Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3601 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

Avaz i stil pisanja na Avazu su odraz onoga što dopuštamo kao konzumenti vijesti tih novina, ili drugih medija.
Avaz je ogledalo sklonosti bosanaca ka površnosti, euforiji i beskrajnom zamjeranju svima na svačemu.

Radončić je to uokvirio kao koncept novine koja je kao maligna bolest javnog izvještavanja. Taj koncept se dobro prodaje, kao i sranja koja su pravili Bakir H. ili Duška Jurišić sa histerijama i fanatičnim zaglupljivanjim, te retardiranim defetizmom.

Normalno je da razumnijim, vještijim čitaocima, to ide na nerve. Ali vi ste, gospodo, što više bjesnite, samo više nalik na Avaz. Svaki put kad napišete da je Avaz wc papir, dodajete utjecaj jednom njihovom uredniku.

Moralni sunovrat novinara je postao default preživljavanja u poslu.

Faruk Vele odlično zna posao i dobar je kolega, ali meni je došlo zlo kad sam vidio hipokriziju vlasnika Klixa.

Sve je to pitanje novca, pa čak i upošljavanje ljudi koji su do juče hladno slušali najgadnije laži na račun ovog portala.
Faruk zna napisati tekst bez greške, ali on je dijete Fadila Mandala i Seje Numanovića, pa je ono što je nama odron za objavu, njemu poželjno. Isti fol poznajem i ja, znam kako se diže čitanost, vidio sam to iznutra...ljudi vole odrone, to nam je većini u krvi...

I ovaj portal je izgrađen na hipokriziji, jer mu je čitanost, inicijalni prodor, davao forum i grupa od dvije tri naivne budale koje su besplatno radile na njegovom održavanju, godinama. I danas je tako, i neka je. zašto? Svi mi imamo svoje neke glupe ideale, nebitno...

I da, najsmješnije od svega, kada sam pojedinim ljudima nudio da idu jedan na jedan vs. Avaza, da bukvalno nazovu ili dođu, da napišu javnu analizu kvalitete novine( što bi FR i Mandal rado vidjeli), da znači, javno krenu na profesionalne odrone najjačeg medija u BiH, i tako smanje njegov "štetan utjecaj"- NIKO nije odgovorio.Pa najveći užasi i njihovi autori su dostupni svaki radni dan u Redakciji.Zašto niko u protekle 3 godine odkako je zaboravljeni Zoom66 spojio teme, nije stisnuo i javno provukao analizu Avazovog pranja mozga? Hipokrizija u kojoj se najviše isticao Sarajevo-x kao sajt sa najvećom posjećenošću.Svojim sam ušima čuo rečenicu "Mi moramo razvaliti sarajevo-x"(postići bolju čitanost, biti bolji) iz usta fahrine desne ruke.Čovjek je mjesecima u browseru imao uvijek otvoren sa-x, i dizao larmu na svaku vijest koju sax objavi prije Avaza. Kao onaj turčin Baki iz andrićeve Travničke hronike koji je šizio jer travničani nemaju para, a lijepo se oblače :D ...Primao je po 7-8000 maraka plate i nije kontao u čemu je štos..Još ne konta, doduše..

Jedan je pokrenuo stranicu protiv Avaza :lol: koja je odraz djetinjeg opravdanog bijesa.
Da imam moć, ja bih, vjerujte, tu nesretnu stranicu linkovao na main-strani Avaza.

Svi ste vi, odavno, u lancima medija..čast izuzecima.

