"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
motorola01

#3601 Re: "Majstori" parkiranja

Post by motorola01 »

goran16v wrote:
motorola01 wrote:
goran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
Sve je to fino,krasno,ali bezobrazno.Prvo ona je pogrijesila sto je parkirala na pjesackom,drugo ti si pogrijesio sto si uradio to sto si uradio,trece ona je pogrijesila sto nije zvala policiju pa platila kaznu,a tebi izbila pare iz dzepa sto si joj ostetio automobil(pogotovo sto je novo auto)...To bi bilo najpostenije i svi bi bili zadovoljni.Ali sta ces,koka se prepala i zato joj vise nikad nece pasti na pamet da parkira na takvom mjestu...
Prvo, ja sam zaustavio kolica i upozorio je da je na pjesackom i tek kad se napravila luda uz debilno objasnjenja ja sam samo uradio isto sto i ona, pomnozio je s 0 i nastavio gurati kolica zebrom (pjesaskim prelazom) jer na drugi nacin propisno nisam mogao doci do svog auta i pri tome kolicima zagrebao njen auto i fikno retrovizor u nesvjest. Da je zvala policiju sacekao bez ikakve primjedbe i snosio svu sankciju, bez obzira sto mislim da od toga ne bi bilo nista. Prakticno ja sam samo jedan pjesak koji ne zna ocjeniti sirinu kolica i koji se samo kretao stazom predvidjenom isljucivo za pjesake.
Sve je to u redu,ali ja recimo ne bih mogao tako nesto uraditi bez obzira koliko ona djubre bila.Tacnije ako se tako ponasala,a ja se recimo tako upalio :-D ,ja bih pozvao policiju i sacekao je da se uvjerim da joj je kaznu napisala i onda ne bi ona nikad tako parkirala.Mada znam da joj vise nece nikad pasti na pamet da tako parkira auto,nakon ovoga sto joj se desilo...
Jeff Bingham

#3602 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Jeff Bingham »

Michun wrote:
Jeff Bingham wrote:kad smo kod trg. centara, nisu mi jasni ljudi u importaneu koji se na prvom nivou garaza guraju ko mravi. parking mjesta su fakat preusko nacrtana, tako da kad dva auta parkiraju jedno do drugog u okviru linija, onom desnom je bas tesko izaci iz auta a da ne lupi vratima lijevog. bez obzira na to, prvi nivo je uvijek nacickan maksimalno, cak parkiraju ispred liftova, i na prolazima tako da se auta ne mogu mimoic.

istovremeno, na drugom nivou ima mozda 5 auta :-)
pa isto se postavlja pitanje zasto recimo u merkatoru oko vrata miliJon auta, parkiraju ih i okolo ulaza. a kod praonice nikog nema. daleko je to hodat, razumijes ti. posto smo svi gospoda i svi smo rodjeni u autima. :shock:
sto je najgore, nije tako, jer ako sidju autom jos jedan nivo mogu parkirati puno blize liftu nego na prvom :-) al eto, valjda mrsko vozit jos jedan "krug" po rampi...
goran16v

#3603 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Apsurd je kad dodjem na zaguzvani parking i vidim kretene kako se zavlace i guzvaju, pa odem na udaljeniji parking i pri prolasku pjeske pored "blizeg" parkinga vidim te iste kretene kako se jos uvijek muce u tjesnom.
AmADin_gospo

#3604 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

ma mi smo ništa, kakvi su brača ruje
http://englishrussia.com/2012/01/02/new ... more-86427
Don Zivconi

#3605 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Don Zivconi »

Jeff Bingham wrote:
Michun wrote:
Jeff Bingham wrote:kad smo kod trg. centara, nisu mi jasni ljudi u importaneu koji se na prvom nivou garaza guraju ko mravi. parking mjesta su fakat preusko nacrtana, tako da kad dva auta parkiraju jedno do drugog u okviru linija, onom desnom je bas tesko izaci iz auta a da ne lupi vratima lijevog. bez obzira na to, prvi nivo je uvijek nacickan maksimalno, cak parkiraju ispred liftova, i na prolazima tako da se auta ne mogu mimoic.

istovremeno, na drugom nivou ima mozda 5 auta :-)
pa isto se postavlja pitanje zasto recimo u merkatoru oko vrata miliJon auta, parkiraju ih i okolo ulaza. a kod praonice nikog nema. daleko je to hodat, razumijes ti. posto smo svi gospoda i svi smo rodjeni u autima. :shock:
sto je najgore, nije tako, jer ako sidju autom jos jedan nivo mogu parkirati puno blize liftu nego na prvom :-) al eto, valjda mrsko vozit jos jedan "krug" po rampi...
Evo mene da se javim ja volim da nekruzim okolo samo da parkiram :mrgreen:
Alive

#3606 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Alive »

drekalica28 wrote: Ista stvar u Robotu u Hrasnom.
Prvi i drugi parking sprat su uvijek krcati i preusko napravljani. Non stop su auta parkirana uz zid do ulaza i onom djelu gdje se nastavlja za gornji sprat.
Reko bi čovjek da skaču sa ograde dole do ulaza, pa eto nek im je što bliže prizemlju.
isto kao da nema lifta. :roll:

Da znas kako je taj lift "BRZ" i ti bi vjeruj :D
Ma.Le.Na

#3607 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ma.Le.Na »

mene je prosli mjesec zamalo udarilo auto ...i to nepropisno parkirano :cry:
sta uraditi u situaciji kada vas samo refleks spasi da vas ne udare..?
kako to kazniti...kad vas zamalo udare?

