Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Frankyee

#3601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:Samo zelim ovo prenjeti iz onog intervjua s Papcem, pa da zapamtite jednom zauvijek:
Sjajno, obavio Pape telefonski razgovor i bio ljubazan.
Telefonski razgovor :-) Pa nece valjda covjek promijeniti odluku nakon jednog telefonskog razgovora.
Ne bjese li prica da ce otici sa njim da porazgovara (ukoliko je neophodno sa utokom :D ).
.
Fino ti covjek kaze - nazvao ga je i ljubazno zamolio da igra. Ovaj rekao da nece - i objasnio sta i kako.
Hajde sad ti meni reci znaci Susic ga je trebao ponovo zovnuti sutradan, pa reci "hej, Sasa, jesi li promjenio mozda misljenje?" :roll:
Ili je mozda trebao banuti u Glasgow pa pokucati Sasi na vrata bez najavljivanja i mada mu je ovaj rekao da ne zeli da igra?

Ti si ne jednom pokazao da nisi objektivan i da trazis obrazlozenja i objasnjenja za svoje argumente koji su i laiku ociti kao nedovoljni. I ovo gore sto si napisao je fakat sega.

Susic je uradio ono sto je trebalo da uradi po pitanju Papca. Ko ne zeli to da prizna nije objektivan.

A sto se tice Papca uopste ne mislim da je supak kakvim ga ovim gore nazivaju. Covjek je fino, pogotovo u ovom intervjuu (za razliku od petorecenicnih 'intervjua' tipa 'San'), objasnio sta i kako. Covjek je svjestan svega, svjestan je da nije zvijezda, svjestan je da mu je reprezentacija dala mnogo, i ocigledno mu je neprijatno sto se oko njega dize tolika prasina. No covjek ima svoje principe i drzi ih se.
To ne znaci da su ostali supci sto igraju. Jednostavno, svakom njegovo.
Da je Papac 'papak', on bi jednostavno rekao da nece vise nikad igrati i zdravo. (kao sto je to uradio Salihamidzic).

No eto, izvinjavam se drugima sto sam ga spomenuo.
Razmisljam da li je Lulic bolji na beku od Jahica, to je nasa realnost a ostali koji nisu tu mi ne ulaze u misli , bar pred utakmicu.
veljaca

#3602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Neelix wrote:samo se nadam da ce onog kloca uklonit s gola i stavit begovica. bilo je i vrijeme s pocetkom ovih kvalifikacija da begovic preuzme mjesto prvog golmana.
:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

Ljubomora je cudo .....
mikogoago

#3603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

E AKO JE OVO TACNO DA JE SUSIC REKAO SVAKA CAST,MADA MI OVA IZJAVA NE LICI NA NJEGA.
Ne prihvatam 0:0, za pobjedu moramo zabiti barem dva gola
Dan uoči utakmice Safet Sušić nije otkrio karte, ali će Francuzima gotovo sigurno izvesti sastav koji je počeo duel protiv Luksemburga

Dan uoči utakmice Safet Sušić nije otkrio karte, ali će Francuzima gotovo sigurno izvesti sastav koji je počeo duel protiv Luksemburga. Sušić je dobro upoznat sa Francuzima, ali je uvjeren da njegov tim može ostvariti pozitivan rezultat.

“Kada bi mi sada neko ponudio 0:0 ne bi pristao. Rekao bi “ne” i išao bi da pobijedimo. Pokušat ćemo doći do trijumfa, jer bi nam to mnogo značilo. Ako želimo to ostvariti sutra moramo postići minimalno dva gola. U tom slučaju imali bi 6 bodova, a Francuzi bi ostali na nuli. I tada bi imali realne šanse da osvojimo prvo mjesto”, kaže Sušić.
Na pitanje da li je riskatno izvesti tim sa dva napadača i nekoliko ofanzivnih veznih igrača, Pape je rekao:

“Riskantno je, ali isto tako ne bi bilo korektno da izostavim jednog igrača koji je igrao protiv Luksemburga. Oni koji budu igrali imat će veće obaveze u fazi odbrane. Smatram da je ovo utakmica koja se ne može završiti 0:0. Neće biti posebnih čuvara na Benzemi. Igrat ćemo kao uvijek, isto-zonu. Respektujemo ih, ali i mi imamo ekipu koja je spremna nda ode na veliko tamkičenje”, ističe naš selektor koji je dodao da cijeni i dobro poznaje selektora Francuza, Laurenta Blanca.

