Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubav_aha

#3601 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

proslava rodjendana ,takodjer,nije pozeljna :skoljka:

http://www.islam-iman.com/index.php?opt ... Itemid=132
Pored toga što su ove svečanosti ružne novotarije koje nemaju osnova u vjeri, one predstavljaju poistovjećivanje sa židovima i kršćanima u njihovom proslavljanju rođendana. Poslanik, s.a.v.s., upozorava na njihove običaje i kaže: “Vi ćete u potpunosti slijediti običaje onih prije vas, pa kad bi oni ušli u gušterovu rupu i vi biste to uradili.” Ashabi su upitali: “Božiji Poslaniče, jesu li to židovi i kršćani?” On odgovori: “Ko drugi!?” (Buharija i Muslim) Riječi “Ko drugi” znače: Upravo se na njih misli. Poslanik, s.a.v.s., također, kaže: “Ko oponaša neki narod – on je od njih.”
darius_maximus

#3602 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by darius_maximus »

MUNAFIK wrote:
darius_maximus wrote:
MUNAFIK wrote:Nisam dobro upratio, ali je li to pojedinima smeta sto IZ poziva da se muslimani ponasaju MUSLIMANSKI i ne slave ovu novu godinu?
Ja koliko sutra ocekujem od tebe inicijativu da se ukine zvanicni drzavni kalendar, posto necemo da obiljezavamo "ovu" novu godinu...
Ako ces sebe intelektualno ogranicavati na ovom nivou to je tvoj problem...
Ja cu sebe intelektualno ogranicavati? To je tvoj odgovor?
Negiranje drzavnog praznika BiH je negiranje drzave BiH. Postoje neki drugi ljudi koji negiraju neke druge drzavne praznike i na taj nacin negiraju drzavu BiH. Nikakve razlike nema. Ovo sve je cinjenica, a ti mene smatraj ogranicenim do mile volje...
Ja sam poprilicno siguran da ti slavis, ili si nekada slavio, svoj rodjendan po Gregorijanskom kalendaru te ne vidim nikakav razlog da ne obiljezis rodjenje nove godine po tom istom kalendaru, ali moguce je da grijesim...
emigrazione

#3603 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by emigrazione »

Da neko ne zna o cemu se ovdje zapravo radi, pomislio bi da neko hoce da deda mraz po dzamijama djeli muslimanskoj djeci paketice, a ovi se slomise da to zabrane. Mustafa Ceric NIJE exkluzivni zastupnik islama za trziste BIH, niti ce to ikada biti. Sve dok ne bude izmisljena neka masina tipa ''islamomjer'' ili tako nesto, on nema pravo da odredjuje ko je musliman a ko nije, niti on niti ovi fašisti iz kojekakvih toaletoida finansiranih arapskim parama
BHF_Manijak

#3604 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by BHF_Manijak »

Za razliku od tebe, Mustafa JESTE ovlasten i njegovo se pika, a tvoje palamudjenje, kao i moje i svacije ostalo po forumu, se NE PIKA! Uzdravlje... :wink: I ponavljam onu vise antologijsku, moze se to tebi licno ne svidjati ili da ne prihvatas to misljenje, ali ono je takvo, islam se ne kroji u 2012-toj, islam je odredjen davno. Da je covjek reko i "alkohol je zabranjen, haram, nemojte ga piti", opet bi se javili pametnjakovic da kazu "sta on meni ima pricati, ko je on da kaze da je zabranjen, sta se Ceric ima javljati", s ovim primjerom naravno karikiram ali hocu reci da neko kad ne podnosi neke stvari, prvenstveno one koje njemu i njegovom egu ne odgovaraju, on ce se svim silama truditi da dokaze kako taj i taj nije upravu i "ko je on da meni kaze" jer je upravo vatra zato sto je to Ceric reko, makar 100 puta upravu bio(nevezano sad za ovaj slucaj Nove godine, obdanista i slicno, generalno govorim!).
Piti, kurvati se, neklanjati, kockati, nepostiti...Nema bas tu islama, sve ostalo je paravan, koja je tu na kraju identifikacija sa islamom? Zna se koje stvari covjeka cine muslimanom, necemo se bezze lagati i izmisljati toplu vodu onako kako nama prija.
A Ceric nije rekao ko je musliman a ko ne niti se radi o odredjivanju necega takvog, odakle samo izvuce takav zakljucak, covjek je samo rekao sta je dio islamske tradicije a sta ne.
Zox