Uživajte dok postoje slobodnije teme na forumima i dok urednici misle da je forum nebitan :wink:
StupskaBitanga

#3602 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Gog savršeno
Za zadnji pasus
Cenzura je tu kada se objektivno kritikuje klix i njegov F.Vele urednik
soe4

#3603 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by soe4 »

Bezimeni wrote:Evo samo jos jedan primjer avazovskog idiotluka i neumjesnosti:
http://www.avaz.ba/showbiz/ljepota-i-mo ... ksi-izgled
O Boze ! :jbt:
vrbas1979

#3604 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by vrbas1979 »

Kakav je ovo naslov i tekst: http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/agr ... ose-zaraze

Ova Hlubna ima vranofobiju
Donnie Smith

#3605 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Donnie Smith »

avazov portal isto
ccc

samopromocija

http://aura.ba/article.php?article_id=3379
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3606 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by KatarinaKosaca »

Jučer na Tv Alfa prilog o napadima vrana :-) :-) , pa ondaK citat svjedočenje nake žene koju je kao napala vrana, pa je jedva otjerala. I vrhunac je bio nabrajanje sarajevskih kvartova opsanih vrana :roll: i njihovo akcentuiranje. Tako je Điđikovac dobio naglasak na prvom slogu i prvi put sam čula takav izgovor tog starog kvarta. Nije sramota biti odnekle, ali jeste sramota nemati lektora da te nauči pravilnom akcentuiranju.
navedeni

#3607 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by navedeni »

Fahro kralj!!!! :kiss:
StupskaBitanga

#3608 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Sta novinarka rekla
Đi•đi•kovac
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3609 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:Sta novinarka rekla
Đi•đi•kovac
:D Da sa dugim a... ni kod najgorih ljaksera koji su dolazili to nikad nisam čula, a kamoli javno. Cijeli prilog o opasnim po život vranama kao i svjedočenje te neke žene je bio :-) :-) :-) :-) da mu pozavidi i tv igman.
StupskaBitanga

#3610 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Urednik koji kaže odljev mozaka pa sve ti je jasno
vrbas1979

#3611 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by vrbas1979 »

KatarinaKosaca wrote:
StupskaBitanga wrote:Sta novinarka rekla
Đi•đi•kovac
:D Da sa dugim a... ni kod najgorih ljaksera koji su dolazili to nikad nisam čula, a kamoli javno. Cijeli prilog o opasnim po život vranama kao i svjedočenje te neke žene je bio :-) :-) :-) :-) da mu pozavidi i tv igman.

Meni samo nije jasna tolika hajka na vrane i predstavljanje istih ko demone koje treba potamaniti. Najgora je inspektorica sa Veterinarskog fakulteta koja ih zove "letećim pacovima" :-) Valjda bi ona trebala znati razlog povećanog prisustva vrana, ali i njihovu ulogu u ekosistemu.
drug_profi

#3612 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by drug_profi »

Vrane jesu izvjestan problem, ali svakako su vrlo fascinantna bica, ko ima volje i zelje da ih istrazuje i posmatra.

Ovo u Avazu je samo priprema terena za nekog havera sa nekim terminatorom za vrane.
seln

#3613 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by seln »

Na terenu s članovima "Kluba spasavalaca 2000"
Je li do Havaza ili se klub stvarno tako nepismeno zove?
crnoplavo

#3614 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by crnoplavo »

ime kluba
a i u hrvatskom se koristi
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=4597
Gorska služba spašavanja
Hrvatskog planinarskog saveza (GSS HPS) dobrovoljna je služba javnog karaktera koja je osnovana 1950. godine.

Danas Gorska služba spašavanja okuplja oko 200 spasavalaca i pripravnika raspoređenih u 14 stanica: Požega, Varaždin, Zagreb, Samobor, Karlovac, Ogulin, Delnice, Tršće, Rijeka, Pula, Gospić, Zadar, Split i Makarska.
seln

#3615 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by seln »

crnoplavo wrote:ime kluba
a i u hrvatskom se koristi
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=4597
Gorska služba spašavanja
Hrvatskog planinarskog saveza (GSS HPS) dobrovoljna je služba javnog karaktera koja je osnovana 1950. godine.

