Bas mi nije jasno sto svako malo promjene te frekvencije pa da moras sve skenirati opet..koji im je K vise
HS kablovska
Moderator: anex
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3601 Re: HS kablovska
Nije ni kod mene sinoc bilo Arena,ja konto da nisu zatamnili radi lige prvaka??? A ocito nisu,nego su nesto cackali opet.
Bas mi nije jasno sto svako malo promjene te frekvencije pa da moras sve skenirati opet..koji im je K vise
- madnessa
#3602 Re: HS kablovska
Ja sam na rubu živaca sa njima. Čekam da mi istekne onaj ugovor što potpisah ne bi li mi priljučili sve za marku, pa onda počinjem razmišljati o alternativama.
-
AdrianMole
#3603 Re: HS kablovska
Imaju opet neko veće čačkanje,te mijenjaju nazive frekvencija ,tako da je i kod mene svako malo uleti popularni naziv ''Nadogradnja mreže''
.Tako je jutros Arena 4 skočila na 330 Mhz ,a preostale tri su još uvijek na 322 Mhz( Ta se frekvencija sada zove Hayat
).Sinoć je se sve ferceralo OK ,samo je trebalo preskenirati frekvencije.Nadam se kako će ovi zahvati izroditi barem još neki kvalitetan kanal .Čekamo još uvijek Cinestar, MGM,AXN,Travel,Cinemax,Viasat Nature,CMC,VH1,Boomerang...
- madnessa
#3604 Re: HS kablovska
Oni baš našli sve velike izmjene raditi kada je najviše ljudi kući, tj navečer!
Mislim da to razdvajaju Arenu na drugu frekvenciju, jer će uskoro to biti posebno naplaćivani paket.
Mislim da to razdvajaju Arenu na drugu frekvenciju, jer će uskoro to biti posebno naplaćivani paket.
- Ma.Le.Na
#3605 Re: HS kablovska
uuuuuuuu kako ih mrrrrrrrrrrrziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
toliko su neljubazni,....tako im je los odabir kanala.....toliko su neprofesionalni...
jedva jedva jeeeeeeeeeeeeeedva cekam da ih se rijesim
toliko su neljubazni,....tako im je los odabir kanala.....toliko su neprofesionalni...
- perfect_guy
#3606 Re: HS kablovska
arene su svakako bile preko ljeta besplatne na digitali za sviju. Po redovnom cjenovniku se dodatno plaćaju.bambuelo wrote:Da li neko zna zasto nema arenasport niti jednog?
Na svakom pise ˝scrambled˝..kao da imam satelitsku a ne kablovsku![]()
Nisam sinoc mogao gledati ligu sampiona
Stvarno su odron..
-
gule_sa
#3607 Re: HS kablovska
Preneseno sa njihove stranice.
Cijenjeni korisnici,
Ovim putem Vas obavještavamo da ćete od četvrtka (15.09.) do ponedjeljka (19.09) biti u mogućnosti da izvršite nadogradnju softvera na vašim STB-ovima.
Ovom nadogradnjom će biti riješen problem zamrzavanja slike pri brzom prebacivanju kanala.
Da bi nadogradnja bila moguća, potrebno je da na vašem STB-u odaberete kanal HEMA TV, te da odaberete opciju "da" kada vam STB ispiše poruku sa upitom da li želite da izvršite nadogradnju.
Nadogranja softvera će trajati par minuta.
Za vrijeme trajanja nadogradnje, dakle do 19.09., usluga EPG-a neće biti dostupna.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Vaša kablovska televizija HS."
http://www.hs-hkb.ba/index.php?option=c ... Itemid=100
Cijenjeni korisnici,
ukoliko koristite DALVI STB, te niste u mogućnosti da pratite programske sadržaje na kanalima HBO Adria, HBO Comedy, Arenasport 1, Arenasport 2, Arenasport 3 i Arenasport 4., potrebno je da ponovno preskenirate frekvencije 314, 322 i 330 MHz.