#3605 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Zox »

Zar nije tradicija nesto sto nema veze s islamom? ;)
BHF_Manijak

#3606 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by BHF_Manijak »

Zox wrote:Zar nije tradicija nesto sto nema veze s islamom? ;)
:? :-?
Zox

#3607 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Zox »

Informisi se :) jedno je islam, drugo je tradicija.
ljubav_aha

#3608 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

sto je sa proslavom djecijih rodjendana u vrticima :!: :?: :cry: :|
fatamorgana

#3609 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by fatamorgana »

BHF_Manijak wrote:Za razliku od tebe, Mustafa JESTE ovlasten i njegovo se pika, a tvoje palamudjenje, kao i moje i svacije ostalo po forumu, se NE PIKA! Uzdravlje... :wink: I ponavljam onu vise antologijsku, moze se to tebi licno ne svidjati ili da ne prihvatas to misljenje, ali ono je takvo, islam se ne kroji u 2012-toj, islam je odredjen davno. Da je covjek reko i "alkohol je zabranjen, haram, nemojte ga piti", opet bi se javili pametnjakovic da kazu "sta on meni ima pricati, ko je on da kaze da je zabranjen, sta se Ceric ima javljati", s ovim primjerom naravno karikiram ali hocu reci da neko kad ne podnosi neke stvari, prvenstveno one koje njemu i njegovom egu ne odgovaraju, on ce se svim silama truditi da dokaze kako taj i taj nije upravu i "ko je on da meni kaze" jer je upravo vatra zato sto je to Ceric reko, makar 100 puta upravu bio(nevezano sad za ovaj slucaj Nove godine, obdanista i slicno, generalno govorim!).
Piti, kurvati se, neklanjati, kockati, nepostiti...Nema bas tu islama, sve ostalo je paravan, koja je tu na kraju identifikacija sa islamom? Zna se koje stvari covjeka cine muslimanom, necemo se bezze lagati i izmisljati toplu vodu onako kako nama prija.
A Ceric nije rekao ko je musliman a ko ne niti se radi o odredjivanju necega takvog, odakle samo izvuce takav zakljucak, covjek je samo rekao sta je dio islamske tradicije a sta ne.
A Dudu? zar nije i Dudu zabranjen?
BHF_Manijak

#3610 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by BHF_Manijak »

Zox wrote:Informisi se :) jedno je islam, drugo je tradicija.
Jesam li nesto pogresno rekao kad sam rekoa "islamske tradicije"??? Dio islamskog duha, obicaja, nazovi kako hoces, ali ista je poenta. Kao sto tradicija moze biti bosanska, engleska, moze i islamska.

@Fatamorgana, jasta je ako ga je u kuci drzao. Mustafi na dusu! ;-)

@Ljubav, bezze navlacis prciu u pogresnom smjeru i trolas, jos se na taj "problem" nije niko pozalio niti je bilo nekih komplikacija kakvih bi ti zeljela, tako da ne miniraj temu bezze! ;-)
emigrazione

#3611 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by emigrazione »

Za razliku od tebe, Mustafa JESTE ovlasten i njegovo se pika, a tvoje palamudjenje, kao i moje i svacije ostalo po forumu, se NE PIKA!
Gdje, kako i kada mu se to pika. Covjece pricas o individualnim stvarima, o vjeri. Da se zemlja i nebo preokrenu kod mene mi se niti jedna njegova nece pikati. Ta osoba, za ogroman broj stanovnika ovog grada, ne predstavlja apsolutno nista, cak ga svi javno zajebavaju i sprdaju se s njim. Iskreno ja ga smatram pravo opasnim likom, cak imam pravo da vjerujem da ga je neko svjesno tu instalirao sa zadatkom da sjebe i ovo malo Bosne sto je ostalo. Kad mi nešto nije jasno po pitanju islama, jos su mi uvijek zivi hvala bogu i dedo i nana pa lijepo kod njih na konsultacije
fatamorgana

