Sarajevski taksisti- dno dna
- sorcerer
#3601 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ma samo fleke od ulja pogledaj na svim tim stajalistima.....tu ce biti buduca nalazista nafte.....
-
The Realist
#3602 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Tačno, odron do odrona je na tom stajalištu.cetmi wrote:Da li je ikome jasno u šta su oni uložili pare. Stajalište kod Merkura na Otoci im treba razbucati i protjerati ih sa njega. Gdje god kreneš njima je to kratka relacija.Suljagić: Ne damo naša stajališta drugima
Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaksi, kazao je da će taksisti iznijeti brojne primjedbe i tražiti da se njihovi stavovi uvaže.
U suprotnom, kako je naglasio Suljagić, taksisti će organizovati blokadu saobraćaja i na ulici tražiti svoja prava.
- Neka ministar saobraćaja Jusuf Bubica odmah zna da nikada nećemo podržati zahtjev da se dozvola za rad ne može prenijeti sa užeg člana porodice, kao što je to do sada bio slučaj. Nećemo dozvoliti ni da svi koriste naša taksi-stajališta jer mi smo u njih uložili svoje pare. Kada bi se to dozvolilo, onda bi svaki dan ispred BBI-ja bili svi taksisti, a ko bi onda radio na Ilidži i u drugim dijelovima KS-a. Nama ni cijene nisu iste i to bi samo stvorilo haos na ulicama, jer smo već imali slučajeve prevrtanja automobila kada su vozila Žutog taksija bila blizu našeg stajališta. Mi ćemo obići sve klubove zastupnika u Skupštini KS-a, ići ćemo i kod gradonačelnika, zvat ćemo i načelnike, da se svi uključe u raspravu, ali nećemo dozvoliti da se ucjenjuju taksisti, istakao je Suljagić.
-
Umalo popisivac
#3603 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nikad nisam imao frke s taksijem, doduse uvijek se vozim s Zutim. A cini mi se da su i najjeftiniji. Dodju na vrijeme, nema petljanja, prtljagu iznesu ma sve za pohvalu moram reci. Sa. taksijem se nikad nisam vozio. 
- drug_profi
#3604 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo im treba traziti papire i grunt na ta stajalista. Nema? Odjebaus.
- titinho
#3605 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vozim se sa SA Taxijem, volim da koristim legalan prevoz !
nikada nisam imao problema cak sam znao ugodno caskati sa ljudima.
Da ne govorim o tome da je jednom prilikom jedan taksista sa taxi stao da mi ponudi pomoc nakon sto mi je pukla guma na autu na otoci.
nikada nisam imao problema cak sam znao ugodno caskati sa ljudima.
Da ne govorim o tome da je jednom prilikom jedan taksista sa taxi stao da mi ponudi pomoc nakon sto mi je pukla guma na autu na otoci.
-
Umalo popisivac
#3606 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A sad se sjetih nedavno u gradu, iz ne znam kojeg razloga taksist otvori prozor i pljunu na susjedno auto,
nekom starijem covjeku. Ja bi mu se zabio s autom u onaj njegov taksi.
-
Cafe Camargue
#3607 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja rijetko koristim taxi, al kada sam ga koristio, imao sam samo pozitivna iskustva, zaista. Normalni ljudi, uglavnom sarajevska raja, ratni veterani, nikad mi nisu odbili vožnju iako su nekad znale biti i po 2-3 KM. Prema tome, lična iskustva sasvim pozitivna. No, pošto sam najčešće ja za volanom, moram priznat da se mnogi vrlo drsko ponašaju u saobraćaju. Rijetko ko će stati i dozvoliti ti da se uključiš u saobraćaj, bilo da dolaziš iz susjedne ulice, ili izlaziš sa parkinga. Šta više, uglavnom oduzimaju prednost bezobraznim prestrojavanjima, najčešće bez žmigavca.
No opet, kad čovjek vidi kako se ostali, tj obična raja, ponaša u saobraćaju, onda se nema šta taksistima prigovorit.
Dnevno u prosjeku provedem oko sahatak za volanom, i češto popizdim. Samo čekam trenutak kad će mi naići žuta minuta, kad ću na neki blic ili sirenu jednostavno stat, pomarisat se, pa šta bude-bude. Jednostavno, kultura saobraćaja u Sarajevu je FUJ ! Zato mislim da i tim taksistima, koji po 7-8 sati provedu za volanom po ovom divljem gradu, treba skinut kapu. Kamo sreće da oni preuzmu na sebe više odgovornosti, i postanu primjer kako se treba ponašat u saobraćaju.
