Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Melami

#3601 Re: Reprezentacija BiH

Post by Melami »

Djedovic prilikom ulaza treba po nekad da vraca loptu na sut za 3 slobodnom igracu. to nikad ne radi i uvijek se preforsira. evo opet, nezreo je igrac.
Melami

#3602 Re: Reprezentacija BiH

Post by Melami »

Sinanovicu bravo.
OTkinuces kos jbt, polako./
Melami

#3603 Re: Reprezentacija BiH

Post by Melami »

Jaki smo pravo, dobar tim, samo vise rotacije, ne moze se igrati samo sa jednim igracima, i manje preforsiranih suteva Djedovica i teletovica, vise izigranih akcija, i pogotovo cistih suteva za 3 poena, ja ne znam gdje su te akcije otisle, prije smo to u Bosna ASAi uvijek gledali.
Dobro je dobro, napredujemo. :thumbup:
bosnianidiot

#3604 Re: Reprezentacija BiH

Post by bosnianidiot »

Odavno nisam ludju utakmicu gledao :bih: :bih: :bih:
Melami

#3605 Re: Reprezentacija BiH

Post by Melami »

Bravo Djedovicu, hajde opet sam kroz 5 igraca.
dinty2

#3606 Re: Reprezentacija BiH

Post by dinty2 »

dzedoviću ...mrš u sto p m
Domy31

#3607 Re: Reprezentacija BiH

Post by Domy31 »

joj ovih forumskih strucnjaka :-)
bosnianidiot

#3608 Re: Reprezentacija BiH

Post by bosnianidiot »

A sta je mogao uraditi u onoj situaciji, objasnite mi, o veliki kosarkaski strucnjaci? :x
necko_hz

#3609 Re: Reprezentacija BiH

Post by necko_hz »

Gubitnički mentalitet i to ti je. Neke stvari se očito ne mogu promijeniti.
l33t

#3610 Re: Reprezentacija BiH

Post by l33t »

ne znam sto su isli na djedovica nije ga islo danas :/ jebem ti srecu bosansku ocel nas ikad krenut dje je ta visa sila
bosnianidiot

#3611 Re: Reprezentacija BiH

Post by bosnianidiot »

Ma kakav gubitnicki mentalitet? ljudi su se vratili sa -20, lavovski odigrali drugo poluvrijeme, nista, ama bas nista im se ne moze zamjeriti...
6 sekundi do kraja, svi igraci igrali vise od 35 minuta. Sansa da se postigne odlucujuci kos za pobjedu je 10% u onakvoj situaciji, pa nisu nas ljudi pustili da im dodjemo do kosa, postoji i odbrana.
Ovaj sut je promasio, u slijedecoj utakmici ce pogoditi. Ali naravno, ovdje ima strucnjaka koji bi to bolje odradili :lol: :lol:
l33t

#3612 Re: Reprezentacija BiH

Post by l33t »

bosnianidiot wrote:Ma kakav gubitnicki mentalitet? ljudi su se vratili sa -20, lavovski odigrali drugo poluvrijeme, nista, ama bas nista im se ne moze zamjeriti...
6 sekundi do kraja, svi igraci igrali vise od 35 minuta. Sansa da se postigne odlucujuci kos za pobjedu je 10% u onakvoj situaciji, pa nisu nas ljudi pustili da im dodjemo do kosa, postoji i odbrana.
Ovaj sut je promasio, u slijedecoj utakmici ce pogoditi. Ali naravno, ovdje ima strucnjaka koji bi to bolje odradili :lol: :lol:
samo se pitam sto nas nikad ne potrefi tih sretnih 10% mora da je zbog toga sto se vecina opija za bajram :=) D
Domy31

#3613 Re: Reprezentacija BiH

Post by Domy31 »

bosnianidiot wrote:Ma kakav gubitnicki mentalitet? ljudi su se vratili sa -20, lavovski odigrali drugo poluvrijeme, nista, ama bas nista im se ne moze zamjeriti...
ne znam samo kako ih je Aco predvidio :lol: :lol:

samo cekaju kiks pa da pocnu sa psovkama, povraca mi se od takvih :-) :-)
Melami

#3614 Re: Reprezentacija BiH

Post by Melami »

pa ja i prije ovog zadnjeg napada, i nakon prve tekme, govorim da se ovaj Djedovic preforsira a neko me ne cuje.
Dobro su igrali, al treba jos malo da se napreduje.
Ne trebaju nam nerezonski sutevi i treba nam vise rotacije, to je to.
Kad je lopta dfosla Djedovicu odmah je treba vracati nekome slobodnom, jer se znalo da odmah svi idu na njega i da nece moci, odmah povratna na slobodnog igraca i imali bi bar sut.
Arteta

