Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa jesi li uopste procito moj post, od 11, Januara ili od 12. -tog, al eto nebitno. Stoji gore na pocetku.
Btw, micko mi je svojevoljni nadimak, nemoj mislit da se tako smijesno zovem
kreativnost mi je na nivou
Pa jesi li uopste procito moj post, od 11, Januara ili od 12. -tog, al eto nebitno. Stoji gore na pocetku.
ti tarzan a ja dzejn. .. ja zensko. ja sam ostavila pocetkom marta. imam te gadne krizice. pa sta da ti kazem...tesko, tesko. cak mi se manta u glavi. sad me je bas prosla jedna gadna krizica.
ti tarzan a ja dzejn. .. ja zensko. ja sam ostavila pocetkom marta. imam te gadne krizice. pa sta da ti kazem...tesko, tesko. cak mi se manta u glavi. sad me je bas prosla jedna gadna krizica.
Izvini sto ti rekoh da si procito umjesto procitala
hhehe a ja maloprije na rucku i sad gledam kako jedna djevojka zapali nekih par metara od mene i ja ko tele, nemicem pogled, nego je pratim svih tih nekih 4-5 minuta, jos kad vjetar malo nanese, ja odmah "prodiso".. Drustvo me pita, sta sam se zagledo i da nije neka ljepotica, a oni uopste nekontaju da sam ja ko bik pikiro na cigaru a ne na nju..
Skonto sam zasto mi se vraca zelja, zato sto je ovih dana sunce izvirilo pa mozda to? Ili?
vivace wrote:bas ti je slatko ime micko,sta se bunis...
Inspirisan sam svojim domarom sto imam ovde u zgradi, tip zna sve, vazda nesto kucka, nosi, okopava, sredjuje i melje ko mlin. Al je zagonetan totalno. Zivi ovde vec 40tak godina, dolazi iz Srbije, ali mu djeca zive u Hr pa cesto ide dole, a kupio je nedavno kucu negdje u CG. Uz to sve, meni non-stop zbori kako je u BiH najljepse Ja nakon svega ostanem kao upitnik. Uvijek.
Inace sam imao manje glamurozne nadimke kao sto su Miro i Mico.
graue_maus wrote:[ evo i od mene jedan proljetni pozdrav .........i mene ponekad uhvati, kriza ali najvise kad podjem setati, jer sam ono znala u stenji par cigareta ispusiti ........samo da pluca ne dobiju svjezeg vazduha i onda bilo je par klupa gdje se pauza uz cigaretu pravila.........i danas kad pored prodjem ukljuci se lampica puza pa cigareta pa dodje nepusac ........onda uzmem zvaku i zvacem dok me vilice ne zabole .....
Izgleda da smo svi sa novim god.dobom osjetili stare navike. Ja sam sredila svoju terasu, sto, fotelje, cvijece , lijepo vrijeme... sve se poklopilo. Uvijek sam uzivala sjediti u predvecerje, kafica i par cigara ... gust samo takav. Sada sve to isto, kafa je tu .. ali za kratko vrijeme mi dosadi
ka0406 wrote:Izgleda da smo svi sa novim god.dobom osjetili stare navike. Ja sam sredila svoju terasu, sto, fotelje, cvijece , lijepo vrijeme... sve se poklopilo. Uvijek sam uzivala sjediti u predvecerje, kafica i par cigara ... gust samo takav. Sada sve to isto, kafa je tu .. ali za kratko vrijeme mi dosadi
ka0406 wrote:Izgleda da smo svi sa novim god.dobom osjetili stare navike. Ja sam sredila svoju terasu, sto, fotelje, cvijece , lijepo vrijeme... sve se poklopilo. Uvijek sam uzivala sjediti u predvecerje, kafica i par cigara ... gust samo takav. Sada sve to isto, kafa je tu .. ali za kratko vrijeme mi dosadi
Majke mi, u pravu si
Svaka je rijec na mjestu! Ja evo kuzim na terasu na poslu, sredjena tek na frisko, pola u hladu pola u suncu jutros, neki sjede i piju kafu, maloprije je neko dimijo a ja ko tele u sarena vrata, ja imam osjecaj da bi dao .uzice doslovno da mogu jednu zapaliti. Nerazumijem odakle mi tolika zelja odjednom, a vec 5 mjeseci neduhanim
Majke mi, u pravu si
Svaka je rijec na mjestu! Ja evo kuzim na terasu na poslu, sredjena tek na frisko, pola u hladu pola u suncu jutros, neki sjede i piju kafu, maloprije je neko dimijo a ja ko tele u sarena vrata, ja imam osjecaj da bi dao .uzice doslovno da mogu jednu zapaliti. Nerazumijem odakle mi tolika zelja odjednom, a vec 5 mjeseci neduhanim
A ljeto tek pocelo....
de prestanite fantazirati....to vam je sve u glavi....što se ne bi moglo uživati na toj terasi uz kafu bez cigare? fino se uvali u stolicu, duboko diši, misli na pašu i uživaj, ha ya
Treba stvoriti nove navike.