“Cijenim ga kao igrača i stručnajka. Realan je i jednostavan. Ipak, on ne može preko noći preporoditi ovu reprezentaciju i teško je očekivati da bi nas mogli zgaziti na Koševu”, zaključio je Sušić.
cyprus

#3604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Mene baš i ne raduje informacija (ako je istinita) da ćemo igrat sa istim sastavom :-) . Jedino da Ibričić i Pjanić odigraju kao zadnji vezni :oops: ... Ali, eto biće mi drago da Pape ispadne upravu :)
ratata

#3605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ratata »

Pape , kralju, ako citash, ili cita neko tebi blizak, samo nastavi kako si poceo, ne obaziri se na BHF, domace poluprofesionalne novinare i mahalu, i BiH ce pobjediti Francusku a na kraju se i plasirati na EP 2012 , samo naprijed Pape majstore !!! Kapa dole !
plemba

#3606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by plemba »

Francuski mediji
"Čuvajte ih se, zmajevi su opasni"

Na ovaj način francuski mediji upozoravaju svoju javnost i reprezentativce na opasnost koja vreba od naših "zmajeva" koji u utorak na Koševu dočekuju reprezentaciju Francuske u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2012. Magazin "L'Equipe" donosi komentar selektora Sušića na neke od najvažnijih igrača naše reprezentacije.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Emir Spahić (30), Montpellier

"Emir je moja desna ruka, pravi kapiten. Veliki je igrač, zna šta se dešava u ekipi i to mi mnogo pomaže. On je jedan od najboljih odbrambenih igrača u Evropi. Tehnički je veoma jak, dobar u skoku. Praktično je nemoguće da ga protivnički igrači nadvise u našem kaznenom prostoru. Ja zaista ne znam kako bih vodio reprezentaciju kada bih ostao bez njega", rekao je za našeg kapitena selektor Safet Sušić.

Miralem Pjanić (20), Lyon

"Igrati za Lyon sa 20 godina je velika stvar. Miralem može igrati na nekoliko pozicija. Ja ga lično koristim kao povučenog igrača sredine terena. Prisiljen sam, jer naprijed imam Misimovića. Pjanić i na ovoj poziciji mnogo doprinosi ekipi. Kada on uzme loptu, bez problema je može povući naprijed i po 20 metara. Odlično igra i ima sjajan udarac. Dokaz je slobodni udarac iz Luksemburga. Mnogo je naučio od Juninha. Rahimića sam zadužio da ga podsjeća da ipak treba da ostane nazad", kazao Sušić za našeg mladog reprezentativca Pjanića.

Zvjezdan Misimović (28), Galatasaray

"On je prava 'desetka', sa odličnom završnicom. Sa Džekom može igrati zatvorenih očiju. Edin je u protekle dvije sezone postigao 48 golova. Zvjezdan je zaslužan za bar 30. On je prava napast za odbranu protivničke ekipe", opisao je naš selektor novog člana Galate.

Sejad Salihović (25), Hoffeneheim

"Malo sam ljut na njega. Prigovorio je sucu tokom utakmice sa Portugalom. Zbog toga ne može igrati za reprezentaciju čak četiri utakmice. To je loše za nas, potreban nam je odličan ljevonogi igrač kao što je Sejad. Bude li u formi, siguran sam da ćemo osvojiti jednu od prve dvije pozicije u grupi i to bez problema. Uprkos suspenziji, pozvao sam ga da bude uz reprezentaciju. Dobar je to momak, uvijek nasmijan. Njegov doprinos se ne zaboravlja", rekao je Sušić za Salihovića.

