SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Amazonka27
#3601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
e svasta... 
- Karabaja
#3602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Oružana pljačka se fakat isplati
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
čudni su putevi pravnički
-
barby02
#3604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
divno
to je godina za ono sto su ljudi trcali dati krv, za ono sto smo htjeli izaci na proteste. . sudstvo ne vidi tezinu dogadjaja niti daje poruku delikventima. . strasno 
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#3605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Još ćemo mu mi od svojih para platiti suđenje...a to dijete neće bit na babu, malo sutra...ja na koga će drugo!
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#3606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Čekaj, kako nije učestvovao u ranjavanju? Ko je onda ranio djevojku, onaj što je poginuo? 
-
Nuclear Winter
#3607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Upravo tako!Pera Trta wrote:Čekaj, kako nije učestvovao u ranjavanju? Ko je onda ranio djevojku, onaj što je poginuo?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ooo jebem te pravosuđe naše
čuj olakotna okolnost što je sklepo budućeg potencijalnog razbojnika...
ok da je zakonski minimum... ali što uopšte ići ispod njega majku mu
-
Nuclear Winter
#3609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Chmoljo wrote:ooo jebem te pravosuđe našečuj olakotna okolnost što je sklepo budućeg potencijalnog razbojnika...
Kako je krenulo još će u pljačku ići sa djetetom u rukama,da im se smiluju,i bez otpora keširaju lovu,a ako ih uhvati policija,da se sudija i tužilac plaho ne zamaraju,jebiga zatrebalo pelena i becutana
- O'zone
- Globalni moderator
#3610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ok! Da sagledamo sve:
-Učestvovao je u oružanoj pljački
-Jedna osoba ubijena jedna teško povrijeđena
-Dobio godinu dana zatvora ustvari kad se uzme u obzir da je odležao već 4 mjeseca dobio je 8 mjeseci
-Najbolje za kraj -POREZNI OBVEZNICI PLATILI NJEGOVU ODBRANU I SUDSKI POSTUPAK I PLATIT ĆE NJEGOVO LEŽANJE U ZATVORU!!! Što je odprilike 50 KM po danu odnosno ugrubo nekih 12 000 maraka za 8 mjeseci bez ovoga što je već bio.
Zaključak- Isplati se baviti kriminalom!!!
J..... ja ovako zakonodavstvo i zakonodavce

-Učestvovao je u oružanoj pljački
-Jedna osoba ubijena jedna teško povrijeđena
-Dobio godinu dana zatvora ustvari kad se uzme u obzir da je odležao već 4 mjeseca dobio je 8 mjeseci
-Najbolje za kraj -POREZNI OBVEZNICI PLATILI NJEGOVU ODBRANU I SUDSKI POSTUPAK I PLATIT ĆE NJEGOVO LEŽANJE U ZATVORU!!! Što je odprilike 50 KM po danu odnosno ugrubo nekih 12 000 maraka za 8 mjeseci bez ovoga što je već bio.
Zaključak- Isplati se baviti kriminalom!!!
J..... ja ovako zakonodavstvo i zakonodavce
-
barby02
#3611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
KradljivacAmerikanac dobio 6 godina zatvora jer je orobio kasicu-prasicu
20.09.2008
Svijet
Majka djevojčice ušla je u sobu i uhvatila Muellera na djelu
Jedan Amerikanac osuđen je na šest godina zatvora zato što je ukrao 20 dolara iz kasice-prasice dvogodišnje djevojčice.
Već četiri puta osuđivani provalnik Ryan Mueller proglašen je u četvrtak na sudu u Sheboyganu u saveznoj državi Wisconsin krivim za provalu kao kriminalac-ponavljač.
List The Sheboygan Press izvijestio je kako je tužitelj kazao da je 31-godišnji Mueller provalio u jednu kuću u kolovozu 2007. i ukrao novac iz kasice-prasice dvogodišnje curice dok je ona spavala.
Majka djevojčice ušla je u sobu i uhvatila Muellera na djelu.
Provalnik će dodijeljenu kaznu odslužiti nakon što odleži još jednu kaznu od šest godina na koju je osuđen u lipnju za drugu provalu
Samo radi uporedbe
20.09.2008
Svijet
Jedan Amerikanac osuđen je na šest godina zatvora zato što je ukrao 20 dolara iz kasice-prasice dvogodišnje djevojčice.
