Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
lamborghini_traktor

#3601 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by lamborghini_traktor »

Noddle wrote:
Helikopter wrote: Nemam ja sta da branim Fahru niti bilo koga, nisam ja njegov advokat, on advokate sigurno ima, ako mu budu sta potrebni, ja pokusavam da budem objektivan i realan. Ja sam napisao da niko ne daje kredite na lijepe oci nego ih pokriva raznoraznim hipotekama, itd.

Na ta tvoja pitanja sta je Banka uzela Fahri od hipoteka, ko stoji iza razvojne banke i na koji nacin, odakle razvojnoj banci kapital i tekuci novac za rad i finansiranje razvojnih projekata i koliko je projekata ona do sada finansirala, pokrivala, pratila obrati se njima razvojnoj banci pa neka ti dadnu infopodatke koji te interesuju.
Nisam zeljela da povrijedim tvoj ego. Moja pitanja su ovdje upucena tebi jer si ti pisao o tome. Vidjela sam problem u onom tvom vjerovatno. Banka ne daje kredite bez osiguranja da ce neko vratiti taj novac, ali Razvojna banka svojim ljudima daje bez da pita i zato je to toliki problem. Zbog toga sto sam svjesna cinjenice da Razvojna banka Federacije radi za pojedine ljude, a ne za Federaciju imala sam potrebu da te pitam da vidim je li mozda grijesim.
Nevjerovatno je da kako iznosis svoje licne neutemeljene i proizvoljne stavove, pa znas li ti kako funkcionise Razvojna banka? Cime je regulisano njeno poslovanje? Ko je vlasnik kapitala? Koje su procedure za dobijanje kredita? Ako si tako tako dobro upucena u poslovanje Razvojne banke onoda navedi koji su to "njeni" ljudi kojima je odobren novac bez da pita sto bi ti rekla?? Banka ima svoje procedure i ne moze odobriti nikome ni fening ako on za to neispunjava sve uslove.
Po tebi je ta banka nalik stolu sa povrcem i vocem na pijaci pa ono ako se gazdi svidi musterija dobije djaba..:D..smijesno.
Takve izjave su pravi proizvod medijskih nasrtaja na tu banku. Dajte ljudi uozbiljiite se i ne vjerujte slijepo svemu sto svi pa i Avaz plasira u eter. Para ne lijepe oči nema, kao sto nema djabe ni u stare babe..narodski receno..
ultima_palabra

#3602 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

lamborghini_traktor wrote:Nevjerovatno je da kako iznosis svoje licne neutemeljene i proizvoljne stavove, pa znas li ti kako funkcionise Razvojna banka? Cime je regulisano njeno poslovanje? Ko je vlasnik kapitala? Koje su procedure za dobijanje kredita? Ako si tako tako dobro upucena u poslovanje Razvojne banke onoda navedi koji su to "njeni" ljudi kojima je odobren novac bez da pita sto bi ti rekla?? Banka ima svoje procedure i ne moze odobriti nikome ni fening ako on za to neispunjava sve uslove.
Po tebi je ta banka nalik stolu sa povrcem i vocem na pijaci pa ono ako se gazdi svidi musterija dobije djaba....smijesno.
Takve izjave su pravi proizvod medijskih nasrtaja na tu banku. Dajte ljudi uozbiljiite se i ne vjerujte slijepo svemu sto svi pa i Avaz plasira u eter. Para ne lijepe oči nema, kao sto nema djabe ni u stare babe..narodski receno..
Zašto je onda Avaz prebacio Džaferovićevoj revizorskoj kući 300.000 KM dan prije odobravanja kredita, a nakon što su mediji počeli pisati Džaferović istu vratio? Radončić sve to nije opovrgao kad su ga pitali, nego je rekao da su takve "posudbe" normalne u poslovnom svijetu :lol: Zašto je direktor Avaza trećeoptuženi u slučaju Razvojna banka?

I kako to da vi Fahrini napadate vlast iz svih oružja i govorite da su nesposobni, ali Razvojna banka, kojom upravlja ista vlast (Skupština banke = Vlada FBiH) je pojam profesionalizma i oni ni slučajno ne bi ni marku dodijelili nekome ko ne ispunjava sve uslove ili "na lijepe oči" :?:

Unaprijed hvala na odgovorima :)
zvrk

#3603 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zvrk »

slobodno vi bosanci nemo0jte izici na izbore
ali znajte da crnogorci u bih - hoce itekako
i dio srbijanaca

a takvih nije malo

pa kad fahru izaberu

:bih:
reklimov

#3604 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by reklimov »