#3615 Re: Reprezentacija BiH

Post by Arteta »

Place mi se
Melami

#3616 Re: Reprezentacija BiH

Post by Melami »

Domy31 wrote:

Niko ne psuje.
Ja kazem da su dobri, al jbg izgubili smo od Gruzije.
Mr. Brightside

#3617 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mr. Brightside »

nije sramota izgubiti od Gruzije :)
necko_hz

#3618 Re: Reprezentacija BiH

Post by necko_hz »

Ako je vama stalo da se konstantno zadovoljavate mrvicama, meni nije. Muka mi je od naše dobro poznate: "Bili smo dobri, ali nismo imali sreće". To što smo stigli -19 je zato što najbolje igramo kad smo rasterećeni. Međutim, kad se lomi utakmica, tu kiksamo. To je mentalitet luzera i gubitnika, a htjeli vi to priznati ili ne, mi to jesmo.
Nažalost, ali jesmo.
Arteta

#3619 Re: Reprezentacija BiH

Post by Arteta »

Sanse da se plasiramo na prvenstvo su se znatno smanjile.
bosnianidiot

#3620 Re: Reprezentacija BiH

Post by bosnianidiot »

Domy31 wrote:

Standardno nase, majke mi. Svi bi znali bolje, svima nesto fali. Vratiti se iz onakve situacije zahtjeva nevjerovatnu psiholosku snagu, i bez obzira sto smo izgubili ovu utakmicu, ja sam konacno optimistican u pogledu nase kosarke. Pokazali smo da nam ne ulazi voda u usi, i da imamo dovoljno samopouzdanja da se vratimo u utakmicu i kad odigramo ocajno.
Pljuvati po Djedovicu ne treba, akcija je bila generalno lose izvedena, slabi blokovi, on je jedini uspio da se otvori, i odmah su ga udvojila 2 izrazito visoka igraca, a nisam vidio da je iko bio otvoren za pas. Uradio je sta je mogao, ovaj put nije uspio, slijedeci put hoce. Pljuvati po pojedincima nakon ovakve kolektivne borbe je sramotno, ali i ocekivano sa strane forumskih strucnjaka.
Nasim momcima svaka cast za ovaj povratak. Mene su veceras ucinili ponosnim :bih: :bih:
Domy31

#3621 Re: Reprezentacija BiH

Post by Domy31 »

Melami wrote: Niko ne psuje.
Ja kazem da su dobri, al jbg izgubili smo od Gruzije.
nisam na tebe mislio
dinty2 wrote:dzedoviću ...mrš u sto p m
rage_guy

#3622 Re: Reprezentacija BiH

Post by rage_guy »

Arteta wrote:Sanse da se plasiramo na prvenstvo su se znatno smanjile.
Kako znatno? Sanse su nam jos uvijek jako dobre. Niđe veze. :/
It_is_a_Leclerc

#3623 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako ?!

Čak i ako izgubimo od Gruzije u gostima (a pokazali smo da znamo igrati s njima), bit ćemo drugi u grupi.
Čak i ako izgubmo od Gruzije i Latvije u gostima, bit ćemo jedan od četiri najbolja trećeplasirana tima.
Arteta

#3624 Re: Reprezentacija BiH

Post by Arteta »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kako ?!

Čak i ako izgubimo od Gruzije u gostima (a pokazali smo da znamo igrati s njima), bit ćemo drugi u grupi.
Čak i ako izgubmo od Gruzije i Latvije u gostima, bit ćemo jedan od četiri najbolja trećeplasirana tima.
Ovo nisam znao :D
rage_guy

#3625 Re: Reprezentacija BiH

Post by rage_guy »

Ma idemo mi na prvenstvo 99%. Trebaju se samo uigrat da probamo i na prvenstvu nesto napravit.
Post Reply