Već četiri puta osuđivani provalnik Ryan Mueller proglašen je u četvrtak na sudu u Sheboyganu u saveznoj državi Wisconsin krivim za provalu kao kriminalac-ponavljač.
List The Sheboygan Press izvijestio je kako je tužitelj kazao da je 31-godišnji Mueller provalio u jednu kuću u kolovozu 2007. i ukrao novac iz kasice-prasice dvogodišnje curice dok je ona spavala.
Provalnik će dodijeljenu kaznu odslužiti nakon što odleži još jednu kaznu od šest godina na koju je osuđen u lipnju za drugu provalu
Samo radi uporedbe
- minjonja
#3612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ih, mogu oni nekog zbog toga poslat 6 godina u zatvor; da 6 godina koristi jedno mjesto u zatvoru. ljudi napravili zatvore, a kod nas i ovo malo zatvora bolje opremljeno od nekih soba u kojima sam nocila.barby02 wrote:KradljivacAmerikanac dobio 6 godina zatvora jer je orobio kasicu-prasicu
20.09.2008
Svijet
Samo radi uporedbe
ja uvijek kazem, glasam za onog ko zatvore napravi.
- amrica
#3613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
avaz od juce
"Maloljetni akter žestoke tuče na Džidžikovcu bio naoružan s dva pištolja
Sanjin Sejfić nožem zboden u rame i butinu. Policija traga za 17-godišnjim Aleksandrom L.
Sarajevskoj policiji prekjučer je prijavljeno da je ispred kafića "Que Pasa" u ulici Džidžikovac došlo do pucnjave. Policajci su saznali da je pucnjavi prethodila žestoka tuča između Sanjina Sejfića (19) iz Sarajeva, Edija. H. (17) iz Makarske i Aldina. P. (17) iz Sarajeva, s jedne, i maloljetnog Aleksandra L. (17) i još jednog nepoznatog mladića, s druge strane.
U tuči je Aleksandar L. nožem izbo Sanjina Sejfića nakon čega su on i Edi H. pucali uzrak iz pištolja. U pucnjavi nije bilo povrijeđenih, a ni materijalne štete.
Povrijeđenom Sejfiću ljekarska pomoć ukazana je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede.
- Pacijent je primljen u 16.45 sati s ubodnim ranama na ramenu i butini. Bio je na KUM-u na posmatranju i jutros je premješten na Kliniku za ortopediju - kazala nam je jučer Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.
Policajci su uhapsili Edija. H. i Aldina P. zbog izazivanja opće opasnosti. Prilikom pretresa kod Aldina P. su pronađena i oduzeta dva pištolja "zastava", jedan kalibra 6,35 milimetara s okvirom i tri metka i "tetejac", kalibra 7,62 milimetra s okvirom bez municije.
O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a maloljetnici su zadržani u MUP-u Kantona Sarajevo. Policija radi na pronalasku ostalih učesnika i maloljetnog Aleksandra L. koji je nožem izbo Sejfića."
________________________________________________-
Ovaj Aleksandar L je lik koji je sa 12-13 godina terorizirao citavu osnovnu skolu Musa CC u Cekalusi, tuce, kradje, otimanja, maltretiranje i zastrasivanje nastavnik(c)a...vec je tada bio spreman za popravni dom. Mislim da nije zavrsio 8 osnovne. Jedino je uspio od brata da naparavi svoju kopiju. Sa 16 je ukrao auto, slupao se, zavrsio u gipsu, ali mislim da u zatvoru nije.
Inace, zive sa mamom, koja je prosle godine htjela da se baci sa krova kuce u Avde Sumbula, iznad Avlije. A i mama je
prije par godina slomila ruku zeni 20-ak godina starijoj od nje.
Ali, posto on nije punoljetan, zna se sta ce biti....
Sanjin Sejfić nožem zboden u rame i butinu. Policija traga za 17-godišnjim Aleksandrom L.