Djevojko draga, fašisti ne samo da mrze ostale nacije već poput tebe i određuju ko je koje nacije
Ne određujem ni ja. Oređuje porijeklo. 8-) Pusti prazne priče tipa: čovjek je ono šta osjeća da jest..... Ma da... give me a break :roll:

tj šta bi ti po tvom sopstvenom (genetsko-prostornom) kriteriju rekla za svoju da malo dublje od nane i dede u porijeklo pročačkaš;)?
Još uvijek čačkam i prezadovoljna sam :)
Pa i Kusturica je tako čačkao, pitanje je samo hoćeš li biti dosljedna kao i on;)

Narodnost i nacija su na našim prostorima ( pogotovo u BiH) dva apsolutno različita pojma. Nacionalnost ( u vidu Bosanskohercegovačke nacije), o kojoj ti prosipaš pamet ovdje, je u BiH isključivo pravni status, status pripadnika države BiH koji se stiče dobijanjem državljanstva na osnovu porijekla ili drugih legalnih preduslova, znači da porijeklo ne igra odlučujuću ulogu.

Ti ukoliko svoj nacionalni identitet za svoje krvno porijeklo želiš vezati, kao što sama spomenu, za nanu i dedu, onda sigurno ne možeš biti bosanskohercegovačke nacije jer to ni oni nisu bili, tada BiH niti kao država a ni kao republika čak ( prije ZAVNOBIHA) nije postojala. Bilo bi ti korisno da si u životu makar neke novine pročitala prije nego što si krenula o ovoj temi mudrovati , žalosno je da mladi ljudi poput tebe imaju tako nakaradno poimanje nacionalnog identiteta....
Last edited by reklimov on 24/08/2010 21:23, edited 1 time in total.
nellington

#3605 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nellington »

Adrian_M41 wrote: Uozbilji se. Ko to još oprašta milione......
Svoje niko. Državne - svako ko ima interesa.
Multi kultivator

#3606 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Multi kultivator »

Šta bi sa Fahrom i onim Miškovićem iz Srbije mrsko mi kopati po forumu?
Adrian_M41

#3607 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adrian_M41 »

nellington wrote:
A taj interes bi bio....?
privremeni

#3608 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by privremeni »

Adrian_M41 wrote:
nellington wrote:
uobicajenih 10% provizije u privatni dzep drzavnog cinovnika ili njegovu privatnu firmu, koja se najcesce vodi na bratu, zeni, djetetu. :skoljka:
Adrian_M41

#3609 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adrian_M41 »

nellington wrote:
A taj interes bi bio....?[/quote]
uobicajenih 10% provizije u privatni dzep drzavnog cinovnika ili njegovu privatnu firmu, koja se najcesce vodi na bratu, zeni, djetetu. :skoljka:[/quote]
Ne mislim na uobičajeno. Konkretno ovaj slučaj....?
Mishill

#3610 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Mishill »

MrMaliJoe wrote:
Mishill wrote: Nisam primjetila da je postao "stranački bilten".....
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 34&t=57877

Hehehe, joj, joj, eto te k'o pravi propagandista, vadiš mi riječi iz konteksta :) Al' kontam :)

Da se ne ponavljam, nemam snage, nije novina stranačko glasilo zato što objavljuje stvari vezane za stranku, ali uredu, shvatam poantu... Ali opet, vrrloo bitno: u tom smislu su se natakarili na Avaz jer se zna ko stoji iza njega, a ovamo na sve strane neslužbene kampanje, nije teško normalnom čovjeku pogoditi koja osoba ili koja stranka stoji iza koje novine, tv-stanice, pa čak i internet-portala...

Al' eto, Avaz je Avaz, ima više medijske moći od pola drugih "glasila" zajedno, pa je logično da se njega najviše napada i boji.

Btw, Fahro je vlasnik Avaza, stvorio ga, ne da ga i ima pravo, ako hoće, da u njemu štampa svoj lični dnevnik, ako mu je ćeif. Njegovo. Nije mazn'o od države, od nas, nije čak ni naslijedio, prema tome...
Svugdje u svijetu su privatni mediji, a u principu gotovo sva štampa je takva, na strani neke političke opcije. I to je ok. Problem je kad se od javnih medija počinju praviti "stranačka glasila" (preuzimam terminologiju, i dalje se ne slažem s njenom upotrebom u ovom kontekstu), i opet ću se vratiti na gore spomenuto: u BiH je SVAKI mediji nečiji. Ali sami biramo hoćemo li kupiti Avaz, Oslobođenje, Dane itd. To nas niko ne tjera. A pretplatu moramo, niko nas ne pita! E tu je problem kad se propagira BILO KOJA politička opcija ili figura.
spreca

#3611 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spreca »

Mishill wrote:
MrMaliJoe wrote:
Mishill wrote: Nisam primjetila da je postao "stranački bilten".....
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 34&t=57877

Hehehe, joj, joj, eto te k'o pravi propagandista, vadiš mi riječi iz konteksta :) Al' kontam :)

Da se ne ponavljam, nemam snage, nije novina stranačko glasilo zato što objavljuje stvari vezane za stranku, ali uredu, shvatam poantu... Ali opet, vrrloo bitno: u tom smislu su se natakarili na Avaz jer se zna ko stoji iza njega, a ovamo na sve strane neslužbene kampanje, nije teško normalnom čovjeku pogoditi koja osoba ili koja stranka stoji iza koje novine, tv-stanice, pa čak i internet-portala...