Ne izmisljajte razloge da se vratiti svojoj drogi.
Treba vremena. Uvijek se upitajte, uzivaju li oni koji nikad nisu pusili u tim trenucima bez cigare? Naravno da uzivaju.
Cigareta je proizvod potrosackog drustva koje ne mari za posljedice. Samo je profit i trenutno zadovoljstvo bitno.
Svako od nas je imao te fleshbekove, ali bitno je prevazici ih. Ja npr. volim raditi u basti. Uredjivati je i nakon rada sjesti na klupicu sa pivicom i cigarom. Prvo proljece, nakon 4 mjeseca apstinencije, bio sam u iskusenju. Nakon par dana, i bez cigare je bilo sasvim dobro. Shvatis da ne uzivas u cigari vec u toj meditaciji.
drugi_profil wrote:Treba stvoriti nove navike.
Treba vremena. Uvijek se upitajte, uzivaju li oni koji nikad nisu pusili u tim trenucima bez cigare? Naravno da uzivaju.
Cigareta je proizvod potrosackog drustva koje ne mari za posljedice. Samo je profit i trenutno zadovoljstvo bitno.
Svako od nas je imao te fleshbekove, ali bitno je prevazici ih. Ja npr. volim raditi u basti. Uredjivati je i nakon rada sjesti na klupicu sa pivicom i cigarom. Prvo proljece, nakon 4 mjeseca apstinencije, bio sam u iskusenju. Nakon par dana, i bez cigare je bilo sasvim dobro. Shvatis da ne uzivas u cigari vec u toj meditaciji.
drugi_profil wrote:Treba stvoriti nove navike.
Sa ovom prvom recenicom se slazem ... treba stvoriti nove navike... i tog smo ja mislim svi mi svjesni.
A sa ovom drugom se ne slazem... ako zelim opet pusiti, ne trebam izmisljati nikakve razloge. Ove nase izjave su vise bile kuknjave Pa moramo malo, bili smo dobri skoro mjesec dana
Mozda cemo i mi moci sjediti sve duze i duze na terasama , a da nam ne dosadi ... vrijeme ce vec pokazatu svoje ....
3 dana, prvi dan imao sam osjecaj da cu ubiti za cigaru, drugi dan mi je kriticno jutro i vecer, danas tj jutros samo kafa mi nakva gorka, hladna, nepotrebna.
poslije 12 godina, 2 ili vise kutija dnevno, odlucio sam prestati, ova tema mi je pomogla u tome, kada sam vidio kako ljudi ponosno kazu, bacio/la sam cigarete, dalo mi je snage da i ja uradim isto.
borio sam se 2 mjeseca sa pokusajima da ostavim cigarete, prvi par pokusaja smanjivanja, kao danas cu 14, sutra ovoliko, prekosutra onoliko pa cu stati ne vrijede.
mora se sebi reci necu vise, i to je to.
da ljudi znaju kako je tesko ostaviti cigarete ne bi nikad ni pocinjali da puse iste.
usput ovaj makedonski bijeli mint odlican, ne znam ni sam koja mi je ovo kesica u ova tri dana
Bakir1 wrote:3 dana, prvi dan imao sam osjecaj da cu ubiti za cigaru, drugi dan mi je kriticno jutro i vecer, danas tj jutros samo kafa mi nakva gorka, hladna, nepotrebna.
poslije 12 godina, 2 ili vise kutija dnevno, odlucio sam prestati, ova tema mi je pomogla u tome, kada sam vidio kako ljudi ponosno kazu, bacio/la sam cigarete, dalo mi je snage da i ja uradim isto.
borio sam se 2 mjeseca sa pokusajima da ostavim cigarete, prvi par pokusaja smanjivanja, kao danas cu 14, sutra ovoliko, prekosutra onoliko pa cu stati ne vrijede.
mora se sebi reci necu vise, i to je to.
da ljudi znaju kako je tesko ostaviti cigarete ne bi nikad ni pocinjali da puse iste.
usput ovaj makedonski bijeli mint odlican, ne znam ni sam koja mi je ovo kesica u ova tri dana
evo i podrška i samo se ti drži tog makedonskog bijelog minta i dalje....vidjet ćeš svakim danom je sve lakše
vivace wrote:bas ti je slatko ime micko,sta se bunis...
Inspirisan sam svojim domarom sto imam ovde u zgradi, tip zna sve, vazda nesto kucka, nosi, okopava, sredjuje i melje ko mlin. Al je zagonetan totalno. Zivi ovde vec 40tak godina, dolazi iz Srbije, ali mu djeca zive u Hr pa cesto ide dole, a kupio je nedavno kucu negdje u CG. Uz to sve, meni non-stop zbori kako je u BiH najljepse Ja nakon svega ostanem kao upitnik. Uvijek.
Inace sam imao manje glamurozne nadimke kao sto su Miro i Mico.
Joj so bi zapalio
joj, i ja bih, bas ono zapalila da osetim dim u vrhu prsta na nozi..