Sarajevskoj policiji prekjučer je prijavljeno da je ispred kafića "Que Pasa" u ulici Džidžikovac došlo do pucnjave. Policajci su saznali da je pucnjavi prethodila žestoka tuča između Sanjina Sejfića (19) iz Sarajeva, Edija. H. (17) iz Makarske i Aldina. P. (17) iz Sarajeva, s jedne, i maloljetnog Aleksandra L. (17) i još jednog nepoznatog mladića, s druge strane.
U tuči je Aleksandar L. nožem izbo Sanjina Sejfića nakon čega su on i Edi H. pucali uzrak iz pištolja. U pucnjavi nije bilo povrijeđenih, a ni materijalne štete.
Povrijeđenom Sejfiću ljekarska pomoć ukazana je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede.
- Pacijent je primljen u 16.45 sati s ubodnim ranama na ramenu i butini. Bio je na KUM-u na posmatranju i jutros je premješten na Kliniku za ortopediju - kazala nam je jučer Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.
Policajci su uhapsili Edija. H. i Aldina P. zbog izazivanja opće opasnosti. Prilikom pretresa kod Aldina P. su pronađena i oduzeta dva pištolja "zastava", jedan kalibra 6,35 milimetara s okvirom i tri metka i "tetejac", kalibra 7,62 milimetra s okvirom bez municije.
O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a maloljetnici su zadržani u MUP-u Kantona Sarajevo. Policija radi na pronalasku ostalih učesnika i maloljetnog Aleksandra L. koji je nožem izbo Sejfića."
Ovaj Aleksandar L je lik koji je sa 12-13 godina terorizirao citavu osnovnu skolu Musa CC u Cekalusi, tuce, kradje, otimanja, maltretiranje i zastrasivanje nastavnik(c)a...vec je tada bio spreman za popravni dom. Mislim da nije zavrsio 8 osnovne. Jedino je uspio od brata da naparavi svoju kopiju. Sa 16 je ukrao auto, slupao se, zavrsio u gipsu, ali mislim da u zatvoru nije.
Inace, zive sa mamom, koja je prosle godine htjela da se baci sa krova kuce u Avde Sumbula, iznad Avlije. A i mama je
- Chmoljo
#3614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja mislim da je i za ovo Tito krivamrica wrote: ________________________________________________-
Inace, zive sa mamom, koja je prosle godine htjela da se baci sa krova kuce u Avde Sumbula, iznad Avlije. A i mama jeprije par godina slomila ruku zeni 20-ak godina starijoj od nje.
- amrica
#3615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pandaaa zna da je Tile krivChmoljo wrote:ja mislim da je i za ovo Tito krivamrica wrote: ________________________________________________-
Inace, zive sa mamom, koja je prosle godine htjela da se baci sa krova kuce u Avde Sumbula, iznad Avlije. A i mama jeprije par godina slomila ruku zeni 20-ak godina starijoj od nje.
-
Pera Trta
#3616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Hajde Chmoljo, nemoj pretvarati ovo u prepucavanje...
Kriva je demokratija i ljudska prava koje nameće Jevropa! To sam rekao sto puta na ovom forumu, i uvijek ću to braniti (bez obzira koliko "volim" Brozov režim, što takođe nije nepoznato mnogim učesnicima foruma)...ali mnogi ta ista prava brane, ali selektivno, kad su u pitanju određene populacije, a za ove slučajeve prizivaju komunističke metode. U ovakvim slučajevima, prizivam ih i ja
Kriva je demokratija i ljudska prava koje nameće Jevropa! To sam rekao sto puta na ovom forumu, i uvijek ću to braniti (bez obzira koliko "volim" Brozov režim, što takođe nije nepoznato mnogim učesnicima foruma)...ali mnogi ta ista prava brane, ali selektivno, kad su u pitanju određene populacije, a za ove slučajeve prizivaju komunističke metode. U ovakvim slučajevima, prizivam ih i ja
- Chmoljo
#3617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nisu to komunističke metode... mislim da se u silnim kvazipreseravanjima o ljudskim pravima zatvorenika poslovično zaboravlja na žrtvu.Pera Trta wrote:Hajde Chmoljo, nemoj pretvarati ovo u prepucavanje...
a Titu namjerno spomenuh ovdje, jer, uvijek kenjamo kako je drugi kriv... a zabole nas damu možemo li mi šta učiniti po tom pitanju... upravo kao i na onoj temi: kriv je neko drugi što smo glupi...