Al' eto, Avaz je Avaz, ima više medijske moći od pola drugih "glasila" zajedno, pa je logično da se njega najviše napada i boji.

Btw, Fahro je vlasnik Avaza, stvorio ga, ne da ga i ima pravo, ako hoće, da u njemu štampa svoj lični dnevnik, ako mu je ćeif. Njegovo. Nije mazn'o od države, od nas, nije čak ni naslijedio, prema tome...
Svugdje u svijetu su privatni mediji, a u principu gotovo sva štampa je takva, na strani neke političke opcije. I to je ok. Problem je kad se od javnih medija počinju praviti "stranačka glasila" (preuzimam terminologiju, i dalje se ne slažem s njenom upotrebom u ovom kontekstu), i opet ću se vratiti na gore spomenuto: u BiH je SVAKI mediji nečiji. Ali sami biramo hoćemo li kupiti Avaz, Oslobođenje, Dane itd. To nas niko ne tjera. A pretplatu moramo, niko nas ne pita! E tu je problem kad se propagira BILO KOJA politička opcija ili figura.

Uh,uh,uh izgubi abdest :lol: :lol: :lol:
privremeni

#3612 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by privremeni »

Adrian_M41 wrote:
nellington wrote:
uobicajenih 10% provizije u privatni dzep drzavnog cinovnika ili njegovu privatnu firmu, koja se najcesce vodi na bratu, zeni, djetetu. :skoljka:[/quote]
Ne mislim na uobičajeno. Konkretno ovaj slučaj....?[/quote]
300.000 KM placeno privatnoj firmi tog drzavnog cinovnika, tacno 10- tak % od odobrenih kredita mimo procedura i kriterija banke.
Adrian_M41

#3613 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adrian_M41 »

Adrian_M41 wrote:
nellington wrote:
Ne mislim na uobičajeno. Konkretno ovaj slučaj....?[/quote]
300.000 KM placeno privatnoj firmi tog drzavnog cinovnika, tacno 10- tak % od odobrenih kredita mimo procedura i kriterija banke.[/quote]
To je mito. Trebao bi ti do Tužilaštva svratiti...
StupskaBitanga

#3614 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

ah što se utemeljitelj rukuje i liže sa D.Čovićem
prava
Braća po kriminalu
zulfo

#3615 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zulfo »

Fahro, od naručenih anketa i hvalospjeva neće biti koristi.
Sjetite se vašeg pulena Terzića kada je bio izbor predsjednika SDA (osvojio čitavih . %,)
Neznam da li će i SBB BiH dobiti više od 2%
Zamislite samo još nije ispunio dato obećanje i uvakufio "Radon PLAZU"(da čak ni njegovi najbliži neće imati koristi od toga).Pokušo je prodati nekoliko puta .
A ja koliko se sjećam UVAKUFITI ne znači PRODATI
ŽIVIO 3 OKTOBAR DAN KADA ĆE RADONČIĆ I NJEGOVI NOVINARI VIDJETI DA SU LAGALI SANI SEBE.
OVAJ NAROD MOŽDA JEST NEPISMEN ALI NIJE LUD.
mrtva kokoš

#3616 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mrtva kokoš »

ja mislim da mu ni novine nece nakon izbora kupovati koliko ce osvojiti glasova :D
Adrian_M41

#3617 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adrian_M41 »

Splinter wrote:ja mislim da mu ni novine nece nakon izbora kupovati koliko ce osvojiti glasova :D
loše misliš.....Pa šta ćemo čitati?
joeaziz

#3618 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

Adrian_M41 wrote:
Splinter wrote:ja mislim da mu ni novine nece nakon izbora kupovati koliko ce osvojiti glasova :D
na svijetu ima preko 130 miliona knjiga i na milione dnevnih, sedmicnih, mjesecnih i godisnjih novina, listova i magazina. ima nebrojeno puno internet portala i grafita po zidovima.
nista ne ide u prilog tezi da smo osudjeni da citanje tariguza..
wickerman

#3619 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by wickerman »

joeaziz wrote:
Adrian_M41 wrote:
na svijetu ima preko 130 miliona knjiga i na milione dnevnih, sedmicnih, mjesecnih i godisnjih novina, listova i magazina. ima nebrojeno puno internet portala i grafita po zidovima.
Citaj forum tu mozes vise stvari povezat nego u Avazu,ako nista vjerodostojnije(koliko god to ludo zvucalo) :sax: :sax: :sax: :sax: !
Meni se licno cini kao sukob interesa,pa ce Avaz u narednih mjesec dana biti najneravalantniji izvor informaija,da bi trebalo apelovati ljudima da ga ne kupuju !

