.com/perfume/Isse ... e-721.htmlAdoxxx wrote:Moze li preporuka za neki prafem za toplije dana, osvjezavajuci, a da se mozw kod ovih nasih dilera nabaviti?