-
Pera Trta
#3618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mene je briga, ali šta ja mogu uraditi? Kad predložiš drastične mjere, mnogi navale na tebe kako si ovakav ili onakav...I uopšte mi nije jasna ova blaga pravosudna politika, je li to njima fakat neko "odozgo" (mislim na strance) diriguje tako, ili se i tu ogleda socijalni karakter naše države, kao ono "neka, on je jadnik, ne radi, ima djecu, mora od nečega živit, svijetla obraza i narod pljačkati, valja i njemu glasati na izborima" i slične gluposti? Stvarno, ne kontam...
-
IHAVEDREAM
#3619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
[/quote]ja mislim da je i za ovo Tito kriv
Ako vec cistimo coskove
Last edited by IHAVEDREAM on 02/07/2010 23:45, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#3620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma kao pojedinac, jako maloPera Trta wrote:Mene je briga, ali šta ja mogu uraditi? Kad predložiš drastične mjere, mnogi navale na tebe kako si ovakav ili onakav...I uopšte mi nije jasna ova blaga pravosudna politika, je li to njima fakat neko "odozgo" (mislim na strance) diriguje tako, ili se i tu ogleda socijalni karakter naše države, kao ono "neka, on je jadnik, ne radi, ima djecu, mora od nečega živit, svijetla obraza i narod pljačkati, valja i njemu glasati na izborima" i slične gluposti? Stvarno, ne kontam...
jednostavno se postavi pitanje: šta nakon kamenjanja? hoćemo smjenu premijera. eto smijenjen, a opet ništa. kao što moderator reče, truhnu u laticama strategije u borbi protiv kriminala, delinkvencije i čega sve ne... nije to jedan dan otići i zakamenjati, potreban je konstantan pritisak...
a za nedostatak tog pritiska uglavnom svi manje ili više snosimo odgovornost... ali da ne bude "svi pomalo pa nikom ništa" od nečega se mora krenuti, a meni prvo u oči upadaju NVO i pasivnost ljudi...
- Eweleen
#3621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
svako malo ga zatvore pa puste, treba još gore dodat da je izbo očuha i tad su ga ko malo nešto zatvorili i opet normala hoda i boca se okolo, uglavnom jest se znalo sa 12-13 da će kakav će bit, al je fazon što je on još uvijek kriminalac u fazi razvoja, nemate pojma na šta je taj sve spremanamrica wrote:avaz od juce
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
konačno dobra vijest danas
- Eweleen
#3623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
odličnomoderator wrote:Izračene presude
Pomagačima ubice Denisa Mrnjavca ukupno 25 godina zatvora
Pravosnažnom presudom Apelacionog vijeća Vrhovnog suda FBiH Ademir Lelović osuđen je na 15 godina zatvora, a Berin Talić na deset godina, dok je Armina Milić oslobođena optužbi. Podsjećamo, Lelović i Talić su se teretili za pomaganje maloljetnome Nerminu Sikiriću u ubistvu Denisa Mrnjavca, koje se dogodilo 5. februara 2008. godine u sarajevskom tramvaju.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100705062
ali najgore od svega je što je moralo bit megamedijski popraćeno uz ogromne pritiske javnosti da bi presudili kako treba, i to je 1 od 1000 slučajeva koji neće biti :/
Last edited by Eweleen on 05/07/2010 14:48, edited 1 time in total.
- minjonja
#3624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da Bog da ostali svih 15 odnosno 10 godina u zatvoru, a ne da se puste zbog manjka mjesta ili dobrog ponasanja.
-
sarajevo63
#3625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da, bar je malo pravda zadovoljena.moderator wrote:Ako nista drugo, sada znamo da se mora dizati prasina preko medija da bi neko dobio zasluzenu kaznu.Eweleen wrote:
odlično
ali najgore od svega je što ne moralo bit megamedijski popraćeno u ogromne pritiske javnosti da presudili kako treba, i to je 1 od 1000 slučajeva koji neće biti :/
Da nije bilo protesta na ulici sa narodnom masom ništa ne bi mogli.
Samo jačanje svijesti naroda može dovesti do promjena.