Danas Gorska služba spašavanja okuplja oko 200 spasavalaca i pripravnika raspoređenih u 14 stanica: Požega, Varaždin, Zagreb, Samobor, Karlovac, Ogulin, Delnice, Tršće, Rijeka, Pula, Gospić, Zadar, Split i Makarska.
Zar nije pravilno "spasilaca"?
lasta2

#3616 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by lasta2 »

Image
Banksy

#3617 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Banksy »

Tech-l4 wrote:A ima'l gdje ona slika za rođendan Fahrin u potkošulji kad utovara lopate u kombi :)

Svakog dana sve mi više liči na nekog diktatora, nažalost nije mu mjesto u politici mada je to PRAVO PAMETAN POTEZ, da nije vjerovatno bi ga ovi ostali Bakir i Zlatko raščerupali .
Štiti svoju imovinu-novce, pod svaku cijenu, moto svakog sandžaklije :)
Što nas navodi na pomisao da su Sandžaklije niža bića, jel?
lasta2

#3618 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by lasta2 »

Image
lasta2

#3619 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by lasta2 »

:lol: kratak je put od ispicuture i medijskog reketasa do fahrinog novinara

Image

scepo je fakat psihopata :lol:
Danguba

#3620 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Danguba »

Ovako izgleda vijest kada je Avaz objavi...
U tuzlanskom naselju Stupine zaklana 68-godišnja žena
17. 07. 2014. • 15:10

U tuzlanskom naselju Stupine noćas je ubijena šezdesetosmogodišnja ženska osoba.

U MUP-u TK-a potvrdili su da su jutros primili prijavu da je u Univerzitetski klinički centar Tuzla dovezena ženska osoba gdje je i preminula. Prema jednoj verziji žena je navodno pronađena zaklana, dok je prema drugoj sama pala na nož uslijed čega je zadobila povrede opasne po život.

U MUP-u TK i Kantonalnom tužilaštvu TK nisu mogli davati konkretnije informacije o ovom tragičnom događaju sve dok se ne okonča uviđaj koji je u toku.

(Avaz)
a ovo je prava istina
Tuzla: 68-godišnja žena podlegla od posljedica samoranjavanja nožem
Autor A. A. 17. 07. 2014. • 17:20

Uzrok smrti je povreda butnog mišića, nastala od posljedica samoranjavanjem hladnim oružjem, odnosno nožem, kazali su u UKC Tuzla.

Šezdesetosmogodišnja Tuzlanka, inicijala F. K., dovezena je jutros u Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje je hospitalizovana u Jedinici za intezivno liječenje i terapiju Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, u kojoj je proglašena i njena smrt.

Uzrok smrti je povreda butnog mišića, nastala od posljedica samoranjavanjem hladnim oružjem, odnosno nožem, kazali su u UKC Tuzla.

(Fena)
Pa stvarno, ko jos kupuje to smece od novina. :roll:
dezurni_ucenik

#3621 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dezurni_ucenik »

Kolike su plate hAvazaovim novinarima?
Danguba

#3622 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Danguba »

dezurni_ucenik wrote:Kolike su plate hAvazaovim novinarima?
u naturi do daljnjeg. :D
dezurni_ucenik

#3623 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dezurni_ucenik »

Danguba wrote:
u naturi do daljnjeg. :D

Ja sam cuo da je 500 maraka.Ako je to istina,sta bi tek piskarali za 1500 :-D
Drinski

#3624 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Drinski »

ma kakav Avaz, kakvi bakraci, međutim, ono sto Avaz izvlači jeste sređenost novene (uzmite napr. Oslobođenje, ko da nemaju nikakv koncept), velika dopisnička mreza (pa za svakoga se pronađe ponesto) i "podilaženje" čitaocu sa temama tipa Čevljanovića i sl.krkanluka.
SSemir

#3625 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by SSemir »

obicnih novinara je mala, ali ovih sto pristaju da pisu bljuvotine radi interesa gazda, urednici i ostali..imaju fine plate, 2000 i vise ;)
Post Reply