ja pomisljam na kljuc :x cijelom duzinom :x
DoradO

#3608 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

Ma.Le.Na wrote:mene je prosli mjesec zamalo udarilo auto ...i to nepropisno parkirano :cry:

:shock: :? :lol: ...ne kontam, kako te moze udarit parkirano vozilo
MedenoSrce

#3609 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MedenoSrce »

Ovo je sve pjesma kako je u zadnje vrijeme kod Robota u Hrasnom parkirati :-)
drekalica28

#3610 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drekalica28 »

Alive wrote:
drekalica28 wrote: Ista stvar u Robotu u Hrasnom.
Prvi i drugi parking sprat su uvijek krcati i preusko napravljani. Non stop su auta parkirana uz zid do ulaza i onom djelu gdje se nastavlja za gornji sprat.
Reko bi čovjek da skaču sa ograde dole do ulaza, pa eto nek im je što bliže prizemlju.
isto kao da nema lifta. :roll:

Da znas kako je taj lift "BRZ" i ti bi vjeruj :D
Pa imaju i stepenice zar ne? :) :D
insomnia78

#3611 Re: "Majstori" parkiranja

Post by insomnia78 »

Joj kako ce neko osvanuti u crnoj hronici zbog tih kljuceve i tog pametovanja gdje ce ko parkirati. Ako ti smeta zovi policiju i cao. Il to "hebavanje matere i grebanje kljucevima bude usmjereno samo prema zenama i praznim autima i kao podvig na forumu?8
quasar

#3612 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Ma.Le.Na wrote:mene je prosli mjesec zamalo udarilo auto ...i to nepropisno parkirano :cry:

I mene je kao malog udarila bandera...
burekodsira

#3613 Re: "Majstori" parkiranja

Post by burekodsira »

quasar wrote:

pa jaro ko ti je kriv, sta istrcavas pred banderu da te haman pa nemoze zaobici :lol:
motachjointa

#3614 Re: "Majstori" parkiranja

Post by motachjointa »

insomnia78 wrote:Joj kako ce neko osvanuti u crnoj hronici zbog tih kljuceve i tog pametovanja gdje ce ko parkirati. Ako ti smeta zovi policiju i cao. Il to "hebavanje matere i grebanje kljucevima bude usmjereno samo prema zenama i praznim autima i kao podvig na forumu?8
jok se sikirati :mrgreen:
quasar

#3615 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

burekodsira wrote:
quasar wrote:

pa jaro ko ti je kriv, sta istrcavas pred banderu da te haman pa nemoze zaobici :lol:
Nisam istrcavao, isao lijepo sredinom trotoara, a ona valjda nepropisno parkirana i po sred mene....
respo

#3616 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

juce nesto po gradu hodao
od marijin dvora do vjecne istrosio bi 32gb memorije samo da bi poslikao majstore
ima i od marijin dvora pa dole al je slabije valjda vise prostora i manje auta nego u samom centru

ja se ponekad zaista ne mogu nacuditi tom mentalnom sklopu gdje i kako sve parkiraju
Industrialyzer

#3617 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Industrialyzer »

I mene za novu godinu opali trotoar u glavu :mrgreen:
holowey

#3618 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

Industrialyzer wrote:

idem ti ja tako poslije nove ulicom, kad najednom bandera se zatrca i udari me, nisam se ni snasao a ona bandera opet u mene, taman kad sam htio da upitam sta ti je bona sta se udaras, kad onaj asfalt odozdo skoci pa u sred face :lol:
alcho

#3619 Re: "Majstori" parkiranja

Post by alcho »

Jes tebi bilo dobro :-)

:lol:
alcho

#3620 Re: "Majstori" parkiranja

Post by alcho »

holowey wrote:
Industrialyzer wrote:

idem ti ja tako poslije nove ulicom, kad najednom bandera se zatrca i udari me, nisam se ni snasao a ona bandera opet u mene, taman kad sam htio da upitam sta ti je bona sta se udaras, kad onaj asfalt odozdo skoci pa u sred face :lol:
:lol: :lol:
holowey

#3621 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

Image

:D
iSwagga

#3622 Re: "Majstori" parkiranja

Post by iSwagga »

dajte kakvih slika, pusti te se suplje!
Optimist

#3623 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

Slike preuzete sa fb stranice "Mostarski crnjaci".

Image

Image
Ateista

#3624 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

Jutros krenem na posao, upalim auto, kad skontam da me je jedna papanka zagradila i da ne mogu izaci. :x
Primijetio sam da ona taj auto cesto jako ruzno parkira, ili zauzme vise od jednog mjesta ili nekog zagradi, nije prvi put.

Morao sam ici preko trotoara kako bih izasao sa parkinga, srecom da je bilo jedno mjesto slobodno preko kojeg sam uspio izaci. Nisam imao aparat sa sobom da slikam, ali sam joj prikacio adekvatan natpis koji imam spreman za takve situacije. :D

Poslije mi je bilo zao sto nisam zvao policiju da joj bar kaznu napisu, ali zurio sam i jebi ga...
Better Man

#3625 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Evo jednog specijalca iz Titove koji redovno ovako parkira, tako da pješaci moraju na tramvajske šine da prođu!

Image

Evo jednog pravog specijalca iz Merkatora danas! Svaki komentar na ovog debila je suvišan!

Image
Locked