No opet, kad čovjek vidi kako se ostali, tj obična raja, ponaša u saobraćaju, onda se nema šta taksistima prigovorit.
Dnevno u prosjeku provedem oko sahatak za volanom, i češto popizdim. Samo čekam trenutak kad će mi naići žuta minuta, kad ću na neki blic ili sirenu jednostavno stat, pomarisat se, pa šta bude-bude. Jednostavno, kultura saobraćaja u Sarajevu je FUJ ! Zato mislim da i tim taksistima, koji po 7-8 sati provedu za volanom po ovom divljem gradu, treba skinut kapu. Kamo sreće da oni preuzmu na sebe više odgovornosti, i postanu primjer kako se treba ponašat u saobraćaju.
- Država
#3608 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarajevski taxisti su inače poznati po visokom obrazovanju... 
- akcid
#3609 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vrijeme je da Skupština KS donese nove propise o taxi uslugama i da poništi pravo obavljanja samostalne djelatnosti u javnom prevozu putnika kroz uduđenja. Tayi uslugu u Sarajevo treba konačno izdići sa nivoa provincijalizma i primitivnih postupaka većine taksista, i donijeti ista pravila za sve taxi-usluge.
Kad mogu Mostar i Sarajevo imati jednoobrazna vozila, uslugu na visokom nivou uljudnosti, pristojnosti, kulture i profesionalzma, mora moći i Sarajevo.
Primjer su taxi u Banja Luci. Vozači su uniformisani bijelim košuljama i kravatama, ljubazni i izdaju fiskalne račune:
Fiskalni taxi-račun u Banja Luci:

Kad mogu Mostar i Sarajevo imati jednoobrazna vozila, uslugu na visokom nivou uljudnosti, pristojnosti, kulture i profesionalzma, mora moći i Sarajevo.
Primjer su taxi u Banja Luci. Vozači su uniformisani bijelim košuljama i kravatama, ljubazni i izdaju fiskalne račune:
Fiskalni taxi-račun u Banja Luci:

-
direstraits0078
#3610 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Fiskalni racun, velis? 
- akcid
#3611 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije fiskalni, ali je račun svakako, sa svim podacima koji mogu identificirati uslugudirestraits0078 wrote:Fiskalni racun, velis?
- Hemera
#3612 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
da su bogdo ulozili u svoje ponasanje....al jbg nisusema911s wrote:a kako su to oni ulozili u ta stajalista, tako sto su unistili asfalt na istima, odete na maltu i samo koliko kospica ima oko standa im,. na otoci isto,
cuj ulozili sta je to sa taxi uradio za ovaj grad,.,.
-
direstraits0078
#3613 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kako ko. Uvijek mozes zapamtiti broj taxiste koji ti ne odgovara zbog tih razloga i sacekati drugi ili kad ti dispecer javi broj zamoliti za drugi jer si s tim brojem imao lose iskustvo. Tako ces ih nauciti pameti. 
- Korisnicko ime
#3614 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Cafe Camargue wrote:Ja rijetko koristim taxi, al kada sam ga koristio, imao sam samo pozitivna iskustva, zaista. Normalni ljudi, uglavnom sarajevska raja, ratni veterani,
Ovo ti oni rekli?
Jah, svaki jal' Spicu osvajao jal' Otes branio...
-
Cafe Camargue
#3615 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne znam šta si ti u to vrijeme radio pa ti je ovo smiješno, ali da, dosta ih je bilo na linijama.Korisnicko ime wrote:Cafe Camargue wrote:Ja rijetko koristim taxi, al kada sam ga koristio, imao sam samo pozitivna iskustva, zaista. Normalni ljudi, uglavnom sarajevska raja, ratni veterani,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo ti oni rekli?
- drug_profi
#3616 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da je nas toliko bilo na linijama...
Pola nije prislo cetnicima blize od 200 metara i to ako stanuju blizu linije.
Pola nije prislo cetnicima blize od 200 metara i to ako stanuju blizu linije.
- Pasiflora
#3617 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
....
