iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Vertig0
#3601 Re: iPhone - All about
Meni je juce dugo vremena pisao waiting for activation. Evo sad sam bas pogledao, pise activation unsuccessful. Turn on imessage to try again. Zna li iko razlog?
-
iSwagga
#3602 Re: iPhone - All about
Ja sam uspio na ios 5 beta 6 ali evo na oficijelnoj petici jos pise waiting for activation..
jesi li pokusao dodati novu email adresu?
jesi li pokusao dodati novu email adresu?
-
Vertig0
#3603 Re: iPhone - All about
Nisam pokusao novu adresu, ali sam za icloud napravio onaj blesplatni apple ID @me.com
al evo sad cu pokusati dodati jos jednu adresu pored ove pa da vidim t ce biti...
I meni je sinoc pisalo waiting for activation, da bih sad vidio da je unsuccessful..
Edit: evo sad sam pokusao dodati jos jednu email adresu i pise unable to verify email because it is already in use
Jel izasao untethered jailbreak za ios5?
al evo sad cu pokusati dodati jos jednu adresu pored ove pa da vidim t ce biti...
I meni je sinoc pisalo waiting for activation, da bih sad vidio da je unsuccessful..
Edit: evo sad sam pokusao dodati jos jednu email adresu i pise unable to verify email because it is already in use
Jel izasao untethered jailbreak za ios5?
-
Duge
#3604 Re: iPhone - All about
Ma ne moze ovako brzo izaci. Mislim da bi trebalo u sljedecih 10-ak dana.
-
GaRGa
#3605 Re: iPhone - All about
Pokusavaj da downgrade-ujem sa 4.3.5 na 4.3.3 jer sam tek poslije upgrade-a skontao da nema untethered JB al mi stalno izbacuje gresku 1013.
zna li neko u cemu je problem Iphone 3gs je u pitanju.
-
Duge
#3606 Re: iPhone - All about
Ako imas sacuvane shsh probaj sa klixGaRGa wrote:Pokusavaj da downgrade-ujem sa 4.3.5 na 4.3.3 jer sam tek poslije upgrade-a skontao da nema untethered JB al mi stalno izbacuje gresku 1013.
-
severin
#3607 Re: iPhone - All about
smece vazda problemi i update otkljucaj pa se zakljuca pa restartuj i sve tako u krug...krekovani mobiteli 
-
Vertig0
#3608 Re: iPhone - All about
@severin fakat smaras, ne znam sto se kojeg vraga javljas na ovoj temi kad ti je svaki post beka kritika. Reko sam ti baci se na android, postedi nas. Ili ako toliko zelis iphone kupit cemo ti ga.
-
severin
#3609 Re: iPhone - All about
nebi ga dzabeVertig0 wrote:@severin fakat smaras, ne znam sto se kojeg vraga javljas na ovoj temi kad ti je svaki post beka kritika. Reko sam ti baci se na android, postedi nas. Ili ako toliko zelis iphone kupit cemo ti ga.
-
Vertig0
#3610 Re: iPhone - All about
Normala, posteno! Al me samo zanima zasto visis na ovoj temi?
Meni je to malo kompleksaski..
-
shin
#3611 Re: iPhone - All about
severin wrote:
nebi ga dzabekupi ti sebi pravi telefon da se ne zezas sa updetima i krekovanjem
Problem je do telefona koji su skidani sa mreza, znaci pokusavanje zaobilaska zastite. Mada, ako si spreman za kakve argumentovane diskusije imas mene na temi
-
shin
#3612 Re: iPhone - All about
Poorfag nema para, pa ljeci frustracijeVertig0 wrote:Normala, posteno! Al me samo zanima zasto visis na ovoj temi?
-
Duge
#3613 Re: iPhone - All about
shin wrote:Poorfag nema para, pa ljeci frustracijeVertig0 wrote:Normala, posteno! Al me samo zanima zasto visis na ovoj temi?
Meni je to malo kompleksaski..Znam ja more ovih androidaša/nokijaša (među kojima sam i sam bio), ''ne bi ga ovo ono''. I veće mrake su prešle na iOS od njega.
-
insomniac_90
#3614 Re: iPhone - All about
imam iphone 3gs otkljucan i jailbroken, pa me zanima mogul negdje besplatno skinut ovaj novi iOS? hajde hakeri javi te se ... ja sam losh u tim stvarima
-
Duge
#3615 Re: iPhone - All about
Jel fabricki otkljucan ili sa ultrasn0w?insomniac_90 wrote:imam iphone 3gs otkljucan i jailbroken, pa me zanima mogul negdje besplatno skinut ovaj novi iOS? hajde hakeri javi te se ... ja sam losh u tim stvarima
-
Vertig0
#3616 Re: iPhone - All about
mozes ga skinuti, besplatan je uvijek bio svaki update softvera. samo je problem ako nije fabricki otkljucan ne vjerujem da je jos unlock izasao. sto se tice jailbreaka, vjerovatno za koji dan 
@shin upravo tako, to je bila moja poenta
@shin upravo tako, to je bila moja poenta
-
novikorisnik
#3617 Re: iPhone - All about
Ne znam za vas, ali meni ovaj ios5 "razvaljiva"!