Vaša kablovska televizija HS
Cijenjeni korisnici,
Ovim putem Vas obavještavamo da ćete od četvrtka (15.09.) do ponedjeljka (19.09) biti u mogućnosti da izvršite nadogradnju softvera na vašim STB-ovima.
Ovom nadogradnjom će biti riješen problem zamrzavanja slike pri brzom prebacivanju kanala.
Da bi nadogradnja bila moguća, potrebno je da na vašem STB-u odaberete kanal HEMA TV, te da odaberete opciju "da" kada vam STB ispiše poruku sa upitom da li želite da izvršite nadogradnju.
Nadogranja softvera će trajati par minuta.
Za vrijeme trajanja nadogradnje, dakle do 19.09., usluga EPG-a neće biti dostupna.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Vaša kablovska televizija HS."
Cijenjeni korisnici,
ukoliko koristite DALVI STB, te niste u mogućnosti da pratite programske sadržaje na kanalima HBO Adria, HBO Comedy, Arenasport 1, Arenasport 2, Arenasport 3 i Arenasport 4., potrebno je da ponovno preskenirate frekvencije 314, 322 i 330 MHz.
Vaša kablovska televizija HS
- respo
#3608 Re: HS kablovska
nemoj da ti budes zalila za njima kad predjes kod nekog drugogMa.Le.Na wrote:uuuuuuuu kako ih mrrrrrrrrrrrziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim![]()
![]()
![]()
- iPod
#3609 Re: HS kablovska
Rade Arene i HBO ponovo na ovim kineskim resiverima... ne znam jel su li titlovi naljepljeni na Video na HBO kanalima.
http://teve.ba/article/4191/obavjestenj ... ike-dtv-hs
http://teve.ba/article/4191/obavjestenj ... ike-dtv-hs
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3610 Re: HS kablovska
Zasto sada kada su mjenjane frekvencije samo arena4 je odvojena od prva tri kanala.
Recimo ,kada skeniras arene,1,2,3 idu normalno,onda 4 zatamnjena kada je u nizu,ali zato imas arenu 4 tamo negdje bog zna gdje sama

Sev kontam ,hajde mozda se i poprave,eto te neke najave da ce se sve to stabilizovati..ali ovo je odron majke mi
I da nema kod mene HBO,a i na vecini programa nema titlova na ovim juznoslavenskim jezicima,nego samo njemacki,bugarski,grcki i sl.
Hjad' se dozovite malo,sviju vam...li onda se pitate sto svi masovno prealze na neke druge operatere i aranzmane. Ako se ne popravi sve ovo,i to radikalno,bas en vidim nacin da opstanu na ovoj trzisnoj utakmici. Jos godina,godina ipo maksimala
Recimo ,kada skeniras arene,1,2,3 idu normalno,onda 4 zatamnjena kada je u nizu,ali zato imas arenu 4 tamo negdje bog zna gdje sama
Sev kontam ,hajde mozda se i poprave,eto te neke najave da ce se sve to stabilizovati..ali ovo je odron majke mi
I da nema kod mene HBO,a i na vecini programa nema titlova na ovim juznoslavenskim jezicima,nego samo njemacki,bugarski,grcki i sl.