Vedad Ibišević (26), Hoffenheim

"On je primjer za sve, vrlo inteligentan momak. Bio sam na konferenciji za novinare u njegovom društvu. Iznenadio sam se, tečno govori njemački i francuski jezik. Vrlo je ozbiljan i profesionalan. Potrebno nam je da bude u dobroj formi. Koristim ga kao petog igrača u sredini. To nije njegova pozicija, ali se nikad nije bunio", riječi su našeg stratega.

Edin Džeko (24), Wolfsburg

"Vjerujte mi na riječ, kada Misimović primi i pošalje dubinsku loptu prema Edinu, to nalikuje na uragan koji pomete sve na svom putu. Uprkos visini, veoma je pokretan, jak i tehnički kvalitetan. Inteligentan je i ambiciozan. Postići više od 40 golova u dvije sezone je izuzetan uspjeh. Sljedeće godine će vjerovatno igrati za Real", riječi su hvale selektora Sušića za našeg najboljeg napadača.

Nadamo se da Francuzi imaju razlog za brigu te da će im naši momci u utorak pred punim Koševom demonstrirati snagu bosanskohercegovačkih "zmajeva".

sarajevo-x
Edin H.

#3607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

smoki_choko wrote:
Edin H. wrote:
smoki_choko wrote:kad nas je kostao spahic, daj video pokazi

šta je ovdje spahić kriv, što nije visok 3 metra mozda pa da skida sve lopte koje ulaze u sesnaesterac
Da u pravu si, super je pokrio Kezmana :oops: :cry:
smoki_choko

#3608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

Edin H. wrote:
smoki_choko wrote:
Edin H. wrote:
šta je ovdje spahić kriv, što nije visok 3 metra mozda pa da skida sve lopte koje ulaze u sesnaesterac
Da u pravu si, super je pokrio Kezmana :oops: :cry:
pa bolje nego sto bi ti ikad i mogao, kad se pravis toliko pametan
Van Halen

#3609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Van Halen »

s_bjelava wrote:
dinty2 wrote:
xXBl0odXx wrote:Vala vrijeme je da Vedo proradi. Sada ili nikada :lol:
vedo je najgori igrac ikad :x
Nije najgori, nemoj tako. Nije ni klasa Dzeke, da se razumijemo, ali nije los igrac. Brz je, ima nos za gol, samo kod njega nema sredine - ili ga ide k'o budalu q.rac ili je najgori na terenu. Protiv Luxemburga ga nije islo bas nista, ni kontrola lopte ni pas igra ali je opet sam sebi stvorio dobru sansu, negdje pred kraj.
Mene Vedo podsjeca na Zlatka Vujovica koji je bio igrac slicnih karakteristika - brz, jak, los tehnicar ali koristan u ekipi kao drugi spic ili krilni napadac.
:bih:

Vedo je najnajnajgori naš igrač ikad !
Pokeemon

#3610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pokeemon »

joj sto me nervirate vi pametnjakovici cuj najgori, najgori si ti koji sad to pricas, a prije godinu dana si slinio za njim kad je zabijao bajernu, :x on je slabo odigrao protiv Luxa to je cinjenica ali to ne znaci da ne moze odigrati protiv francuza odlicno, takav je igrac, uostalom forma mu je u uzlaznoj putanji bice on uskoro onaj pravi, a vi ga onda mozete proguglati, nemojte onda da se javljate,
p.s. bem ti forum kad svak sa nocnom skolom ima pristup :x
Dammme

#3611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

Edin H. wrote:
Za ovaj gol je kriv onaj ko je igrao lijevog veznog na ovoj utakmici i i ostavio samog Musića sa Koromanom i ovim igračem sa brojem 15. Poslije toga je sve bilo k'o na treningu, jer je ovaj mogao da centrira kako hoće.
Nagradno pitanje: Ko je igrao lijevog veznog i ko se nije vratio nazad da isprati svog igrača?
Hint: 10
Tarik19

#3612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

U toj utakmici, broj 10 je nosio Hasan Salihamidzic. :-?
Dammme

#3613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

Tarik19 wrote:U toj utakmici, broj 10 je nosio Hasan Salihamidzic. :-?
Bravo! Odgovor je tačan!
Za nagradu dobijate persen pred svaku utakmicu repke! :)
limeni