ludnica! Ko da sam novi ipad kupio. Počevši od tastature, preko tabova, icloud ..... JB odradjen... Nema dalje:)
-
alenthekiller
#3618 Re: iPhone - All about
jos da nema JB.... sta bi tek onda bilo ....novikorisnik wrote:Ne znam za vas, ali meni ovaj ios5 "razvaljiva"!ludnica! Ko da sam novi ipad kupio. Počevši od tastature, preko tabova, icloud ..... JB odradjen... Nema dalje:)
-
DYD666
#3619 Re: iPhone - All about
Hm...evo, WiFi Sync mi se jâko svidja - ali sam iCloud potpuno disableovao, meni nesvrsishodannovikorisnik wrote:Ne znam za vas, ali meni ovaj ios5 "razvaljiva"!ludnica! Ko da sam novi ipad kupio. Počevši od tastature, preko tabova, icloud ..... JB odradjen... Nema dalje:)
Zašto? Pa jer za kontakte i calendare (vjerovatno i sve drugo ali nisam probao) treba iCloud account posebno enable-ovati i u samim Mac aplikacijama i tek onda se iCloud kontakti pojavljuju, ali i kreiraju, samo u njegovoj iCloud zasebnoj listi
Ovo (iCloud) je jedino dobro za nekoga ko prvi put kupuje uredjaj i nema nikakvih kontakata igdje i da od nule krene i bude rahat za ubuduce.
Tastatura sympa, tabovi OK, Reader je super (mada mu fali mail export kao na Macu) notifikacije su gotivne fakat (malo su mi dječija ova nova okrugla ON/OFF dugmad posvuda ali sta je tu je
@novikorisnik; imas kakav link kako si uradio JB?
Last edited by DYD666 on 14/10/2011 00:49, edited 1 time in total.
-
Richard Peti
-
novikorisnik
#3621 Re: iPhone - All about
Ja sam uradio upgrade preko iTunesa 10.5. Skinuo iOS 5 posebno (jer treba za redsnow - nisam znao naci u itunes folderu - ako se uopste i moze naci ) i skinuo redsnow 0.9.9b4.DYD666 wrote:Hm...evo, WiFi Sync mi se jâko svidja - ali sam iCloud potpuno disableovao, meni nesvrsishodannovikorisnik wrote:Ne znam za vas, ali meni ovaj ios5 "razvaljiva"!ludnica! Ko da sam novi ipad kupio. Počevši od tastature, preko tabova, icloud ..... JB odradjen... Nema dalje:)
![]()
Zašto? Pa jer za kontakte i calendare (vjerovatno i sve drugo ali nisam probao) treba iCloud account posebno enable-ovati i u samim Mac aplikacijama i tek onda se iCloud kontakti pojavljuju, ali i kreiraju, samo u njegovoj iCloud zasebnoj listiOdnosno, smeta mi (ili ja nisam skontao) sto ne pravi Merge sa kontaktima na postojecoj "on my mac" listi gdje ih imam previše i sad je to konfuzno.
Ovo (iCloud) je jedino dobro za nekoga ko prvi put kupuje uredjaj i nema nikakvih kontakata igdje i da od nule krene i bude rahat za ubuduce.
Tastatura sympa, tabovi OK, Reader je super (mada mu fali mail export kao na Macu) notifikacije su gotivne fakat (malo su mi dječija ova nova okrugla ON/OFF dugmad posvuda ali sta je tu je) ... ma ima nakih karafeka ispod haube sto jest jest ali sto se tice iMessages, meni je uredno dodao gmail acc. ali bojim se da to radi samo ako saljem nekome drugom ko je takodje na iOS5 only registrovao svoj account. Citam evo neke blogove u tome kako radi sa drugim uredjajima, kada salje SMS na telefon a kada kao mail preko WiFi, ma cudno nesta...nemam sad zivaca
@novikorisnik; imas kakav link kako su uradio JB?
Redsnow je sekundu izmijenjen, al ako si ikad radio s njim, skontaces.
Kad redsnow zavrsi, standardna procedura preko Cydie. Et'
iOS imas ovdje http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
red... http://www.ijailbreak.com/ipad/redsn0w- ... d-windows/
I da... JB je tethered.
Last edited by novikorisnik on 14/10/2011 02:23, edited 1 time in total.
-
novikorisnik
#3622 Re: iPhone - All about
Ma dobro, JB treba samo nama kokuzima. Nužda je jarane - magic wordalenthekiller wrote:jos da nema JB.... sta bi tek onda bilo ....novikorisnik wrote:Ne znam za vas, ali meni ovaj ios5 "razvaljiva"!ludnica! Ko da sam novi ipad kupio. Počevši od tastature, preko tabova, icloud ..... JB odradjen... Nema dalje:)
-
severin
#3623 Re: iPhone - All about
ma ja nemam sta ljeciti buraz ja sam dosao da vidim o tom 4s stas e desilo neke promjene a na kraju nista opet maglu prodali ubacili u njega nesto sto vec odavno koriste htc i samsung dupli procesor i kameru 8 Mpshin wrote:Vertig0 wrote:Normala, posteno! Al me samo zanima zasto visis na ovoj temi?
Meni je to malo kompleksaski..Poorfag nema para, pa ljeci frustracijeZnam ja more ovih androidaša/nokijaša (među kojima sam i sam bio), ''ne bi ga ovo ono''. I veće mrake su prešle na iOS od njega.
- Curve
#3624 Re: iPhone - All about
mozemo se k**cit sa iphonom, dok ti sa htc-omseverin wrote:de mi reci sta to ti mozes sa svojim iphonom sto ja nemogu sa svojim htc?
- Lady Saray
#3625 Re: iPhone - All about
Curve wrote:mozemo se k**cit sa iphonom, dok ti sa htc-omseverin wrote:de mi reci sta to ti mozes sa svojim iphonom sto ja nemogu sa svojim htc?![]()
![]()
jel siri samo na 4s ili je vezana za ios5