#3612 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by fatamorgana »

"BHF_Manijak"
Pa šta reći onda za nekoga koji se ne drži onoga što propovijeda drugima?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3613 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Velkoski »

Mozemo reci da ne postoji osoba bez grijeha/pogreski itd. ;-)
fatamorgana

#3614 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by fatamorgana »

leet wrote:Mozemo reci da ne postoji osoba bez grijeha/pogreski itd. ;-)
Naravno da ne postoji, sve ostalo je hipokrizija, ;-) nego kontam, ako griješe oni "na vrhu" šta li će tek oni "na dnu" raditi, :roll:
Last edited by fatamorgana on 02/01/2012 01:51, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#3615 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:
Zox wrote:Informisi se :) jedno je islam, drugo je tradicija.
Jesam li nesto pogresno rekao kad sam rekoa "islamske tradicije"??? Dio islamskog duha, obicaja, nazovi kako hoces, ali ista je poenta. Kao sto tradicija moze biti bosanska, engleska, moze i islamska.

@Ljubav, bezze navlacis prciu u pogresnom smjeru i trolas, jos se na taj "problem" nije niko pozalio niti je bilo nekih komplikacija kakvih bi ti zeljela, tako da ne miniraj temu bezze! ;-)
BHF_Manijak wrote:@Ljubav, bezze navlacis prciu u pogresnom smjeru i trolas, jos se na taj "problem" nije niko pozalio niti je bilo nekih komplikacija kakvih bi ti zeljela, tako da ne miniraj temu bezze! ;-)
to sam davno cula,i morma priznati,da sma se iznenadila,temu sma postavila,jer zelim znati,kakva je stav IZ u BiH :) bez namjere miniranja i slicnih provokacija :)

eh,evo sto sam nasla o tradiciji i religiji :-D
Princip srednjeg puta

„Jedanput ste rekli da je tradicija duša svake religije, pa i islama. Koliko je to, tradicionalno, očuvano u ovdašnjim religijama? Naprimjer, posljednjih godina imamo više različitih tumačenja islama, što možda unosi dodatnu konfuziju.“
„Ono što karakterizira bh. muslimansku tradiciju, to je mjera, umjerenost, ili načelo – princip srednjeg puta i princip tolerancije. Šta je mjera? Usprkos teškim društvenim i povijesnim okolnostima, kod nas se islam pokušavao interpretirati i artikulirati u smislu izgradnje neke vrste socijalne i duhovne ravnoteže. Uvažavanje drugog i drugačijeg, to je fundamentalni princip temeljnih izvora islama“, kaže ovaj teolog i naglašava važnost ne zatvaranja u dogme. „Vi uvijek otvarate krizu vlastitog religijskog identiteta kad napuštate tradiciju, ili kad se u nju zatvarate“, dodaje, podvlačeći ponovo važnost religije u budućoj izgradnji bh. društva i podsjećajući da su upravo velike svjetske religije porodile sve ono što se danas naziva modernom kulturom i civilizacijom.
„Evo pitanja za budućnost o kojoj govorimo: Kako pristupati religioznom fenomenu? Šta istraživati? Da li je rad sa mladima možda, pitanje svih pitanja, važnih za budućnost bh. društva, nadajmo se, integriranog bh.društva?“
„Pa, naravno. Mi moramo stvoriti vertikalu, duhovnu vertikalu izgradnje našega društva. Univerzitet mora, unutar svojih studijskih programa, uvesti izučavanje, ne vjeronauke, nego izučavanje religija, historije religija. Svjetske religije same po sebi nisu u krizi, prije je naša percepcija religioznoga u krizi. U krizi su i tradicionalne forme religioznosti, religiozne institucije, crkve i zajednice.“
http://www.bhguardian.com/index.php?opt ... &Itemid=64

druga prica / izvor

http://www.dzemat-oberhausen.de/index.p ... ikret-kari
Šta je to „islamska tradicija Bošnjaka“? (dr. Fikret Karčić)

