HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3601 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Nije ni kod mene sinoc bilo Arena,ja konto da nisu zatamnili radi lige prvaka??? A ocito nisu,nego su nesto cackali opet.

Bas mi nije jasno sto svako malo promjene te frekvencije pa da moras sve skenirati opet..koji im je K vise :x
madnessa

#3602 Re: HS kablovska

Post by madnessa »

Ja sam na rubu živaca sa njima. Čekam da mi istekne onaj ugovor što potpisah ne bi li mi priljučili sve za marku, pa onda počinjem razmišljati o alternativama.
AdrianMole

#3603 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Imaju opet neko veće čačkanje,te mijenjaju nazive frekvencija ,tako da je i kod mene svako malo uleti popularni naziv ''Nadogradnja mreže'' :-D .Tako je jutros Arena 4 skočila na 330 Mhz ,a preostale tri su još uvijek na 322 Mhz( Ta se frekvencija sada zove Hayat 8-) ).Sinoć je se sve ferceralo OK ,samo je trebalo preskenirati frekvencije.Nadam se kako će ovi zahvati izroditi barem još neki kvalitetan kanal .Čekamo još uvijek Cinestar, MGM,AXN,Travel,Cinemax,Viasat Nature,CMC,VH1,Boomerang...
madnessa

#3604 Re: HS kablovska

Post by madnessa »

Oni baš našli sve velike izmjene raditi kada je najviše ljudi kući, tj navečer!

Mislim da to razdvajaju Arenu na drugu frekvenciju, jer će uskoro to biti posebno naplaćivani paket.
Ma.Le.Na

#3605 Re: HS kablovska

Post by Ma.Le.Na »

uuuuuuuu kako ih mrrrrrrrrrrrziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :x :x :x

toliko su neljubazni,....tako im je los odabir kanala.....toliko su neprofesionalni...
jedva jedva jeeeeeeeeeeeeeedva cekam da ih se rijesim
perfect_guy

#3606 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

bambuelo wrote:Da li neko zna zasto nema arenasport niti jednog?
Na svakom pise ˝scrambled˝..kao da imam satelitsku a ne kablovsku :?
Nisam sinoc mogao gledati ligu sampiona
Stvarno su odron.. :x
arene su svakako bile preko ljeta besplatne na digitali za sviju. Po redovnom cjenovniku se dodatno plaćaju.
gule_sa

#3607 Re: HS kablovska

Post by gule_sa »

Preneseno sa njihove stranice.

Cijenjeni korisnici,
Ovim putem Vas obavještavamo da ćete od četvrtka (15.09.) do ponedjeljka (19.09) biti u mogućnosti da izvršite nadogradnju softvera na vašim STB-ovima.
Ovom nadogradnjom će biti riješen problem zamrzavanja slike pri brzom prebacivanju kanala.
Da bi nadogradnja bila moguća, potrebno je da na vašem STB-u odaberete kanal HEMA TV, te da odaberete opciju "da" kada vam STB ispiše poruku sa upitom da li želite da izvršite nadogradnju.
Nadogranja softvera će trajati par minuta.
Za vrijeme trajanja nadogradnje, dakle do 19.09., usluga EPG-a neće biti dostupna.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Vaša kablovska televizija HS."

http://www.hs-hkb.ba/index.php?option=c ... Itemid=100

Cijenjeni korisnici,
ukoliko koristite DALVI STB, te niste u mogućnosti da pratite programske sadržaje na kanalima HBO Adria, HBO Comedy, Arenasport 1, Arenasport 2, Arenasport 3 i Arenasport 4., potrebno je da ponovno preskenirate frekvencije 314, 322 i 330 MHz.
Vaša kablovska televizija HS

http://www.hs-hkb.ba/index.php?option=c ... Itemid=100
respo

#3608 Re: HS kablovska

Post by respo »

Ma.Le.Na wrote:uuuuuuuu kako ih mrrrrrrrrrrrziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :x :x :x

toliko su neljubazni,....tako im je los odabir kanala.....toliko su neprofesionalni...
jedva jedva jeeeeeeeeeeeeeedva cekam da ih se rijesim
nemoj da ti budes zalila za njima kad predjes kod nekog drugog
iPod

#3609 Re: HS kablovska

Post by iPod »

Rade Arene i HBO ponovo na ovim kineskim resiverima... ne znam jel su li titlovi naljepljeni na Video na HBO kanalima.

http://teve.ba/article/4191/obavjestenj ... ike-dtv-hs
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3610 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Zasto sada kada su mjenjane frekvencije samo arena4 je odvojena od prva tri kanala.

Recimo ,kada skeniras arene,1,2,3 idu normalno,onda 4 zatamnjena kada je u nizu,ali zato imas arenu 4 tamo negdje bog zna gdje sama :-) :roll:

Sev kontam ,hajde mozda se i poprave,eto te neke najave da ce se sve to stabilizovati..ali ovo je odron majke mi :sad:

I da nema kod mene HBO,a i na vecini programa nema titlova na ovim juznoslavenskim jezicima,nego samo njemacki,bugarski,grcki i sl.