Last edited by Pasiflora on 02/10/2013 08:21, edited 1 time in total.
-
Cafe Camargue
#3618 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
"Kamo sreće da oni preuzmu na sebe više odgovornosti, i postanu primjer kako se treba ponašat u saobraćaju."Pasiflora wrote:Taksistima je to vozilo radno mjesto i moraju se ponasati kako treba - bez obzira kako im je u određenom trenutku.Cafe Camargue wrote:... Jednostavno, kultura saobraćaja u Sarajevu je FUJ ! Zato mislim da i tim taksistima, koji po 7-8 sati provedu za volanom po ovom divljem gradu, treba skinut kapu. Kamo sreće da oni preuzmu na sebe više odgovornosti, i postanu primjer kako se treba ponašat u saobraćaju.
Ako su taksisti sa svojom nekulturom tebi uzor - stvarno se nema sta dalje reci (sta je sa oduzimanjem prednosti, krivim skretanjim, "jahanjima" trotoara i zelenih povrsina, okretannjem na sred ceste - to je ponasanje na cesti. ponasanje prema strankama je posebna prica ispricana na svim ovim stranicama...)
- Korisnicko ime
#3619 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bas zato sto sam bio tamo gdje sam bio u tom vremenu i radio to sto sam radio, ova konstatacija mi je smjesna...i valjam se od smijeha...Cafe Camargue wrote:Ne znam šta si ti u to vrijeme radio pa ti je ovo smiješno, ali da, dosta ih je bilo na linijama.Korisnicko ime wrote:Cafe Camargue wrote:Ja rijetko koristim taxi, al kada sam ga koristio, imao sam samo pozitivna iskustva, zaista. Normalni ljudi, uglavnom sarajevska raja, ratni veterani,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo ti oni rekli?
A to da ih se vecina kroz sumnjivu papirologiju uvalila na spiskove demobilisanih ili RVI, mogu povjerovati.
Da se razumijemo, ja ni svog komsiju koji je cijelo vrijeme rata bio brico u nasoj jedinici ne smatram ratnim veteranom...pa makar on sad imao i tri vojne knjizice i milion KM-ova u certifikatima...
- Pasiflora
#3620 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
IzviniCafe Camargue wrote:"Kamo sreće da oni preuzmu na sebe više odgovornosti, i postanu primjer kako se treba ponašat u saobraćaju."
- glossyB
#3621 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koliko bi bilo KM da se dodje taksijem od elektroprivrede do bbi, ne bi da idem tramvajem ili necim gdje je guzva, a za drugi prevoz nisam bas upoznata, tek sam se doselila u Sarajevo 
-
semirizsvemira
#3622 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ili na Zuci bio i na jevrejskom .Korisnicko ime wrote:Cafe Camargue wrote:Ja rijetko koristim taxi, al kada sam ga koristio, imao sam samo pozitivna iskustva, zaista. Normalni ljudi, uglavnom sarajevska raja, ratni veterani,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo ti oni rekli?
Prosle godine jedan, ja misli radi za zuti taxi , strasno opasan tip u voznji . Tri cetri puta skrenuo sa puta izadje na izlaznu traku na Pofalicima ili raskrnici za Pofalice i onda se ponovo ukljuci u jednu od tri trake za Alipasino . Vezo sam se odmah ali sam pozelio da sjedim pozadi hahhahah.
- VenomousV
#3623 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
4-5 KMglossyB wrote:Koliko bi bilo KM da se dodje taksijem od elektroprivrede do bbi, ne bi da idem tramvajem ili necim gdje je guzva, a za drugi prevoz nisam bas upoznata, tek sam se doselila u Sarajevo
- glossyB
#3624 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hvala punoVenomousV wrote:4-5 KMglossyB wrote:Koliko bi bilo KM da se dodje taksijem od elektroprivrede do bbi, ne bi da idem tramvajem ili necim gdje je guzva, a za drugi prevoz nisam bas upoznata, tek sam se doselila u Sarajevo
-
The Realist
#3625 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako im ovo daš do znanja, kod finog broja taksista bi ta vožnja mogla biti i 10-20KMglossyB wrote:Koliko bi bilo KM da se dodje taksijem od elektroprivrede do bbi, ne bi da idem tramvajem ili necim gdje je guzva, a za drugi prevoz nisam bas upoznata, tek sam se doselila u Sarajevo