Islamska zajednica u BiH je do sada u svojim dokumentima izbjegavala korištenje geografsko-kulturnog određenja Islama. Termin koji se koristi u Ustavu IZ, kao njenom temeljnog aktu, je „islamska tradicija Bošnjaka“ (čl.4 Ustava IZ u BiH iz 1997). Ova tradicija se navodi kao jedan od izvora na kojima se zasniva ustrojstvo organa i ustanova IZ u BiH i njena djelatnost, i to nakon Kur'ana i Sunneta. Nakon „islamske tradicije Bošnjaka“ u ovom nabrajanju hijerarhije izvora organizacije i djelatnosti IZ spominju se „zahtjevi vremena“. Sintagma „islamska tradicija Bošnjaka“ nije bila predmet teorijske elaboracije niti u aktima IZ niti u djelima bošnjačkih teologa, iako se radi o izuzetno značajnom pitanju. Jedino Ustav IZ u čl. 8 stav 2 propisuje: „U tumačenju i izvršavanju ibadetskih islamskih dužnosti u IZ primjenjuje se hanefijski mezheb“. Ova odredba potvrđuje historijsku poziciju hanefijskog mezheba u BiH i svakako se može dovesti u vezu sa „islamskom tradicijom Bošnjaka“. Striktnim tumačenjem pomenute ustavne odredbe mogli bi doći do zaključka da je primjena hanefijskog mezheba ograničena samo na ibadet a da se u drugim oblastima (furu' u-l-fikh), koje se tiču aktivnosti IZ, može referirati i na druge mezhebe. Ova praksa koja se koristi u savremenom muslimanskom svijetu naziva se tehajjur (izbor rješenja iz nekog drugog mezheba), a primjenjuje se odlukom nadležnih tijela ovlaštenih da tumače islamske propise slijedeći metodologiju usul-i fikha. Šerijatski sudovi u BiH koristili su ovaj metod u prvoj polovini 20. vijeka prilikom rješavanja slučajeva iz oblasti porodičnog prava.

Još jedan element koji se spominje u Ustavu IZ, i koji se može dovesti u vezu sa „islamskom tradicijom Bošnjaka „ jeste spominjanje islamskih institucija iz osmanskog perioda. Naime, u čl. 2 kaže se „Autonomija IZ u BiH utemeljena je na vjerskopravnim institucijama bosanskih muslimana iz vremena osmanske uprave“.
ostatk teksta je na link-u,ziasta je dug , prijatno citanje :-D
BHF_Manijak

#3616 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by BHF_Manijak »

fatamorgana wrote:
"BHF_Manijak"
Pa šta reći onda za nekoga koji se ne drži onoga što propovijeda drugima?
Recemo u tom slucaju da je licemjeran sto se te zabrane konkretno tice. Ali ja poznajem jos recimo gore primjere, no to nije tema danasnje emisije...A sta cemo ako je Dudu bio u avliji, basti ili negdje drguo, i nije imaoo veze s kucom, pa tako da automatski i nije zabranje, sta cemo onda?

@Emigrazione, fino je to sto su ti nana i dedo zivi i sto su ljudi u islamu, no znanje o islamu je mnogo sire od poznavanja islama od nasih deda i nana, osnovne stvari se mogu znati naravno ali da je sve tako prosto, zasto bi onda fakultet islamskih nauka postojao ili naucne discipline koje se bave islamskom tematikom i odredjenim islamskim granama?!
Covjek ima titulu reisa, a to nesto znaci, neko ga moze i ne mora postovati, to sto se "pola stanovnika ovoga grada sprda" sa njim, to nema nikakve veze i ne umanjuje njegovu ulogu niti poznavanje matarije.
fatamorgana

#3617 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by fatamorgana »