Ovaj primjer mi je ostao u sjecanju: :D
Pred prosle izbore(2006) su pricali da Lagumdzija nije osunecen :lol: :lol: :lol: :lol:
Mogu mislit na kakve su sada gadosti i gluposti prije svega sposobni :dance: :dance: :dance:
silent_BoB

#3620 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by silent_BoB »

wickerman wrote:
joeaziz wrote:
Adrian_M41 wrote:
Citaj forum tu mozes vise stvari povezat nego u Avazu,ako nista vjerodostojnije(koliko god to ludo zvucalo) :sax: :sax: :sax: :sax: !
Meni se licno cini kao sukob interesa,pa ce Avaz u narednih mjesec dana biti najneravalantniji izvor informaija,da bi trebalo apelovati ljudima da ga ne kupuju !

Ovaj primjer mi je ostao u sjecanju: :D
Pred prosle izbore(2006) su pricali da Lagumdzija nije osunecen :lol: :lol: :lol: :lol:
Mogu mislit na kakve su sada gadosti i gluposti prije svega sposobni :dance: :dance: :dance:
kako god...pretvorit ce se u zutu stampu a nikad nisu po meni ni bili dnevna..od nepismenih novinara do jos gorih urednika

u svakom slucaju nekvalitetne
zulfo

#3621 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zulfo »

Koji cinizam.
Silajdžića i SzBiH koje je skoro do juče dizao među zvijezde naziva državnom mafijom.
Nezna jadan Radončić šta priča . Sjećam se jednom prilikom dok je gostovao u jednoj tv emisiji na pitanje hadžifejzovića dali bi sklopio poslovni sporazum sa Selimovićen potvrdno odgovorio.
Mislim da to dovoljno govori ,ko je ustvari Radončić.
Ili je jadnik htio da kaže nema kriminala gdke sam ja ,a gdje nisam sigurmo ima .
Narod ove Bosne su i ojadili ovakvi kao Radončić raznim metodama utaje poreza .
Zamislite samo dobit od dividende oko 300.000
silent_BoB

#3622 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by silent_BoB »

zulfo wrote:Koji cinizam.
Silajdžića i SzBiH koje je skoro do juče dizao među zvijezde naziva državnom mafijom.
Nezna jadan Radončić šta priča . Sjećam se jednom prilikom dok je gostovao u jednoj tv emisiji na pitanje hadžifejzovića dali bi sklopio poslovni sporazum sa Selimovićen potvrdno odgovorio.
Mislim da to dovoljno govori ,ko je ustvari Radončić.
Ili je jadnik htio da kaže nema kriminala gdke sam ja ,a gdje nisam sigurmo ima .
Narod ove Bosne su i ojadili ovakvi kao Radončić raznim metodama utaje poreza .
Zamislite samo dobit od dividende oko 300.000
evo zamisljam.....sitnica...mogo je garant vise :-) :-) :-) :-)
Been

#3623 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

Kad će novi tekst Fahrinog oficira za vezu - Fadila Mandala ?!
Bloger

#3624 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bloger »

Jedva čekam 3. oktobar da čujem kako će Fahro pravdati izborni debakl. On će biti najveći gubitnik izbora-ne samo zato što se neće plasirati u Predsjedništvo BiH nego i zato što će se pokazati da je njegov Avaz postao potpuno nebitan medij. Pobijediće upravo one stranke koje je Avaz pokušavao srušiti (SDA, SBiH, SDP), a izgubiće one stranke koje je Avaz bodrio i podržava(SBBBIH, BPS, SDU).
Been

#3625 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

Bloger wrote:Jedva čekam 3. oktobar da čujem kako će Fahro pravdati izborni debakl. On će biti najveći gubitnik izbora-ne samo zato što se neće plasirati u Predsjedništvo BiH nego i zato što će se pokazati da je njegov Avaz postao potpuno nebitan medij. Pobijediće upravo one stranke koje je Avaz pokušavao srušiti (SDA, SBiH, SDP), a izgubiće one stranke koje je Avaz bodrio i podržava(SBBBIH, BPS, SDU).
:-) :-) :?

nisam nešto primjetio da promovišu boldirane stranke !
Post Reply