Hjad' se dozovite malo,sviju vam...li onda se pitate sto svi masovno prealze na neke druge operatere i aranzmane. Ako se ne popravi sve ovo,i to radikalno,bas en vidim nacin da opstanu na ovoj trzisnoj utakmici. Jos godina,godina ipo maksimala
- iPod
#3611 Re: HS kablovska
-LIBERO- jel ti mozes na dalviju da odaberes titl na HBO ? Mislim da je nemoguce 
-
Eldinn
#3612 Re: HS kablovska
Ja skeniro arene i poboljsala se slika, bolja slika nego sto je bila 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#3613 Re: HS kablovska
Ma jok prijatelju,usput receno meni je tek aktivirana,ne znam ni ja kako,ta opcija odabira titla i to samo za poneke kanale.iPod wrote:-LIBERO- jel ti mozes na dalviju da odaberes titl na HBO ? Mislim da je nemoguce
Ma haos zivi,nikada ne znas kakav te novitet ceka sutradan na digitali,naravno nagore
-
Dady
#3614 Re: HS kablovska
Kod HBO su titlovi zaljepljeni sa slikom. Nema ni 5.1 zvuka kod filmova kod kojih ide najava za isti. To je do HS-a.iPod wrote:-LIBERO- jel ti mozes na dalviju da odaberes titl na HBO ? Mislim da je nemoguce
-
Dady
#3615 Re: HS kablovska
Atlas, Top Shop TV 466 MHZTheWatcher wrote:ch 56theprodigy wrote:mozel frekvencija za atlas??AdrianMole wrote:U zadnjih 7 dana na digitali su ubacili:Viasat Explorer,Viasat History,NTV IC Kakanj,Top Shop TV i Atlas.
Za one koji traže sportske prenose trebao bih napomenuti kako Atlas prenosi susrete engleske Premijer lige.
Viasat Exolorer, Viasat History 370 MHZ
NTV IC Kakanj 346 MHZ
- iPod
#3616 Re: HS kablovska
Ovo je dobro, jer Atlas ima prava za Englesku Premier Ligu!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#3617 Re: HS kablovska
To vi svi "uhvatili" taj Atlas sem mene,ocito
. Hajd' morat cu opet potraziti to 
- Harry Lime
#3619 Re: HS kablovska
modulacija 256 QAMaddem wrote:Nema tog atlasa na 466MHz
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#3620 Re: HS kablovska
Ustimah i ja jucer taj Atlas. I ne djeluje neka bas obecavajuca Tv stanica,sve neke serije i tako ta prica.
A sto se tice premijer lige slabi su i tu,za naredni period samo ovo imaju.
A sto se tice premijer lige slabi su i tu,za naredni period samo ovo imaju.
Ekskluzivno na Atlas televiziji!
17. septembar Blackburn - Arsenal u 13.45h
24. septembar Stoke City - Manchester United u 18.30
- Alen___
#3621 Re: HS kablovska
iPod wrote:Ovo je dobro, jer Atlas ima prava za Englesku Premier Ligu!
ovaj atlas ne prikazuje eng ligu..ovo je satelitski a ne zemaljski
dzaba se radujes
- Harry Lime
#3622 Re: HS kablovska
na nekim blogovima sam citao da, iako prosle sezone ATLAS TV nije prenosio utakmice premier lige na satelitskom programu, vec samo na zemaljskom, ove sezone bi trebali i na satelitskom. Sada treba samo sacekati do sutra, pa ce se definitivno znati.Alen___ wrote:iPod wrote:Ovo je dobro, jer Atlas ima prava za Englesku Premier Ligu!
dzaba se radujes
- Alen___
#3623 Re: HS kablovska
nece....Harry Lime wrote:na nekim blogovima sam citao da, iako prosle sezone ATLAS TV nije prenosio utakmice premier lige na satelitskom programu, vec samo na zemaljskom, ove sezone bi trebali i na satelitskom. Sada treba samo sacekati do sutra, pa ce se definitivno znati.Alen___ wrote:iPod wrote:Ovo je dobro, jer Atlas ima prava za Englesku Premier Ligu!
dzaba se radujes
-
AdrianMole
#3624 Re: HS kablovska
http://teve.ba/article/4216/hd-kanali-b ... aja-godine
Hd u osnovnoj digitalnoj ponudi do kraja godine.Arenasport u osnovnoj digitalnoj ponudi do kraja godine.
Hd u osnovnoj digitalnoj ponudi do kraja godine.Arenasport u osnovnoj digitalnoj ponudi do kraja godine.
- iPod
#3625 Re: HS kablovska
Hoce šefe, sinoć su rekli na sportskim vijestima na Atlasu da idu sa Premier ligom i na satelit!Alen___ wrote:
nece....