BHF_Manijak wrote:
Recemo u tom slucaju da je licemjeran sto se te zabrane konkretno tice. Ali ja poznajem jos recimo gore primjere, no to nije tema danasnje emisije...A sta cemo ako je Dudu bio u avliji, basti ili negdje drguo, i nije imaoo veze s kucom, pa tako da automatski i nije zabranje, sta cemo onda?
Pa ništa, ja volim cuke, :)
MUNAFIK

#3618 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by MUNAFIK »

darius_maximus wrote:
MUNAFIK wrote: Ako ces sebe intelektualno ogranicavati na ovom nivou to je tvoj problem...
Ja cu sebe intelektualno ogranicavati? To je tvoj odgovor?
Negiranje drzavnog praznika BiH je negiranje drzave BiH. Postoje neki drugi ljudi koji negiraju neke druge drzavne praznike i na taj nacin negiraju drzavu BiH. Nikakve razlike nema. Ovo sve je cinjenica, a ti mene smatraj ogranicenim do mile volje...
Ja sam poprilicno siguran da ti slavis, ili si nekada slavio, svoj rodjendan po Gregorijanskom kalendaru te ne vidim nikakav razlog da ne obiljezis rodjenje nove godine po tom istom kalendaru, ali moguce je da grijesim...

Lupas lupas, al fakat bezveze... Apsolutno nikad i nigdje IZ BiH nije negirala drzavne praznike BiH... Cak ni u ovom slucaju u vezi nove godine, niko nije negirao nista, bezveze se pravis lud i vuces nekakve 'paralele'...

Ovdje su se VJERNICI MUSLIMANI samo savjetovali, pozvali i uputili na ISLAMSKO UCENJE, kako se jedan MUSLIMAN treba ponasati u odredjenim situacijama, u ovom slucaju kada se radi o slavlju i veselju necega... Posto je zivot jednog muslimana uredjen i odredjen odredjenim pravilima meni onda fakat nije jasno, sta vama nije jasno :-D

To sto sam ja SLAVIO rodjendan ili novu godinu ili bilo sta drugo, opet nema nikakve veze sa onim pravilima koje je Allah preko Poslanika objavio ljudima, niti to odredjuje kako cu se ja u buduce ponasati... Dakle pravila su tu, a duznost hodze (mad ai svih muslimana), i u ovom slucaju IZ jeste da nas sve podsjeca na ta pravila i na Allaha...

Kakvu smo poceli logiku koristiti, ocekjem da se pocnemo buniti sto to mujezin EZANOM poziva ljude na namaz u dzamiju ,ko je ba on da nas poziva, znam ja sam doc dzamiju i sam klanjat ako mi se klanja, sta me ima pozivat... :-)
ljubav_aha

#3619 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

MUNAFIK wrote: To sto sam ja SLAVIO rodjendan ili novu godinu ili bilo sta drugo, opet nema nikakve veze sa onim pravilima koje je Allah preko Poslanika objavio ljudima, niti to odredjuje kako cu se ja u buduce ponasati... Dakle pravila su tu, a duznost hodze (mad ai svih muslimana), i u ovom slucaju IZ jeste da nas sve podsjeca na ta pravila i na Allaha...

na mogim nasim stranicama pise :haram je slaviti rodjedan Muhameda a.s. a rijaset.ba i druge stranice obavezno obiljeze taj dan :D
;npr.u asudisjkoj arabijij postoji zabrana slavljenja rodjedana,jer su takvi obicaji prihvaceni tokom kolonijalizma i westernizacije

Birthdays are celebrated to mark the completion of another year in one's life. What wisdom is there in showing happiness when a year has decreased in one's life?
:D :lol:
luckylaka