Hjad' se dozovite malo,sviju vam...li onda se pitate sto svi masovno prealze na neke druge operatere i aranzmane. Ako se ne popravi sve ovo,i to radikalno,bas en vidim nacin da opstanu na ovoj trzisnoj utakmici. Jos godina,godina ipo maksimala
iPod

#3611 Re: HS kablovska

Post by iPod »

-LIBERO- jel ti mozes na dalviju da odaberes titl na HBO ? Mislim da je nemoguce :(
Eldinn

#3612 Re: HS kablovska

Post by Eldinn »

Ja skeniro arene i poboljsala se slika, bolja slika nego sto je bila :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3613 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

iPod wrote:-LIBERO- jel ti mozes na dalviju da odaberes titl na HBO ? Mislim da je nemoguce :(
Ma jok prijatelju,usput receno meni je tek aktivirana,ne znam ni ja kako,ta opcija odabira titla i to samo za poneke kanale.

Ma haos zivi,nikada ne znas kakav te novitet ceka sutradan na digitali,naravno nagore :D :dance: :D
Dady

#3614 Re: HS kablovska

Post by Dady »

iPod wrote:-LIBERO- jel ti mozes na dalviju da odaberes titl na HBO ? Mislim da je nemoguce :(
Kod HBO su titlovi zaljepljeni sa slikom. Nema ni 5.1 zvuka kod filmova kod kojih ide najava za isti. To je do HS-a.
Dady

#3615 Re: HS kablovska

Post by Dady »

TheWatcher wrote:
theprodigy wrote:
AdrianMole wrote:U zadnjih 7 dana na digitali su ubacili:Viasat Explorer,Viasat History,NTV IC Kakanj,Top Shop TV i Atlas.
Za one koji traže sportske prenose trebao bih napomenuti kako Atlas prenosi susrete engleske Premijer lige.
mozel frekvencija za atlas??
ch 56
Atlas, Top Shop TV 466 MHZ
Viasat Exolorer, Viasat History 370 MHZ
NTV IC Kakanj 346 MHZ
iPod

#3616 Re: HS kablovska

Post by iPod »

Ovo je dobro, jer Atlas ima prava za Englesku Premier Ligu!
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3617 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

To vi svi "uhvatili" taj Atlas sem mene,ocito :D . Hajd' morat cu opet potraziti to :-)
addem

#3618 Re: HS kablovska

Post by addem »

Nema tog atlasa na 466MHz
Harry Lime

#3619 Re: HS kablovska

Post by Harry Lime »

addem wrote:Nema tog atlasa na 466MHz
modulacija 256 QAM
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3620 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Ustimah i ja jucer taj Atlas. I ne djeluje neka bas obecavajuca Tv stanica,sve neke serije i tako ta prica.

A sto se tice premijer lige slabi su i tu,za naredni period samo ovo imaju.
Ekskluzivno na Atlas televiziji!

17. septembar Blackburn - Arsenal u 13.45h

24. septembar Stoke City - Manchester United u 18.30
Alen___

#3621 Re: HS kablovska

Post by Alen___ »

iPod wrote:Ovo je dobro, jer Atlas ima prava za Englesku Premier Ligu!

ovaj atlas ne prikazuje eng ligu..ovo je satelitski a ne zemaljski

dzaba se radujes
Harry Lime

#3622 Re: HS kablovska

Post by Harry Lime »

Alen___ wrote:

dzaba se radujes
na nekim blogovima sam citao da, iako prosle sezone ATLAS TV nije prenosio utakmice premier lige na satelitskom programu, vec samo na zemaljskom, ove sezone bi trebali i na satelitskom. Sada treba samo sacekati do sutra, pa ce se definitivno znati.
Alen___

#3623 Re: HS kablovska

Post by Alen___ »

Harry Lime wrote:
Alen___ wrote:

dzaba se radujes
na nekim blogovima sam citao da, iako prosle sezone ATLAS TV nije prenosio utakmice premier lige na satelitskom programu, vec samo na zemaljskom, ove sezone bi trebali i na satelitskom. Sada treba samo sacekati do sutra, pa ce se definitivno znati.
nece....
AdrianMole

#3624 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

http://teve.ba/article/4216/hd-kanali-b ... aja-godine

Hd u osnovnoj digitalnoj ponudi do kraja godine.Arenasport u osnovnoj digitalnoj ponudi do kraja godine. :D
iPod

#3625 Re: HS kablovska

Post by iPod »

Alen___ wrote:
nece....
Hoce šefe, sinoć su rekli na sportskim vijestima na Atlasu da idu sa Premier ligom i na satelit!
Locked