#3614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

Dammme wrote:
Bravo! Odgovor je tačan!
da ali music u toj utakmici nije dobio ni jedan dvoboj
Dammme

#3615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

limeni wrote:
Dammme wrote:
Bravo! Odgovor je tačan!
da ali music u toj utakmici nije dobio ni jedan dvoboj
Pa kako je i mogao dobiti, kad je u većini situacija bilo 2:1. Ako dobro pogledaš, on je u ovoj situaciji dobro zaustavio Koromana, a ovaj kad više nije znao gdje s loptom, odjednom mu se ukazao sam ko duh ovaj igrač sa brojem 15 i tu nam i bi kraj.
Comrad

#3616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Pokeemon wrote:joj sto me nervirate vi pametnjakovici cuj najgori, najgori si ti koji sad to pricas, a prije godinu dana si slinio za njim kad je zabijao bajernu, :x on je slabo odigrao protiv Luxa to je cinjenica ali to ne znaci da ne moze odigrati protiv francuza odlicno, takav je igrac, uostalom forma mu je u uzlaznoj putanji bice on uskoro onaj pravi, a vi ga onda mozete proguglati, nemojte onda da se javljate,
Ma neka, to su ti pravi navijaci. Tako ce im i Spaha pasti, kad zasere 3-4 lopte. I Dzeko je vec poceo NEvaljat kad nije redovno zabijao. Da ne govorim o Misketu, kojeg zamalo ne otjerase iz repke.

Ibi samo naprijed. Jedan od nasih najboljih igraca. :thumbup: :bih:
punk's not dead
Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata

#3617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by punk's not dead »

Comrad wrote:
Pokeemon wrote:joj sto me nervirate vi pametnjakovici cuj najgori, najgori si ti koji sad to pricas, a prije godinu dana si slinio za njim kad je zabijao bajernu, :x on je slabo odigrao protiv Luxa to je cinjenica ali to ne znaci da ne moze odigrati protiv francuza odlicno, takav je igrac, uostalom forma mu je u uzlaznoj putanji bice on uskoro onaj pravi, a vi ga onda mozete proguglati, nemojte onda da se javljate,
Ma neka, to su ti pravi navijaci. Tako ce im i Spaha pasti, kad zasere 3-4 lopte. I Dzeko je vec poceo NEvaljat kad nije redovno zabijao. Da ne govorim o Misketu, kojeg zamalo ne otjerase iz repke.

Ibi samo naprijed. Jedan od nasih najboljih igraca. :thumbup: :bih:

treba biti realan pa reci da ibisevic nije uopste neka igracina,nikako mi nije pouzdan,i kad primi loptu znam da ce se zapetljati s njom,ili pokusati neki providni dribling.ali ok,boljeg vjerovatno trenutno nemamo,pa igra onaj koji mora,ali da je los,los je pa vi mislite da je messi ako hocete.
Tarik19

#3618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

U svakom slucaju, ako sutra Ibisevic bude profulao 3-4 100% prilike, ja mu licno necu nikad oprostiti! Znao je on i za klub i za reprezentaciju promasiti prazan gol ili pucati ravno u golmana. Sutra on, kao i svi ostali igraci, nema pravo na kiks.
Bosanski_kralj

#3619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Van Halen wrote: Vedo je najnajnajgori naš igrač ikad !
Al smo mi nogometna velesila, kad nam je Ibiševi najgori igrač u historiji :roll:
xXBl0odXx

#3620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by xXBl0odXx »

Ma doci ce to ubrzo sve na svoje sa Ibisevicem. :thumbup:
Comrad

#3621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Joj ajd nek neko nadje komentare dok je Ibi bio najbolji strijelac prvog dijela sezone kad je Hoff bio hit. Pa sta ako odigra nekoliko utakmica lose, ne vidim u cemu je problem.