#3620 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:Za razliku od tebe, Mustafa JESTE ovlasten i njegovo se pika, a tvoje palamudjenje, kao i moje i svacije ostalo po forumu, se NE PIKA! Uzdravlje... :wink: I ponavljam onu vise antologijsku, moze se to tebi licno ne svidjati ili da ne prihvatas to misljenje, ali ono je takvo, islam se ne kroji u 2012-toj, islam je odredjen davno. Da je covjek reko i "alkohol je zabranjen, haram, nemojte ga piti", opet bi se javili pametnjakovic da kazu "sta on meni ima pricati, ko je on da kaze da je zabranjen, sta se Ceric ima javljati", s ovim primjerom naravno karikiram ali hocu reci da neko kad ne podnosi neke stvari, prvenstveno one koje njemu i njegovom egu ne odgovaraju, on ce se svim silama truditi da dokaze kako taj i taj nije upravu i "ko je on da meni kaze" jer je upravo vatra zato sto je to Ceric reko, makar 100 puta upravu bio(nevezano sad za ovaj slucaj Nove godine, obdanista i slicno, generalno govorim!).
:thumbup: Neko pametan da malo pojasni onima kojima je google jedini vodic u Islam
Hunkar

#3621 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Hunkar »

jope vjeronauka :shock:
jope nova godina :-)
jope reis ceric :?
jope djed mraz :?:

da pogodim ... prekosutra dzamija? :skoljka:

stvarno volim ovu drzavu :bih: nikada nije dosadno :!:
Jack Be Nimble

#3622 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jack Be Nimble »

Koliko dugo ce Ceric biti na poziciji reisa? Koga je tu postavio?
novi.dan.nova.nafaka

#3623 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by novi.dan.nova.nafaka »

chuchumbamayumbe wrote:O, mene itekako brine kako ide Mustafi, pogotovu na ovih famoznih 24% gdje živim ja i moja porodica koji nismo Bošnjaci (i ne namjeravamo ići nigdje gdje su "naši", jer su oni još gori). Samo ti namiguj, ova zadnja rečenica i tvoj zadnji komentar će biri i zadnji na koji ću se osvrnuti i koji neću niti pokušati komentarisati.
Živ mi i zdrav bio! :) HAUGH!
Haugh! :)
Prijatelju, u mom komentaru nije bilo ni malo zle krvi - učinilo mi se da si jedan od onih bošnjaka koji nikad ne ode u džamiju, a htio bi da ima i reisa po svom mjeri. Usput, reisa bi nabio na neku stvar za bilo šta što se loše dogodi - e pa ne ide to tako. Na takve sam samo tako alergičan.
Da si i ti meni živ i zdrav, i uz brdo brz još dugo vremena... ;-)
Jack Be Nimble wrote:Koliko dugo ce Ceric biti na poziciji reisa? Koga je tu postavio?
Ove godine su izbori za novog reisa. Međutim, to ne znači da ti novi reis, u slučaju da si bošnjak, neće visiti nad savjesti i pokoji puta preporučiti da se ne pije, bludniči i sve ostalo što je loše. :)
To mu je vjerska uloga, propisana od Boga. A kao što gledam, i budućeg reisa (Mustafi je ovo drugi mandat, nažalost je kod nas vremenski ograničeno obavljanje te funkcije) će ni kriva ni dužna, kao i Mustafu pljuvati, potvarati, izmišljati, mrziti i šta sve ne. Doduše, za njega bolje, jer će se mnogo nj. grijeha sprati.
Kao što reče BHF, možda bi velikom broju bošnjaka odgovarao reis po nj. mjeri, koji će za novu godinu obući odijelo Svetog Nikole i pozivati na proslavu tuđih praznika, organizovati Bajramske partije tipa "a da me babo vidi", ali ja mislim da se to nikad neće dogoditi, aBd i da će ići samo na bolje. Nema više partijskih reisova...
MUNAFIK

#3624 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by MUNAFIK »

Ja kad vidim ko sve Reisa Mustafu napada pljuje i kako se on sa tim svim nosi, dodje mi da odmah podrzim da covjek dobije jos jedan mandat...
Mr. Brightside

#3625 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Mr. Brightside »

:lol: :lol: neki ludi scenarij sa Zukorlicem na celu IZ BiH :roll:
bas bi bilo veselo :dance: :D :D
Post Reply