@Bosanski_kralj, upravo to. Isto ko da mi imamo roster od 50 super igraca, pa da mozemo birati. Vedo je prvotimac u bundesligi, ako on ne moze igrati u nasoj repki, ko onda moze. :shock: :?:
Tarik19

#3622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Comrad wrote:Joj ajd nek neko nadje komentare dok je Ibi bio najbolji strijelac prvog dijela sezone kad je Hoff bio hit. Pa sta ako odigra nekoliko utakmica lose, ne vidim u cemu je problem. Umjesto da mu se da podrska, jos ga se napada, pa hebote sad moze biti samo jos gori.

@Bosanski_kralj, upravo to. Isto ko da mi imamo roster od 50 super igraca, pa da mozemo birati. Vedo je prvotimac u bundesligi, ako on ne moze igrati u nasoj repki, ko onda moze. :shock: :?:
Muslimovic, da nije povrijeden, mogao bi igrati u prvih 11. On je izmislio fudbal za Ibisevica i to sam ja govorio i dok je Vedo bio hit Bundeslige.
mejdanbl

#3623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mejdanbl »

Znaci:

......................Hasagic

..........Nadarevic...Spahic...Jahic

Lulic......Rahimic....Pjanic....Ibricic.........Mujdza

....................Misimovic

.......................Dzeko

Dobro izgleda, napokon imamo barem solidnog igraca na svakoj poziciji.
Dead Man Walking

#3624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Tarik19 wrote:
Comrad wrote:Joj ajd nek neko nadje komentare dok je Ibi bio najbolji strijelac prvog dijela sezone kad je Hoff bio hit. Pa sta ako odigra nekoliko utakmica lose, ne vidim u cemu je problem. Umjesto da mu se da podrska, jos ga se napada, pa hebote sad moze biti samo jos gori.

Muslimovic, da nije povrijeden, mogao bi igrati u prvih 11. On je izmislio fudbal za Ibisevica i to sam ja govorio i dok je Vedo bio hit Bundeslige.
Prijatelju, bez uvrede, ali ti si primjer covjeka koji nema bas previse razumjevanja o nogometnoj igri. Muslimovic mozda jeste bolji igrac od Vedada, ali s taktikom koju mi igramo i Dzekom kao zagarantovanim prvim spicem, cisto sumnjam da postoji ijedan trener na svijetu koji bi stavio Zlatana prije Vede kao podrsku Dzeki. Vedad ne igra slucajno kod svakog selektora, prati malo ono sto on radi bez lopte, koliko ganja, pravi pritisak na zadnju liniju protivika, itd. On fakticki vise igra veznog nego spica i nerealno je ocekivati da zabija tako cesto. Za reprezentaciju nije zabijao previse ni dok je bio prvi strijelac BL bas zbog toga sto ima drugaciju ulogu. Vecina golova koje on daje u Hofu so otpatci, tako sto se nadje na pravom mjestu da postavi nogu ili prikuca odbicu, rijetko koji go da on nesto sam solira i zabije. U reprezentaciji, dok je Dzeke, to ne moze niti ce raditi.
udrch

#3625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Tarik19 wrote:

Ispašće da ne volim Muslimovića, a gotivim ga pravo, ali vi veze nemate, a moje mišljenje potvrđuju brojni treneri i reprezentacije i klubova..
Muslimović već godinama nije u top formi, stalno vuče neku povredu i mislim da će vrlo brzo završiti karijeru..u nekoliko utakmica u kojima je bio naš prvi napadač odigrao je fenomenalno, ali već odavno je naš udarni špic Džeko..više niko na svijetu ne igra sa dva klasična napadača, sidraša..
Gdje god je igrao Muslimović nikad nije bio standardan, od Udinezea pa dalje..on nije standardan ni u PAOK-u danas, ne zato što nije kvalitet, već zbog povreda..a kad na jednog igrača ne možeš tako često računati, onda je logično da on bude rezerva u tvojoj viziji igre..
Ne vidim zašto bi Sušić sad trebao insistirati na Muslimoviću, kad objektivno Džeko i Ibišević bolje funkcioniraju i nadoponjuju se, a biće to ako Bog da još bolje..Džeko je protiv Gane i Katara asistiro Ibiševiću za naše golove..
Locked